עזרה בבחירת מערכת בתקציב של עד 5000 ש"ח
שלום לכם,אני טרי טרי,ממש מהרגע בפורום שלכם וברצוני להתייעץ איתכם בנוגע למערכת אשר ברצוני לרכוש,הכוללת סאב,מגבר,קומפוננטים ועדיף גם איטום לדלתות הקדמיות בתקציב של עד 5000 ש"ח. נכון לכרגע ההצעות שקיבלתי הם:
הצעה א:
קומפוננט-מורל דוטק אוביישן
מגבר-ניפון 4 ערוצים 100 rms לערוץ(לא ידוע לי הדגם,אך נאמר לי שהמגבר דיגיטלי,לא שיש לי מושג מה זה אומר.)
סאב-מורל פרימו "10"
חיווט והתקנה
3900 ש"ח
הצעה ב:
מגבר-JBL GTO 1004
סאב-סאנדאון e10
חיווט והתקנה
4000 ש"ח
הצעה ג:
מגבר-JBL GTO 1004
סאב-הרץ es300
חיווט והתקנה
3900 ש"ח
כולל איטום דלתות קדמיות
4700 ש"ח
עד כאן ההצעות,ועכשיו ברשותכם נעבור לשאלות ותהיות:
קודם כל,אלו מבין ההצעות שהוצעו לי,באיזו אתם הייתם בוחרים?
דבר שני,שמעתי את המורל דוטק אוביישן ואהבתי אותם,העניין הוא שאני מתבאס שאלו הרמקולים היחידים ששמעתי והייתי רוצה לדעת האם ישנם עוד קומפוננטים מומלצים בטווח המחירים של הדוטק,אותם אני יכול לשמוע לפני שאני ננעל על דגם מסויים?
האם אתם יכולים להמליץ לי על סטאפ,לא חייב להיות קשור כלל לרכיבים הרשומים מעלה,בתקציב של עד 5000 ש"ח כולל איטום דלתות קדמיות?
תודה מראש לכולם
הצעה א:
מגבר-ניפון 4 ערוצים 100 rms לערוץ(לא ידוע לי הדגם,אך נאמר לי שהמגבר דיגיטלי,לא שיש לי מושג מה זה אומר.)
סאב-מורל פרימו "10"
חיווט והתקנה
3900 ש"ח
הצעה ב:
מגבר-JBL GTO 1004
סאב-סאנדאון e10
חיווט והתקנה
4000 ש"ח
הצעה ג:
מגבר-JBL GTO 1004
סאב-הרץ es300
חיווט והתקנה
3900 ש"ח
כולל איטום דלתות קדמיות
4700 ש"ח
עד כאן ההצעות,ועכשיו ברשותכם נעבור לשאלות ותהיות:
קודם כל,אלו מבין ההצעות שהוצעו לי,באיזו אתם הייתם בוחרים?
דבר שני,שמעתי את המורל דוטק אוביישן ואהבתי אותם,העניין הוא שאני מתבאס שאלו הרמקולים היחידים ששמעתי והייתי רוצה לדעת האם ישנם עוד קומפוננטים מומלצים בטווח המחירים של הדוטק,אותם אני יכול לשמוע לפני שאני ננעל על דגם מסויים?
האם אתם יכולים להמליץ לי על סטאפ,לא חייב להיות קשור כלל לרכיבים הרשומים מעלה,בתקציב של עד 5000 ש"ח כולל איטום דלתות קדמיות?
תודה מראש לכולם
אוקיי,קודם כל,נעזוב את הכותרת בשרשור,כרגע,זהו בערך התקציב ללא ההתקנה.
דבר שני,אתם לא מגיבים לי,אז לפחות אני אגיב לעצמי,סתם ככה רק על מנת לידע אתכם.
עצות לשיפור/שימור יתקבלו בברכה.
בשבוע הקרוב אני ככל הנראה הולך להזמין את הרכיבים של המערכת הבאה שלי והם הולכים להיות:
Hu:אלפיין 125bt.
קומפוננטים:מורל וירטוס(נהייה סוג של שפני ניסיון,למרות שאני מת על הדוטק ולא מאמין שהמחליפים שלהם יאכזבו).
