בחודש הקרב עלינו לטובה אנחנו עתידים לעבור לבית חדש שבנינו בשנה האחרונה ובו השתדלתי להתחשב מראש בכל התכניות העתידיות שאני אמור לפרוס בבית מבחינת מולטימדיה.
לבית החדש רכשתי מגבר vsx921 של פיוניר, טלוויזיה 55st30, מכשיר AppleTV3 אמור להגיע אלי עד סוף החודש הזה ויש לי כבר Xtreamer PRO ויש כמובן גם אייפון, ואת האייפד החדש - ממש חגיגה!
מפה החלטתי שאני מחבר את הכל ביחד לכדי מיש-מש אחד גדול ומסובך שיתן לי להינות מהכל ביחד בכל מקום בבית ויאפשר לי לענות בסינית בכל פעם שמישהו ישאל אותי "איך חיברת את הכל?"...
בכל החדרים פרסתי תשתית LAN חוטית (כבל אחד) בכל מקום שבו אמורה להיות טלוויזיה ובכל מקום בו אמור להיות מחשב (ברור לי שמהר מאוד אני אגלה שאני צריך לצאת מהסרט שלי ולהתחיל לשאול "סליחה, יש'ך כבלים?"...).
לצורך שיתוף המדיה בין כל המכשירים בבית חיפשתי באינטרנט פתרון חינמי ל- NAS שיאפשר לי לשתף את המדיה בין כל המוצרים כך שאוכל לפתוח כל סוג של סרט/מוזיקה מכל אחד מהמכשירים בבית וכמובן לאחסן אותם במקום אחד, ולעת עתה מצאתי את FreeNAS (וברור לי שיכולים להיות גם פתרונות נוספים).
החלטתי לעשות פרויקט ולקחת את שלושת המחשבים ששימשו אותי נאמנה בשנה-שנתיים האחרונות בתור מעצור לדלת בחדר העבודה והחלטתי לחבר אותם לכדי מכונה אחת משומנת היטב
קראתי פה את המדריך המהיר ברבע שעה וכמובן שלא נשמעתי להוראות המציל ולא ניסיתי ללכת על גירסה 7 אלא ישר הורדתי את 8.
בגדול ההתקנה עברה בהצלחה והיתה לי גישה מהמחשב וגם מה- Xtreamer לכונן החדש והמשותף.
עד כאן הכל עבר בהצלחה...
מכיוון שהטלוויזיה מחוברת לרשת ותומכת וגם המגבר יכול להזרים מוזיקה ב- DLNA החלטתי שכדי להגדיר את המשימה כ-"מושלמת" החלטתי שאני צריך שה- NAS שאקים יתן לי תמיכה גם ב- DLNA.
ראיתי גם שיש אפשרות ש-FreeNAS יתמוך גם בתקן DAAP ל-iTunes שהאמת אין לי מושג עדיין למה הוא משמש (ואשמח אם מישהו יגיד לי) כי אם הכונן משותף אז מה הבעיה לגרור את הקבצים ממנו לתוך ה- iTunes... ואז להזרים ל- ATV3?
לינק למדריך DAAP - המדריך לא מציין לאיזו גרסה של FreeNAS הוא מתאים...
כאן התחילו הבעיות...
ראיתי ש- FreeNAS 8 לא תומך בפלאגינים האלה (miniDLNA או FireFLY שאמור לתמוך ב- iTunes) וכמובן ששוב החלטתי להיות חכם גדול והורדתי את FreeNAS בגרסה 8.2 שהיא בטא רביעית ושם הפלאגינים האלה אמורים לעבוד.
ניסיתי "חזור ונסו" להתקין את הפלאגינים על הגרסה הזו (שאמורים להתאים לגרסה הזו) כדי להגיע לכליל השלמות ושכל המערך הזה יפעל כמו שאני רוצה אך כמו שאומרים אצלנו "זה לא הסתייע"...
ברגע שאני מעביר את אחד הפלאגינים ל- ON הוא מיד חוזר ל- OFF ורושם שיש שגיאה...
ועכשיו אני מסוגל רק לגשת לכונן המשותף ותו לא.
ולשאלה...
האם למישהו יש נסיון עם FreeNAS בכל גרסה שהיא ועם הפלאגינים הנ"ל והצליח להפעיל אותם יחד?
האם למישהו יש פתרון אחר שיביא אותי לאותה תוצאה? ראיתי שאפשר להתקין Ubuntu ולבצע שיתוף, עד כאן זה מקביל למה שהצלחתי להשיג עם ה- FreeNAS אבל השאלה היא האם יש תמיכה ב- DLNA?
ומה בכלל נותנת לי האפשרות של שימוש ב- DAAP עם ה- iTunes ולמה זה שונה מלהעביר את הקבצים מתוך הכונן המשותף ל- Playlist ב-iTunes?
ומי? ומה? ולמה?
ברור לי שאפשר לקנות NAS שיאפשר לי את היכולות האלה אבל אחרי כל הרכישות האלה, אם אני רוצה שההנהלה לא תפטר אותי לאלתר ותשלח אותי ללון ברחוב עם כל הציוד ובלי שקע לחבר אותו, אני כנראה אאלץ לוותר על האפשרות הזו...
אז לכל מי שיש ניסיון עם FreeNAS או אפילו עם שרתים אחרים והגיע לתוצאה דומה (או קרובה) אשמח לדעת!
תודה מראש לכל העוזרים!