המלצה על מטחנה
הי חבר׳ה,
יש לי בבית פונטה וקיו עם רוקי, לקחתי את הסילביה למשרד ושם בעיקר משמשת (אחרים) להקצפה עבור קפה נמס.
חשבתי להעביר את הרוגי למשרד ולקנות מטחנה לפואנטה וקיו.
הטווח הוא כ-1000 ש״ח ואני מכוון דווקא ליד שניה לאור ההתנסות המאוד טובה שלי עד היום.
אני כמובן יכול לקנות רוקי ב-500-800 אבל חשבתי לאור כמה שרשורים כאן שאולי כדאי לקפוץ מדרגה קטנה.
אז... המלצות?
יש לי בבית פונטה וקיו עם רוקי, לקחתי את הסילביה למשרד ושם בעיקר משמשת (אחרים) להקצפה עבור קפה נמס.
חשבתי להעביר את הרוגי למשרד ולקנות מטחנה לפואנטה וקיו.
הטווח הוא כ-1000 ש״ח ואני מכוון דווקא ליד שניה לאור ההתנסות המאוד טובה שלי עד היום.
אני כמובן יכול לקנות רוקי ב-500-800 אבל חשבתי לאור כמה שרשורים כאן שאולי כדאי לקפוץ מדרגה קטנה.
אז... המלצות?
נזכרתי שיש את הלליט לחמי, גם הוא עם פונטה וקיו. אחלה מטחנה לדעתי, מה אתם חושבים עליה?
אגב, איך המטחנות של אסקסו?
אנסה למקד את ההשוואה:
K3
לליט
רוקי
אסקסו i2
ועוד משהו שראיתי, imat Lux.
אגב, איך המטחנות של אסקסו?
אנסה למקד את ההשוואה:
K3
לליט
רוקי
אסקסו i2
ועוד משהו שראיתי, imat Lux.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
1 k3
2 lelit
3 ascaso
בסדר הזה
שתי האחרות הן סטפים ויהיו קפיצה למטה ולא שידרוג
בקיצור לך על k3 ולא תיצטער
אגב תבדוק גם. http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... d_catg=250
2 lelit
3 ascaso
בסדר הזה
שתי האחרות הן סטפים ויהיו קפיצה למטה ולא שידרוג
בקיצור לך על k3 ולא תיצטער
אגב תבדוק גם. http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... d_catg=250
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
דבר אולי עם רוני מקפה רות שיבוא לקראתך. לסדר הגודל של המטחנה שלך יש לי 3 הצעות
1. k3
2.k3
3.k3
זאת פשוט מטחנה בכמה ליגות מעל כולן ואין לה אח ורע בטחינה,בדיוק,בכיוונון,במאסיביות ובאיכות, אתה תהנה ממנה המון שנים.
1. k3
2.k3
3.k3
זאת פשוט מטחנה בכמה ליגות מעל כולן ואין לה אח ורע בטחינה,בדיוק,בכיוונון,במאסיביות ובאיכות, אתה תהנה ממנה המון שנים.
it is the unexpected which plays the biggest role in life
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני עם קונקורדיה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תראו, במטחנות לא התעמקתי מעולם, בטח לא במסחריות. אני לא יודע אם עומס של בית קפה ממוצע נותן אותותיו באיזשהו שלב על הלהבים או שאלה מטחנות ״לכל החיים״... אשמח לקבל המלצות קצת יותר קונקרטיות. ראיתי כמה מודעות ביד 2 על מסחריות,אני דווקא חושב שזה יכול להיות מגניב אם הן לא עצומות בגודלם, אבל אין לי כלים לשפוט את מצבן.
מקסימום מחליפים סכינים זה די זול. כל השאר כמעט ולא מתבלה. איכות הטחינה והתוצאה בכוס תהיה עדיפה לרוב על כל ביתית, גם על K3 שכוחה בעיקר בתמורה לכסף ובהיותה דוזרלס. וגם במנגנון הכוונון המשלב סטפים ורציף בצורה נוחה מאוד (לדעתי זה יתרון). ככל שהסכינים גדולות יותר, התוצאה בכוס תהיה עדיפה, וגם מהירות הטחינה. אך גם קפה רב יותר יתבזבז והמטחנה פיזית גדולה יותר. בקיצור - לזילבר זה מתאים, אבל אם אני אביא מטחנת אובל מסחרית הביתה אני כנראה אשאר לישון איתה בגינה...
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני מאוד לא אוהב את הרעיון של מטחנה מסחרית בבית.
