מחפש המלצה לטאבלט
אני צריך המלצה לטאבלט עבור אמא שלי.
אני מקווה שזה הפורום הכי מתאים. בפורום ניידים מתעסקים רק בסלולאר.
לפני שאציין מה אני מחפש אסביר שבחנתי ביקורות שונות ולא מצאתי התייחסות מספקת למה שאני צריך ונראה לי שבפורום יהיו לי כיוונים יותר משכנעים. כמובן שאשמח ללינקים לביקורות.
אמא שלי משתמש בסיסית מאוד במחשב שלה. קצת טכנופובית אבל מאוד נהנית כשזה מצליח. פוחדת מגאדג'טים ומתקשה להתמיד. אבל לפעמים מאוד נהנית איתם. יחסית לגילה, 65, היא מסתדרת חלקית עם הטכנולוגיות...
עד פני 4 שנים היתה משתמש במחשב (גלישה ומייל בלבד) נייח.
כשקיבלה נייד (15 אינץ') מאוד נהנתה ולא הבינה איך היתה כלואה בחדר עבודה קודם.
לפני שנתיים קנתה בהמלצתי אסוס 11.6 אינץ' ולא הבינה איך הסתדרה עם "המפלצת" הקודמת.
בשלב זה התחילה להרחיב את השימוש לצפיה בסרטים בזמן שהיא טסה. היא טסה כל חודשיים ומאוד סובלת בטיסות. הסרטים מאוד עוזרים לה.
אבל לאחרונה אני מבין שויתרה כי המחשב כבד לה ומסורבל. וזה נטבוק קטן וקל (1.5 ק"ג בערך)
נראה לי שהתפתחות טבעית תהיה טאבלט. בטח לסרטים בטיסה. ובבית לגלישה/מייל במקום או במקביל לנטבוק הנוכחי.
ipad מתאים לה רעיונית אבל לי יהיה קשה לעזור לה עם האיטיונס. לא מתאים לי להיכנס לזה. וגם זה לפחות 1800 ש"ח (לדור הקודם)
היא גם קצת מסוייגת ולכן העלות של המכשיר היא שיקול.
אני לא רואה אותה מתעסקת עם אפליקציות וכו. רק מייל+גלישה+סרטים.
לגבי הגודל. בטיסה חשוב שזה יהיה קל. ולכן 7-8 אינצ' יכול להתאים (משמעותית יותר גדול מהמסכים האישיים של המטוס, אם יש כאלה. אבל האם זה ישמש אותה גם לגלישה בבית?
אולי עדיף 10 אינצ' בכל זאת. זה הרי עדיין יהיה קל מהנטבוק הנוכחי.
ראיתי חלופות זולות (600-800) ש"ח אבל נראה לי שהסוללות שם לא סוחבות יותר מסרט וחצי...
אשמח להמלצה
אני מקווה שזה הפורום הכי מתאים. בפורום ניידים מתעסקים רק בסלולאר.
לפני שאציין מה אני מחפש אסביר שבחנתי ביקורות שונות ולא מצאתי התייחסות מספקת למה שאני צריך ונראה לי שבפורום יהיו לי כיוונים יותר משכנעים. כמובן שאשמח ללינקים לביקורות.
אמא שלי משתמש בסיסית מאוד במחשב שלה. קצת טכנופובית אבל מאוד נהנית כשזה מצליח. פוחדת מגאדג'טים ומתקשה להתמיד. אבל לפעמים מאוד נהנית איתם. יחסית לגילה, 65, היא מסתדרת חלקית עם הטכנולוגיות...
עד פני 4 שנים היתה משתמש במחשב (גלישה ומייל בלבד) נייח.
כשקיבלה נייד (15 אינץ') מאוד נהנתה ולא הבינה איך היתה כלואה בחדר עבודה קודם.
לפני שנתיים קנתה בהמלצתי אסוס 11.6 אינץ' ולא הבינה איך הסתדרה עם "המפלצת" הקודמת.
בשלב זה התחילה להרחיב את השימוש לצפיה בסרטים בזמן שהיא טסה. היא טסה כל חודשיים ומאוד סובלת בטיסות. הסרטים מאוד עוזרים לה.