מגבר:jbl gto 1004.
סאב:dls kw12.
כמו כן הרכב גם יעבור איטום.יש לכם השגות/הערות/טענות/מענות/תלונות/רצונות,זה הזמן.
אחרי זה יהיה מאוחר מדי.
תודה מראש.
Pupsyam.
דבר שני,אתם לא מגיבים לי,אז לפחות אני אגיב לעצמי,סתם ככה רק על מנת לידע אתכם.
עצות לשיפור/שימור יתקבלו בברכה.
בשבוע הקרוב אני ככל הנראה הולך להזמין את הרכיבים של המערכת הבאה שלי והם הולכים להיות:
Hu:אלפיין 125bt.
קומפוננטים:מורל וירטוס(נהייה סוג של שפני ניסיון,למרות שאני מת על הדוטק ולא מאמין שהמחליפים שלהם יאכזבו).
מגבר:jbl gto 1004.
סאב:dls kw12.
כמו כן הרכב גם יעבור איטום.יש לכם השגות/הערות/טענות/מענות/תלונות/רצונות,זה הזמן.
אחרי זה יהיה מאוחר מדי.
תודה מראש.
Pupsyam.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
דווקא הצעה ג נשמעת לי הכי נורמלית.
מדובר הרי בסופו של דבר בסוג של מערכת ביניים (או בינונית, מבלי לפגוע בסטנדרטים שלך) והיא לא זולה ונחותה, וגם לא יוקרתית והיי אנד.
על כן, הייתי מציע לנסות להגביר עם המגבר של לייטנינג אודיו (4 ערוצים) מכל מעט המגברים שיש בארץ לטעמי הוא הטוב ביותר, ובכל זאת, חברת בת של רוקפורד (לפחות בעבר, אם כי כנראה גם כיום)
סאב של הרץ או DLS - לדעתי לא ממש תמצא הבדלים, אבל לפחות מהניסיון הרב שלי בבניית תיבות אני יכול לומר בוודאות שזה הכל בתיבה, בהנחה והמאפיינים של הסאבים די דומים.
קומפוננט?
אני אוהב את מורל, אבל לעולם לא אהבתי את הביניים (דוטק)
היו לי גם הפולס וגם ההייבריד, ואם כבר לשלם על מורל אז או מעט ולקבל הרבה = פולס, או המקביל שלו היום.
או לשלם הרבה ולקבל הרבה = הייבריד.
אתה גם יכול לחפש ברשת את הבניות שעשיתי לניסאן שלי, שם מיקמתי את המורל דוטק ואמנם הם עבדו טוב, אבל סטים אחרים לעומתם היו בבניות אלו הרבה יותר דומיננטיים.
תכל'ס בקומפוננט חשוב הפאנץ' של המידבאס ואיכות הטוויטר, ואילו הדוטק מבין 3 הסטים הוא הכי רך ולכן לא התאים לי.
עזרתי קצת?
מדובר הרי בסופו של דבר בסוג של מערכת ביניים (או בינונית, מבלי לפגוע בסטנדרטים שלך) והיא לא זולה ונחותה, וגם לא יוקרתית והיי אנד.
על כן, הייתי מציע לנסות להגביר עם המגבר של לייטנינג אודיו (4 ערוצים) מכל מעט המגברים שיש בארץ לטעמי הוא הטוב ביותר, ובכל זאת, חברת בת של רוקפורד (לפחות בעבר, אם כי כנראה גם כיום)
סאב של הרץ או DLS - לדעתי לא ממש תמצא הבדלים, אבל לפחות מהניסיון הרב שלי בבניית תיבות אני יכול לומר בוודאות שזה הכל בתיבה, בהנחה והמאפיינים של הסאבים די דומים.
קומפוננט?
אני אוהב את מורל, אבל לעולם לא אהבתי את הביניים (דוטק)
היו לי גם הפולס וגם ההייבריד, ואם כבר לשלם על מורל אז או מעט ולקבל הרבה = פולס, או המקביל שלו היום.
או לשלם הרבה ולקבל הרבה = הייבריד.