מעבר לגודל ולמראה המגושם, המטחנות האלו אוגרות הרבה יותר קפה בגוף. יוצא שאתה שותה כל הזמן קפה של אתמול, או לחילופין, אתה צריך לזרוק לפחות מנה שלמה בכל בוקר כדי לנקות את השאריות מתוך המטחנה.
חוצמזה שבמבחן הקפה בכוס לא טעמתי הבדלים אדירים בין מטחנות. השוואתי בזמנו סופר ג'ולי למאצר מיני אלק' ולא היה הבדל (זו היתה רק כוס אחת, אבל בכל זאת). גם בהשוואה שעשינו אצלי בבית (רוקי, K3, K6) היו הבדלים אבל הם היו קטנים, ביחס להבדלים בין מכונות.
אם כבר להשקיע, אז ההבדלים בין מכונות גדולים יותר. כנ"ל ההבדלים בין קולים (אם כבר מסחרי, אז הייתי קונה קולה ולא מטחנה).
ובכל אופן, באופן פרקטי, השקע את הכסף שלך בקפה ירוק איכותי ותקבל תוצר בכוס שהוא עדיף לאין שיעור.
מעבר לגודל ולמראה המגושם, המטחנות האלו אוגרות הרבה יותר קפה בגוף. יוצא שאתה שותה כל הזמן קפה של אתמול, או לחילופין, אתה צריך לזרוק לפחות מנה שלמה בכל בוקר כדי לנקות את השאריות מתוך המטחנה.
חוצמזה שבמבחן הקפה בכוס לא טעמתי הבדלים אדירים בין מטחנות. השוואתי בזמנו סופר ג'ולי למאצר מיני אלק' ולא היה הבדל (זו היתה רק כוס אחת, אבל בכל זאת). גם בהשוואה שעשינו אצלי בבית (רוקי, K3, K6) היו הבדלים אבל הם היו קטנים, ביחס להבדלים בין מכונות.
אם כבר להשקיע, אז ההבדלים בין מכונות גדולים יותר. כנ"ל ההבדלים בין קולים (אם כבר מסחרי, אז הייתי קונה קולה ולא מטחנה).
ובכל אופן, באופן פרקטי, השקע את הכסף שלך בקפה ירוק איכותי ותקבל תוצר בכוס שהוא עדיף לאין שיעור.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא צריך להגזים - מטחנה מסחרית אוגרת 5-7 גרם מכסימום וביתית 3-4.
זה בערך שנייה שתיים של זמן טחינה ומה גם שזה הולך לשוט כיור בכל מקרה.
בין רוקי ל K3 היה הבדל גדול ובינה לליגה הבאה יש גם הבדל.
אם יש בעיה במטחנה מסחרית זה דווקא הפילוס של הדיסקיות שצריך להיעשות במפעל עם ציוד לייזר - אם מטחנה יוצאת מכיוון אז אין לך דרך לראות ולבדוק את זה בעין - רק אולי עם כמה שוטים של נייקד כדי לגלות שיש בעיה (ושאין לך דרך לפתור אותה = רק לזרוק את המטחנה)
זה בערך שנייה שתיים של זמן טחינה ומה גם שזה הולך לשוט כיור בכל מקרה.
בין רוקי ל K3 היה הבדל גדול ובינה לליגה הבאה יש גם הבדל.
אם יש בעיה במטחנה מסחרית זה דווקא הפילוס של הדיסקיות שצריך להיעשות במפעל עם ציוד לייזר - אם מטחנה יוצאת מכיוון אז אין לך דרך לראות ולבדוק את זה בעין - רק אולי עם כמה שוטים של נייקד כדי לגלות שיש בעיה (ושאין לך דרך לפתור אותה = רק לזרוק את המטחנה)
אני די אוהב את הרעיון של מטחנה מסחרית בבית, אבל אולי רק מכיוון שאני לא מבין מה משפיע על המדד של טובה יותר.
כלומר, מה המסחריות נותנות לי שהקטנות יותר לא?
במיוחד אם תיקון תקלות הוא מסובך כפי שעפר ציין ואם הן גדולות פיזית בצורה משמעותית (כמה זה כבר יכול להיות יותר גדול מהרוקי בדוסרלס?).
כלומר, מה המסחריות נותנות לי שהקטנות יותר לא?
במיוחד אם תיקון תקלות הוא מסובך כפי שעפר ציין ואם הן גדולות פיזית בצורה משמעותית (כמה זה כבר יכול להיות יותר גדול מהרוקי בדוסרלס?).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הנדד הוא פשוט - הקפה יוצא יותר טעים ממטחנה מסחרית.
ככל שאתה עולה בגודל של קוטר הדיסקיות הקפה יוצא יותר טוב.
ככל שאתה עולה בגודל של קוטר הדיסקיות הקפה יוצא יותר טוב.