רסיבר אונקיו TX-SR414 ONKYO - שנרכש בארה"ב - המרה מ-220 וולט ל-110

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
omermu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

התחדשתי ברסיבר חדש מארה"ב שהגיע אליי 120V - הכוונה הייתה לקנות מאמזון רסיבר 230V, ונציגי אמזון אמרו לי שישלחו לי כזה (ואפילו יש לי את זה כתוב), אבל בסופו של דבר הם שלחו 120V.

כרגע אין אפשרות שאחזיר להם את הרסיבר, כי הם לא מוכנים לזכות אותי על המכס, מע"מ ומשלוח (סה"כ באיזור 260$, לא כולל הרסיבר, ועדיין יותר זול ב-900 ש"ח לפחות ממחיר הרסיבר בארץ).

בכל אופן, השאלה היא האם ניתן להמיר את הרסיבר מ-110V ל-220V (כלומר, האם הוא דואלי, או באמצעות איזה כפתור שחבוי בפנים, או באמצעות החלפת פיוזים או רכיבים אחרים בדרך די פשוטה שלא מצריכה דיסק ורתכת).

לחילופין:

הרסיבר הוא 120V, 4.5A 60Hz.
(א) האם ניתן יהיה להשתמש בשנאי 220 ל-110 (טרפו).
(ב) אם כן, אני אצטרך לקנות שנאי של לפחות 750 - 1000 וואט - נכון?
(ג) האם אין בעיה עם זה שהרשת בארץ 50Hz ובארה"ב 60Hz?

התנצלותי מראש על ריבוי השאלות.
תודה!
עומר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

אין שום מתג לשינוי המתח.

נדרש לבצע שינוי פנימי. דבר עם מעבדת היבואן (TOP AUDIO) אולי יוכלו לעזור לך , בתשלום מובן.
כמה? אין לי מושג .

בכל מקרה רכישת שנאי תעלה פחות לדעתי ולא תפגע בתוצאה וגם לא באחריות.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #3 

אני גם צריך לקבל כל יום את האונקיו שלי (מארה"ב) אשמח לדעת איך התקדמת בנושא .

ברור כי הכי טוב זה לשנות בפנים את השנאי השאלה היא כמה זה יעלה ( כי שנאי יעלה לך כ-400 ש"ח בערך) .

omermu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אין לי מושג כרגע איך משנים את זה מבפנים. לפי הודעות שקיבלתי מהתמיכה של אונקיו באירופה (שכללו הפחדות נוספות רבות על זה שחצי מהפונקציות שיש במגבר לא יעבדו באירופה) נמסר לי שלא ניתן לשנות מבפנים בכלל, וצריך ממיר מתח חיצוני.

לאחר שקראתי בפורום פה, כנראה שהיבואן בארץ כן עושה "גיור" של המכשיר ל-220V, ובאופן כללי, לא הגיוני שכל הרכיבים שונים ויכול להיות שאפשר לשחק עם השנאי. התכוונתי לקחת את המגבר לשני טכנאים שאני מכיר שאמרו שאפשר לבדוק את העניין, אבל בסופו של דבר פשוט הביאו לי שנאי 1000W אז העניין התייתר.

אני אולי אפתח בכל זאת את המגבר ואשלח תמונה לטכנאים שלי, ואעדכן אם יש להם משהו חכם לומר...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

omermu כתב:אין לי מושג כרגע איך משנים את זה מבפנים. לפי הודעות שקיבלתי מהתמיכה של אונקיו באירופה (שכללו הפחדות נוספות רבות על זה שחצי מהפונקציות שיש במגבר לא יעבדו באירופה) נמסר לי שלא ניתן לשנות מבפנים בכלל, וצריך ממיר מתח חיצוני.

לאחר שקראתי בפורום פה, כנראה שהיבואן בארץ כן עושה "גיור" של המכשיר ל-220V, ובאופן כללי, לא הגיוני שכל הרכיבים שונים ויכול להיות שאפשר לשחק עם השנאי. התכוונתי לקחת את המגבר לשני טכנאים שאני מכיר שאמרו שאפשר לבדוק את העניין, אבל בסופו של דבר פשוט הביאו לי שנאי 1000W אז העניין התייתר.