אבל לאחרונה אני מבין שויתרה כי המחשב כבד לה ומסורבל. וזה נטבוק קטן וקל (1.5 ק"ג בערך)
נראה לי שהתפתחות טבעית תהיה טאבלט. בטח לסרטים בטיסה. ובבית לגלישה/מייל במקום או במקביל לנטבוק הנוכחי.
ipad מתאים לה רעיונית אבל לי יהיה קשה לעזור לה עם האיטיונס. לא מתאים לי להיכנס לזה. וגם זה לפחות 1800 ש"ח (לדור הקודם)
היא גם קצת מסוייגת ולכן העלות של המכשיר היא שיקול.
אני לא רואה אותה מתעסקת עם אפליקציות וכו. רק מייל+גלישה+סרטים.
לגבי הגודל. בטיסה חשוב שזה יהיה קל. ולכן 7-8 אינצ' יכול להתאים (משמעותית יותר גדול מהמסכים האישיים של המטוס, אם יש כאלה. אבל האם זה ישמש אותה גם לגלישה בבית?
אולי עדיף 10 אינצ' בכל זאת. זה הרי עדיין יהיה קל מהנטבוק הנוכחי.
ראיתי חלופות זולות (600-800) ש"ח אבל נראה לי שהסוללות שם לא סוחבות יותר מסרט וחצי...
אשמח להמלצה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
היום במטוסים לא מעטים כבר יש חיבור USB המאפשר הטענה תוך כדי הטיסה.
אני יכול להמליץ רק על מה שיש לי (עלה $390) שזה אסוס טרנספורמר 32GB, מבוסס אנדרואיד ICS. יש גם דגם 16GB בכ-$20 פחות.
ICS נותן תמיכה מלאה מובנית בעברית - אם זה חשוב לאמא שלך.
אני יכול להמליץ רק על מה שיש לי (עלה $390) שזה אסוס טרנספורמר 32GB, מבוסס אנדרואיד ICS. יש גם דגם 16GB בכ-$20 פחות.
ICS נותן תמיכה מלאה מובנית בעברית - אם זה חשוב לאמא שלך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
לי אישית יש NOOK COLOR קורא ספרים שהסבתי לטאבלט רגיל
סוללה ענקית של 4000MAH מחזיק לי די ויותר בשימוש רגיל, לגבי סרטים... לא ניסיתי יותר מדי
יש לך טאבלטים סיניים נחמדים מאוד בתקציב הזה שיתנו מענה לא רע לדעתי
סוללה ענקית של 4000MAH מחזיק לי די ויותר בשימוש רגיל, לגבי סרטים... לא ניסיתי יותר מדי
יש לך טאבלטים סיניים נחמדים מאוד בתקציב הזה שיתנו מענה לא רע לדעתי
איינשטיין,
אני לא חושב שהיא תירצה להוציא סכום כזה. ואם כן אז אני מניח שתשקול אייפד.
היא טסה למדריד. זה קו תעופה בלי תחרות ובלי מטעני usb.... באלעל מדובר במטוסים ישנים. ובאיברייה בכלל עדיף לא לטוס. אלא אם טסים לדרום אמריקה ואז המחירים סבירים והמגוון והגמישות אדירים. חוץ מזה זו חברה מחורבנת.
לגבי ההמלצה לטאבלטים הסיניים... אני חושש שזה יהיה בזבוז של 700 ש"ח. ויותר גרוע יוריד את אמא שלי מכל העניין.
אני רואה לא מעט ברשת על arcos. למישהו יש נסיון? ולגבי teac ו agpha?
אני לא חושב שהיא תירצה להוציא סכום כזה. ואם כן אז אני מניח שתשקול אייפד.
היא טסה למדריד. זה קו תעופה בלי תחרות ובלי מטעני usb.... באלעל מדובר במטוסים ישנים. ובאיברייה בכלל עדיף לא לטוס. אלא אם טסים לדרום אמריקה ואז המחירים סבירים והמגוון והגמישות אדירים. חוץ מזה זו חברה מחורבנת.
לגבי ההמלצה לטאבלטים הסיניים... אני חושש שזה יהיה בזבוז של 700 ש"ח. ויותר גרוע יוריד את אמא שלי מכל העניין.
