שאלה לגבי נעילת סים
שלום,
היום פרסמו בצה"ל שהסים שמחלקים לנו יוכל להיות מופעל רק במכשיר שנקבל ולא יהיה אפשר להעביר אותו למכשיר אחר וכן המכשיר יהיה מותאם רק לסים שנקבל.
האם טכנית אפשר לנעול סים כך שהוא יוכל להיות מופעל רק במכשיר ספציפי ? האם זה חוקי ?
תודה.
היום פרסמו בצה"ל שהסים שמחלקים לנו יוכל להיות מופעל רק במכשיר שנקבל ולא יהיה אפשר להעביר אותו למכשיר אחר וכן המכשיר יהיה מותאם רק לסים שנקבל.
האם טכנית אפשר לנעול סים כך שהוא יוכל להיות מופעל רק במכשיר ספציפי ? האם זה חוקי ?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תאיים בניתוק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
טכנית אפשרי, אם לקוח מזמין, סלקום יעשו כל מה שנדרש. יש לסלקום לקוח אחד שדרש כתנאי לרכישת מכשירים חכמים ע"י עובדים, במכשירים יפסיקו לעבוד מצלמות בכניסה למשרדים, וכך זה עובד, ברגע שנכנסים למשרד מצלמת טלפון מפסיקה לעבוד. אין שום בעיה טכנית לבצע גם חסימה ש-sim יעבוד רק אם מכשירים ספציפים, בעלי IMEI שנרכש ע"י צה"ל.
מה זה ? כולכם פה חוכמולוגים ?Elad8 כתב:מה הבעיה לנסות על מכשיר אחר ולענות לעצמך על השאלה?...
אם אתם ידעים את התשובה לשאלה שלי, אז אני אודה לכם שתענו לי (האם יש דבר כזה סים שפועל רק במכשיר ספציפי ואם יש, איך אפשר לעקוף את זה).
אם לא, אל תתחכמו לשווא אם שאלות לא רלוונטיות .
ואם אתה מתעקש, אז עוד לא חילקו לנו את המכשירים החדשים.
אוקיי. הבנתי. זה חוקי רק אם צה"ל(הלקוח) ביקש את זה.dima_vy כתב:טכנית אפשרי, אם לקוח מזמין, סלקום יעשו כל מה שנדרש. יש לסלקום לקוח אחד שדרש כתנאי לרכישת מכשירים חכמים ע"י עובדים, במכשירים יפסיקו לעבוד מצלמות בכניסה למשרדים, וכך זה עובד, ברגע שנכנסים למשרד מצלמת טלפון מפסיקה לעבוד. אין שום בעיה טכנית לבצע גם חסימה ש-sim יעבוד רק אם מכשירים ספציפים, בעלי IMEI שנרכש ע"י צה"ל....
האם יש דרכים לעקוף את זה? המטרה שלי היא לקבל את המכשיר הזול שסלקום תיתן ואז להעבירו למכשיר שאקנה בעצמי. השדרוגים שסלקום מאפשרת לנו לא מתחשבים ברפורמה שמרחשת עכשיו בעולם הסמארטפונים ולכן שווה לקנות לבד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה הבעייה לבדוק את זה, בדיוק כמו מה ש-Elad8 כתב לך?
תשים את ה-SIM במכשיר שהוא SIM FREE ושלא שנקנה מסלקום של חבר או בן משפחה. בדיקה פשוטה ומהירה.
תשים את ה-SIM במכשיר שהוא SIM FREE ושלא שנקנה מסלקום של חבר או בן משפחה. בדיקה פשוטה ומהירה.
כמו שעניתי ל-Elad8 , "עוד לא חילקו לנו את המכשירים החדשים".pixies כתב:מה הבעייה לבדוק את זה, בדיוק כמו מה ש-Elad8 כתב לך?
תשים את ה-SIM במכשיר שהוא SIM FREE ושלא שנקנה מסלקום של חבר או בן משפחה. בדיקה פשוטה ומהירה....
במידה וזה חסום, יש דרך לעקוף את זה ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בד"כ זה היה הפוך - המכשיר עצמו היה נעול ל-SIM של חברה אחת בלבד.
לא יודע אם אפשר מבחינה טכנית לעשות נעילה הפוכה - ש-SIM יעבוד רק במכשירים מסויימים.
