ניתן להריץ תוכנות על גבי ה- NAS כמו TORRENT, PLEX SERVER, ועוד...
לא צריך להשאיר מחשב שלם דולק בשביל לגשת לכונן SHARE.
NASים (גם בבניה עצמית) הם בדרך כלל עם צריכת הספק הרבה יותר נמוכה ממחשב רגיל.
מערכת הפעלה יותר אמינה מ- WINDOWS (מה שבדרך כלל יש במחשב ביתי) שיכולה לרוץ חודשים ואולי דם שנים ללא צורך ב- RESTART.
NAS = NETWORK ATTACHED STORAGE הווא אומר כונן קשיח עם חיבור רשת.
טכנית גם מה שאתה מציין הוא NAS אם כי הגרסא הפשוטה ביותר שלו.
הגרסאות המתוחכמות יותר מכילות מיני מחשב שמאפשר לך להריץ אפליקציות שונות ולקבל שירותי רשת שונים בהקשר של STORAGE, מFTP ושרת SAMBA ועד מה שרשום למעלה.
היתרון הוא שבד"כ NAS רציני מגיע עם שרידות כלשהיא (RAID1 או 5 ומעלה) וכמובן אין תלות במחשב לגשת אליו - ניתן מכל מקום ברשת לגשת למשאבי הNAS, וצוינה כבר צריכת החשמל הנמוכה שלו, כיוון שהמעבד שלו הוא קטן ויעודי לטובתו.
וכמובן שניתן לשתף כונן שמחובר USB למחשב.
וTHEONE מה הקשר לאמינות ? מספיק עם הלינוקס FANBOY, יש לי שרתי WINDOWS שרצים שנים.
ממש לא FANBOY. אני עם WINDOWS שנים על עשרות מחשבים ועם LINUX על מחשב ראשון (UNRAID).
מחשב WINDOWS (לא שרת - אין לי נסיון עם WINDOWS SERVER) לפי הניסיון שלי בלבד פחות יציב אולי גם בגלל שהוא יותר מורכב ממערכת הפעלה של UNRAID שהיא מאד מופשטת. גם מצריך RESTART כמעט על כל התקנה ובוודאי על עדכון DRIVERים. מאחר והא גם משמש כמחשב עבודה אזי נעשים בו יותר שינויים ממחשב שיעודו שרת.
לא כל כך הבנתי את הקטע של החסכון בחשמל.
הדסקטופ שלי בבית תמיד דולק. אני לא מכבה אותו.
אמרו לי שעדיף להשאיר דולק כי בהדלקה וכיבוי כל פעם הצריכה מאוד גבוהה.
אז אם יש לנו דסקטופ דולק באופן קבוע לא עדיף לחבר אליו כונן\כוננים ולשתף דרכו מבלי להחזיק עוד "מחשב" (אני מתכוון NAS)?
כמשתמש ביתי\עסק קטן למה אני צריך שרידות?
אני רואה כאן לפעמים שרשורים שאנשים עפים על נושא השרידות ורוצים לעשות כל מיני RAID-ים. למה זה עוזר?
את החשיבות של גיבוי אני מבין לחלוטין.
אם אתה בכל זאת הולך להשאיר מחשב דלוק קבוע ולא צריך שרידות (RAID) אז אולי באמת אין לך צורך ב- NAS.
אני אחרי שעברתי ל- NAS כל לילה מכניס את המחשב ל- SLEEP (לא כבוי לגמרי ומוכן להתעוררות כמעט מיידית) כי גם כך בלילה וביום עד שחוזרים מהעבודה (75% מהזמן) המחשב לא בשימוש.
ה- NAS דלוק קבוע כי מריץ אפליקציות ברקע גם בלילה.
לא כל כך הבנתי את הקטע של החסכון בחשמל.
הדסקטופ שלי בבית תמיד דולק. אני לא מכבה אותו.
אמרו לי שעדיף להשאיר דולק כי בהדלקה וכיבוי כל פעם הצריכה מאוד גבוהה.
אז אם יש לנו דסקטופ דולק באופן קבוע לא עדיף לחבר אליו כונן\כוננים ולשתף דרכו מבלי להחזיק עוד "מחשב" (אני מתכוון NAS)?
כמשתמש ביתי\עסק קטן למה אני צריך שרידות?
