האם ניתן להשתמש ברצפתיים קטנים על תקן מדף?
בתור בור ועם הארץ, שבסה"כ צריך מערכת לבנו המתבגר, שאינו מקפיד בניואנסים בהאזנה (בעיקר בס חזק...), ישכילוני רבותי האם ניתן להשתמש ברצפתיים קטנים על תקן מדף?
להבנתי, הוא מתכוון בעיקר לחבר למחשב ולשמע שירים. יש לו כבר מע' של לוג'יטק או דומה יקרה יחסית שלטענתו לא מספיק טובה. הוא מעוניין ברסיבר ושני רמקולי מדף. האם יש הבדל מוצדק בתמחור?
התקציב הוא סביבות 2000 ש"ח להכל, וברור לי שאצטרך להתפשר על משומש במצב טוב.
אגב יש לי הצעות ל Marantz SR4002 + Cervin Vega e78 מדף או ל- Pioneer 512 ו-Cerwin Vega RE 25 מדף .
שאלה נוספת הינה מה אורך חיים ממוצע של רמקולים כאלה? האם יש הגיון ברכישת רמקולים בני 3-5 שנים יותר טובים על פני "צעירים" אך פחות טובים?
אשמח להתייחסות ועזרה
תודה מראש, אורון
להבנתי, הוא מתכוון בעיקר לחבר למחשב ולשמע שירים. יש לו כבר מע' של לוג'יטק או דומה יקרה יחסית שלטענתו לא מספיק טובה. הוא מעוניין ברסיבר ושני רמקולי מדף. האם יש הבדל מוצדק בתמחור?
התקציב הוא סביבות 2000 ש"ח להכל, וברור לי שאצטרך להתפשר על משומש במצב טוב.
אגב יש לי הצעות ל Marantz SR4002 + Cervin Vega e78 מדף או ל- Pioneer 512 ו-Cerwin Vega RE 25 מדף .
שאלה נוספת הינה מה אורך חיים ממוצע של רמקולים כאלה? האם יש הגיון ברכישת רמקולים בני 3-5 שנים יותר טובים על פני "צעירים" אך פחות טובים?
אשמח להתייחסות ועזרה
תודה מראש, אורון
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לשאלתך הראשונה (בכותרת) - כן. אני מניח שהכוונה לרמקולים שאינם גבוהים מאד, שאם לא כן הדרייברים שלהם יהיו גבוהים מדי להאזנה מהנה. תלוי גם מה גובה המדף, אבל בעיקרון אם בסופו של דבר הרמקולים מוצבים בגובה סביר ביחס למאזין אז איו בעיה. ייתכן גם שהם לא ממש רצפתיים, כי יש רמקולים שמלכתחילה מיועדים להצבה על מעמד נמוך.
לגבי השאלה האחרונה, רמקולים טובים בנויים להחזיק מעמד שנים רבות, בשימוש סביר (מה שבאנגלית אומרים use not abuse). לדעתי רמקולים בני 3-5 עדיין אינם ישנים, ואם נשמרו היטב וזכו ליחס טוב הייתי אומר אפילו שעדיף לרכוש אותם מאשר רמקולים חדשים באריזה אבל פחות טובים.
לא אוכל לייעץ לך לגבי הדגמים ששאלת עליהם כי אינני מכיר אותם.
לגבי השאלה האחרונה, רמקולים טובים בנויים להחזיק מעמד שנים רבות, בשימוש סביר (מה שבאנגלית אומרים use not abuse). לדעתי רמקולים בני 3-5 עדיין אינם ישנים, ואם נשמרו היטב וזכו ליחס טוב הייתי אומר אפילו שעדיף לרכוש אותם מאשר רמקולים חדשים באריזה אבל פחות טובים.
לא אוכל לייעץ לך לגבי הדגמים ששאלת עליהם כי אינני מכיר אותם.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
המדפיים של סרווין בינוניים...
אני לא הייתי מתקרב!
שאני יבין התקציב שלך הוא 2000 גם לרמקולים וגם למגבר?
אני לא הייתי מתקרב!
שאני יבין התקציב שלך הוא 2000 גם לרמקולים וגם למגבר?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... d8c423ad59
הרמקולים האלה דיי קטנים אבל מפיקים באסים דיי בריאים.בתקציבים האלה לא הייתי חושב פעמיים.
הרמקולים האלה דיי קטנים אבל מפיקים באסים דיי בריאים.בתקציבים האלה לא הייתי חושב פעמיים.