שוקל לקנות סטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

כיום יש לי מחשב שמשמש בעיקר לסרטים והורדות והוא מחובר צמוד לטלויזיה.

אני רוצה להזיז אותו שיהיה נגיש לדברים אחרים. להריץ כבלים נראה לי מיותר ולא נוח.

אני שוקל סטרימר. אני יודע מה זה בתיאוריה אבל לא סגור על השימוש בתכלס.

האם כל המשתמשים מחברים אלחוטי? האם זה אומר שצריך לשדרג את הרשת? (מתקן G לתקן N או להיפך... שכחתי. לי יש ראוטר המתאים לפחות חדש ומחשבים שמתאימים לחדש)

האמת שאני שומע (ומתרשם בפורום) מלא מעט בעיות של הגדרות וכו. האם יש ממה לפחד או שהסטרימרים היום נוחים ו foolproof. אני יודע שמחשב מדיה הוא גם מועד לבעיות, אבל את זה אני מכיר.

מה היתרון הגדול של סטרימר?

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6624
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שליחה #2 

אני אענה לך על חלק מהשאלות

הסטרימר מנגן קבצי מדיה (סרטים\סדרות) במגוון גדול של פורמטים , כולל HD .
יתרון הגדול של סטרימר הוא - לחבר לחשמל וללחוץ PLAY . מבלי להכנס ליותר מידי הגדרות .
אלחוטי פחות מומלץ - ברוב המקרים יש גמגומים בסרט. חיבור קווי יותר יציב .
רוב הסטרימרים מצויידים גם בחיבור USB - אתה פשוט מעתיק את הסרט לדיסק-און-קי וזהו , לא צריך רשת.

אם אתה משתמש פשוט ואין לך דרישות מיוחדות מעבר לניגון סרטים - Xtearmer Side Winder הוא המוצר בשבילך .
יש מבצע בבאג - 399 ש"ח .

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה המהירה (מאוד...)

העיקר תמון ב: "אלחוטי פחות מומלץ - ברוב המקרים יש גמגומים בסרט. חיבור קווי יותר יציב . "

זה מה שחשדתי. המוכרים והמוצרים כאילו הכל עובד אלחוטי סבבה. בתכלס יש בעיות. אין לי חשק להיתעסק עם שדרוג הרשת שלי הגדרות וכו'

המוטיבציה לסטרימר היא ניוד המחשב שכרגע מקובע ליד הטלויזיה+סטיראו. אבל אם הסטרימר חוטי אז זה לא יתרון.

אני מבין שהסטרימר זול אבל בתכלס יש לי כבר מחשב למדיה אז לא יחסוך לי.

אני גם שומע על בעיות בתרגומים וכד'. אני כבר התרגלתי למחשב אז אשאר איתו.

השאלה היא רק איך יעבוד מחשב המדיה אם ארחיק אותו ואפרוס HDMI וכבלי סאונד ארוכים (מסביב לחדר כך שהמחשב יהיה ליד הספה. אבל אני כבר התחלתי לברר בפורום על זה. ממתין לתשובות).

בקיצור אנטוש את רעיון הסרימר ואנסה לשדרג את המצב הנוכחי עם המחשב מדיה

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #4 

אני דווקא כן חושב שסטרימר זה פתרון הרבה יותר נוח ועדיף על מדיה סנטר ברוב המקרים.

אם תלך על בוקסי בוקס למשל, החששות שלך ייעלמו :

- אצלי הוא מזרים 1080P בלי בעיה באלחוטי, כשהראוטר מאחורי קיר ובתוך ממ"ד (האקסטרימר שיש לי לא מצליח,
באותו מיקום בדיוק). אז כן, זה קצת תלוי ברשת שלך בבית, אבל אם אין לך בעיית קליטה חמורה זה יעבוד.
- מבחינת תרגום הבוקסי תומך בפורמט המעצבן של SUB/IDX שנפוץ לאחרונה, בלי שום המרות, והוא אחד היחידים
שעושה את זה.
- 720P ינגן לך בלי שום בעיה, גם בתנאי קליטה יותר קשים באלחוטי.
- אם הכל לא יעבוד לך תוכל לשים מתאם רשת HPNA שמתלבש על רשת החשמל, אומרים שזה עושה את העבודה.
לא ניסיתי בעצמי.
- תקבל חווית שימוש הרבה יותר כיפית ונוחה ממדיה סנטר, לא צריך להתעסק עם כלום, יש שלט קטן ונוח שעובד
גם בלי קשר עין, והכל סבבה.

