המלצה על מטחנה
אוקיי, אז בואו נעבור על הפרוצדורה שלי בהתאם לאינפורמציה הזאת.
שניה וחצי הפעלה וה-6 גר' הישנים יצאו לתוך המחלק.
קליק אחד יחליף "תא" במחלק ולתוכו אני טוחן בערך 3.5 שניות את המנה הטרייה.
ממשיך להקליק במחלק עד שיוצא הקפה, המנה הראשונה שיוצאת מהמחלק לפח, הבאה בתור לסלסלה.
?
שניה וחצי הפעלה וה-6 גר' הישנים יצאו לתוך המחלק.
קליק אחד יחליף "תא" במחלק ולתוכו אני טוחן בערך 3.5 שניות את המנה הטרייה.
ממשיך להקליק במחלק עד שיוצא הקפה, המנה הראשונה שיוצאת מהמחלק לפח, הבאה בתור לסלסלה.
?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לי אין מחלק מנות אבל את כל מה שיוצא מהמטחנה אני בהתחלה משמש אותי לשוט כיור ואחרי זה הכל מסתדר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אני טוחן לתוך קופסא(את מה שאמור להיות שוט כיור) וכל שבת מכין מזה אחלה אייס קפה למשפחה.hosq כתב:הטענה היא שכל מהות שוט הכיור היא שאריות קפה טחון, אם כך אתה מתאמץ לחינם, אפשר לטחון ולזרוק...דבוטאנט כתב:לי אין מחלק מנות אבל את כל מה שיוצא מהמטחנה אני בהתחלה משמש אותי לשוט כיור ואחרי זה הכל מסתדר.......
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שוט כיור קשור יותר למכונה מאשר למטחנה. שוט ראשון המכונה מוציאה קפה פחות טוב מזה שבא אחריו - גם אם המטחנה נקייה לגמרי.hosq כתב:הטענה היא שכל מהות שוט הכיור היא שאריות קפה טחון, אם כך אתה מתאמץ לחינם, אפשר לטחון ולזרוק...דבוטאנט כתב:לי אין מחלק מנות אבל את כל מה שיוצא מהמטחנה אני בהתחלה משמש אותי לשוט כיור ואחרי זה הכל מסתדר.......
- coffeedude
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
במסחריות הייתי בודק את הדגמים הקטנים של
Mazzer ושל macap/la scala...
מכיר אנשים שרכשו מסחריות לשימוש ביתי ומרוצים מאד ס״הכ...
כמובן שצדקו קודמי בנושא הקרבת השיש במטבח.
Mazzer ושל macap/la scala...
מכיר אנשים שרכשו מסחריות לשימוש ביתי ומרוצים מאד ס״הכ...
כמובן שצדקו קודמי בנושא הקרבת השיש במטבח.
כמה שאלות.
1. שמתי לב שבחלק התחתון של מיכל הפולים יש מעצור כזה. מה מטרתו? האם זה כדי לשמור על הטריות או משהו כזה?
2. כפתור ההפעלה עובד בצורה שאני לא ממש מפנים. קליק אחד וזה עובר לסטנדביי. סוויץ' קדימה וזה פועל בלי הפסקה. כשאני מסובב אחורה כדי להפסיק לטחון המכונה כבה לחלוטין. לא הגיוני יותר שהיא תחזור לסטנדביי?
3. לגבי מודים: נראה לי שהדבר הראשון שצריך לעשות זה להקטין את המיכל פולים הענק למשהו קומפקטי יותר וכן להעיף את המחלק מנות. למרות שזה די כיף להרגיש בבית קפה, זה די מלכלך ופשוט מיותר. אז כל מידע בנוגע לגישות לכך או למודים שראיתם יועילו מאוד
.
1. שמתי לב שבחלק התחתון של מיכל הפולים יש מעצור כזה. מה מטרתו? האם זה כדי לשמור על הטריות או משהו כזה?
2. כפתור ההפעלה עובד בצורה שאני לא ממש מפנים. קליק אחד וזה עובר לסטנדביי. סוויץ' קדימה וזה פועל בלי הפסקה. כשאני מסובב אחורה כדי להפסיק לטחון המכונה כבה לחלוטין. לא הגיוני יותר שהיא תחזור לסטנדביי?
3. לגבי מודים: נראה לי שהדבר הראשון שצריך לעשות זה להקטין את המיכל פולים הענק למשהו קומפקטי יותר וכן להעיף את המחלק מנות. למרות שזה די כיף להרגיש בבית קפה, זה די מלכלך ופשוט מיותר. אז כל מידע בנוגע לגישות לכך או למודים שראיתם יועילו מאוד
נערך לאחרונה על ידי מאור_בר ב 02/07/2012 16:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה כדי שתוכל להרים את המיכל החוצה מהמטחנה, גם כשיש בו פולים. אתה סוגר את המחסום, ומרים את המיכל.מאור_בר כתב:כמה שאלות.
1. שמתי לב שבחלק התחתון של מיכל הפולים יש מעצור כזה. מה מטרתו? האם זה כדי לשמור על הטריות או משהו כזה?...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא מכוער קצת? אתה יכול לשים את ההופר של המאצר מיני.
כן זה די מכוער כי הוא לא הולם את הגוף של המכונה כלל, אבל אני אוהב את החשיבה מחוץ לקופסה.
אני אחפש איזה רדי-מייד ואנסה להתאים אותו. כנ"ל לגבי הקונוס במקום המחלק, אני פשוט לא מבין למה צריך את כל הגודל הזה. הרי אפשר להסתפק במשהו פיצי כמו ברוקי לא?