אני אולי אפתח בכל זאת את המגבר ואשלח תמונה לטכנאים שלי, ואעדכן אם יש להם משהו חכם לומר...
...
תמשיך להשתמש בשנאי החיצוני.אתה תהרוס את הרסיבר בשביל כלום אשכרה כלום.מלא חברים פה משתמשחם בשנאי ,כולל אני, והכל אחלה.אפילו את ענין תדרי הרדיו ניתן להגדיר שיתאימו לארץ בעזרת נתפריט של הרסיבר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

istarmini כתב:
omermu כתב:אין לי מושג כרגע איך משנים את זה מבפנים. לפי הודעות שקיבלתי מהתמיכה של אונקיו באירופה (שכללו הפחדות נוספות רבות על זה שחצי מהפונקציות שיש במגבר לא יעבדו באירופה) נמסר לי שלא ניתן לשנות מבפנים בכלל, וצריך ממיר מתח חיצוני.

...
תמשיך להשתמש בשנאי החיצוני.אתה תהרוס את הרסיבר בשביל כלום אשכרה כלום.מלא חברים פה משתמשים בשנאי ,כולל אני, והכל אחלה.אפילו את ענין תדרי הרדיו ניתן להגדיר שיתאימו לארץ בעזרת התפריט של הרסיבר
...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

istarmini כתב:
istarmini כתב:

...
תמשיך להשתמש בשנאי החיצוני.אתה תהרוס את הרסיבר בשביל כלום אשכרה כלום.מלא חברים פה משתמשים בשנאי ,כולל אני, והכל אחלה.אפילו את ענין תדרי הרדיו ניתן להגדיר שיתאימו לארץ בעזרת התפריט של הרסיבר
...
(Y) (Y)
...

omermu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

ממש שמחתי לראות את שתי ההודעות האלה.
אתם אומרים שאין שום בעיה להשתמש ברסיברים האלה עם שנאי טרפו כזה בתנאי שהוא מספיק חזק?
אין בעיה עם התדר שהוא 60hz?
ומה הכוונה לסדר את התדרים של הרדיו?
תודה רבה!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

omermu כתב:ממש שמחתי לראות את שתי ההודעות האלה.
אתם אומרים שאין שום בעיה להשתמש ברסיברים האלה עם שנאי טרפו כזה בתנאי שהוא מספיק חזק?
תודה רבה!
...
50/60hz רלוונטי כשיש מנועים. ממה שאני יודע אין מנועים ברסיבר :) ולכן תהיה רגוע. כמו שציינתי כבר יש פה מספיק חברים שעובדים עם שנאי חיצוני ,כולל אני, והכל אחלה.

לגבי הרדיו הכוונה היא שהתדרים יתאימו לארץ. במידה ורכשת בארה״ב לא תוכל למשל להנעל על 96.6 כי הקפיצות תדרים שונות.
בדוק בחוברת שקיבלת כיצד משנים את התדרים שיתאימו לאירופה. אונקיו ,ממה שידוע לי,היחידים שמאפשרים לשנות זאת בעזרת שינוי הגדרות בתפריט. בכל יתר החברות נדרש טיפול במעבדה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

istarmini - ההודעה שלך כמעט ובלבלה אותי .

מה שאתה מתכוון הוא שלא כדאי לעשות שינוי פנימי אלא , לחבר חיצונית שנאי שימיר את ה- 220V ל-110V ???

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

movieman כתב:istarmini - ההודעה שלך כמעט ובלבלה אותי .

מה שאתה מתכוון הוא שלא כדאי לעשות שינוי פנימי אלא , לחבר חיצונית שנאי שימיר את ה- 220V ל-110V ???
...
(Y) בדיוק

מה מבלבל פה?

Shaharr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 249
שם מלא: shahar
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

50HZ-60HZ בדרך כלל משפיע באמת רק על מנועים, הם עובדים לפי היחס בין התדר למתח, אם היחס משתנה הם עלולים לעבוד לאט יותר, בנוסף זה עלול לגרום לרכיבים הפנימיים (סלילים, כבלים, נגדים) להתחמם ויכול להוביל להרס..

ברסיבר באמת שום דבר לא זז, אז לא יהיה הבדל בפעילות, אבל יכול להיות שהוא יתחמם... זה במקרה והוא לא מתאים..

