החזר מס ברכישות מחו"ל
-
tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
כל פעם כשאני רואה מכירה באינטרנט ואני מתחיל לבצע רכישה ברגע האחרון פתאום דוחפים לי את המסים שלהם (בחול מציגים את המחיר לפני מס).
יש אפשרות להגיש בקשה להחזר מס?
כמובן שההזמנה היא שלי, על שמי ועם כ.אשראי שלי.
יש אפשרות להגיש בקשה להחזר מס?
כמובן שההזמנה היא שלי, על שמי ועם כ.אשראי שלי.
-
tvholic
-
- חבר ותיק

מרבית הרכישות שלי מארה"ב אבל בגלל שהרבה פעמים לא שולחים לארץ אני שולח לחברים\משפחה ואז או שמביאים לי או שאני שולח עם TNT\USHOPS וכאלה.
הבעיה היא שאני משלם TAX שכאזרח ישראל אני לא אמור לשלם.
כשקונים בחוול אתה אמור להזדכות על המעמ בשדה...
כשקונים בחוול אתה אמור להזדכות על המעמ בשדה...
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
רק בשדה תעופה אתה יכול לקבל החזר מס
אבל זה לא כולל על קניות בארה"ב...
אבל זה לא כולל על קניות בארה"ב...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אכן. לא בארה"ב. אם קונים לך שם בחנות, אין אפשרות להזדכות על המיסים.
יש מדינות בהן אין בכלל מיסים, כמו מונטנה ואורגון.
באירופה המצב שונה, אבל צריך שם לוודא שבחנות עצמה ממלאים לך טופס מיוחד להחזר מע"מ, ולא לכל החנויות יש את הטופס הזה.
דוגמא לרכישה מאוד משתלמת לאחר החזר מע"מ - גלקסי S3 ברשת סאטורן בגרמניה ואוסטריה ב-600 יורו (יש להם את הטופס), וקבלת החזר של 12% מע"מ בשדה התעופה. יוצא 2400-2500 ש"ח לעומת 3000+ בארץ.
יש מדינות בהן אין בכלל מיסים, כמו מונטנה ואורגון.
באירופה המצב שונה, אבל צריך שם לוודא שבחנות עצמה ממלאים לך טופס מיוחד להחזר מע"מ, ולא לכל החנויות יש את הטופס הזה.
דוגמא לרכישה מאוד משתלמת לאחר החזר מע"מ - גלקסי S3 ברשת סאטורן בגרמניה ואוסטריה ב-600 יורו (יש להם את הטופס), וקבלת החזר של 12% מע"מ בשדה התעופה. יוצא 2400-2500 ש"ח לעומת 3000+ בארץ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
למה? תשאל את רשות המיסים האמריקאית... (או, במילים אחרות, ככה!) 
יש מקרים בהם ניתן להזמין באינטרנט בתוך ארה"ב ממדינה אחת למדינה אחרת. למשל, הזמנה מחנות בניו יורק לכתובת בניו ג'רסי, ואז יש פטור מהמיסים והחנות ממנה אתה קונה מורידה אותם באופן אוטומטי (או, יותר נכון, לא מוסיפה אותם) מהחשבון בעת ההזמנה. לא כולם, אגב, עושים את זה. הבנתי שאפל סטור אונליין, למשל, מתעקשת לקחת מיסים גם אם ההזמנה היא למדינה אחרת.
בכל מקרה, בקנייה שלא דרך האינטרנט בחנות קמעונאית בארה"ב, אין שום דרך להוציא זיכוי מס.
יש מקרים בהם ניתן להזמין באינטרנט בתוך ארה"ב ממדינה אחת למדינה אחרת. למשל, הזמנה מחנות בניו יורק לכתובת בניו ג'רסי, ואז יש פטור מהמיסים והחנות ממנה אתה קונה מורידה אותם באופן אוטומטי (או, יותר נכון, לא מוסיפה אותם) מהחשבון בעת ההזמנה. לא כולם, אגב, עושים את זה. הבנתי שאפל סטור אונליין, למשל, מתעקשת לקחת מיסים גם אם ההזמנה היא למדינה אחרת.
בכל מקרה, בקנייה שלא דרך האינטרנט בחנות קמעונאית בארה"ב, אין שום דרך להוציא זיכוי מס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
השאלה היא באיזה מדינה מתגוררים מכרייך.tvholic כתב:מרבית הרכישות שלי מארה"ב אבל בגלל שהרבה פעמים לא שולחים לארץ אני שולח לחברים\משפחה ואז או שמביאים לי או שאני שולח עם TNT\USHOPS וכאלה.
כשקונים בחוול אתה אמור להזדכות על המעמ בשדה......
עד לא מזמן לא היו גובים מס כשמוצר היה נרכש למשלוח למדינה אחרת בארה"ב או למחוץ לארה"ב, בין אם בטלפון/באינטרנט/הזמנה בדואר ואפילו אם ביקרת בחנות אך המוצר נשלח למקום אחר.
בעקבות העלייה המשמעותית ברכישות באינטרנט, החלו המדינות להרגיש את הפחתת ההכנסה ממסים, והחלו בתהליך חקיקה חדש של חוק שזכה לכינוי "חוק אמזון".
החלה עם זה, למיטב ידיעתי, מדינת ניו יורק, ופה יש רשימה של הסטטוס במדינות שונות: http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_tax
חנויות ענק, כמו אמזון, דאגו כמובן (לפני החוקים) למקם את מחסניהן במדינות לא מאוכלסות, ולא במדינות כמו ניו יורק, בדיוק כדי שרוב הלקוחות יהיו פטורים ממס.
מדינה גדולה שבה המצב עדיין כמו פעם היא קליפורניה. לפני שבועיים רכשתי את הS3 למשלוח מקליפורניה. שתי החנויות שהסתכלתי עליהן היו אחת בניו יורק ואחת בקליפורניה. רכשתי כמובן בחנות מניו יורק כדי לא לשלם עוד 8% שהיו נגבים בחנות הקליפורנית.
משה
קראתי עכשיו שהיה לי מזל.
גם בקליפורניה נחקק חוק אמזון, אך לאחר כל מיני דיונים בין קליפורניה לאמזון הגיעו לכל מיני פשרות, והחוק יתחיל לפעול מספטמבר 15 השנה.
אז כנראה שפטור ממס בארה"ב זה עולם הולך ונעלם. עדיין, יש לשים לב שבמדינות שונות שיעור מס שונה, ובחלקן אין מס.
גם בקליפורניה נחקק חוק אמזון, אך לאחר כל מיני דיונים בין קליפורניה לאמזון הגיעו לכל מיני פשרות, והחוק יתחיל לפעול מספטמבר 15 השנה.
אז כנראה שפטור ממס בארה"ב זה עולם הולך ונעלם. עדיין, יש לשים לב שבמדינות שונות שיעור מס שונה, ובחלקן אין מס.
משה
-
tvholic
-
- חבר ותיק