אני רואה כאן לפעמים שרשורים שאנשים עפים על נושא השרידות ורוצים לעשות כל מיני RAID-ים. למה זה עוזר?
את החשיבות של גיבוי אני מבין לחלוטין.
איזה אפליקציות\שימושים יש בהחזקת NAS?
...
החסכון בחשמל הוא תוצר של חומרה מצומצמת בדרך כלל ב-NAS לעומת מחשב שולחני.
שרידות מאפשרת למערכת להמשיך לפעול גם במקרה של תקלה טכנית באחד הכוננים הקשיחים ולחלוטין לא מהווה תחליף לגיבוי. כל הרעיון הוא שבמקרה של כונן תקול המערכת ממשיכה לעבוד ומבחינת משתשמש הקצה כאילו לא קרה כלום. החלפת הכונן התקול מחזירה את המערכת למצב הקודם וכל זאת מבלי להפסיד זמן על שיחזור מידע וכו'.
נכון שלמשתמש הביתי זה לרוב מיותר אבל אצל מי שכל המדיה שלו נמצאת במחשב ורגיל לזמינות של החומר בכל רגע (מוזיקה, תמונות, סרטים, סדרות טלויזיה וכו') אי זמינות של החומר, גם אם לכמה שעות, עלולה להיות מתסכלת.
אז שרידות אני ממש לא צריך.
גם אם ייפול לי כונן, כל עוד יש לי גיבוי אני מביא כונן אחר ופותח אליו את הגיבוי וזהו, נכון?
הדבר היחיד שאני מפסיד עקב חוסר השרידות זה שהמידע שהיה על הכונן התקול לא יהיה זמין עד להחלפתו, נכון?
מבחינת חסכון בחשמל - איך אפשר לבדוק מה העלות של NAS לעומת הוספת כונן או שניים חיצוניים עם חיבור רשת (או פנימיים במחשב שתמיד דלוק).
שאלה נוספת - האם אפשר לגשת מרחוק לכונן שמחובר למחשב שנמצא ב SLEEP?
tvholic כתב:אז שרידות אני ממש לא צריך.
גם אם ייפול לי כונן, כל עוד יש לי גיבוי אני מביא כונן אחר ופותח אליו את הגיבוי וזהו, נכון?
הדבר היחיד שאני מפסיד עקב חוסר השרידות זה שהמידע שהיה על הכונן התקול לא יהיה זמין עד להחלפתו, נכון?
...
אתה מגבה את כל המידע שיש בכוננים?
tvholic כתב:מבחינת חסכון בחשמל - איך אפשר לבדוק מה העלות של NAS לעומת הוספת כונן או שניים חיצוניים עם חיבור רשת (או פנימיים במחשב שתמיד דלוק).
...
מה המפרט של המחשב ?
NAS צורך כ- 20-30 WATT כשהכוננים ב- SPIN DOWN כשהם לא בשימוש.
כל כונן מסדרה ירוקה שמסתובב מוסיף כ- 6-8 WATT.
tvholic כתב:שאלה נוספת - האם אפשר לגשת מרחוק לכונן שמחובר למחשב שנמצא ב SLEEP?
כרגע אני לא מגבה באופן מסודר.
מכיוון שאני בשלבי הקמה של עסק וגם מעוניין ברמה האישית לגבות תמונות ומידע חשוב אני מתכוון להשתמש בכונן שיש לי עכשיו במחשב (160GB) לצורך גיבוי מסודר של תיקיות נבחרות באופן יומי.
בהמשך לכך מערכת ההפעלה תעבור ל SSD לצורך עבודה מהירה עם מערכת ההפעלה ואפשרות של פתיחת קבצים רבים ברקע (אקסלים בייחוד), ויצטרף למחשב גם כונן פנימי גדול לקבצי עבודה (שוב, אקסלים בעיקר).
המפרט של המחשב הוא 4GB פנימי, מעבד 2 ליבות. זה מחשב Dell Optiplex 745.
אפשר להזרים מדיה מהארד דיסק חיצוני עם חיבור רשת?
עלולה להיות בעיה בהזרמה, למשל אם מזרימים קובץ full hd, יכולים להיות קרטועים (אני מדבר על חיבור חוטי והזרמה לסטרימר)?