פשוט תחכה ותראה - הזמן בסה"כ פועל לטובתך. מחירי הסמארטפונים (אני מניח שזה מה שאתה רוצה לקנות) רק הולכים ויורדים...
לא יודע אם אפשר מבחינה טכנית לעשות נעילה הפוכה - ש-SIM יעבוד רק במכשירים מסויימים.
פשוט תחכה ותראה - הזמן בסה"כ פועל לטובתך. מחירי הסמארטפונים (אני מניח שזה מה שאתה רוצה לקנות) רק הולכים ויורדים...
אכן, את החסימה של המכשיר אני מכיר ויודע שאפשר לבטל זאת בכל מיני דרכים.pixies כתב:בד"כ זה היה הפוך - המכשיר עצמו היה נעול ל-SIM של חברה אחת בלבד.
פשוט תחכה ותראה - הזמן בסה"כ פועל לטובתך. מחירי הסמארטפונים (אני מניח שזה מה שאתה רוצה לקנות) רק הולכים ויורדים......
את חסימת הסים לא הכרתי.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
..Avimc כתב:אם לא, אל תתחכמו לשווא אם שאלות לא רלוונטיות ....
מי שמתחכם פה זה אתה
בוא נשאל שאלה אחרת:
במידה וזה יתאפשר, אתה באמת תלך ותעקוף את זה..?
אם מקום העבודה שלך קבע מדיניות מסויימת, אז כנראה שיש עבורו משמעות מאחורי זה.
בצבא אני מניח שהדברים האלה מקבלים משנה תוקף, ואף אחד שם לא טולרנס להפרות כאלה.
אז נניח שמדיניות הצבא לא מעניינת אותך, ואתה חושב שהיא מיותרת- לגיטימי,
אבל אתה באמת עד כדי כך חסר אחריות לפגוע במקור הפרנסה שלך, למקרה שמישהו יעלה על זה?
...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם סלקום עשו את זה על דעת עצמם ולא בגלל בקשה ספציפית של הצבא, אז זה בכלל לא לגיטימי וזו עבירה על החוק.
בכל מקרה, כשתקבל את המכשיר תעשה את הבדיקה ותראה.
בכל מקרה, כשתקבל את המכשיר תעשה את הבדיקה ותראה.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
סלקום יכולה לרצות עד מחר,Avimc כתב:תשאיר לי את השיקולים הללו.
אני שואל ומתעניין על הסוגיה הטכנית למקרה בו החסימה נעשתה ללא בקשה של הצבא אלא מרצון עסקי (ודי לגיטימי) של סלקום.
אם מישהו יודע את התשובה הטכנית, אני אשמח לשמוע מהי.
תודה....
זה אסור ע"פ הרשיון שניתן לה ממשרד התקשורת.
מדובר ביוזמה של הלקוח.
...
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
טכנית, הסים מקושר לחברה מסויימת. הסים הוא כלי זיהוי ורישום חד ערכי בין המכשיר שמפעיל אותו לבין הרשת.
בסים יש נתונים שמאפשרים למכשיר לבצע רישום מול הרשת אליה הסים שייך ואז להשתמש ברשת זו, ואין שני סימים זהים.
בדיוק כמו שלכל כרטיס רשת יש MAC משלו (עזוב שהסינים גם את זה מזייפים)....
בתהליך הזיהוי חברת הסלולר מקבלת את ה- IMEI, שזה זיהוי חד ערכי של הסלולרי.
ומכאן שמשני אמצעים חד ערכים שבידי סלקום, הם יכולים לקבוע שרק שניים ספציפים יהיו מחוברים אחד לשני.
אז אמרנו שמכיוון שהסים משמש רק ברשת סלקום, היא יכולה להחליט שהוא יעבוד רק עם מכשיר מסויים.
וכפי שאתה זוכר, אפשר לנעול סלולר רק לרשת מסויימת ועל כן סלקום יכולה לנעול את המכשיר כך שיעבוד רק על הרשת שלה ולא על רשת אחרת.
מכאן שהדבר אפשרי.
בסים יש נתונים שמאפשרים למכשיר לבצע רישום מול הרשת אליה הסים שייך ואז להשתמש ברשת זו, ואין שני סימים זהים.
בדיוק כמו שלכל כרטיס רשת יש MAC משלו (עזוב שהסינים גם את זה מזייפים)....
