זקוק לעזרתכם בפתרון יצירתי - בעיה עם נישת גבס.
הסיפור הוא כזה , דירה בבניה , יש בסלון קיר מבלוק שחור באורך 3.6 מטר שעליו תכננתי לעשות קיר גבס במרחק 11 סמ ואז להכניס רמקולים שטוחים (שזה העומק שלהם) ולשים את הפלזמה בנישה עם קו אפס.
עכשיו גיליתי בעיה בדירה , ישנו חלון בקיר האנכי במרחק 11 ס"מ מהקיר בלוק . הפרופיל של החלון ברוחב 2.5ס"מ ואחרי שיעשו לי טייח על הקיר ירד עוד ס"מ בערך.. מה שאומר שנשאר לי כ 7 ס"מ לגבס (ואז הטלויזיה לא תהיה בקו אפס).
חשבתי על אופציה של בניה חלקית של גבס על הקיר (במקום לעשות קיר גבס שלם , לעשות נישה לטלויהיה ומלבנים לרמקולים...)
מחפש איזה רעיון / עיצוב שיפתור לי את הבעיה (אני מעוניין גם שמסך הקרנה ירד מהתקרה ויסתיר את הטלוזיה)
רעיונות יתקבלו בברכה.
תודה !
עכשיו גיליתי בעיה בדירה , ישנו חלון בקיר האנכי במרחק 11 ס"מ מהקיר בלוק . הפרופיל של החלון ברוחב 2.5ס"מ ואחרי שיעשו לי טייח על הקיר ירד עוד ס"מ בערך.. מה שאומר שנשאר לי כ 7 ס"מ לגבס (ואז הטלויזיה לא תהיה בקו אפס).
חשבתי על אופציה של בניה חלקית של גבס על הקיר (במקום לעשות קיר גבס שלם , לעשות נישה לטלויהיה ומלבנים לרמקולים...)
מחפש איזה רעיון / עיצוב שיפתור לי את הבעיה (אני מעוניין גם שמסך הקרנה ירד מהתקרה ויסתיר את הטלוזיה)
רעיונות יתקבלו בברכה.
תודה !
-
- הקיר והחלון
-
- מרחק החלון
-
- תכנון רמקולים שקועים בקיר
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
גם אם היה לך מקום מהחלון, לא הייתי מעבה את כל הקיר, להקטין את כל הקיר ב 11 ס"מ זה יותר מידי.
פשוט תעשה קונסטרוקציה מגבס בולטת ב 11ס"מ לרמקולים ושקועה למסך.
אני ממליץ לך להכין שרטוט ב sketchup.
אני ממליץ לך להכין שרטוט ב sketchup.
שחר
ואז אני צריך לחצוב גם תעלות בקיר בשביל הצנרת לרמקולים... ?!spacedude כתב:גם אם היה לך מקום מהחלון, לא הייתי מעבה את כל הקיר, להקטין את כל הקיר ב 11 ס"מ זה יותר מידי.
אני ממליץ לך להכין שרטוט ב sketchup....
אני מחפש רעיון נחמד לקונסטרוקציה שבה אוכל להסתיר את הכבלים בלי לחצוב בקיר...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
כמו spacedude, אני ממליץ לא לבצע את הבנייה על כל הקיר.
ממליץ להיכנס לשרשור הזה , אומנם ארוך אבל תוכל למצוא בו הרבה רעיונות.
לגבי חציבת תעלות, אתה מתכוון לאחוריים? כי הרמקולים הקידמיים מוזנים מצנרת שנמצאת בתוך בניית הגבס.
לגבי חציבת תעלות, אתה מתכוון לאחוריים? כי הרמקולים הקידמיים מוזנים מצנרת שנמצאת בתוך בניית הגבס.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
חציבה?
הבית / דירה בבניה.
מה מפריע לך לחצוב? (ליכלוך?
