מחשבות עצובות על טכנולוגיות חדשות בעלות הצלחה חלקית- השוואה ל- CRT

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #41 

stive,
אני מציע כוון קצת אחר.
המסכים הדקים שבהם ראיתי SD באיכות הכי קרובה לCRT גדול הם מסכי פלזמה HDR.
אני מדבר אפילו על מסכים של כמה דורות אחורה כמו פנסוניק V80.
אם SD מהווה עבורך את רוב התוכן, אולי כדאי לך לבדוק מסכים כאלה.
No place like home.......... Theater

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #42 

opv כתב:stive,
אני מציע כוון קצת אחר.
המסכים הדקים שבהם ראיתי SD באיכות הכי קרובה לCRT גדול הם מסכי פלזמה HDR.
אני מדבר אפילו על מסכים של כמה דורות אחורה כמו פנסוניק V80.
אם SD מהווה עבורך את רוב התוכן, אולי כדאי לך לבדוק מסכים כאלה.
...
ראשית תודה על ההתיחסות כי אני ממש די מתוסכל מכל העניין עד כדי מחשבה להחזיר את הטלויזיה, על אף הפסד כספי מסוים שיגרם.
אבל כנראה שלא אעשה זאת, בין היתר כי הילדה התלהבה מה- 3d, הפיצ'רים של הסמרט והמסך הגדול,
ועם ילדים כידוע לא מתווכחים בנושאים האלו...

זה לא לגמרי מדויק שמרבית התכנים שלי זה sd.
אני רואה הרבה קולנוע (אך גם ערוצי טלויזיה כגון 1,2,10), כרגע יש לי במלאי סרטים מכל סוגי האיכות, כי עם ה- crt לא הייתה לזה חשיבות רבה.
בקבצים כמו avi וכדו' שהם sd אני עדיין חש יתרון ל-crt בתחומים שציינתי.
בקבצי hd ו- fhd רואים נהדר בפלזמה ועם זאת משהו לא מושלם בתחושתי מבחינת הטבעיות.
אציין שאני עומד לרכוש גם מקרן קולנוע כך שאיתו אצפה במרבית הסרטים.

לא יודע אם אלך כרגע להיכנס לפרויקט של לחפש מסך נוסף (מה עוד שכאמור הילדה רוצה את החדש.
אבל איך אתה מסביר את זה שדורות קודמים הציגו תכני sd טוב יותר?
כי בחדשים הם כיוונו אותם יותר ל- hd וכדו' ? או שרזולוציה נמוכה יותר מעביר טוב יותר sd.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #43 

stive,
ציינת את שתי הסיבות לכך שבעבר היו מסכים מתאימים יותר לSD:
1. רזולוציה נמוכה, מצריכה פעולות מתיחה (סקיילינג) פשוטות יותר
2. בעבר היצרנים התייחסו לאיכות הSD במסך כקריטריון חשוב. היום זה פחות מענין אותם.

אגב, פלזמות HDR לא חייבות להיות ישנות. D490 של סמסונג הוא מסך HDR מסדרה אחרונה והוא אפילו תומך ב3D.
No place like home.......... Theater

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

אגב (ואני בטוח שהרוב לא יסכימו אתי), אני חושב שגם בתכני fhd יש אלמנט של 'החלקת פרטים' לא טבעית בטלויזיות הדקות.
אין דבר כזה פנים או חפצים חלקים.
למשל גם זיפים על הפנים נראים נכון ועם ניאונסים מדויקים יותר ב- crt .
כך שכפי שאמרתי, לדעתי זה לא רק עניין של sd מול hd אלא משהו עקרוני של הטכנולוגיה, או הפיתוח, ששם דגש על תמונה שתיראה חלקה ו"נקיה" יותר .

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #45 

דרור123 כתב:
אני החלפתי את הסוני 34 שלי ב vt 50 ואין מה להשוות גם ב sd. נראה לי בעיה של כיול לפחות מקווה שכך כי אני בכיוון לרכוש גם את e550 .
...

