כבלים ארוכים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היום יש לי מחשב שמחובר דרך קבע לטלויזיה. כבל HDMI קצר וחיבור מיציאת האוזניות לשתי "בננות" פשוטות (מה השם האמיתי?) למערכת סטיריאו פשוטה.

ההפעלה על מקלדת אלחוטית עם משטח מגע.

זה נוח אבל לא מצוין. כי להורדות וסרימינג לא כזה נוח לי (לעוד אחרים?) להקליד במקלדת האלחוטית מול הטלויזיה. (42 אינצ'. 4 מטר מרחק. מתאים לצפיה אבל לא נוח להקלדה/הורדות/יוטיוב...)

חשבתי להעביר את המחשב לאיזור הישיבה ולמשוך את הכבלים לאורך הרצפה התקרה ומתחת לספה. זה יוצא 15-20 מטר.

איך יעבוד ה HDMI? ראיתי ש 15 מטר עולה 300 ש"ח ומעלה. וש20 מטר זה כבר 700 עם מגבר...

יש פשוטים יותר? עד כמה המרחק משפיע? על ה HDMI ועל סאונד (דרך הבננות). אני לא בררן באיכויות. שפשוט יעבוד סבבה.
אם 15-20 מטר יעבוד סבבה עם כבלים בעלות סבירה (100 ש"ח) זה כנראה יעשה עבורי את העבודה. מה אתם אומרים?

האמת שאולי אני צריך לשקול סטרימר. אבל אני רק חושב על עוד מכשיר+התקנה+התעסקות עם הרשת (לשדרג מתקן G לתקן N או להפך...) ונהיה לי רע. למרות שזה אמור להיות סבבה, לא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

באורכים כאלה עדיף ללכת על הפתרון של העברת HDMI על 2 כבלי CAT6 (כבלי רשת). אבל לדעתי מדובר בכל מקרה בפתרון מסורבל ומאוד לא נוח.

יש פתרון יותר פשוט - לצורך פעולות מורכבות יותר כמו תחזוקה והורדות, שליטה מרחוק על ה-HTPC ממחשב/לפטופ אחר בבית בעזרת תוכנה מתאימה דוגמת ה-Remote Desktop, VNC וכו.
בסלון, אגב, עדיף לשלוט באופן שוטף על ה-HTPC (כשאתה צופה בסרט/סדרה) בעזרת שלט ולא מקלדת ועם תוכנה המיועדת לכך כמו המדיה סנטר, מדיה פורטל, XBMC וכו. הרבה יותר נוח...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

פיקסיז,
אני לא מכיר שלטים כאלה. ותוכנות כאלה.

אשמח לדוגמאות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

ברוך הבא לעולם ה-HTPC...

תתחיל עם התוכנה XBMC. קלה מאוד להתקנה, ועובדת יפה עם ערכת שלט רחוק למחשב שאפשר לקנות באיביי או בכל חנות מחשבים.
הרעיון בתוכנה הזו (ובעוד תוכנות שחלק מהן ציינתי קודם) הוא שמה שאתה עושה במקלדת עם כפתורי החיצים, BACK, ENTER וכו אתה יכול לעשות גם עם השלט.
כמו כן, יש בשלט הרחוק כפתורי שליטה על מדיה כמו PAUSE, PLAY, FF, REW, בדיוק כמו בשלט של DVD.
מומלץ מאוד, וככה בעצם הרוב עובדים עם HTPC...
ויש כמובן מדריך להתקנה ל-XBMC בשרשור המדריכים אשר בראש הפורום, אשר חושף גם עוד אפשרויות מגוונות ומעניינות להגדרות מתקדמות של התוכנה.
תמונה

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #5 

בהמשך לדברי pixies - תוכנה מצוינת , עולם ה-HTPC לא מאכזב
לגבי העברת HDMI על גבי כבל רשת (CAT6) -

H D M I
בהצלחה :D
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני רואה שאני נחשף כאן לעולם שלם שלא הכרתי, יופי.

אני רוצה לוודא שהבנתי:

את הפעלת המחשב ברמת טורנט, קבצים, התקנת אנטי וירוס, תחזוקה גיבוי וכו' לעשות עם VMC או remote desktop. ואז בעצם אני מפעיל את מחשב המדיה באמצעות מחשב אחר. כאשר הפעולה נעשית על המחשב האחר ואני רואה את המסך של מחשב המדיה בנייד האחר. אם כן אז זה נשמע לי אחלה. וזה גם בטח לא משנה שהרשת האלחוטית לא משהו, נכון? ואז גם אני יכול לערוך מסמכים דרך מחשב אחר, נכון?

והפעלת מחשב המדיה למטרות מדיה תיעשה ע"י XBMC + שלט. הבנתי נכון?

ואם אני רוצה לראות משהו מ youtube או כל סטרימינג אחר? זה נעשה באמצעות VMC או באמצעות XBMC?

עכשיו אמשיך לחקור (אני מקווה שיהיה לי הכח ליישם...) ... מה לגבי סידור הסרטים והמוזיקה.
יש לי סלט שם. ואני רואה את המדיה סתם כתיקיות של windows בטח יש דרך לסדר זאת שיראו עטיפות וכו'. מה הכי נוח ופשוט?

