אני חובב גדול של השרתים של Synology. אחרי התקנה ראשונית כמעט ולא רואים ולא שומעים אותם. האופציות שהמכשיר מציע הן נוחות מאוד, אבל אף אחד לא חייב להשתמש בהכל. אני ממליץ בחום על מצב SHR שהוכיח את עצמו בשבוע שעבר אצלי.
לאחרונה יצא לי שוב להזכר מה זה מכשיר חכם. אחד הדיסקים ב-NAS שלי התחיל לג'עג'ע. הוא שלח לי הודעת דואל וליתר בטחון גם הודעה לסקייפ שלי. עשיתי בדיקה על הדיסק והוא הודיע לי חגיגית שהדיסק במצב תקול.
קפצתי לחנות המחשבים הקרובה, ובמקום 2TB, שמתי במכשיר 3TB. הודעתי לו לתקן את ה-VOLUME ואחרי כמה שעות החלפתי עוד דיסק בעוד 3TB. עכשיו יש לי מערך SHR עם שני דיסקים של 2TB ושניים של 3TB. ה-NAS הרחיב אוטומטית את ה-VOLUME עם הדיסק החדש (לא הייתי צריך לעשות כלום חוץ מלהגיד לו REPAIR).
כך שאני לא חושב שאני עובד בשבילו - לדעתי זו הפעם הראשונה שנכנסתי לממשק שלו מאז השדרוג ל-DSM4.
avirokach
אולי בראייתך.
יש אנשים שבשבילם הזמן עם הילדים לא ניתן לתמחור ויעדיפו לשלם את המזומנים האלה כדי שיתפנה הזמן הזה.
מנסיון כאחד שבנה את השרת בעצמו -
הזמן ה- ramp up, שזה הזמן שלוקח מהרגע שעלה לך הרעיון לבנות שרת ועד הרגע שהוא יציב דיו כדי שלא תתעסק בו כל כמה ימים, מאוד ארוך, במיוחד למי שנכנס לתחום בלי ידע (כמוני). את הזמן הזה קשה לתמחר, שלא נדבר על עלויות של טעויות בבנייה (וכולנו טועים פה ושם).
תסתכל על זה כמו ההבדל בין רכישה ב7000 ש"ח במעמד הקנייה במזומן (קניית מכשיר מוכן), לבין לשלם זאת בתשלומים ואולי עם ריבית במקרה וזה נפרש על פרק זמן גדול יותר (במקרה של למידה ובנייה עצמית). אני בכוונה מתעלם מהאפשרות שזה יצא זול יותר, כי זה שמור למי שיודע מה הוא עושה (תקרא לזה איש מקצוע או אמן).
יש מי שיש לו את הסכום ביד ויעדיף לשלם כדי להשקיע בתחומים אחרים בטווח הארוך, ויש מי שיעדיף את ההרפתקאה שבבנייה עצמית משיקולים של תחביב.
שלא תטעה - על אף כל הסופרלטיבים האפשריים שהבאתי, גם אם היה לי את הסכום - אעדיף בנייה עצמית.
וזו בחירה לגמרי מודעת בתחביב.
synology מספקים חומרה נהדרת, וביצועים מרשימים.
אבל יכולות ההרחבה מאוד מוגבלות.
לדוגמא: להחליף מפתח הצפנה בשירות הVPN שהם מספקים, עד היום לא הבנתי איך עושים את זה. בסוף התקנתי openvpn לבד.
שרת SSH - משתמש בכל מיני טריקים כדי לאפשר רק לroot להכנס, ולקבל את הסיסמא של admin. בעייתי משהו בטיחותית.
למרות שמדובר במעבד אינטל (בדגמים האחרונים לפחות) זמינות התוכנה צד ג' מוגבלת למדי.
ניסיתי לחבר אליו מתאם USB-SERIAL בשביל משהו פשוט שרציתי להשתמש בו, אז אין דרייברים. ניסיתי לטעון דרייברים שמצאתי ברשת - נטענו ועדיין לא זוהתה החומרה כהלכה.
נשמע לי הזוי שמשהו כזה פשוט וטריוויאלי בימינו לא נתמך רשמית ודורש להוריד את הקוד שלהם + הcross compiler שלהם ולקמפל (ולחזור בכל שדרוג של DSM)
אני מסכים, שלא כל אחד ירצה את היכולות המתקדמות יחסית האלו, בעיקר אלה שקונים את המכשיר שיהיה שרת אחסון ותו לא. מי שרוצה שהמכשיר שגם ככה דולק כל הזמן, יעשה עוד משהו על הדרך, הייתי ממליץ לחפש מוצר אחר.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
המכשיר נראה מרשים מאוד, הבעיה היחידה שלי היא עם המחיר היקר בארץ.
במחיר שמבקשים בארץ ניתן לקנות את הדגם של 12 כוננים דרך אמאזון ועדיין יישאר לי עודף ל3-4 דיסקים.
גם אם תוסיפו את המע"מ למחיר אין שום סיבה להפרש של 65% במחיר.
אגב: אמאזון שולחים את הדגם היקר יותר של 12 דיסקים לארץ (DS2411+). תוסיפו משלוח ומסים (מחושבים אוטומטית) והמחיר יוצא 2014$ שזה 7860 שקלים עם משלוח עד הבית כולל שחרור ממכס.