דרור123

מתי קיבלת את ה VT*50 ?
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #46 

אם אתה רואה עם ממיר של YES או HOT אז הממיר הוא זה שמבצע את ה up-scaling מ SD ל FHD, הפלזמה שלך מקבלת תמונה מוכנה ואין לך הרבה מה לעשות, ה up-scaler של סמסונג הוא טוב ואם תספק לו תוכן SD בקומפונט תקבל תמונה נאה.

גם ה up-scaler של מספר ממירי עידן טובים (מוזכרים פה ושם בפורום) עושים עבודה לא רעה בכלל ומציגים תמונה טובה ב SD על ה E550 (אחד השירשורים בנושא E550 מראים תמונה של תוכן SD שהופק באמצעות ממיר כזה)
גם הממירים הישנים של YES ללא HD מפיקים upscaled SD יותר איכותי מהחדשים

צריך להבין שבניית תמונה של 1920X1280 מתמונה של 576X704 היא עניין לא פשוט ולמעשה המדובר ביצירת יש מאין, וזו הסיבה שאתה לא מרוצה ממה שאתה רואה כי למעשה מרכיב גדול מהתמונה הוא "מומצא", למעשה משוערך ושיערוך הוא רק טוב בערך. תהליך הבנייה נעשה באמצעות חומרה ספרתית המבצעת אלגוריתמים מורכבים של עיבוד תמונה כדי לקבל את התמונה המפורטת יותר, אפשר לעשות את זה יותר טוב או פחות טוב אבל בסופו של דבר אתה מקבל תמונה סינטטית ומרוחה משהוא, אבל זוהי הפיזיקה ואין יש מאין.

כשאתה רואה ב CRT שלך אתה למעשה רואה בדיוק את כל רכיבי התמונה המשודרים (למעט כמובן קצת עיוותים ורעש) , כלומר המצלמה במגרש הכדורגל מצלמת נניח ב PAL ומשדרת תמונה ברזולוציה של 576X704, תמונה זו נקלטת ב CRT וכל פיקסל בתמונה מתאים לפיקסל פיזי במסך ה CRT ולכן אתה מרוצה מהאיכות, כעת תחשוב שאתה צריך לקחת את התמונה הזו אבל להציג אותה על כפולה פי שש של פיקסלים! אי אפשר פשוט לקחת כל פיקסל מקורי ולשכפל אותו על מספר פיקסלים מאחר ותתקבל תמונה מפוקסלת המורכבת מריבועים צבעוניים גדולים, אז מה עושים, משערכים, מנסים "לנחש" מה צריך להיות הצבע וההארה של הפיקסלים החדשים שנוספו על פי הפיקסלים המקוריים הנמצאים בסביבת החדשים. התוצאה כפי שהסברתי קודם לעולם לא תהייה טובה כמו התמונה המקורית, ניתן לראות את זה כאשר צופים ברזולוצייה המקורית על גבי המסך HD, אומנם התמונה קטנה במרכז אך חדה ויפה כי כל פיקסל שאתה רואה מתאים לפיקסל "אמיתי" שהגיע מהמצלמה