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

נכנסתי לאתר של XBMC. בהחלט עושה חשק להפעיל את העסק כמו שצריך ולא בצורה החוראנית שנהוגה על ידי...

ראיתי את דוגמאות ה skins. נראה מעולה. אבל השאלה היא האם אני צריך להביא את העטיפות של הסדרות וכו או שזה מוצא את זה לבד.

אם זה מוצא, איך? האם זה ימצא גם דיסקים שהעברתי למחשב ושינית את ההגדרות שלהם?

אני סקרן לדעת למה אני צועד כאן

אני מחפש שלט באיביי

מה אתם אומרים:
http://www.ebay.com/itm/IR-Wireless-Win ... 296wt_1061

כולל פד עכבר (נראה קצת קטן אבל סביר לשימוש מועט). אין אותיות.
מתאים?
אני אחפש קצת בארץ לחסות את ההמתנה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

שליטה מרחוק - אפשר לעבוד עם רשת אלחוטית.
XBMC + שלט - הבנת נכון.
ל-XBMC יש פלאגין המאפשר לצפות ביוטיוב, ויש גם פלאגין לתכני אונליין הכולל גם תכנים ישראליים. פשוט להסתכל בשרשור המדריכים, יש שם הכל...
עטיפות וכו - הוא מוצא לבד את העטיפות של הסרטים. קראת את מדריך ההתקנה?... בגדול, מומלץ מאוד שסדרות, סרטים ומוסיקה יהיו בתיקיות נפרדות.

השלט מאיביי בהחלט יתאים למטרה, אבל יש גם זולים יותר (ללא פד עכבר).

לסיכום, זה באמת לא כזה מסובך. ההתקנה הראשונית של XBMC (ללא עטיפות סרטים אלא שיטוט פשוט בתיקיות וניגון התכנים) פשוטה מאוד, ויכולת לעשות את זה כבר מזמן...

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

pixies כתב:שליטה מרחוק - אפשר לעבוד עם רשת אלחוטית.
XBMC + שלט - הבנת נכון.
ל-XBMC יש פלאגין המאפשר לצפות ביוטיוב, ויש גם פלאגין לתכני אונליין הכולל גם תכנים ישראליים. פשוט להסתכל בשרשור המדריכים, יש שם הכל...
עטיפות וכו - הוא מוצא לבד את העטיפות של הסרטים. קראת את מדריך ההתקנה?... בגדול, מומלץ מאוד שסדרות, סרטים ומוסיקה יהיו בתיקיות נפרדות.

השלט מאיביי בהחלט יתאים למטרה, אבל יש גם זולים יותר (ללא פד עכבר).

לסיכום, זה באמת לא כזה מסובך. ההתקנה הראשונית של XBMC (ללא עטיפות סרטים אלא שיטוט פשוט בתיקיות וניגון התכנים) פשוטה מאוד, ויכולת לעשות את זה כבר מזמן...
...
פיקסיז,
לפי התגובות המהירות והיעילות שלך אני מתחיל לחשוד שהלהקה בחרה את שמה לכבודך... כל הכבוד.

ברמת המחירים הזאת זה לא כ"כ משנה שאחפש שלט יותר זול. אזמין את השלט הזה. פד העכבר יכול להיות שימושי. השאלה רק לגבי אפשרות הקלדת אותיות. זה רלוונטי. עברית? אני מניח שזה נחוץ בשביל להפעיל youtube, לא? אז אולי כדאי לקנות שלט בארץ. באים עם עברית?

לגבי התיקיות. אסדר את המדיה בדיסק הקשיח הנייד. מה בדיוק הכוונה כשאתה אומר סרטים סדרות ומוזיקה בתיקיות נפרדות.
לשים בתיקייה אחת את כל הסדרות יחד? או בתיקיות משנה לפי סידרה תחת הכותרת סדרות?

כתבת" יכולת לעשות את זה כבר מזמן". זה בטוח נכון. וזה מדוייק גם לגבי סדר בארונות, התקנת מאוורר תקרה ונקיון האוטו...

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

יש ב-XBMC מקלדת וירטואלית. לא זוכר אם יש עברית, כנראה שלא אבל אולי אני טועה.
בכל מקרה, תמיד אפשר להשתמש במקלדת האלחוטית הרגילה בשביל פעולות יותר מורכבות.

אני מסדר את הסדרות בשם הסדרה ואז מספר העונה, למשל:
Series\Fringe\Season 4
סרטים אני זורק הכל בתיקייה אחת, אבל אם יש לך ממש הרבה סרטים, אז אפשר להוסיף בהייררכיה תיקייה של קטגוריה.
מוסיקה - אמן ואז אלבום, למשל:
Music\Pixies\Surfer Rosa
;)

לגבי "יכולת לעשות מזמן", התכוונתי רק להתקנת XBMC והתנסות כללית בו, ללא עשיית הסדר בקבצים.

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #11 

אני שקלתי לקנות שלט אבל אז גיליתי שיש אפליקציה של XBMC גם לאייפון וגם לאנדרואיד.
התנסתי במקצת באפליקצית האייפון הרישמית והחינמית (יש כאלו שעולות כסף) והיא פשוט מעולה וביטלה לי למעשה את הצורך בשלט.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”