אות WIFI נמוך בHOTBOX

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
shazlong פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

השבוע שידרגתי לטריפל של הוט עם אינטרנט במהירות 100MB.
יש לי שני מחשבים בבית, אחד בחדר ואחד בסלון - במרחק של 15 מטר בערך בלי קירות מפרידים והם באותה קומה כמובן. הטכנאי חיבר את המחשב בסלון לHOTBOX ואמר שבשביל לחבר את המחשב שבחדר לאינטרנט צריך לקנות מתאם אינטרנט אלחוטי של TP LINK, קניתי באייבורי את הTL-WN821N חדש מהניילון ב80 שקל. התקנתי את התוכנה והדרייברים שלו בלי בעיות.

הבעיה היא שהאות WIFI מהHOTBOX ממש חלש, אני קולט בקושי 2 פסים מתוך 5 ואפילו האותות מהשכנים שלי יותר חזקים ומביאים לי 3-4 פסי קליטה... לפעמים אי אפשר להתחבר בכלל לאינטרנט או שהאינטרנט מתנתק פתאום, וגם כשאני סוף סוף מצליח להתחבר מהירות הגלישה ממש נמוכה, ברמה של 0.5MB/s במקרה הטוב...

כמו שאמרתי אין מרחק גדול בין החדרים ולפני כל השדרוג שאלתי כל טכנאי ואיש קשר אם בטוח לא תהיה בעיית קליטה ואמרו שהHOTBOX משדר לטווח של 50 מטר... אני לא רואה סיבה למה האות כל כך נמוך, האם זאת בעיה ידועה בHOTBOX או שמשהו דפוק רק אצלי? מה אתם מציעים לעשות? יש אפשרות לחבר גם את המחשב שבחדר באופן קווי לHOTBOX ואם כן כמה זה יעלה? או שלקנות עוד HOTBOX נפרד לחדר?
תודה מראש לעוזרים!

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #2 

בעיה ידועה בhotbox

shazlong פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אז מה האופציות שלי? כבר חתמתי על טריפל אז מעבר חברה לא בעניין...

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

להפוך את ההוטבוקס למודם בלבד, ולחבר אליו נתב עצמאי אשר באופן כללי ישרת אותך הרבה יותר טוב, זה מה שאני עשיתי, לי יש את הtp-link 1043nd

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

ValorHeart כתב:להפוך את ההוטבוקס למודם בלבד, ולחבר אליו נתב עצמאי אשר באופן כללי ישרת אותך הרבה יותר טוב, זה מה שאני עשיתי, לי יש את הtp-link 1043nd
...
+1
בשביל 100 מגה אתה חייב ראוטר שתומך ב1G. הראוטר שהוצע הוא מעולה ולא יקר במיוחד. גם לי יש אותו בבית ויש לו טווח קליטה טוב מאוד.

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

harari כתב:
ValorHeart כתב:להפוך את ההוטבוקס למודם בלבד, ולחבר אליו נתב עצמאי אשר באופן כללי ישרת אותך הרבה יותר טוב, זה מה שאני עשיתי, לי יש את הtp-link 1043nd
...
+1
בשביל 100 מגה אתה חייב ראוטר שתומך ב1G. הראוטר שהוצע הוא מעולה ולא יקר במיוחד. גם לי יש אותו בבית ויש לו טווח קליטה טוב מאוד.
...
+1
מקווה שעזרנו.

shazlong פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

הראוטר הזה? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748292
אני מעדיף לא להסתמך על אינטרנט אלחוטי, זה גם יפוצץ את הבית שלי בקרינה...
אי אפשר לעשות בחדר נקודת יציאה לעוד HOTBOX או מודם קווי? כמה זה יעלה?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #8 

כן זה הראוטר.

אתה יודע שאין בכלל הוכחה שקרינה אלקטרו-מגנטית מזיקה?
לדעתי אין טעם לברוח מרשת אלחוטית. עוצמת המשדרים לא חזקה וגם ככה אתה מוקף בקרינה הזו - אתה מסתובב כל היום עם סלולרי בכיס וליד הרבה מאוד סלולרים שלא נדבר על האנטנות, רשתות של השכנים, טלפונים אלחוטיים, BT, וכו'...
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

shazlong פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

קניתי את ה1043, הפכתי את הHOTBOX למודם, חיברתי את הראוטר ועדיין אני מקבל בסביבות ה30% קליטה!
המרחק בין המחשבים לא עולה על 15 מטר וזה ראוטר שאמור לחצות קומות! אני כבר ממש מתוסכל, התמיכה הטכנית של הוט אומרת שהיא לא יכולה לעזור לי כי זה נתב פרטי... אין לי מושג מה לעשות, חייב עזרה בבקשה :cry:

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תנסה לשנות ערוץ שידור של הנתב ל1, 6 או 11.
האם המחשבים הקולטים משתמשים בתקן N ?

shazlong פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

שיניתי ערוצים, לא עזר...
במשחב הקולט התקנתי את הTL-WN821N, ניסיתי להגדיר לראוטר לשדר רק בתקן N וגם זה לא הראה שיפור

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תמקם את האנטנות של הנתב שלא יהיו קרובות מידי אחת לשניה, הימניתנוטה ימינה קצת האמצעית באמצע בדיוק והשמאלית נוטה שמאלה קצת,
שלא יהיו קרובות לקיר או לאזוריים מתכתיים.