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הרשת שלי לא משהו בכלל (העברת קבצים ממחשב למחשב ב 200-300k...)
אין לי כח להתעסק. אני עצלן בעניינים האלו.

ההתעסקות הנוכחית לא ממש מפריעה לי. אבל אני סקרן לגבי מה שאמרת על הפורמטים של התרגום. אני מוריד srt וצופה עם VLC.

האם כוונתך שבוקסי תומך רק בפורמטים המעצבנים שציינת או גם בהם?

איך בוקסי/סטרימרים אחרים ל youtube ורדיו באינטרנט? יש להם יכולות גלישה?

איך עובדות הסיפריות בסטרימרים? האם הוא מוצא לבד את התוכן? אצלי התוכן שמור די מבורדק. איך זה עובד?

אני מסויג אבל האופן בו תיארת את זה קורץ לי

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

בוקסי תומך בכל הפורמטים של התרגום כמו כל הסטרימרים הנפוצים, ובנוסף בפורמט SUB/IDX, ובזה הוא ייחודי.
הוא גם יודע לחפש לך כתוביות ולהוריד לבד אם הוא מוצא באתר ספציפי אחד opensubtitles.org, אין שם הכל, אבל יש מזל לפעמים.
לגבי איתור התוכן - מאד פשוט וידידותי. אתה מגדיר פעם אחת איפה יושבות הספריות 'על' שלך, של סרטים, מוזיקה, תמונות וכו'. מאותו רגע אתה לא צריך להתעסק עם זה ממש - הוא סורק את הספריות, ומראה לך ג'וקבוקס - כלומר את העטיפות
של הסרטים שהוא זיהה (והוא מזהה את הרוב), כולל תקציר, שחקנים וכו' (באנגלית בלבד), וגם טריילרים.
כדי שזה יעבוד טוב רצוי שתעשה קצת סדר בספריות, הכי טוב זה ליצור ספריה נפרדת לכל סרט כשבתוכה הסרט והתרגום.
יש תוכנות למחשב שעוזרות לעשות את זה בקלות.
אפשר כמובן גם להכנס ולעיין בספריות עצמן אם ממש רוצים, זה גם פשוט מאד.
בנוסף יש המון אפליקציות תוכן כולל כמובן יוטיוב, המון ערוצי חדשות, ספורט, פורנו וכו' מחו"ל.
יש גם דפדפן לא רע שממנו אתה יכול להכנס לאתרים ישראליים שמזרימים תוכן ולצפות ישירות.
בשלט יש גם מקלדת מלאה שמאפשר להקליד בקלות לעומת סטרימרים אחרים שזה אות אות על המסך.
אם יש לך אייפון - יש לו אפליקציה מעולה שמאפשרת לשלוט בבוקסי בלי צורך בשלט הרגיל.
יכול להיות שיש גם לאנדרואיד - לא מכיר.

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

קרפה,
האמת שאתה מעורר אצלי מחשבות שניות. זה נשמע טוב. אבל אני יודע שחברים התברברו לא מעט עם כל מיני סטרימרים. אבדוק ביתר תשומת לב.

בכל אופן, מה לגבי החיבור האלחוטי. עם רשת בתקן G זה מן הסתם לא ממש יעבוד, נכון?

