מכיוון שהזרמה אלחוטית של סרטים ( במיוחד 'כבדים', hd וכדו')באמצעות תוכנת allshare של סמסונג אינה כה חלקה אצלי ( בכלל, זה כמובן בהרבה פחות ידידותי מהסטרימר שיש לי- להעברה קדימה לוקח להיטען זמן לא מבוטל, לפעמים גם תקיעות במהלך ההזרמה) ניסיתי לעשות את זה באמצעות חיבור קווי שקיים אצלי. (יש בטלויזיה כניסה לכבל רשת ).
החיבור הקווי מאפשר כניסה לאפליקציות אינטרנטיות של הטלויזיה (כלומר יש חיבור לרשת), אך כשאני פותח בטלויזיה את ה- allshare זה לא מזהה כלל את המחשב שלי, שהוגדרו בו קבצי השיתוף, דבר שכאמור כן מתבצע בחיבור אלחוטי.
למרות שזה נראה לי די מוזר, היתכן שהשיתוף הזה אפשרי רק באמצעות רשת אלחוטית? או שאני עושה משהו לא נכון?
בתוכנת ה-allshare שהורדתי למחשב יש הגדרות של הרשאות, אותן פתחתי, וגם, בהתאם להמלצתם ניטרלתי זמנית את ה- firewall .
למי ששואל למה אני מתעסק עם זה כשיש לי סטירמר שעושה את העבודה נהדר?
התשובה היא שאני מייעד את הסטרימר למקרן, אותו בכוונתי לרכוש בקרוב, ובכך אמנע ממפצלים וחוטים מיותרים (אם אעבוד עם הסטרימר בשני מכשירים).
שיתוף קבצים בהזרמה קווית בסמסונג 51e550
טוב, למי שזה מעניין אותו, שיחקתי קצת עם ההגדרות של התוכנה במחשב , ושל הטלויזיה, ונראה שזה הסתדר.
ראשית, אין כל ספק שהכל זז טוב ומהר יותר בחיבור קווי. (מניח שזה תלוי גם בעומצת/איכות הנתב, מה שיש לי זה מנטויז'ן שאני מניח לא הכי , הכי).
הקפצת הסרט קדימה היא כעת חלקה, במהירות זהה לסטרימר, וכן ההקרנה, גם בסרטי 1080 p- תלת, מה שקודם לא היה חלק.
מה שכן, כל התוכנה הזו על הטלויזיה של ה- allshare היא ממש לא ידידותית.
למשל אם אתה רוצה לעבור מתיקיית שיתוף אחת לשנייה (למשל מוידאו לתמונות), אם חוזרים צעד אחד אחורה, למצב בו מוצגות כל התיקיות יחד, ובוחרים משם את תיקיית השיתוף החדשה, זה לא פותח את התיקיות והקבצים שבתוכה.
חייבים לחזור עוד אחורה, לתפריט הראשי, שם בוחרים מחדש את תיקיית השיתוף החדשה ולאחר מכן את ההתקן המשותף ורק אז זה עובד בסדר.
לחילופין, דרך (אולי) קצרה יותר היא להיכנס לבחירת source , לבחור משם את ההתקן המשותף שנבחר ל- allshare , לבחור את התיקייה החדשה הרצויה ואז זה מכניס אותך שוב לתפריט תיקיות השיתוף, משם אתה בוחר שוב את התיקייה הרצויה ואחר כך זה עובד בסדר.
יכולתי לחשוב על דרך קצרה יותר...
עוד דבר, למי שהנושא רלוונטי לגביו, בכדי לקבל ולהשתמש על הטלויזיה בפריטים הנמצאים בתיקיות השיתוף, תוכנת ה- allshare חייבת להיות פתוחה על המחשב.
למזלנו , כיבוי ה- firewall הכרחי רק בעת העברת קבצים מהמחשב לתיקיות השיתוף של התוכנה.
בעת השימוש/צפיה, אין צורך בכך.
נראה לי שכעת הסטרימר היקר שלי קצת כועס על הבגידה בו....
אבל לא נורא חברי, מחכה לך עבודה רבה עם המקרן (-:
ראשית, אין כל ספק שהכל זז טוב ומהר יותר בחיבור קווי. (מניח שזה תלוי גם בעומצת/איכות הנתב, מה שיש לי זה מנטויז'ן שאני מניח לא הכי , הכי).
הקפצת הסרט קדימה היא כעת חלקה, במהירות זהה לסטרימר, וכן ההקרנה, גם בסרטי 1080 p- תלת, מה שקודם לא היה חלק.
מה שכן, כל התוכנה הזו על הטלויזיה של ה- allshare היא ממש לא ידידותית.
למשל אם אתה רוצה לעבור מתיקיית שיתוף אחת לשנייה (למשל מוידאו לתמונות), אם חוזרים צעד אחד אחורה, למצב בו מוצגות כל התיקיות יחד, ובוחרים משם את תיקיית השיתוף החדשה, זה לא פותח את התיקיות והקבצים שבתוכה.