אם אין לך שנאי שמתאים במדוייק הייתי מברר עם היצרן\יבואן קודם..

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9047
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #13 

גם אני עם שנאי חיצוני ועד כה (ומקווה שגם בהמשך יהיה) - הכל תקין... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #14 

מבחינה טכנית ישנן שתי בעיות: השנאי הפנימי שנועד לעבוד ב 60 הרץ, פועל ב 50 הרץ, מה שגורם לו להתחמם יותר. הבעייה השנייה היא האדווה של המתח הישר שמגיע למעגלים האלקטרוניים. במעבר מ 60 ל 50 הרץ, אחוז האדווה גדל ביחס פחות או יותר ישר לריבוע יחס התדרים ההפוך... מדובר ברסיבר מסדרה זולה מאד, ולכן לא מצופה שמותקן בו ספק כוח איכותי במיוחד.. אתה עלול לשמוע רעשים בהאזנה למקור אנלוגי... בכללי גם איכות החיים של הרסיבר תתקצר תיאורטית.. אם אתה חושב שהצלחת לחסוך ברכישה מארצות הברית, אז תבדוק שוב.. בחנות מתמחה יכולת לקבל את הרסיבר הזה בפחות מ 2000 שח...

תתחדש

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

istarmini כתב:
omermu כתב:ממש שמחתי לראות את שתי ההודעות האלה.
תודה רבה!
...
50/60hz רלוונטי כשיש מנועים. ממה שאני יודע אין מנועים ברסיבר :) ולכן תהיה רגוע. כמו שציינתי כבר יש פה מספיק חברים שעובדים עם שנאי חיצוני ,כולל אני, והכל אחלה.

לגבי הרדיו הכוונה היא שהתדרים יתאימו לארץ. במידה ורכשת בארה״ב לא תוכל למשל להנעל על 96.6 כי הקפיצות תדרים שונות.
בדוק בחוברת שקיבלת כיצד משנים את התדרים שיתאימו לאירופה. אונקיו ,ממה שידוע לי,היחידים שמאפשרים לשנות זאת בעזרת שינוי הגדרות בתפריט. בכל יתר החברות נדרש טיפול במעבדה.
...
תסלח לי אבל אתה מדבר שטויות.. הרסיבר כולל מעגל יישור מתח - גשר דיודות וקבל סינון. למעגל שכזה יש אדווה, משמע המתח הישר כולל רכיב זרם חילופין בלתי רצוי.. הקבל נבחר כך שבתדר הנקוב אחוז האדווה ישאר קטן וזניח.. מבחינה מטמתית אם מתנחים את המעגל ומפתחים ביטוי מקורב לאדווה (עבור ההרמוניה הדומיננטית שהיא בתד כפול מהרשת), מקבלים כי האדווה נמצאת ביחס הפוך לתדר הרשת.. עברת מ 60 ל 50 הרץ, העלת את האדווה ב 20%...

כל זה לא לוקח בחשבון מעגלים אחרים הכולללים ספקי מתח אלקטרונים שיכולים להתנהג באופן שונה ומשונה עם שינוי בתדירות הרשת...

רסיבר ל 60 הרץ נועד לעבוד עם 60 הרץ.. כל אלו המשתמשים בשנאי וחושבים שהם שומעים טוב, מוזמנים לנסות לבצע מבחן עיוור. כל רסיבר באותו סדר מחיר שתוכנן ל 50 הרץ ישמע טוב יותר.. אני בדקתי את זה בעצמי..

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אגב ברסיבר הזה לא קיימת שום אפשרות לשנות את המתח או התדר מבפנים... חבל על הזמן שלך ושל הטכנאים... מה שניתן לעשות הוא שינוי משמעותי בתכנון ספק הכוח.. נסה להשיג סכימת טכנאי ולפנות איתה לטכנאי.. זה ידרוש החלפה של קבלים ושל סלילים סתוך הרסיבר בכדי שמעגלי הייצוב שלו יתאימו ל 50 הרץ מבלי שאמינותם תפגע...