הנה כמה כיווני חשיבה:
אני אחפש איזה רדי-מייד ואנסה להתאים אותו. כנ"ל לגבי הקונוס במקום המחלק, אני פשוט לא מבין למה צריך את כל הגודל הזה. הרי אפשר להסתפק במשהו פיצי כמו ברוקי לא?
הנה כמה כיווני חשיבה:
אגב לגבי כפתור ההפעלה - זה אמור לעבוד ככה? שמתי לב שאם היא בסטנדביי ואני מסובב את הדוסר היא נדלקת מעצמה, שזה הגיוני. אבל למה הכיבוי הוא מלא ולא חזרה לסטנדביי? אני מפספס משהו?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שום דבר מפה לא יעבוד באמת טוב - מניסיון.
רק קונוס + רשת עובדים כמו שצריך.
רק קונוס + רשת עובדים כמו שצריך.
תודה עפר. לא כ"כ הבנתי איפה יש רשת בכל הסיפור הזה?
מסתבר שיש אפילו מוצר כזה באתר שהפנית אותי אליו:
http://www.espressoparts.com/MAZ_131
הם לא שפויים עם המחירים האלה.
ועוד גרסה ביתית. אשמח להבין מה לא יעבוד בדברים האלה, איפה הבעיות ולמה הקונוס טוב יותר.
מסתבר שיש אפילו מוצר כזה באתר שהפנית אותי אליו:
http://www.espressoparts.com/MAZ_131
הם לא שפויים עם המחירים האלה.
ועוד גרסה ביתית. אשמח להבין מה לא יעבוד בדברים האלה, איפה הבעיות ולמה הקונוס טוב יותר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הקונוס עובד הכי טוב מניסיון
הרשת שוברת את כל הגושים ביציאה מפתח המטחנה עצמו.
בלי רשת נאספים גושים - במחלק מנות הקפה נופל, נגרף ונופל עוד פעם וככה הגושים נשברים.
בהיי קפה יש מיני קונוס בלי רשת וזה עובד לא הכי טוב. יוצאים גושים.
ניסיתי מיליון דברים מקרטון ובסוף עשיתי קונוס כמו של מאצר עם רשת ומאז הקפה יוצא כמו שצריך.
התמונה הראשונה ששמת היא למטחנה שטוחנת לשקית. שם לא מעניין אם יוצאים גושים.
משפך קטן ללא רשת גם מייצר גושים.
בגלל שאני בונה מאמר על ההיי קפה אז אני לא אראה הכל אבל אני אראה תמונה ואגיד את מילת המפתח = זילבר:
בלי רשת נאספים גושים - במחלק מנות הקפה נופל, נגרף ונופל עוד פעם וככה הגושים נשברים.
בהיי קפה יש מיני קונוס בלי רשת וזה עובד לא הכי טוב. יוצאים גושים.
ניסיתי מיליון דברים מקרטון ובסוף עשיתי קונוס כמו של מאצר עם רשת ומאז הקפה יוצא כמו שצריך.
התמונה הראשונה ששמת היא למטחנה שטוחנת לשקית. שם לא מעניין אם יוצאים גושים.
משפך קטן ללא רשת גם מייצר גושים.
בגלל שאני בונה מאמר על ההיי קפה אז אני לא אראה הכל אבל אני אראה תמונה ואגיד את מילת המפתח = זילבר:
בינתיים אחרי התנסות קצת יותר ארוכה, הדוסר לא כזה נורא, אפילו די נחמד. אז אני לא ממהר להחליף אותו כרגע.
בכל אופן נתקלתי בתקלות וחשבתי שיועיל לחלוק אותן פה לבעלי מטחנות מאצר (אולי זה בכלל אוניברסלי).
אני לא יודע איך לכוון את המטחנה
הוצא מהחשמל, הוצא את כל פולי הקפה ע"י הפיכת המטחנה או שאיבת הפולים. הדק את הלהבים לכיוון העדין עד שהן נוגעות זו בזו ואי אפשר להדק יותר. עכשיו תזיז וספור 10-14 פסים לכיוון הגס. זה הכיוון הבסיסי שאפשר לדייק בקלות אח"כ.
קפה לא יוצא מהמטחנה פתאום
תוך כדי טחינה סובב את החוגה לכיוון הגס, קפה יתחיל לצאת ומהר (הטחינה תהיה גסה מאוד). עכשיו, עדיין תוך כדי תנועה החזר את החוגה לכיוון הטחינה העדינה.
אם יש למישהו עוד טיפים אשמח לדעת.
בכל אופן נתקלתי בתקלות וחשבתי שיועיל לחלוק אותן פה לבעלי מטחנות מאצר (אולי זה בכלל אוניברסלי).
אני לא יודע איך לכוון את המטחנה
הוצא מהחשמל, הוצא את כל פולי הקפה ע"י הפיכת המטחנה או שאיבת הפולים. הדק את הלהבים לכיוון העדין עד שהן נוגעות זו בזו ואי אפשר להדק יותר. עכשיו תזיז וספור 10-14 פסים לכיוון הגס. זה הכיוון הבסיסי שאפשר לדייק בקלות אח"כ.
קפה לא יוצא מהמטחנה פתאום
תוך כדי טחינה סובב את החוגה לכיוון הגס, קפה יתחיל לצאת ומהר (הטחינה תהיה גסה מאוד). עכשיו, עדיין תוך כדי תנועה החזר את החוגה לכיוון הטחינה העדינה.
אם יש למישהו עוד טיפים אשמח לדעת.