טיול ראשון בגרמניה - מחפש המלצות
שלום לכולם,
באוגוסט אני מתכנן חופשה בגרמניה וזו תהיה הפעם הראשונה שלי שם.
הזמן המוקצב: שבוע, אולי פחות. תאריך יציאה משוער: 15-17/8.
השיטה: אני אפגש שם עם ידידה (דוברת גרמנית) ונעשה ביחד את הטיול.
הייתי רוצה לקבל המלצות למקומות שכדאי לבקר בהם. המטרה היא לנסות ולספוג מהמודרניות ומהקלאסיות של גרמניה.
אני מתעניין במכוניות ולכן אשמח לשלב ביקור באחד המוזיאונים/מפעלים של יצרני הרכב היוקרתיים שם (צריך גם לצלם, לא?).
כמו כן, מכיוון שאני עם ידידה הייתי שמח לקבל גם המלצות לפעילויות חווייתיות שכיף לעשות ביחד בגרמניה.
אשמח גם לקבל טיפים בנוגע לטיסה עצמה (מחירים, נמלי תעופה...).
אני יודע שזה נורא כללי אבל אם צריך עוד מידע אנסה לספק כמה שאוכל.
תודה.
הייתי רוצה לקבל המלצות למקומות שכדאי לבקר בהם. המטרה היא לנסות ולספוג מהמודרניות ומהקלאסיות של גרמניה.
אני מתעניין במכוניות ולכן אשמח לשלב ביקור באחד המוזיאונים/מפעלים של יצרני הרכב היוקרתיים שם (צריך גם לצלם, לא?).
כמו כן, מכיוון שאני עם ידידה הייתי שמח לקבל גם המלצות לפעילויות חווייתיות שכיף לעשות ביחד בגרמניה.
תודה.
- androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
גרמניה מאוד גדולה והשאלה לאן אתה נוסע? היעד הפופולרי הוא היער השחור שם תוכל לעשות את הדרך הרומנטית, לראות נוף טירות ואגמים. מצד שני תוכל להעביר שבוע שלם רק בברלין אם אתה מתעניין במוזאונים ותרבות כך שהתשובה מאוד תלוייה.gorelshv כתב:שלום לכולם,
תודה....
בדיוק קראתי על הדרך הרומנטית כאן:
http://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99 ... 7%99%D7%9D
בהחלט הייתי מעוניין שלטיול יהיה אופי רומנטי ואני מבין שאי אפשר לאכול את השטרודל ולהשאיר אותו שלם, לכן אני חושב שזה יהיה הכיוון.
בהנחה שזה הכיוון, אשמח לטיפים נוספים.
http://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99 ... 7%99%D7%9D
בהחלט הייתי מעוניין שלטיול יהיה אופי רומנטי ואני מבין שאי אפשר לאכול את השטרודל ולהשאיר אותו שלם, לכן אני חושב שזה יהיה הכיוון.
בהנחה שזה הכיוון, אשמח לטיפים נוספים.
- androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

לך על זה אם מתאים לך, טיול מאוד נוח, קל למצוא צימרים בדרך במחירים זולים (יחסית לישראל) והמקום יפה
הייתי בגרמניה בדיוק לפני שנה באוגוסט... ואני מסכים איתך... אבל היי , זה תלוי כמה הוא מוכן להשקיע ברכב.dor8 כתב:שלושה מקומות בהם הכי נהניתי בששת הפעמים ששהיתי בגרמניה (כולה) :
אוטובאן , אוטובאן , אוטובאן.............!!!!!!!!
...
אני הייתי באיזור היער השחור , יש שם עיירה ציורית בשם בדאן באדן , נכנסתי לאיזה כפר קטן בכביש צדדי - אין דברים
כאלה. אפילו באגדות לא רואים ציור כזה. אשתי נכנסה להלם ולא רצתה לזוז משם.
- androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

בדיוק, זה תאור מתאיםLiorShap כתב:הייתי בגרמניה בדיוק לפני שנה באוגוסט... ואני מסכים איתך... אבל היי , זה תלוי כמה הוא מוכן להשקיע ברכב.dor8 כתב:שלושה מקומות בהם הכי נהניתי בששת הפעמים ששהיתי בגרמניה (כולה) :
...![]()
אני הייתי באיזור היער השחור , יש שם עיירה ציורית בשם בדאן באדן , נכנסתי לאיזה כפר קטן בכביש צדדי - אין דברים
כאלה. אפילו באגדות לא רואים ציור כזה. אשתי נכנסה להלם ולא רצתה לזוז משם....
לנסוע באוטובהאן זו באמת חוויה. אם אתה עושה את זה (מאוד מומלץ!) רק כך בחשבון את עניין משמעת הנתיבים שכולם מצפצפים עליה בארץ.