אתה גם יכול לחפש ברשת את הבניות שעשיתי לניסאן שלי, שם מיקמתי את המורל דוטק ואמנם הם עבדו טוב, אבל סטים אחרים לעומתם היו בבניות אלו הרבה יותר דומיננטיים.
תכל'ס בקומפוננט חשוב הפאנץ' של המידבאס ואיכות הטוויטר, ואילו הדוטק מבין 3 הסטים הוא הכי רך ולכן לא התאים לי.
עזרתי קצת?
גל,לא אתה הוא זה שפוגע בסטנדרטים שלי,התקציב שלי פוגע בסטנדרטים שלי,זוהי אכן מערכת בינונית מינוס.
מבחינת הדוטק,אני מבין מה שאתה אומר,אבל שמעתי אותו הרבה,ואני פשוט מת עליו,בכלל אני מאוהב בצליל החם של מורל.
לצורך השוואה,קומפוננטים של פוקאל או הרץ,אני לא מסוגל לשמוע,למרות שאני מבין שהם טובים,הם פשוט צורמים לי באוזן.
בכל מקרה,אני אשקול לעשות מאמץ ולרכוש את ההייבריד,השאלה היא האם הם לא אוברקיל יחסית לשאר המערכת?
אגב,כסאב נבחר לבסוף הdls.
מבחינת הדוטק,אני מבין מה שאתה אומר,אבל שמעתי אותו הרבה,ואני פשוט מת עליו,בכלל אני מאוהב בצליל החם של מורל.
לצורך השוואה,קומפוננטים של פוקאל או הרץ,אני לא מסוגל לשמוע,למרות שאני מבין שהם טובים,הם פשוט צורמים לי באוזן.
בכל מקרה,אני אשקול לעשות מאמץ ולרכוש את ההייבריד,השאלה היא האם הם לא אוברקיל יחסית לשאר המערכת?
אגב,כסאב נבחר לבסוף הdls.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

שלא תבין לא נכון, המורל טובים, אני פשוט טוען שהמידבאס שלהם לוקה בחסר.
זאת אומרת שמבחינתי, מידבאס של מורל פולס עם הטוויטר של דוטק או ההייבריד - יהיה הרבה יותר טוב מהסט המקורי של הדוטק.
אגב, גם הפוקאל וההרץ, אם היית יכול לשמוע את השילוב של המידבאס (המטורף שלהם) עם טוויטר של דוטק או הייבריד, היית מעריך אותם אחרת.
כי בקומפוננט, לרוב הדבר הראשון והאחרון שנזכור אותו הוא ה"צווחנות" של הטוויטר, ואני מסכים שהפוקאל וההרץ מוגזמים.
אבל שילוב של טוויטר הייבריד הופך אותם לסטים מדהימים.
אתה לא חייב להתאמץ לרכוש את ההייבריד.
מאחר ומורל מוכרים את הטוויטר שלו בנפרד, לדעתי אתה תוכל לעשות "קומבינה" עם מידבאס אחר ולצאת עם סט מנצח.
אגב, אני מאוד ממליץ לחבר קומפוננט ללא קרוס פאסיבי, אלא ב- BI-AMP, זה עולם אחר לגמרי, לגמרי, לגמרי...
זאת אומרת שמבחינתי, מידבאס של מורל פולס עם הטוויטר של דוטק או ההייבריד - יהיה הרבה יותר טוב מהסט המקורי של הדוטק.
אגב, גם הפוקאל וההרץ, אם היית יכול לשמוע את השילוב של המידבאס (המטורף שלהם) עם טוויטר של דוטק או הייבריד, היית מעריך אותם אחרת.
כי בקומפוננט, לרוב הדבר הראשון והאחרון שנזכור אותו הוא ה"צווחנות" של הטוויטר, ואני מסכים שהפוקאל וההרץ מוגזמים.
אבל שילוב של טוויטר הייבריד הופך אותם לסטים מדהימים.
אתה לא חייב להתאמץ לרכוש את ההייבריד.
מאחר ומורל מוכרים את הטוויטר שלו בנפרד, לדעתי אתה תוכל לעשות "קומבינה" עם מידבאס אחר ולצאת עם סט מנצח.
אגב, אני מאוד ממליץ לחבר קומפוננט ללא קרוס פאסיבי, אלא ב- BI-AMP, זה עולם אחר לגמרי, לגמרי, לגמרי...
