ביום השני של כנס I/O של גוגל, הכריז ,Brian Rakowski, סגן נשיא חטיבת כרום בגוגל, שהדפדפן הפופולארי של גוגל, כרום, מגיע סוף סוף למערכת ההפעלה של אפל, ה-iOS.
שיחקתי איתה קצת על האייפון 4 שלי ,הממשק נראה מעולה וגם כולל מחוות שונות שמסיפות המון לשימושיות שלו בהשוואה לספארי ..
אבל הביצועים, למרות שהוא מתבסס על מנוע הWebKit של iOS לפי מה שהבנתי הוא לא משתמש בNitro JavaScript של אפל שמשתפר בכל גרסה , על האייפון 4 עם iOS 6 Beta 2 בSunSpider 0.9.1 (הגרסה החדשה מציגה ביצועי JavaScript טובים עוד יותר מiOS 5 אז בגלל זה אם תנסו את הבדיקה התוצאות שלכם עם אייפון 4 יהיו גרועות יותר) אפשר לקבל עם הMobile Safari בערך 2899MS (זה נמדד במילשיניות ככה שככל שהתוצאה נמוכה יותר הביצועים טובים יותר) , לעומת הCrhome לiOS שמראה תוצאה מצחיקה של 9300 שניות ...
ואם מנסים בדיקה אחרת - את BrowserMark ,אז עם iOS 6 בגרסת הבטא הנוכחית מקבלית 61000 נקודות שזה עשרת אלפים יותר מiOS 5 , ובChrome הבדיקה נתקעה באמצע ..
אין לי בעיות יציבות וקריסות בספארי ,אפילו בבטא של iOS 6 הספארי יציב , מה שכן כמו שכבר אמרתי הממשק של הדפדפן הזה מעולה ,אחד מהטובים ביותר , אבל הביצועים .. כשזה נוגע לביצועים אין תחליף אמיתי לספארי .
אגב ,באמת למצוא את זה לא היה פשוט ,בחיפוש לא היה שום זכר אליו , היה צריך להכנס לאחת האפלקציות של גוגל ולבחור ב"Developer Page" כדי לראות את האפלקציות של גוגל ורק שם היה את הדפדפן (הDeveloper Page זה אחד מהפיצ'רים של אפלקציית האפסטור החדשה בiOS 6 .. )
אני ממש מרוצה, עובד מהר ויפה, תענוג !
מה שעוד מדהים - זה שיש אופציה לחיפוש קולי, והוא תומך בעברית, ואפילו מצליח לזהות את המילים
שאומרים בצורה מעולה (כל עוד זה לא ממש משפט מסובך או שילוב של אנגלית ועברית). סחתיין על גוגל.
הדפדפן החדש מעולה. יש לי כמה מחשבים והאפשרות של עיון בכל המופעים של כרום דרך האפליקציה שימושית מאוד עבורי. היכולת הזאת הוצגה בגרסה האחרונה של כרום ל- PC ועכשיו שזה גם ב- Mobile, זה סוגר לי את הפינה ויחסוך לי לגשת למחשב הרבה פעמים.
קורה לי משהו מאד מעצבן, הכרום אצלי מסוכנרן לפרופיל של גוגל, כלומר לכרום במחשב.
כשאני פותח את הכרום באייפון, הוא מבלגן לי את הסידור של המועדפים במחשב.
מישהו נתקל בזה ?