באחת הנסיעות שלי (מדרזדן לברלין) נסעתי על 200 קמ"ש ואיזה פולני יצא מהנתיב הימני לשמאלי בלי לבדוק במראה שהנתיב פנוי (הוא לא היה...) והייתי צריך לבלום ל120 קמ"ש (כלומר הוא יצא בפחות כי הוא כמובן האיץ תוך כדי). ברגעים כאלה אתה מודה לכל מה שאתה יכול שלBMW יש בלמים טובים.
אני רק רוצה לציין שזה -מאוד- קל לראות במראה אם הנתיב פנוי. האוטובהאן בנוי בצורה כזאת שהשיפוע המירבי הוא 4% (ובדרך כלל 0%) כך שאתה רואה במראה למרחק עצום. זה פשוט היה טמטום של אותו הנהג שיצא. אז שים לב ואל תתנחל בנתיב שהוא לא הימני כי הגרמנים נוסעים כאילו החיים שלהם תלויים בזה. זה כביש מאוד קל לנהיגה אבל צריך לקחת בחשבון שהפרש המהירויות הוא בקלות פי 2 ויותר פי הנתיב הימני לשמאלי.
ובנוגע ליער השחור, אתה תמצא את עצמך נוהג בנופים שאתה מדמיין כשאתה קורא ספרי פנטזיה. חוויה מדהימה ויש מאוד עיירות וכפרים קטנים שעוברים תוך דקה עם ארכיטקטורה יפה. זה כמו להיות בתוך גלויה. מאוד מומלץ אם אתה באזור גם להגיע לפרייבורג. זו עיר סטודנטים עם הרבה גרמניות צעירות ויפות
פרנקפורט זו גם עיר נהדרת אבל אני מניח שאם תהיה באזור הידידה שלך תרצה להראות לך כמה דברים שם. פרנקפורט היא בדיוק מצפון ליער השחור. פרייבורג בחלק הדרומי שלו. זה כמה שעות נסיעה בכבישים שיגרמו לך להתפלץ מרוב BMW שתראה שם (נפוץ יותר ממאזדה, פורד ויונדאי ביחד בארץ). הכבישים הצדדיים מאוד כיפיים אבל בשעות הבוקר צריך להזהר מערפל (אני נהגתי שם כשלא ראיתי יותר מחצי מטר קדימה) שיש לפעמים.
עוד מקום נהדר לבקר בו זה דרזדן (כשעתיים- שעתיים וחצי נסיעה מברלין לכיוון מזרח). מדובר בעיר שהוחרבה לחלוטין במלחמת העולם השניה ולאחר מכן הייתה בשליטת הסובייטים. העיר הישנה שופצה והיא יפה יותר מכל עיר אחרת שראיתי. כשהייתי שם היו במוזיאונים תערוכות נהדרות של אמנים כמו אוטו דיקס וג'ורג' גרוס שמשוייכים לזרם Neue Sachlichkeit (תכליתיות החדשה) ודאדא ברלין שציירו את גרמניה של התקופה בצורה מגעילה וחולנית והנאצים דיכאו את התנועה כשתראה את התמונות מיד תבין למה. הארכיטקטורה נהדרת ומדובר בעיר שאפשר לראות ביום אחד. יש בה הרבה קניות אם זה מעניין אותך. משם אפשר להמשיך לפראג אם אתה רוצה, זו נסיעה יחסית קצרה.
באחת הנסיעות שלי (מדרזדן לברלין) נסעתי על 200 קמ"ש ואיזה פולני יצא מהנתיב הימני לשמאלי בלי לבדוק במראה שהנתיב פנוי (הוא לא היה...) והייתי צריך לבלום ל120 קמ"ש (כלומר הוא יצא בפחות כי הוא כמובן האיץ תוך כדי). ברגעים כאלה אתה מודה לכל מה שאתה יכול שלBMW יש בלמים טובים.
אני רק רוצה לציין שזה -מאוד- קל לראות במראה אם הנתיב פנוי. האוטובהאן בנוי בצורה כזאת שהשיפוע המירבי הוא 4% (ובדרך כלל 0%) כך שאתה רואה במראה למרחק עצום. זה פשוט היה טמטום של אותו הנהג שיצא. אז שים לב ואל תתנחל בנתיב שהוא לא הימני כי הגרמנים נוסעים כאילו החיים שלהם תלויים בזה. זה כביש מאוד קל לנהיגה אבל צריך לקחת בחשבון שהפרש המהירויות הוא בקלות פי 2 ויותר פי הנתיב הימני לשמאלי.