שמעתי הרץ עם טוויטר של מורל,זה באמת נשמע טוב. פוקאל עם טויטר של מורל,עדיין לא יצא לי לשמוע.
אני דיברתי יותר על הגוון של הצליל שמאפיין את החברות.במורל אני ממש מרגיש את הליטוף,הצליל חם,חם מאוד.
בדיוק ההפך מפוקאל או הרץ,שם הצליל פשוט קר מאוד והטוויטר שלהם צורם.
בכל מקרה,הבנתי אותך,אתה ממליץ לי לחבר מורל וירטוס עם mt 22,זהו הטוויטר של ההייבריד.
העניין הוא,שהמורל דוטק הוחלף כרגע במורל וירטוס,וזהו אינו אותו סט,הם שינו בו את הטוויטר וממש בא לי לנסות,זה לא שאי אפשר להחליף את הטוויטר גם אחר כך.
כרגע אני מתלבט האם:
א.להזמין את הוירטוס כסט שלם,עם הטוויטר המקורי שלו.
ב.להזמין את הוירטוס עם mt 22,שהוא כאמור הטוויטר של המורל הייבריד.
ג.להתאמץ עוד קצת וכבר להזמין את המורל הייבריד בשלמותו.
עצות יתקבלו בברכה.
עדכונים לגבי הרמקולים יגיעו בהמשך.
עכשיו בוא תעזור לי להחליט:
א.dls kw10 או dls kw12,כפי שלדעתי אתה כבר מבין,ההבדל הוא בגודל,מה דעתך?
ב.מה דעתך על יחידת הראש?האם אתה חושב שיש אלטרנטיבות ראויות בטווח המכירים הנ"ל?(מכשירים של פיוניר,גם הסדרות הגבוהות,לא באים בחשבון)
אני דיברתי יותר על הגוון של הצליל שמאפיין את החברות.במורל אני ממש מרגיש את הליטוף,הצליל חם,חם מאוד.
בדיוק ההפך מפוקאל או הרץ,שם הצליל פשוט קר מאוד והטוויטר שלהם צורם.
בכל מקרה,הבנתי אותך,אתה ממליץ לי לחבר מורל וירטוס עם mt 22,זהו הטוויטר של ההייבריד.
העניין הוא,שהמורל דוטק הוחלף כרגע במורל וירטוס,וזהו אינו אותו סט,הם שינו בו את הטוויטר וממש בא לי לנסות,זה לא שאי אפשר להחליף את הטוויטר גם אחר כך.
כרגע אני מתלבט האם:
א.להזמין את הוירטוס כסט שלם,עם הטוויטר המקורי שלו.
ב.להזמין את הוירטוס עם mt 22,שהוא כאמור הטוויטר של המורל הייבריד.
ג.להתאמץ עוד קצת וכבר להזמין את המורל הייבריד בשלמותו.
עצות יתקבלו בברכה.
עדכונים לגבי הרמקולים יגיעו בהמשך.
עכשיו בוא תעזור לי להחליט:
א.dls kw10 או dls kw12,כפי שלדעתי אתה כבר מבין,ההבדל הוא בגודל,מה דעתך?
ב.מה דעתך על יחידת הראש?האם אתה חושב שיש אלטרנטיבות ראויות בטווח המכירים הנ"ל?(מכשירים של פיוניר,גם הסדרות הגבוהות,לא באים בחשבון)
נערך לאחרונה על ידי pupsyam ב 30/08/2012 1:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

1. לא, אני לא ממליץ לשדך את הדוטק (או המקביל שלו) עם ה MT22.
אני אומר שהמידבאס של דוטק מבחינתי מאכזב, ולכן הייתי מוותר עליו לטובת המידבאס ברמה הנמוכה ממנו או הגבוהה ממנו בסדרות של מורל.
(או כמעט כל מידבאס אחר, על אחת כמה וכמה של רוקפורד, הרץ, ID..)
2. מאחר וההבדל בגודל, ותהיה לך הגברה אחת ולא עוצמתית כ"כ, הרי שה 10" יספיק.