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

ISTARMINI - זה מה שרשמת באחד הפוסטים האחרונים:
"תמשיך להשתמש בשנאי החיצוני.אתה תהרוס את הרסיבר בשביל כלום אשכרה כלום" - בהמשך המשפט רשמת את ה"הבהרה"

Sexter - לא רוצה לבאס אותך אבל מה שאתה אומר לא מדוייק .
לחבר שלי יש 2 רסיברים בבית מאותו דגם (1601 אם אני זוכר נכון) אחד הוא הביא מחו"ל (אמריקאי) ואת השני אני הבאתי לו (החלפה על משהו) .
את שלי רכשתי מהארץ (220V תקני) ושלו עם שנאי .
את המכשירים האלה רכשנו בערך באותה תקופה (שנת 2001-2002) .

שניהם מוציאים את אותו הצליל - בדקנו בזמנו עם SPECTRUM (מכשיר מקצועי שהבאנו מהעבודה על מנת לראות את ההרמוניות)
ובדקנו נקיונות סאונד גם עם סקופ (בתדרים שונים- ללא הרמוניות) .

1. לא שמענו שום הבדל בצליל מבחינת גבוהים , מידים ונמוכים ולא ראינו הבדל ששווה להתייחס אליו בספקטרום .
לא זוכר את כל הSETUP אבל הרמקולים שהיו לו אז היו CERWIN WEGA (הישנים , 12 או 10 אינצ' , לא זוכר את הדגם)

2 הרסיברים עובדים עד היום (שלי דווקא היה בתיקון קטן -15V הלך והוחלף הרכיב)

אני רכשתי את ה709 (בח"ל במחיר רצפה) ואני אקנה שנאי עבורו - למרות שהייתי מעדיף לפרק לו את הצורה ולשים שנאי תקני של 220V .
אני לא יודע אם היום יש הבדל בין רסיבר של 220V לבין 110V מבחינת הצליל אבל אז לא שמענו משהו שונה (והוא אודיופיל מתקדם יותר ממני) .

אני מסכים איתך שמבחינה תיאורטית 50HZ יוציא גל "פחות ריבועי" מאשר 60HZ אבל ... וזה החשוב - מבחינה מעשית האוזן לא תוכל להרגיש את ההבדל.

כדי לשלול את הדבר הזה לחלוטין צריך לקחת 5 מגברי 110V ולהשוות אותם ל-5 מגברי 220V ואז לקבל תשובה יותר "אמיתית/מדוייקת".
גם 2 מגברי 220V עלולים להישמע "שונה" אחד לעומת השני.

לגבי החלפת השנאי - קשה לי להאמין כל כל הרסיבר בנוי אחרת בגלל הזנת המתח .
מה שכן יכול להיות שיש צורך בהחלפת כרטיס מתחים ואז ניתן להחליף את ספק הכח של המגבר .

מכיוון שאין אפשרות להשיג את השרטוטים - לכן לא נוכל לדעת.
אם היה לי שרטוט של המגבר כבר מזמן הייתי מבצע לו בעצמי את ההסבה .

omermu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

SEXTER,

לא יודע מה זה אומר חנויות מתמחות. :מבולבל:

אם לצורך העניין פיוז היא חנות מתמחה, הם הציעו לי את המגבר הזה ב-3000 אחרי הנחה מיוחדת + הנחת מזומן...

זה שאמזון שלחו לי מגבר 110V למרות שאישרו לי בכתב שהם מוכרים מגבר 220V, זה סיפור אחר, ומטעויות לומדים.

מבחינתי לחסוך 900-1000 ש"ח, שהם 1/3 מהמחיר של המגבר, זה לא רע, (גם אם המגבר הוא מהגרועים שנוצרו עלי אדמות אי פעם). אין ספק שאם הייתי יודע שאני צריך להוסיף שנאי, לא לקבל אחריות ובנוסף הוא עשוי לא לעבוד טוב, לא להישמע טוב, להתחמם או להישרף (כמו שאתה אומר שעשוי לקרות) לא הייתי חושב על זה אפילו.

בכל אופן, אני מבין ממה שאתה אומר דבר אחד מרכזי - שככה או ככה אין לי ממש ברירה. האפשרויות הן: (א) להשתמש בשנאי, (ב) להחזיר את המגבר לארה"ב ולהפסיד 300 דולר, (ג) לא להשתמש במגבר, (ד) לעבור לגור בארה"ב. :D

אני מעדיף את אופציה ד', אך ככה הריאלית ביותר היא א'. אז השאלה שלי היא: האם אתה חושב באמת שזה בעייתי לחבר את המגבר לשנאי, והאם פרקטית הוא ישמע לא טוב, יתחמם בצורה לא סבירה או יישרף?