ובנוגע ליער השחור, אתה תמצא את עצמך נוהג בנופים שאתה מדמיין כשאתה קורא ספרי פנטזיה. חוויה מדהימה ויש מאוד עיירות וכפרים קטנים שעוברים תוך דקה עם ארכיטקטורה יפה. זה כמו להיות בתוך גלויה. מאוד מומלץ אם אתה באזור גם להגיע לפרייבורג. זו עיר סטודנטים עם הרבה גרמניות צעירות ויפות
פרנקפורט זו גם עיר נהדרת אבל אני מניח שאם תהיה באזור הידידה שלך תרצה להראות לך כמה דברים שם. פרנקפורט היא בדיוק מצפון ליער השחור. פרייבורג בחלק הדרומי שלו. זה כמה שעות נסיעה בכבישים שיגרמו לך להתפלץ מרוב BMW שתראה שם (נפוץ יותר ממאזדה, פורד ויונדאי ביחד בארץ). הכבישים הצדדיים מאוד כיפיים אבל בשעות הבוקר צריך להזהר מערפל (אני נהגתי שם כשלא ראיתי יותר מחצי מטר קדימה) שיש לפעמים.
עוד מקום נהדר לבקר בו זה דרזדן (כשעתיים- שעתיים וחצי נסיעה מברלין לכיוון מזרח). מדובר בעיר שהוחרבה לחלוטין במלחמת העולם השניה ולאחר מכן הייתה בשליטת הסובייטים. העיר הישנה שופצה והיא יפה יותר מכל עיר אחרת שראיתי. כשהייתי שם היו במוזיאונים תערוכות נהדרות של אמנים כמו אוטו דיקס וג'ורג' גרוס שמשוייכים לזרם Neue Sachlichkeit (תכליתיות החדשה) ודאדא ברלין שציירו את גרמניה של התקופה בצורה מגעילה וחולנית והנאצים דיכאו את התנועה כשתראה את התמונות מיד תבין למה. הארכיטקטורה נהדרת ומדובר בעיר שאפשר לראות ביום אחד. יש בה הרבה קניות אם זה מעניין אותך. משם אפשר להמשיך לפראג אם אתה רוצה, זו נסיעה יחסית קצרה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46349
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
סוף אוגוסט נפתחת תערוכת IFA 2012 בברלין, אשר מהווה את תערוכת האלקטרוניקה הבידורית השנתית מספר 1 באירופה.
fish,
אני כנראה אתמקד באזור היער השחור ואשאיר את ברלין והמזרח לפעם אחרת.
זיו,
חבל! זה יוצא מחוץ לטווח התאריכים.
אשמח לקבל המלצות לגבי מלונות, טיסות במחיר שפוי, אתרים לראות בדרך וכל מה שיכול להפוך את הטיול למהנה כמה שיותר.
תודה!
אני כנראה אתמקד באזור היער השחור ואשאיר את ברלין והמזרח לפעם אחרת.
זיו,
חבל! זה יוצא מחוץ לטווח התאריכים.
אשמח לקבל המלצות לגבי מלונות, טיסות במחיר שפוי, אתרים לראות בדרך וכל מה שיכול להפוך את הטיול למהנה כמה שיותר.
תודה!
תאמין לי שזה היה אחד הדברים הראשונים שחשבתי עליהם
אני צריך לראות איך זה מסתדר בתוכניות. הבנתי שזמני הפתיחה של המסלול הם לא הדבר הכי צפוי בעולם, תלוי במזג האויר ולפעמים גם הבנתי שסוגרים אותו לטובת אירוע פרטי כזה או אחר ללא התראה. יש לך מושג איפה אפשר לקבל עוד מידע על המסלול?
אני צריך לראות איך זה מסתדר בתוכניות. הבנתי שזמני הפתיחה של המסלול הם לא הדבר הכי צפוי בעולם, תלוי במזג האויר ולפעמים גם הבנתי שסוגרים אותו לטובת אירוע פרטי כזה או אחר ללא התראה. יש לך מושג איפה אפשר לקבל עוד מידע על המסלול?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
LiorShap כתב:הייתי בגרמניה בדיוק לפני שנה באוגוסט... ואני מסכים איתך... אבל היי , זה תלוי כמה הוא מוכן להשקיע ברכב.dor8 כתב:שלושה מקומות בהם הכי נהניתי בששת הפעמים ששהיתי בגרמניה (כולה) :
...![]()
כאלה. אפילו באגדות לא רואים ציור כזה. אשתי נכנסה להלם ולא רצתה לזוז משם....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לגבי ביקור במפעל רכב, זה אכן מומלץ מאוד.
ביקרתי בכמה מפעלים בגרמניה והמפעל הכי מקצועי והכי "מסביר פנים" עם המסלול הארוך ביותר למבקרים היה המפעל של אופל ברוסלסהיים. נסה להעזר ביבואן המקומי ליצירת קשר ושעות/ימים לביקורים עם מדריך מקומי.