אבל השאלה באמת היא כמה מקום אתה מוכן להקריב בתא המטען, או כמה תרצה לשמוע את הנמוכים (למרות שההבדל ב TUNING בין שני אלו בנמוכים יהיה די מזערי) או האם בעתיד תרצה לשדך לו מונו משלו וכו'..
כך שזה לא בקטע של המלצה כמו שזה בנוחיות/עדיפות. (גם לתיבה גדולה יותר יש מחיר גבוה יותר)
3. אמממם, שמע - זה אלפיין
ואלפיין לטעמי מעולים.
אמנם זה דגם בסיסי, אבל גם בדגמים הבסיסיים שלהם הסאונד שהם מוציאים אפילו ללא הגברה חיצונית הוא פשוט ראוי להערצה.
פיוניר - לא בא בחשבון.
וקלריון לא רעים בכלל, אבל הם עדיין משתרכים מאחורי אלפיין.
אני אומר שהמידבאס של דוטק מבחינתי מאכזב, ולכן הייתי מוותר עליו לטובת המידבאס ברמה הנמוכה ממנו או הגבוהה ממנו בסדרות של מורל.
(או כמעט כל מידבאס אחר, על אחת כמה וכמה של רוקפורד, הרץ, ID..)
2. מאחר וההבדל בגודל, ותהיה לך הגברה אחת ולא עוצמתית כ"כ, הרי שה 10" יספיק.
אבל השאלה באמת היא כמה מקום אתה מוכן להקריב בתא המטען, או כמה תרצה לשמוע את הנמוכים (למרות שההבדל ב TUNING בין שני אלו בנמוכים יהיה די מזערי) או האם בעתיד תרצה לשדך לו מונו משלו וכו'..
כך שזה לא בקטע של המלצה כמו שזה בנוחיות/עדיפות. (גם לתיבה גדולה יותר יש מחיר גבוה יותר)
3. אמממם, שמע - זה אלפיין
ואלפיין לטעמי מעולים.
אמנם זה דגם בסיסי, אבל גם בדגמים הבסיסיים שלהם הסאונד שהם מוציאים אפילו ללא הגברה חיצונית הוא פשוט ראוי להערצה.
פיוניר - לא בא בחשבון.
וקלריון לא רעים בכלל, אבל הם עדיין משתרכים מאחורי אלפיין.
זה שפיוניר לא בא בחשבון,אמרתי בעצמי.
ההתלבטות שלי באמת היא בין קלריון לאלפיין,ולדעתי הרגע הוכרז האלפיין כזוכה .
בקשר לסאב,זה בדיוק העניין,שאני רוצה להקריב כמה שפחות מקום בתא המטען.
מבחינת הרמקול,אני חושב כבר לקחת את ההייבריד וזהו,פשוט נדמה לי שהוא אוברקיל רציני למערכת.don't you think?
בכל מקרה אני לא מעוניין בעוצמה,הרבה,הרבה יותר חשובה לי האיכות.
אמרת לי בדיוק מה שחשבתי ומה שרציתי לשמוע,פשוט משום מה כאשר דברים נוגעים לרכב שלי עצמי,אני נוטה לא להקשיב לעצמי.
למרות שאני יודע,אני צריך משום מה חוות דעת נוספת.אז לשאלה בתגובתך הראשונה,כן,עזרת.
תודה.
ההתלבטות שלי באמת היא בין קלריון לאלפיין,ולדעתי הרגע הוכרז האלפיין כזוכה .
בקשר לסאב,זה בדיוק העניין,שאני רוצה להקריב כמה שפחות מקום בתא המטען.
מבחינת הרמקול,אני חושב כבר לקחת את ההייבריד וזהו,פשוט נדמה לי שהוא אוברקיל רציני למערכת.don't you think?
בכל מקרה אני לא מעוניין בעוצמה,הרבה,הרבה יותר חשובה לי האיכות.
אמרת לי בדיוק מה שחשבתי ומה שרציתי לשמוע,פשוט משום מה כאשר דברים נוגעים לרכב שלי עצמי,אני נוטה לא להקשיב לעצמי.
למרות שאני יודע,אני צריך משום מה חוות דעת נוספת.אז לשאלה בתגובתך הראשונה,כן,עזרת.