בנוסף אשמח לדעת מה זה אדווה (חוץ מאחות של גיסי)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

omermu כתב:SEXTER,

לא יודע מה זה אומר חנויות מתמחות. :מבולבל:

אם לצורך העניין פיוז היא חנות מתמחה, הם הציעו לי את המגבר הזה ב-3000 אחרי הנחה מיוחדת + הנחת מזומן...

זה שאמזון שלחו לי מגבר 110V למרות שאישרו לי בכתב שהם מוכרים מגבר 220V, זה סיפור אחר, ומטעויות לומדים.

מבחינתי לחסוך 900-1000 ש"ח, שהם 1/3 מהמחיר של המגבר, זה לא רע, (גם אם המגבר הוא מהגרועים שנוצרו עלי אדמות אי פעם). אין ספק שאם הייתי יודע שאני צריך להוסיף שנאי, לא לקבל אחריות ובנוסף הוא עשוי לא לעבוד טוב, לא להישמע טוב, להתחמם או להישרף (כמו שאתה אומר שעשוי לקרות) לא הייתי חושב על זה אפילו.

בכל אופן, אני מבין ממה שאתה אומר דבר אחד מרכזי - שככה או ככה אין לי ממש ברירה. האפשרויות הן: (א) להשתמש בשנאי, (ב) להחזיר את המגבר לארה"ב ולהפסיד 300 דולר, (ג) לא להשתמש במגבר, (ד) לעבור לגור בארה"ב. :D

אני מעדיף את אופציה ד', אך ככה הריאלית ביותר היא א'. אז השאלה שלי היא: האם אתה חושב באמת שזה בעייתי לחבר את המגבר לשנאי, והאם פרקטית הוא ישמע לא טוב, יתחמם בצורה לא סבירה או יישרף?

בנוסף אשמח לדעת מה זה אדווה (חוץ מאחות של גיסי)
...
נשמה, יכולת כבר להתחיל להנות ממנו.

קנה שנאי חיצוני חבר ותהנה. אתה לא הראשון וגם לא האחרון שעושים את זה . כולם מרוצים למרות האדווה :lol:

http://www.amperel.co.il/products/76497

שים לב
אונקיו מתחממים ללא קשר לשימוש בשנאי חיצוני. ככה בנוי הרסיבר אז לא צריך להתרגש.

נ.ב
לגבי אמזון
לא ברור לי הענין הזה
1. האם הם איפשרו לך משלוח לארץ? - אני מניח שכן
2.האם הם הבטיחו לשלוח 220V ? -אני מניח שכן ובטח יש לך אישור לזה.
3. האם שלחו 110? - עובדה שלא ניתנת לערעור.

במידה וזה המצב הם חייבים להחליף/לזכות אותך ,כשכל העלויות כולל משלוח ומכס עליהם.

הטעות היא שלהם לכל אורך הדרך בהנחה שהתשובות ל 3 השאלות היא כן.

לדעתי אסור לך לוותר. תתוכח ובמידת הצורך פנה לעו"ד.

omermu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אז ככה:

השנאי בהרכבה. יהיה מוכן ביום שישי או שבוע הבא.

לעניין אמזון:
הוזמן מגבר. דיברתי עם שירות הלקוחות שלהם והם אישרו לי פעמיים בכתב שבמדובר במגבר 230V.
הגיע מגבר 110V.
דיברתי איתם מספר פעמים, והם אמרו לי: אין בעיה, תשלח את המגבר בחזרה ונזכה אותך על המגבר והמשלוח. הבעיה היא שהם שלחו לי את המגבר לניו ג'רזי, כי אמזון לא עושים משלוחים לארץ של דברים כאלה, ואני "ייבאתי" אותו לארץ באופן פרטי (באמצעות BUY2USA). לכן, הם לא מוכנים לקחת את האחריות על המכס ועלויות המשלוח לארץ, אלא רק את עלויות המגבר + המשלוח מניו ג'רזי אליהם.

לכן, התשובה ל-(א) היא לא, לכל השאר כן. ופה הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”