לגבי האוטובאן....סיפור משעשע:
ערכתי נסיעת מבחן ברכב ספורט מאוד מהיר (במונחים ישראלים)... ונהגתי (עם מלווה של היצרן לידי) במהירות ממוצעת של 240 קמ"ש....מתוך אינסטינקט ישראלי התמקמתי במסלול שמאלי.
המלווה העיר לי לחזור ימינה אבל חשבתי לעצמי שזה סתם יאט אותי במהירות הזו ...
פתאום אני מבחין במראה שיש רכב מאחורי שמסמן לי עם אורות גבוהים בעצבנות לרדת ימינה...
אני מביט בספידומטר ולא מאמין שב 240 ומשהו קמ"ש אני מאט את התנועה....
תוך שניות עקף אותי BMW M5....
ביקרתי בכמה מפעלים בגרמניה והמפעל הכי מקצועי והכי "מסביר פנים" עם המסלול הארוך ביותר למבקרים היה המפעל של אופל ברוסלסהיים. נסה להעזר ביבואן המקומי ליצירת קשר ושעות/ימים לביקורים עם מדריך מקומי.
לגבי האוטובאן....סיפור משעשע:
ערכתי נסיעת מבחן ברכב ספורט מאוד מהיר (במונחים ישראלים)... ונהגתי (עם מלווה של היצרן לידי) במהירות ממוצעת של 240 קמ"ש....מתוך אינסטינקט ישראלי התמקמתי במסלול שמאלי.
המלווה העיר לי לחזור ימינה אבל חשבתי לעצמי שזה סתם יאט אותי במהירות הזו ...
פתאום אני מבחין במראה שיש רכב מאחורי שמסמן לי עם אורות גבוהים בעצבנות לרדת ימינה...
אני מביט בספידומטר ולא מאמין שב 240 ומשהו קמ"ש אני מאט את התנועה....
תוך שניות עקף אותי BMW M5....
תבדוק את hrs.de
אמור להיות באנגלית גם למחירים טובים.
מצד שני גיליתי מקרים שבחלק מאתרים גרמנים יותר זול, שתהיה סגור על איזור וכו תוכל לשלוח ה״פ אני אוכל לבדוק לך.
לגבי טיסות, הכי זולים זה airberlin and germanwinga
שים לב לתוספות מזוודות ואמצעי תשלום (בכנפיים...) כי המחיר לא סופי.
יש גם מחירים טובים בחברות הגדולות אבל צריך מזל.. תבדוק את
Kayak.com לטיסות
למרות שאולי תוכל למצוא דברים טובים. אתר הישראלי דקה 90
והמלצות שונות לגבי איזורים ה tripadvisor top 10
פוגע טוב בד״כ.
מעצבן לכתוב בפלא, קיצר אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי
דקה
אמור להיות באנגלית גם למחירים טובים.
מצד שני גיליתי מקרים שבחלק מאתרים גרמנים יותר זול, שתהיה סגור על איזור וכו תוכל לשלוח ה״פ אני אוכל לבדוק לך.
לגבי טיסות, הכי זולים זה airberlin and germanwinga
שים לב לתוספות מזוודות ואמצעי תשלום (בכנפיים...) כי המחיר לא סופי.
יש גם מחירים טובים בחברות הגדולות אבל צריך מזל.. תבדוק את
Kayak.com לטיסות
למרות שאולי תוכל למצוא דברים טובים. אתר הישראלי דקה 90
והמלצות שונות לגבי איזורים ה tripadvisor top 10
פוגע טוב בד״כ.
מעצבן לכתוב בפלא, קיצר אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי
דקה
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
מכיוון שגם לי אין מושג אני ממליץ לשאול או לחפש בקארספורוםgorelshv כתב:תאמין לי שזה היה אחד הדברים הראשונים שחשבתי עליהם![]()
אני צריך לראות איך זה מסתדר בתוכניות. הבנתי שזמני הפתיחה של המסלול הם לא הדבר הכי צפוי בעולם, תלוי במזג האויר ולפעמים גם הבנתי שסוגרים אותו לטובת אירוע פרטי כזה או אחר ללא התראה. יש לך מושג איפה אפשר לקבל עוד מידע על המסלול?...
טוב, נראה לי שאוותר על הרינג הפעם
מקצת קריאה הבנתי שהעסק הזה יכול להיות די יקר וללא הכנה מתאימה אני די פוחד שאתבאס.
לא נורא, נעשה את זה בפעם אחרת כשהרינג יהיה המטרה הראשית
אולי אלך גם עם חבר שחולק עימי את ה״מחלה״ 
מקצת קריאה הבנתי שהעסק הזה יכול להיות די יקר וללא הכנה מתאימה אני די פוחד שאתבאס.
לא נורא, נעשה את זה בפעם אחרת כשהרינג יהיה המטרה הראשית