תודה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

ההייבריד לא אוברקיל רציני, הוא פשוט יתרום לך את האיכות שאתה מחפש, ולמעשה ייתן לך פתרון ארוך טווח וימנע שדרוגים בעתיד.
לגבי הסאב, אם אתה רוצה לחסוך במקום - אז תיקח את ה 10".
אתה גם צריך (לדעתי) לבדוק אם יש לסאבים האלו מפרטים זמינים של תיבות, או את ה SPECS לצורך תכנון תיבה, ובכלל לפני הרכישה לבדוק
איזו תיבה תתאים עבור הסאב.
שלא תגלה אחרי הרכישה שהסאב צריך 70 ליטר תיבה כשאחרים כמוהו יצריכו רק 40 ליטר.
לגבי הסאב, אם אתה רוצה לחסוך במקום - אז תיקח את ה 10".
אתה גם צריך (לדעתי) לבדוק אם יש לסאבים האלו מפרטים זמינים של תיבות, או את ה SPECS לצורך תכנון תיבה, ובכלל לפני הרכישה לבדוק
איזו תיבה תתאים עבור הסאב.
שלא תגלה אחרי הרכישה שהסאב צריך 70 ליטר תיבה כשאחרים כמוהו יצריכו רק 40 ליטר.
הסאב מגיע עם תיבה מוכנה בנפח של 25 ליטר,כך שמבחינתי זה מעולה.
עכשיו בוא ותסגור לי את כל הסיפור כבר עד הסוף,יש לך מגבר אחר להמליץ עליו במקום הjbl?
זאת אומרת,מגבר מומלץ בסכום של עד 1200 שקלים,פרט ללייטנינג אודיו שכבר המלצת עליו?
עכשיו בוא ותסגור לי את כל הסיפור כבר עד הסוף,יש לך מגבר אחר להמליץ עליו במקום הjbl?
זאת אומרת,מגבר מומלץ בסכום של עד 1200 שקלים,פרט ללייטנינג אודיו שכבר המלצת עליו?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

מי בנה את התיבה?
זו תיבה מתוצרת החברה עצמה?
היא מותאמת לסאב?
לא הייתי ממהר לקנות בלי לבדוק אתזה - כל סאב יודע לעשות בום בום, אבל לכל סאב יש את המפרט הייחודי שלו שמצריך תיבה ייחודית.
אם תרצה עזרה בנושא - בכיף.
לגבי מגברים, לפי המפרט בזאפ:
מאק אודיו, קיקר, סאונדסטרים ולייטנינג אודיו.
זה מה יש בתקציב שלך - כחדש.
או בלוחות יד שניה, בטח תוכל למצוא רכיבים במחירים מצחיקים, או להביא מחו"ל, אם יש לך מישהו שנוסע ויכול להביא - זה פותח לך יותר אפשרויות.
זו תיבה מתוצרת החברה עצמה?
היא מותאמת לסאב?
לא הייתי ממהר לקנות בלי לבדוק אתזה - כל סאב יודע לעשות בום בום, אבל לכל סאב יש את המפרט הייחודי שלו שמצריך תיבה ייחודית.
אם תרצה עזרה בנושא - בכיף.
לגבי מגברים, לפי המפרט בזאפ:
מאק אודיו, קיקר, סאונדסטרים ולייטנינג אודיו.
זה מה יש בתקציב שלך - כחדש.
או בלוחות יד שניה, בטח תוכל למצוא רכיבים במחירים מצחיקים, או להביא מחו"ל, אם יש לך מישהו שנוסע ויכול להביא - זה פותח לך יותר אפשרויות.
כדאי לבדוק בחברת לדיקו
לא יכול לתת המלצה אישית אבל נתקלתי באיזה שהוא מקום שלדיקו התחילו (או שרק אני ראיתי את זה לאחרונה)
לשווק מערכות לרכב.
כאמור לא מכיר את המערכת ואת המחירים אבל החברה טובה ואמינה ושווה לראות מה יש להם להציע
לשווק מערכות לרכב.
כאמור לא מכיר את המערכת ואת המחירים אבל החברה טובה ואמינה ושווה לראות מה יש להם להציע