ניקוי קלטות וידאו
אני מקווה שזה הפורום הכי קרוב לשאלה שלי, לא מצאתי פורום שמתעסק עם מכשירי וידאו (ככל הנראה מאותה סיבה שאין כבר פורום של ווקמנים... (-:)
אני רוצה לדגום קלטות וידאו VHS ישנות (ומן הסתם אישיות עם צילומים של המשפחה) למדיה דיגיטלית בעזרת כרטיס עריכת וידאו. הבעייה היא שהתמונה בחלק גדול מן הקלטות קופצת. אני מניח שמדובר בלכלוך על הקלטת ולא בהפרעות מגנטיות כאלה ואחרות. הוידאו עצמו תקין ודי חדש (6 ראשים).
השאלה שלי היא אם יש דרך יעילה לנקות את הקלטת מרעשים.
לחלק מן הקלטות הקופצות יש אבק בתוך הקלטת ואני מניח שאין מנוס מלפתוח את הקלטת ולנקות את האבק (בעזרת מה הייתם ממליצים? מפוח לניקוי מקלדת?)
לחלק האחר מן הקלטות הקופצות אין אבק נראה בתוך הקלטת. מה מומלץ לעשות?
אגב, אני מניח שאין צורך בקלטת ניקוי (למרות שיש לי) מכיוון שמדובר בקלטות ספציפיות, ולא במכשיר עצמו. ישנן קלטות שעובדות יופי על אותו הוידאו.
אני רוצה לדגום קלטות וידאו VHS ישנות (ומן הסתם אישיות עם צילומים של המשפחה) למדיה דיגיטלית בעזרת כרטיס עריכת וידאו. הבעייה היא שהתמונה בחלק גדול מן הקלטות קופצת. אני מניח שמדובר בלכלוך על הקלטת ולא בהפרעות מגנטיות כאלה ואחרות. הוידאו עצמו תקין ודי חדש (6 ראשים).
השאלה שלי היא אם יש דרך יעילה לנקות את הקלטת מרעשים.
לחלק מן הקלטות הקופצות יש אבק בתוך הקלטת ואני מניח שאין מנוס מלפתוח את הקלטת ולנקות את האבק (בעזרת מה הייתם ממליצים? מפוח לניקוי מקלדת?)
לחלק האחר מן הקלטות הקופצות אין אבק נראה בתוך הקלטת. מה מומלץ לעשות?
אגב, אני מניח שאין צורך בקלטת ניקוי (למרות שיש לי) מכיוון שמדובר בקלטות ספציפיות, ולא במכשיר עצמו. ישנן קלטות שעובדות יופי על אותו הוידאו.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
האם מעבר לקפיצות גם התמונה מושלגת?
מה שאתה מתאר הוא תופעות של אחסנה לקויה, יתכן ונפגעה האמולסיה שעל הסרט ואין כלכך מה לעשות באמצעים ביתיים. ניגון חוזר של קלטות כאלו יכול לסתום את ראש הוידאו.
האם הסרט תקין ולא מקומט?
- כמובן שזו דיאגנוזה בהתכתבות, עד שלא רואים בפועל לא ניתן לדעת בדיוק.
מה שאתה מתאר הוא תופעות של אחסנה לקויה, יתכן ונפגעה האמולסיה שעל הסרט ואין כלכך מה לעשות באמצעים ביתיים. ניגון חוזר של קלטות כאלו יכול לסתום את ראש הוידאו.
האם הסרט תקין ולא מקומט?
- כמובן שזו דיאגנוזה בהתכתבות, עד שלא רואים בפועל לא ניתן לדעת בדיוק.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
טיפ של אלופים:
לפני דגימת \ לכידת כל קלטת, הרץ אותה לסופה ואז לתחילתה,
כך שמתח (מלשון tension) הסרט יהיה זהה לכל אורכה וכך ימנעו קפיצות בסאונד ובעיקר בתמונה.
כך שמתח (מלשון tension) הסרט יהיה זהה לכל אורכה וכך ימנעו קפיצות בסאונד ובעיקר בתמונה.
תודה רבה על הטיפ, אבל עוזר חלקית... לא כל הקלטות ולא כל הקפיצות פר קלטת...טיפ של אלופים:
כך שמתח (מלשון tension) הסרט יהיה זהה לכל אורכה וכך ימנעו קפיצות בסאונד ובעיקר בתמונה....
סלח לי על הבורות, אבל מה זה tracking בהקשר הזה?ניקוי של ראשי הוידאו (המכשיר) בכל זאת יכול לעזור, וגם אם לא לא יזיק. ייתכן שמשחק עם ה-tracking יעזור גם כן....
איך ניתן לקבל עזרה מקצועית באמצעים לא ביתיים?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
tracking = עקיבה
זו פונקציה הקיימת בכל מכשיר וידאו (כמעט) ומשנה משהו באופן הקריאה המגנטית של הראש את הסרט כדי להביא לתוצאה מיטבית עם כל קלטת, בעיקר כאלה שלא הוקלטו באותו מכשיר (פעם מישהו אמר לי שזה משנה את גובה או מרחק הראש מהסרט, אבל לא נראה לי שזה ממש מזיז אותו פיזית; זה כנראה משהו לוגי-מגנטי). לעתים משחק עם הפונקציה הזו מסייע לפתור בעיה של קפיצות. התפעול שלה משתנה ממכשיר למכשיר, ויש גם דגמים (בעיקר מאוחרים יותר) שבהם העקיבה המיטבית מושגת באופן אוטומטי אבל יש גם אפשרות לשינוי ידני (לא תמיד). תראה אם על השלט או על המכשיר עצמו יש כפתורים שאולי קשורים לזה (בד"כ יש שני כפתורים +-). אם יש לך חוברת הוראות של המכשיר תוכל להיעזר בה. אם לא, נסה לחפש את החוברת ברשת.
Tracking
הוידאו שלי (LG BC990NW - נקנה בשנת 2005) תומך גם באוטוטרקינג וגם בידני, העניין הוא שידני הוא frame-by-frame ולא משהו קבוע ולכן לא ישים.
משהו מוזר: כאשר אני מקפיא את התמונה התמונה חלקה, אותו הדבר כאשר אני מריץ את התמונה קדימה/אחורה תוך כדי צפייה. ברגע שאני לוחץ בחזרה על play, התמונה ישרה לשנייה-שתיים ואז שוב קופצת.
אגב, הוידאו איבחן את הראשים שלו כנקיים...
משהו מוזר: כאשר אני מקפיא את התמונה התמונה חלקה, אותו הדבר כאשר אני מריץ את התמונה קדימה/אחורה תוך כדי צפייה. ברגע שאני לוחץ בחזרה על play, התמונה ישרה לשנייה-שתיים ואז שוב קופצת.
אגב, הוידאו איבחן את הראשים שלו כנקיים...
הבעייה נפתרה...
לקח לי קצת זמן כי המחשב שלי שבק חיים...
כנראה שהבעייה היתה בכל זאת בוידאו... החלפתי וידאו ורואים בסדר גמור והתמונה לא קופצת... תודה רבה על העזרה והטיפים
כנראה שהבעייה היתה בכל זאת בוידאו... החלפתי וידאו ורואים בסדר גמור והתמונה לא קופצת... תודה רבה על העזרה והטיפים