פיקסיס - הקנייה שלי היא כן דרך האינטרנט אם זה עוזר משהו..בכל מקרה, בקנייה שלא דרך האינטרנט בחנות קמעונאית בארה"ב, אין שום דרך להוציא זיכוי מס...
יש לי מכרים בקליפורניה, ניו יורק ושיקגו.
יש עדיפות להזמין לכתובת כלשהי?
מבחינתי יש עדיפות לשלוח לכתובת בניו יורק אושיקגו
של כל דבר עם 4 גלגלים!
-
tvholic
-
- חבר ותיק

תודה.
מישהו יודע אם אפשר להזדכות על המס ששולםמול חבות המס בארץ?
בהכנסות מיגיעה אישית זה ככה - אם תושב ישראל מקבל הכנסה\שכר מחו"ל ונוכה לו מס במקור אז הוא יכול לקזז את זה מהמס שיהיה חייב בארץ
בהכנסות מיגיעה אישית זה ככה - אם תושב ישראל מקבל הכנסה\שכר מחו"ל ונוכה לו מס במקור אז הוא יכול לקזז את זה מהמס שיהיה חייב בארץ
של כל דבר עם 4 גלגלים!
אי אפשר.tvholic כתב:תודה.
בהכנסות מיגיעה אישית זה ככה - אם תושב ישראל מקבל הכנסה\שכר מחו"ל ונוכה לו מס במקור אז הוא יכול לקזז את זה מהמס שיהיה חייב בארץ...
זה לא מס הכנסה.
משה