אם אני מריץ כבל הוא צריך להתפתל לא מעט. 15 מטר. מה מעבירים? HDMI? אורך כבל גבולי...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #8 

karpe כתב: - אצלי הוא מזרים 1080P בלי בעיה באלחוטי, כשהראוטר מאחורי קיר ובתוך ממ"ד (האקסטרימר שיש לי לא מצליח,
באותו מיקום בדיוק). אז כן, זה קצת תלוי ברשת שלך בבית, אבל אם אין לך בעיית קליטה חמורה זה יעבוד.
...
לא הייתי בונה על זה בכלל. רוב משתמשי הרשת האלחוטית לא מצליחים, ורק אחוז קטן מצליח. אתה כנראה ביניהם...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

razi_pazi כתב:קרפה,
האמת שאתה מעורר אצלי מחשבות שניות. זה נשמע טוב. אבל אני יודע שחברים התברברו לא מעט עם כל מיני סטרימרים. אבדוק ביתר תשומת לב.

אם אני מריץ כבל הוא צריך להתפתל לא מעט. 15 מטר. מה מעבירים? HDMI? אורך כבל גבולי...
...
האמת שגם ב-G הצלחתי להזרים 720P. אבל באמת הגיע הזמן להתקדם ל-N, ראוטר זה לא סיפור יקר - 250 ש"ח ואתה מסודר. או שתלך על חיבור HPNA על הרשת כמו שהצעתי, זה משהו כמו 300 ש"ח לשני הקצוות.

לא הבנתי איזה כבל של 15 מטר אתה רוצה להריץ ? אם כבר אתה מריץ כבל, אז אתה שם את הבוקסי קרוב לטלויזיה עם כבל HDMI קצר, ומריץ כבל רשת לראוטר ואז בטוח שאין לך שום בעיה (15 מטר זה כלום לכבל רשת).

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

karpe כתב:
razi_pazi כתב:קרפה,

...
האמת שגם ב-G הצלחתי להזרים 720P. אבל באמת הגיע הזמן להתקדם ל-N, ראוטר זה לא סיפור יקר - 250 ש"ח ואתה מסודר. או שתלך על חיבור HPNA על הרשת כמו שהצעתי, זה משהו כמו 300 ש"ח לשני הקצוות.

לא הבנתי איזה כבל של 15 מטר אתה רוצה להריץ ? אם כבר אתה מריץ כבל, אז אתה שם את הבוקסי קרוב לטלויזיה עם כבל HDMI קצר, ומריץ כבל רשת לראוטר ואז בטוח שאין לך שום בעיה (15 מטר זה כלום לכבל רשת).
...
הכבל זה כי אני רוצה לוותר על ההרפתקאה האלחוטית. זו היתה שאלתי ("מה מעבירים"). כלומר אני מחבר את הבוקסי עם כבל רשת.
סליחה על הבורות, אבל למה אני מחבר את הצד השני של הכבל? אני מבין שלראוטר, כן? אבל המדיה במחשב שמחובר אלחוטית ואז אני עדיין לא מחובר פיסית. אני לא רוצה לחבר את המחשב בכבל...

אני מבין שאני יכול לחבר את המדיה בדיסק חיצוני לראוטר, נכון? אבל אז זה מסרבל ומאט את ההורדות (טורנט), לא?

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

הבנתי. לא חשבתי שהמקור (המחשב) גם מחובר אלחוטית.
במקרה הזה לא יעזור לך הרבה להעביר כבל רשת לראוטר.
אני מניח שאפשרי להיות קצת 'עקום' ולחבר כבל רשת מהבוקסי ישר למחשב (כבל מוצלב), אבל
אני לא מאה אחוז בטוח שזה יעבוד, אולי מישהו יוכל פה להוסיף מידע.
אבל זה פתרון די מעפן.

הרדיסק חיצוני זה גם אופציה, קצת פחות נוח. תלוי כמה אתה מוריד ומתעסק עם זה.
אני למשל מוריד פעם בחודש בערך כמות של סרטים בכמה ימים ואז בפעם אחת פותח ומסדר את כולם וזהו,
ואז יש לי 'באפר' להרבה זמן. גם ככה אני לא מספיק לראות את מה שאני מוריד :)
מצד שני זה הפתרון הכי אמין - תמיד יעבוד לך, וגם יש לך את את המאגר נייד, ככה שאתה יכול לקחת אותו לחברים
שאולי רוצים להעתיק או לראות אצלם, או להעתיק מהם אליך. ואתה גם מוריד עומס של אחסון מהלפטופ.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”