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

דרור123 כתב:
stive כתב:
asaf23 כתב:
amiti כתב:אל תשכח שכדי למתוח תמונת SD על מסך ברזולוציה כל כך גבוהה נעשות הרבה פשרות בדרך. בדומה למה שטל אמר תנסה לבדוק את ההגדרות , ביניהן - מנגנונים להפחתת רעשים , חדות , רמת הארה וצבעים.
...
נכון וזה כבר בעיה של ישראל ולא של פלזמות, שבארץ הערוצים המרכזיים עדיין משדרים 4:3
...
אמרו לי שיש ערוצים מסוימים, כגון 1 ו-2 , שניתן לקבל את השידור שלהם עם הממיר הדיגיטלי, ביחס של מסך רחב, ללא העיוות הזה של המתיחה המלאכותית, אבל לא בדקתי עדיין.
...
אני החלפתי את הסוני 34 שלי ב vt 50 ואין מה להשוות גם ב sd. נראה לי בעיה של כיול לפחות מקווה שכך כי אני בכיוון לרכוש גם את e550
סטיב אם יהיה לך ממש קשה עם פלזמה אתה מוזמן לבוא לקחת את סוני 34 שלי, רק אל תשכח להביא איתך עוד 4 אנשים לפחות לסחוב.
...
דרור, רק עכשיו ראיתי את ההודעה הקודמת שלך.
חושב שאני יודע על מה אתה מדבר כשאתה אומר אין מה להשוות.
אין לי ספק שמרבית האנשים יגידו את זה גם.
התמונה במסך דק איכותי נראית מרשימה, חלקה, ללא רעשים, עם צבעים איכותיים וכד', ועם זאת אני מדבר על דברים אחרים, ניואנסים שלי עושים את ההבדל לתחושת הטבעיות, שלצערי לא נמצאים בשום מסך דק.
כמבן שלא אלך לסחוב עכשיו את ה- 34 " שלך( שאני בטוח שהיא מעולה) וכנראה שאסתגל/אשלים עם המצב החדש.

לא חושב שתראה הבדל מהותי, לפחות בדברים שאני התיחסתי אליהם, בין ה vt50(מסך מעולה) לבין ה- e550.
את שניהם ראיתי בתצוגה .

אגב, ראיתי את ה- vt50 בתצוגה, מסך נהדר.

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #48 

צריך להבין שבניית תמונה של 1920X1280 מתמונה של 576X704 היא עניין לא פשוט ולמעשה המדובר ביצירת יש מאין, וזו הסיבה שאתה לא מרוצה ממה שאתה רואה כי למעשה מרכיב גדול מהתמונה הוא "מומצא", למעשה משוערך ושיערוך הוא רק טוב בערך. תהליך הבנייה נעשה באמצעות חומרה ספרתית המבצעת אלגוריתמים מורכבים של עיבוד תמונה כדי לקבל את התמונה המפורטת יותר, אפשר לעשות את זה יותר טוב או פחות טוב אבל בסופו של דבר אתה מקבל תמונה סינטטית ומרוחה משהוא, אבל זוהי הפיזיקה ואין יש מאין.

כשאתה רואה ב CRT שלך אתה למעשה רואה בדיוק את כל רכיבי התמונה המשודרים (למעט כמובן קצת עיוותים ורעש) , כלומר המצלמה במגרש הכדורגל מצלמת נניח ב PAL ומשדרת תמונה ברזולוציה של 576X704, תמונה זו נקלטת ב CRT וכל פיקסל בתמונה מתאים לפיקסל פיזי במסך ה CRT ולכן אתה מרוצה מהאיכות, כעת תחשוב שאתה צריך לקחת את התמונה הזו אבל להציג אותה על כפולה פי שש של פיקסלים! אי אפשר פשוט לקחת כל פיקסל מקורי ולשכפל אותו על מספר פיקסלים מאחר ותתקבל תמונה מפוקסלת המורכבת מריבועים צבעוניים גדולים, אז מה עושים, משערכים, מנסים "לנחש" מה צריך להיות הצבע וההארה של הפיקסלים החדשים שנוספו על פי הפיקסלים המקוריים הנמצאים בסביבת החדשים. התוצאה כפי שהסברתי קודם לעולם לא תהייה טובה כמו התמונה המקורית, ניתן לראות את זה כאשר צופים ברזולוצייה המקורית על גבי המסך HD, אומנם התמונה קטנה במרכז אך חדה ויפה כי כל פיקסל שאתה רואה מתאים לפיקסל "אמיתי" שהגיע מהמצלמה

אם אתה רואה עם ממיר של YES או HOT אז הממיר הוא זה שמבצע את ה up-scaling מ SD ל FHD, הפלזמה שלך מקבלת תמונה מוכנה ואין לך הרבה מה לעשות, ה up-scaler של סמסונג הוא טוב ואם תספק לו תוכן SD בקומפונט תקבל תמונה נאה.