בתהליך הזיהוי חברת הסלולר מקבלת את ה- IMEI, שזה זיהוי חד ערכי של הסלולרי.
ומכאן שמשני אמצעים חד ערכים שבידי סלקום, הם יכולים לקבוע שרק שניים ספציפים יהיו מחוברים אחד לשני.
אז אמרנו שמכיוון שהסים משמש רק ברשת סלקום, היא יכולה להחליט שהוא יעבוד רק עם מכשיר מסויים.
וכפי שאתה זוכר, אפשר לנעול סלולר רק לרשת מסויימת ועל כן סלקום יכולה לנעול את המכשיר כך שיעבוד רק על הרשת שלה ולא על רשת אחרת.
מכאן שהדבר אפשרי.
לירן
תודה על ההסבר !
אם הבנתי נכון, לא ניתן לעשות כלום אם אכן הם בודקים ברישום גם את ה-ID של המכשיר וגם את ה-ID של הסים.
האמת, אם הרפורמות במחירי החבילות ובמחירי המכשירים, לא בטוח שאני אבצע את העסקה מול סלקום בתנאי שצה"ל מציע למשרתיו.
אם הבנתי נכון, לא ניתן לעשות כלום אם אכן הם בודקים ברישום גם את ה-ID של המכשיר וגם את ה-ID של הסים.
האמת, אם הרפורמות במחירי החבילות ובמחירי המכשירים, לא בטוח שאני אבצע את העסקה מול סלקום בתנאי שצה"ל מציע למשרתיו.
אני חושב שפותח השרשור מטעה
ממה שאני מכיר סלקום מאפשרת לשדרג את הטלפו הבסיסי שהם נותנים לאיפון בתוסת תשלום של כ 2000 שח ואז המכשיר הופך לפרטי שלך.רק מה הם הגדירו שלא ניתן יהיה להכניס סים אחר למכשיר אלא את הסים שלהם. וזאת במטה להשאיר את הלקוחות אצלם ולא לגרום לנו לעבור להוט או גולן בחבילות משתלמות יותר. ההסכם שהם עשו עם הצבא נעשה מזמן ואז עוד לא היו את החבילות הזולות וסלקום חוששת ובצדק שאנשים יקחו ישדרגו דרגם לאיפון ב 2000 שח ויכניסו סים אחר.
ראשית ממה שאני מבין זה אסור
שנית השאלה היא האם החסימה הזו היא פריצה על ידי פריצת האיפון או שהמודם נעול ולא ניתן ללא מוצר כמו טורבו סים וכו,
אם אכן סלקום עושה בחוק כראות עיניה ולא ניתן לפרוץ את המכשיר אני אמליץ לכל חבריי לומר להם נע בעין ולא תודה.
נקנה מכשיר לבד ונשלם פחות על השיחות. מאד מהר נחזיר את כספנו חזרה ונעזור לחברות הקטנות לקום על הרגליים.
ממה שאני מכיר סלקום מאפשרת לשדרג את הטלפו הבסיסי שהם נותנים לאיפון בתוסת תשלום של כ 2000 שח ואז המכשיר הופך לפרטי שלך.רק מה הם הגדירו שלא ניתן יהיה להכניס סים אחר למכשיר אלא את הסים שלהם. וזאת במטה להשאיר את הלקוחות אצלם ולא לגרום לנו לעבור להוט או גולן בחבילות משתלמות יותר. ההסכם שהם עשו עם הצבא נעשה מזמן ואז עוד לא היו את החבילות הזולות וסלקום חוששת ובצדק שאנשים יקחו ישדרגו דרגם לאיפון ב 2000 שח ויכניסו סים אחר.
ראשית ממה שאני מבין זה אסור
שנית השאלה היא האם החסימה הזו היא פריצה על ידי פריצת האיפון או שהמודם נעול ולא ניתן ללא מוצר כמו טורבו סים וכו,
אם אכן סלקום עושה בחוק כראות עיניה ולא ניתן לפרוץ את המכשיר אני אמליץ לכל חבריי לומר להם נע בעין ולא תודה.
נקנה מכשיר לבד ונשלם פחות על השיחות. מאד מהר נחזיר את כספנו חזרה ונעזור לחברות הקטנות לקום על הרגליים.