אני דווקא בעליו המאושר של 411+ ואני רוצה לומר שבקשר להתקנת תוכנות נוספות עליו יש המון אפשרויות.
ויותר מזה - Synology נותנים תמיכה מעולה להתקנת תוכנות נוספות. אין הרבה יצרני NAS שמספקים לך את קוד המקור שלהם ע"מ שתוכל לקמפל קוד עבור ה-NAS.
אני חיברתי את ה-UPS ל-NAS כך שהוא משמש כשרת UPS ברשת (ומודיע ל-PC כשיש הפסקת חשמל כך שה-PC יסגור את עצמו)
חיברתי גם USB2SERIAL של PROLIFIC על מנת לשלוט על הבית חכם (PLCBUS).
קימפלתי Apache Server ל-NAS כי רציתי תוספת של כמה מודולים ל-server.
את הדרייברים של PROLIFIC קימפלתי בעצמי אחרי שקראתי את ההוראות שלהם איך לקמפל kernel modules. איזה חברה נותנת לך הוראות כאלו?
אני מסיר בפניהם את הכובע בכל מה שקשור בתמיכה. כמובן שגם ה-GUI שווה וכו'
oferlaor: צר לי, אבל:
USB2SERIAL זה משהו די בסיסי שנתמך בכל הפצה של לינוקס שקיימת. מסיבה לא ברורה, הם בחרו לייצר משהו שלא מכיל את הדרייברים מראש.
כנ"ל החלפת מפתח הצפנה. אתה רוצה להגיד לי שמי שרוצה להתחבר לרשת שלו, אמור להשתמש במפתח שיוצר עבורו ע"י ספק החומרה ולהשתמש בו יחד עם כל מי שעוד רכש את המוצר? ועוד לאורך כל חיי המוצר? בעולם ה-VPN החלפת מפתח היא הליך פשוט ובסיסי שיש לבצע. להפעיל VPN בלי להחליף מפתח, שקול לכניסה לדירה חדשה בלי להחליף את מפתח הכניסה לדלת, כשאתה יודע שלעוד עשרות אנשים יש את אותו מפתח ואותו צילינדר כמו שלך בדיוק.
בדיוק כמו שאמרתי: מיועד למשתמשים שרוצים בעיקר שרת NAS ותו לא. מי שרוצה קצת יותר, זה כבר דורש ממך להיות סופר מתקדם עבור יכולות טריוויאליות.
lebovitz: אתה מדבר על קהילת המשתמשים של synology שהם נהדרים. אבל לא מדובר בתמיכה רשמית מsynology. הם אפילו אומרים שהם מאפשרים לאנשים לעשות את הדברים אבל לא מספקים תמיכה בנושא. את קוד המקור הם חייבים לשחרר כי הם משתמשים בקוד GPL.
בכל מקרה אשמח לקבל את הדרייברים שקימפלת (DSM 4?) אם לא אכפת לך לחלוק, לראות אם אני מצליח להפעיל את החיבור הסיריאלי, באופן אישי התייאשתי כבר מלנסות להפעיל את זה... (מתאם USB ל 4 יציאות טוריות)
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
הסיבה שהרבה מהמודולים לא מקומפלים היא לחסוך במקום. רוב ה-NAS שמגיעים היום משתמשים בגירסה רזה של לינוקס (שנצרבת על FLASH). אם רוצים להרחיב אותה, בדרך כלל מתקינים תוספות על opt/ שיושב כבר על הדיסקים שלך ולא על ה-FLASH (כמו כל חבילות ipkg).
שלח לי בפרטי את המייל שלך ואני אשלח לך את המודולים שאתה צריך. הם מקומפלים למעבדי אינטל 64 ביט (בשימוש ב-411+, 1510, 1511 וכו') גירסת pineview. תצטרך להעלות אותם עם insmod שתשים תחת etc/rc.local/
כמו שאמרתי,
הם החליטו לאפשר, אבל לא לתמוך. התמיכה מתבצעת מהקהילה נטו (אנשים כמוך וכמוני).
הם גם יכולים לקמפל בעצמם את המודולים ולאפשר להוריד אותם מהשרת שלהם לכל המעוניין. במקום שכל מי שרוצה אותם שיתחיל "לחפש" ועוד בכל שדרוג של DSM...
oferlaor: וכמו שכתבתי - עבור אנשים שחושבים כמוך, השרת בהחלט עושה עבודתו נאמנה ואף מעל ומעבר. ובאופן כללי. אם אתה מספק יכולת (כמו VPN) ספק אותה עד הסוף, ולא חלקית. אחרת אתה סתם מסכן את המידע של הלקוחות שלך.
את המדידות ביצעתי בטאפ המתואר בתבה.
הנתב הוא tplink wr1043d ודרך ממתג 3com.
אני חיב לציין שגם בשרת הביתי שלי זה המצב, כך שיכול להיות שזו מעיין תופעת לוואי מהנתב או הממתג.
האמת, כשנציגות Synology בארץ נפתחה, היה להם מבצע הנחות ורכשתי את ה- 2411+ במחיר דומה...
כמובן שלוהסיף 12 דיסקים של 3TB זה כבר היה סיפור אחר... (כמעט משכנתא - 12*800 ש"ח = 9600 ש"ח)
אבל פשוט נהנה מכל רגע עם המכשיר הזה... הכל מגובה עליו, סרטים, סדרות, מוזיקה ואפילו המקים שלי...