shazlong פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

הצלחתי להגיע ל80% קליטה עם כבלים מאריכים וקצת כיוון של הראוטר, אבל עכשיו הבעיה היא אחרת - לפעמים האינטרנט מתנתק פתאום ולכמה שניות אי אפשר למצוא בכלל את הרשת של הראוטר, וכשאני כן מחובר אז המהירות משתנה ממש בקיצוניות, אני עושה בדיקות מהירות באתר של הוט וזה מראה לי שנגיד עכשיו אני מגיע ל40-50Mbps, ועוד 2 דקות זה יכול להגיע לי מקסימום ל5Mbps... מה יכולה להיות הבעיה?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #14 

ValorHeart כתב:תמקם את האנטנות של הנתב שלא יהיו קרובות מידי אחת לשניה, הימניתנוטה ימינה קצת האמצעית באמצע בדיוק והשמאלית נוטה שמאלה קצת,
שלא יהיו קרובות לקיר או לאזוריים מתכתיים.
...
לא נכון.
את האנטנות של הראוטר יש להציב במקביל אחת לשניה ובניצב לאיזור שבו ממוקמים המכשירים.
לא משנה אם הקיר קרוב או רחוק, אם הוא בין המקלט למשדר הוא מפריע.
דווקא משטח מתכתי יכול לשמש כרפלקטור ולהגביר את הקליטה בכוון מסויים.
נערך לאחרונה על ידי harari ב 08/07/2012 11:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Harare תחפש טוב באינטרנט לפני שאתה נותן תגובה שגויה..
Shazlong תחליף לערוץ אחר

shazlong פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

החלפתי כבר אלף פעם ערוצים, אני בערוץ 13 וזה עדיין קורה
דבר ששמתי לב אליו הוא שההורדות שלי בביוטרנט ממשיכות לעבוד בזמן שהדפדפן (גוגל כרום) לא יכול לטעון אף דף חדש חוץ מגוגל והחיפושים שלו, ניסיתי להחליף לאקספלורר וזה לא טוען שום דבר גם שם

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #17 

ValorHeart כתב:Harare תחפש טוב באינטרנט לפני שאתה נותן תגובה שגויה..
Shazlong תחליף לערוץ אחר
...
:roll:
לא כל מה שכתוב באינטרנט הוא אמת.
קרא קצת על טכנולוגיית MIMO ועל אנטנות אומני-כווניות ואח"כ תגיד לי אם אני טועה.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אצלי זה שיפר את הקליטה, כאשר האנטנות עמדו ישר אחת ליד השניה הקליטה ירדה, איך תסביר את זה?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #19 

ValorHeart כתב:אצלי זה שיפר את הקליטה, כאשר האנטנות עמדו ישר אחת ליד השניה הקליטה ירדה, איך תסביר את זה?
...
קליטה אלחוטית היא דבר הפכפך, אי אפשר להבטיח קליטה בשום מצב. זה מאוד תלויי במיקום הראוטר ובמבנה הבית.
בעקרון, הטכנולוגיה בנויה לעבוד כפי שציינתי. אני לא רוצה להעמיס את השרשור ולסטות מהנושא אבל אם תקרא קצת על מה שאמרתי תבין למה אמרתי את זה.
אני לא יודע מה הולך אצלך, אילו הפרעות יש מסביב, ואיך מיקמת את הראוטר, כך שכמובן שתשובה חד-משמעית לשאלה שלך לא תקבל.

shazlong,
אם יש לך מכשיר אנדרואיד תוריד אפליקציה בשם wifi analyzer, היא תראה לך אילו ערוצים עמוסים ואילו פנויים.
אם אתה עובד עם utorrent כנס לconnection בהגדרות ותוריד את הV מ-enable NAT-PMP port mapping. זה יכול לעזור באיטיות ותקיעה של הדפדפן בזמן שהטורנט עובד.

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #20 

במקרה שהנתב בתוך ממ"ד יהיה קשה מאוד לקלוט אותו כי הרשתות בקיר יחסמו את השידור בצורה מצויינת . היתה לי פעם בעיה דומה לפני 6 או 7 שנים ואז קניתי אנטנות 6db כשהיית בארה"ב וזה שיפר את הקליטה .

קניתי את ה1043 לפני שבוע במקום ה6740U של בזק והוא שיפר את הקליטה בכל הבית בעיקר במקומות בהם הנתב של בזק בקושי נקלט. בגדול הגדרתי את הנתב להחליט לבד על תדר וזה עובד. בסלון יש לי dir615 שמוגדר כclient bridge שמתנתק מדי פעם אבל אני חושב שזה בעיקר אשמתו (אולי אני אחליף לו firmware) .

אני גם ממליץ על wifi analyzer כדי לבדוק את מצב הרשת בבית. לרוב גם מומלץ לעשות בדיקות מהירות במקומות שונים בבית אבל צריך לקחת בחשבון שלפעמים הטלפון הנייד מגביל אותך (שלי לא עובר את ה25 ועם הנתב הישן עשה פחות) .

ניסינו פעם לעשות streaming של קובץ HD לטלויזיה (46D6000 ) ולפעמים הוא גימגם. אני פשוט מעתיק את כולם לדיסק קשיח נייד וזה גם מפנה לי מקום על המחשב. (Y)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”