רמקול שמתאים ליצירת סאונד של ירי
איזו עוצמה אתה רוצה להפיק? רמקול מדפי ממוצע יעשה את העבודה, אבל אם אתה רוצה רמקול שמפיק סאונד בדיוק באותה העוצמה של כלי נשק כלשהו, אתה תזדקק לרמקול/ים מאד גדולים, רגישים, והגברה מאד חזקה (ירי זה סאונד מאד מאד חזק למשך פרק זמן מאד מאד קצר).
לצערי
אני צריך רמקול קטן ככל הניתן שיפיק רעש של ירי מספיק חזק שישמעו אותו טוב ממרחק של נגיד 50 -100 מטר בשטח פתוח
עוד מכשול הוא שאני מוגבל מאוד מבחינת ההספק של המגבר (כל המעגל והמגבר עובדים על סוללה)
חשבתי אולי לשנות את הצורה של הרמקול לצורה יותר עדיפה לסאונד כזה או להשתמש בממברנה מחומר אחר
פשוט אין לי מספיק ידע באקוסטיקה כדאי להתחיל ולחשוב על פתרון מהסוג הזה
אני אפילו לא יודע איך להגדיר את הגל שיוצר ירי
אני צריך רמקול קטן ככל הניתן שיפיק רעש של ירי מספיק חזק שישמעו אותו טוב ממרחק של נגיד 50 -100 מטר בשטח פתוח
עוד מכשול הוא שאני מוגבל מאוד מבחינת ההספק של המגבר (כל המעגל והמגבר עובדים על סוללה)
חשבתי אולי לשנות את הצורה של הרמקול לצורה יותר עדיפה לסאונד כזה או להשתמש בממברנה מחומר אחר
פשוט אין לי מספיק ידע באקוסטיקה כדאי להתחיל ולחשוב על פתרון מהסוג הזה
אני אפילו לא יודע איך להגדיר את הגל שיוצר ירי
נראה שמה שאתה צריך לעשות נגזר ממה שאתה רוצה להשיג, והשאלה הראשונה היא -- מה אתה צריך להשיג?ericgr כתב:לצערי
עוד מכשול הוא שאני מוגבל מאוד מבחינת ההספק של המגבר (כל המעגל והמגבר עובדים על סוללה)...
אתה צריך לגרום למישהו במרחק 50-100 מ' מציוד שתתקין לחשוב שיורים עליו?
איזה סוג נשק? אקדח? רובה? תמ"ק? מקלע?
ירייה אחת? הרבה בודדות? צרורות? מה יפעיל את זה?
האם אמורים לראות גם הבהקים של יריות?
ואולי הכי חשוב -- באיזה סוג של "מישהו" מדובר שייטעה לחשוב שאלה יריות? האם מקצוען בתחום הנשק או סתם אזרח תמים?
הרי מקצוען יכול (כנראה) להבחין בין סוגי נשק שונים לבין עצמם וכנראה גם לעומת רעש שאינו של נשק, בעוד שאזרח תמים עלול שלא לזהות רעש של אקדח/רובה אמיתיים וכן לחשוב שפיצוץ ממפלט של אופנוע הוא ירייה.
יש גם בעיית ישימות בתנאים שאתה מתאר, עם מגברונצ'יק ורמקולונצ'יק -- העוצמה של קול בשטח פתוח קטנה לפי המרחק בריבוע... ועוד טיפה רוח...
נראה קצת מוזר, העניין...
עמיר