)
לפי התמונה אתה גם לפני ריצוף אני הייתי מעביר תשתית לסראונד וגם למקרן מתחת לריצפה עם צינורות עבים, ככה אפשר להמנע מפיתולים בתוך הקירות ובעתיד להשחיל כבלים נוספים.
הבית / דירה בבניה.
מה מפריע לך לחצוב? (ליכלוך?
לפי התמונה אתה גם לפני ריצוף אני הייתי מעביר תשתית לסראונד וגם למקרן מתחת לריצפה עם צינורות עבים, ככה אפשר להמנע מפיתולים בתוך הקירות ובעתיד להשחיל כבלים נוספים.
שחר
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

spacedude כתב:חציבה?
הבית / דירה בבניה.
מה מפריע לך לחצוב? (ליכלוך?)
לפי התמונה אתה גם לפני ריצוף אני הייתי מעביר תשתית לסראונד וגם למקרן מתחת לריצפה עם צינורות עבים, ככה אפשר להמנע מפיתולים בתוך הקירות ובעתיד להשחיל כבלים נוספים....
לא הבנתי , המלצתם לא לעשות בניית גבס.. אלא רק מסגרת לטלויזיה ומסגרת לכל רמקול... אז איך אעביר צנרת ?yoav4x4 כתב:כמו spacedude, אני ממליץ לא לבצע את הבנייה על כל הקיר.
לגבי חציבת תעלות, אתה מתכוון לאחוריים? כי הרמקולים הקידמיים מוזנים מצנרת שנמצאת בתוך בניית הגבס....
אין לי בסלון קיר אחורי , אני בבעיה עם המקרן והקבלן לא מוכן לחצוב בתקרה.spacedude כתב:חציבה?
הבית / דירה בבניה.
מה מפריע לך לחצוב? (ליכלוך?)
לפי התמונה אתה גם לפני ריצוף אני הייתי מעביר תשתית לסראונד וגם למקרן מתחת לריצפה עם צינורות עבים, ככה אפשר להמנע מפיתולים בתוך הקירות ובעתיד להשחיל כבלים נוספים....
אני כן מעביר תעלה בקיר הצדדי עד לאן שאני מתכנן לשים את המקרן ואז שאקבל טופס 4 אחצוב (בע"ה) לבד בתקרה להשקיע את הכבל.
עדיין צריך פתרון לרמקולים הצדדים.
דרך אגב , מה שלא עדכנתי אותכם , כל המדיה (רסיבר ממירים וכו) יהיו בחדר אחר ולשם כל ההשחלות אמורות להגיע.
-
- הכנה לנישה לארון מדיה
הכנתי משהו ויצא מאוד מכוער...spacedude כתב:גם אם היה לך מקום מהחלון, לא הייתי מעבה את כל הקיר, להקטין את כל הקיר ב 11 ס"מ זה יותר מידי.
אני ממליץ לך להכין שרטוט ב sketchup....
טיפים איך לעשות אותו יותר יפה ?
אני מרחיק את הרמקולים בכוונה מכיוון שאני רוצה מסך הקרנה...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

השרטוט נראה טוב מאוד וגם העיצוב
מה שאני התכוונתי, זה שתעשה בניית גבס בצורת מסגרת על כל הקיר עד לכמה סנטימטרים מהסוף הקיר.
שזה די דומה למה שעשית בשרטוט.
עכשיו, בתוך הבניית גבס, תעביר את הצנרות לרמקולים הקידמיים.
מה שאני התכוונתי, זה שתעשה בניית גבס בצורת מסגרת על כל הקיר עד לכמה סנטימטרים מהסוף הקיר.
שזה די דומה למה שעשית בשרטוט.
עכשיו, בתוך הבניית גבס, תעביר את הצנרות לרמקולים הקידמיים.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9056
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
תראה פה וכנס גם ללינקים שמופיעים בשרשור המצורף: http://www.hometheater.co.il/vt165517.% ... 7%A6%D7%A3
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.