אני רואה לא מעט ברשת על arcos. למישהו יש נסיון? ולגבי teac ו agpha?
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
לי אישית היה נסיון מר עם אייפד אבל אחרי שהתגברתי על הבעיות ... אבא שלי בן ה80 דווקא מרוצה ממנו. הוא קיבל אייפד 2 מתנה והייתי צריך ללמוד איך להטעין אותו בתוכן. את השימוש עצמו באייפד הוא למד ממישהו אחר.
אתה יכול לקרוא על המאבק שלי כאן (בלי יותר מדי עזרה מהפורום...)
http://tinyurl.com/7jt586k
אבל אבא שלי מבסוט אש.
- לאור הנסיון אני אישית דווקא שוקל טאבלט סיני.
אתה יכול לקרוא על המאבק שלי כאן (בלי יותר מדי עזרה מהפורום...)
http://tinyurl.com/7jt586k
אבל אבא שלי מבסוט אש.
- לאור הנסיון אני אישית דווקא שוקל טאבלט סיני.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
mp3III,
לגבי האיפד כתבת:
"אם אתה מסתבך זה אומר הרבה על הידע שלך במחשבים..."
אני לא יודע אם התכוונת אלי, כי העקיצה שהתייחסת אליה לא הייתה שלי.
בכל מקרה אני יודע שמקובל לחשוב שהמוצרים של אפל הכי נוחים למשתמש הפשוט. אני מניח שזה נכון. אבל היות והממשק העיקרי של אמא שלי להפעלת המכשיר hהיה אני, אז אני מעדיף לא להתעסק עם איטיונס. מעולם לא התעסקתי עם האייטיונס אבל אני מעדיף להישאר במסגרת ה cut&paste של קבצים אצלי וזהו.
לגבי הגלישה אני חושב שהיא מסתדר. אבל לגבי הסרטים במקרה הטוב אני אטעין את הסרטים והיא תצפה בהם. היא לא מצליחה להבין מה זה קובץ ולמה את הסרטים שאני מטעין במכשיר שלה אני לא מכניס באמצעות CD (אין בו כונן...כך שגם אם הייתי רוצה...)/
לי אין כח לאייטיונס, ובטח לא להסביר לה
בכל אופן אבדוק את AINOL
לגבי האיפד כתבת:
"אם אתה מסתבך זה אומר הרבה על הידע שלך במחשבים..."
אני לא יודע אם התכוונת אלי, כי העקיצה שהתייחסת אליה לא הייתה שלי.
בכל מקרה אני יודע שמקובל לחשוב שהמוצרים של אפל הכי נוחים למשתמש הפשוט. אני מניח שזה נכון. אבל היות והממשק העיקרי של אמא שלי להפעלת המכשיר hהיה אני, אז אני מעדיף לא להתעסק עם איטיונס. מעולם לא התעסקתי עם האייטיונס אבל אני מעדיף להישאר במסגרת ה cut&paste של קבצים אצלי וזהו.
לגבי הגלישה אני חושב שהיא מסתדר. אבל לגבי הסרטים במקרה הטוב אני אטעין את הסרטים והיא תצפה בהם. היא לא מצליחה להבין מה זה קובץ ולמה את הסרטים שאני מטעין במכשיר שלה אני לא מכניס באמצעות CD (אין בו כונן...כך שגם אם הייתי רוצה...)/
לי אין כח לאייטיונס, ובטח לא להסביר לה
בכל אופן אבדוק את AINOL
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
לא רזי, הוא התכוון אלי. כשהתיחסתי לעזרת הפורום זה היה גם לעזרתו (או לא) של ידידנו MP3
גש רזי ללינק שנתתי, הפתרון שמצאתי (לבד) הוא גם הפתרון שלך אם תחליט ללכת על איפד
גש רזי ללינק שנתתי, הפתרון שמצאתי (לבד) הוא גם הפתרון שלך אם תחליט ללכת על איפד
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
נראה לי שיציאת הנקסוס7 עוזרת לי.
במחיר הזה זה עדיף על החלופות הקיימות כעת. למרות שאולי המחיר יוריד את AINOL שהיה המועדף עלי עד כה.
