כיול לאחר החלפת מנורה במקרן
הי חברים ,
שתי שאלות בבקשה :
1. מתי בעצם אני אמור להחליף את המנורה של המקרן ? האם אני אמור להחליף רק שהיא נשרפת או לפני ?
אני מתאר לעצמי שהמנורה מאבדת את עוצמתה עם הזמן , אבל מה הרגע הנכון להחלפתה ? נראה לי הגיוני שכל עוד היא עובדת והתמונה מספקת אותי אז אין טעם להחליף ? מצד שני אני בטח מתרגל עם הזמן לעוצמה המידרדרת ולא זוכר איך המנורה תיפקדה בהתחלה ואז אני נשאר אדיש .
2. לגבי כיול לאחר החלפת מנורה : האם אני צריך לבצע כיול מחודש ? הרי כל הפרמטרים נמצאים ושמורים במקרן עצמו , זאת כמובן בהנחה שהכיול הראשוני נשאר כמות שהיה ולא שיניתי עם השנים , אשמח לשמוע דעתכם
שתי שאלות בבקשה :
1. מתי בעצם אני אמור להחליף את המנורה של המקרן ? האם אני אמור להחליף רק שהיא נשרפת או לפני ?
אני מתאר לעצמי שהמנורה מאבדת את עוצמתה עם הזמן , אבל מה הרגע הנכון להחלפתה ? נראה לי הגיוני שכל עוד היא עובדת והתמונה מספקת אותי אז אין טעם להחליף ? מצד שני אני בטח מתרגל עם הזמן לעוצמה המידרדרת ולא זוכר איך המנורה תיפקדה בהתחלה ואז אני נשאר אדיש .
2. לגבי כיול לאחר החלפת מנורה : האם אני צריך לבצע כיול מחודש ? הרי כל הפרמטרים נמצאים ושמורים במקרן עצמו , זאת כמובן בהנחה שהכיול הראשוני נשאר כמות שהיה ולא שיניתי עם השנים , אשמח לשמוע דעתכם
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
החלפת מנורה זה גם עניין תקציבי, ולמרות זאת לא מומלץ לחכות שהיא תישרף אלא כדאי להחליף קצת קודם.
במקרן הישן שלי המנורה התפוצצה ולקחה איתה לעולם הבא גם את בית המנורה, מה שנקרא "תמות נפשי עם פלישתים")
בעקרון יש צורך בכיול עם החלפת מנורה, אם תשים לב או לא זה תלוי בוידאופיליות שלך
במקרן הישן שלי המנורה התפוצצה ולקחה איתה לעולם הבא גם את בית המנורה, מה שנקרא "תמות נפשי עם פלישתים")
בעקרון יש צורך בכיול עם החלפת מנורה, אם תשים לב או לא זה תלוי בוידאופיליות שלך
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
כל עוד התמונה לא נראית לך חשוכה מדי, אתה לא חייב להחליף נורה.
לגבי כיול, אחרי כמה עשרות שעות המנורה תתייצב והכיול של המנורה הקודמת יתאים פחות או יותר.
אם בכ"ז אתה רוצה לכייל אז תבצע את הכיול רק אחרי כמה עשרות שעות.
לגבי כיול, אחרי כמה עשרות שעות המנורה תתייצב והכיול של המנורה הקודמת יתאים פחות או יותר.
אם בכ"ז אתה רוצה לכייל אז תבצע את הכיול רק אחרי כמה עשרות שעות.
No place like home.......... Theater
איך מבצעים כיול אחרי החלפת מנורה?
guyezra כתב:החלפת מנורה זה גם עניין תקציבי, ולמרות זאת לא מומלץ לחכות שהיא תישרף אלא כדאי להחליף קצת קודם.
בעקרון יש צורך בכיול עם החלפת מנורה, אם תשים לב או לא זה תלוי בוידאופיליות שלך...