חייבים לחזור עוד אחורה, לתפריט הראשי, שם בוחרים מחדש את תיקיית השיתוף החדשה ולאחר מכן את ההתקן המשותף ורק אז זה עובד בסדר.
לחילופין, דרך (אולי) קצרה יותר היא להיכנס לבחירת source , לבחור משם את ההתקן המשותף שנבחר ל- allshare , לבחור את התיקייה החדשה הרצויה ואז זה מכניס אותך שוב לתפריט תיקיות השיתוף, משם אתה בוחר שוב את התיקייה הרצויה ואחר כך זה עובד בסדר.
יכולתי לחשוב על דרך קצרה יותר...
עוד דבר, למי שהנושא רלוונטי לגביו, בכדי לקבל ולהשתמש על הטלויזיה בפריטים הנמצאים בתיקיות השיתוף, תוכנת ה- allshare חייבת להיות פתוחה על המחשב.
למזלנו , כיבוי ה- firewall הכרחי רק בעת העברת קבצים מהמחשב לתיקיות השיתוף של התוכנה.
בעת השימוש/צפיה, אין צורך בכך.
נראה לי שכעת הסטרימר היקר שלי קצת כועס על הבגידה בו....
אבל לא נורא חברי, מחכה לך עבודה רבה עם המקרן (-:
- androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
גם אני מרוצה מהסטרימר המובנה וחושב שאיכותו בסה"כ טובה מאוד וגם ה- allshare על ה PC כ-DLNA server עובד לא רע בכלל, נכון גם שה allshare קליינט על הסמסונג יכול עוד להשתפר ואני בטוח שישתפר בעידכוני הגירסאות הבאים.
אצלי זה עובד טוב עם Wi-Fi כאשר הראוטר באותה קומה, יש להקפיד על בחירת ערוץ Wi-Fi חופשי יחסית (אם יש לך סמרטפון יש אפליקציות שמראות את פילוג הערוצים התפוסים ועוצמתם) דבר נוסף הוא להקפיד שהראוטר תומך ב- 11n.
אפשרות נוספת לשיפור חויית המשתמש בסטרימר היא לנהל את צד המחשב (allshare server מכיל גם client מובנה, מה שנקרא ב DLNA גם control point) באמצעות אפליקצייה מתאימה מסמרטפון (כך אפשר לנהל גם את XBMC שיכול לשמש גם הוא כ DLNA סרוור על ה PC) כך למעשה אתה "מנהל" את הניגון מצד ה PC ולא מצד הטלויזיה
אצלי זה עובד טוב עם Wi-Fi כאשר הראוטר באותה קומה, יש להקפיד על בחירת ערוץ Wi-Fi חופשי יחסית (אם יש לך סמרטפון יש אפליקציות שמראות את פילוג הערוצים התפוסים ועוצמתם) דבר נוסף הוא להקפיד שהראוטר תומך ב- 11n.
אפשרות נוספת לשיפור חויית המשתמש בסטרימר היא לנהל את צד המחשב (allshare server מכיל גם client מובנה, מה שנקרא ב DLNA גם control point) באמצעות אפליקצייה מתאימה מסמרטפון (כך אפשר לנהל גם את XBMC שיכול לשמש גם הוא כ DLNA סרוור על ה PC) כך למעשה אתה "מנהל" את הניגון מצד ה PC ולא מצד הטלויזיה
תודה על המידע הנוסף.
דבר אחר קצת מעצבן בתכנון של המכשיר הוא כשמשתמשים באחת האפליקציות, נניח משחק וכו', אם אתה לוחץ על כפתור חזרה, במקום לחזור שלב אחד לאחור (נניח התפריט של המשחקים או לםחות תפריט האפליקציות של סמסונג) זה מחזיר אותך למשל לטלויזיה ואז צריך לעשות את כל הכניסה מחדש.
וגם, יש מקרים שזה נתקע לפעמים (מעין ממתין לזמו טעינה), גם במצב אלחוטי, ומה שמפליא, גם בחיבור קווי.
מקווה, כדבריך, שיבואו שיפורים.
דבר אחר קצת מעצבן בתכנון של המכשיר הוא כשמשתמשים באחת האפליקציות, נניח משחק וכו', אם אתה לוחץ על כפתור חזרה, במקום לחזור שלב אחד לאחור (נניח התפריט של המשחקים או לםחות תפריט האפליקציות של סמסונג) זה מחזיר אותך למשל לטלויזיה ואז צריך לעשות את כל הכניסה מחדש.
וגם, יש מקרים שזה נתקע לפעמים (מעין ממתין לזמו טעינה), גם במצב אלחוטי, ומה שמפליא, גם בחיבור קווי.
מקווה, כדבריך, שיבואו שיפורים.