רק כמה שאלות:
7 זה קטן מדי? לצפיה בסרטים במטוס נראה לי מצויין. פחות כיף מ 10 אינצ' אבל הניידות מנצחת.
השאלה היא איך אמא שלי תסתדר איתו לגלישה? יש לה גישה מעורבית לטכנולוגיות חדשות ואני לא בטוח איך מגע+מסך קטן ישפיע. אני חושש שאם לא יהיה לה נוח לגלוש איתו בבית אז היא לא "תתחבר רגשית" למכשיר החדש ולא תיקח אותו גם לטיסות.
זכרון. אני מבין שאין כרטיס ואין USB רגיל. אבל 8/16 ג"ב זה די מעט. איך הכי טוב להרחיב? מתאם ל usb רגיל + דיסק און קי? או שיש דיסק און קי לUSB הקטן שיש במכשיר... ?
במחיר הזה זה עדיף על החלופות הקיימות כעת. למרות שאולי המחיר יוריד את AINOL שהיה המועדף עלי עד כה.
רק כמה שאלות:
7 זה קטן מדי? לצפיה בסרטים במטוס נראה לי מצויין. פחות כיף מ 10 אינצ' אבל הניידות מנצחת.
השאלה היא איך אמא שלי תסתדר איתו לגלישה? יש לה גישה מעורבית לטכנולוגיות חדשות ואני לא בטוח איך מגע+מסך קטן ישפיע. אני חושש שאם לא יהיה לה נוח לגלוש איתו בבית אז היא לא "תתחבר רגשית" למכשיר החדש ולא תיקח אותו גם לטיסות.
זכרון. אני מבין שאין כרטיס ואין USB רגיל. אבל 8/16 ג"ב זה די מעט. איך הכי טוב להרחיב? מתאם ל usb רגיל + דיסק און קי? או שיש דיסק און קי לUSB הקטן שיש במכשיר... ?
- gamla77
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 356
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
מעצבן אבל נכון לעכשיו הטאבלט לא תומך בהרחבת הזכרון דרך USB - OTG שהיה אמור להיות הפתרון.
ייתכן שבהמשך יתמוך אבל נכון להיום ישנה תמיכה חלקית .
מדובר במתאם המתחבר לשקע המיקרוUSB במכשיר שמצידו השני שקע USB סטנדרטי אליו ניתן לחבר התקני USB שונים. כרגע ניתן לחבר מקלדת או עכבר אבל לא DOK למיניהם.
ייתכן שבהמשך יתמוך אבל נכון להיום ישנה תמיכה חלקית .
מדובר במתאם המתחבר לשקע המיקרוUSB במכשיר שמצידו השני שקע USB סטנדרטי אליו ניתן לחבר התקני USB שונים. כרגע ניתן לחבר מקלדת או עכבר אבל לא DOK למיניהם.
mp3lll,
בדיוק לזה התכוונתי בהודעה יותר מוקדם היום.
חיפשתי וראיתי הרבה דיונים לגבי usb-otg שגמלא התייחס אליו. לדבריו כעת לא תומך אבל אני מבין שהעניין לא וודאי.
אני מבין שהמוטיבציה של גוגל לצמצם זכרון במכשיר היא לא רק לחסוך עלויות, אלא בעיקר לחבר אנשים לשירותי ענן. קצת מרגיז אבל אולי כדאי להשתלב עם הזרם.
אני בדיוק משתלב ב dropbox שהוא נוח בטירוף ואני אבדוק האם יתאים גם לנקסוס 7
בדיוק לזה התכוונתי בהודעה יותר מוקדם היום.
חיפשתי וראיתי הרבה דיונים לגבי usb-otg שגמלא התייחס אליו. לדבריו כעת לא תומך אבל אני מבין שהעניין לא וודאי.
אני מבין שהמוטיבציה של גוגל לצמצם זכרון במכשיר היא לא רק לחסוך עלויות, אלא בעיקר לחבר אנשים לשירותי ענן. קצת מרגיז אבל אולי כדאי להשתלב עם הזרם.
אני בדיוק משתלב ב dropbox שהוא נוח בטירוף ואני אבדוק האם יתאים גם לנקסוס 7