גם ה up-scaler של מספר ממירי עידן טובים (מוזכרים פה ושם בפורום) עושים עבודה לא רעה בכלל ומציגים תמונה טובה ב SD על ה E550 (אחד השירשורים בנושא E550 מראים תמונה של תוכן SD שהופק באמצעות ממיר כזה)
גם הממירים הישנים של YES ללא HD מפיקים upscaled SD יותר איכותי מהחדשים

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

androidsmart, ראשית תודה על ההסבר, לא הייתי מודע לפרטים האלו והגיוני מאוד שזה מה שקורה בהבדל שאני מדבר עליו.
אני רוצה להבהיר משהו לכל מי שמדבר על כיול וכדו', כי כנראה לא הסברתי את עצמי טוב מספיק.
כל מי שנכנס אלי הביתה, אומר וואו על איכות התמונה.
התמונה שיש לי , גם ב-sd , טובה יותר מכל תצוגה שראיתי בחנויות במסכים השונים (שם יש גם את עניין הפיצול אולי) .
ההבדלים עליהם אני מדבר מגיעים ככל הנראה ממה שהסברת.
הם לא ישקיעו בשחזור מיליוני פיקסלים, תנאים אחרים וכו'.
יש לי כרגע אפשרות לראות תחנות טיוי הן מצלחת לווין פרטית (המחוברת כרגע מהממיר שלה עם סקארט בצד הממיר וקומפוסייט rca לטלויזיה) , והן מקו אנלגי המחבר עם rf .
לממיר הלווין יש גם יציאת קומפוסייט וגם משהו שכתוב עליו rs- 232 שאני לא יודע מה זה בדיוק.
כרגע נראה שאני רואה טוב יותר בחיבור מהלווין.
אוכל לנסות ולבדוק הבדלים בחיבורים השונים.
לא נראה שיש שם חיבור קומפוננט, הכוונה לכזה עם 3 צבעים, נכון?
נערך לאחרונה על ידי stive ב 25/06/2012 23:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #50 

נכון, component הוא החיבור עם שלושת הצבעים והוא החיבור האנאלוגי הטוב ביותר ל SD, לגבי RS232 מדובר על חיבור טורי למחשב למטרת בקרה או תחזוקה של היחידה (כאשר נעשה שימוש בדרך כלל עם תוכנה מיוחדת לטכנאי)

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

טוב, זה מה יש.
נצטרך לחיות עם זה כרגע.
אגב, לממירי עידן פלוס למיניהם קיימת יציאת קומפוננט?

דרור123
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #52 

9000es כתב:
דרור123 כתב:
אני החלפתי את הסוני 34 שלי ב vt 50 ואין מה להשוות גם ב sd. נראה לי בעיה של כיול לפחות מקווה שכך כי אני בכיוון לרכוש גם את e550 .
...

דרור123

מתי קיבלת את ה VT*50 ?
...
מצטער על הבלבול, התכוונתי לVT גודל 50 ולא הדגם, יש לי את הVT20 שקניתי בערך לפני שנה.

כמו בחיים, קונה בזול עולה ביוקר - חוסך במילים ...

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #53 

stive -

בזמן שאתה צופה בקבצים ברזולוציה פחות מ-FHD, או בחיבור שלא דרך ממיר הוט/יס או אחר (למשל: יציאת קומפוזיט או קומפוננט מ-DVD), תנסה בזמן הצפייה לשחק עם כפתור P. SIZE בשלט או לחלופין לשנות מצב "תמונה" בתפריט הנפתח עם לחיצה על Tools בשלט. אתה אמור להגיע למצב בו מוצגת תמונה בגודל של הרזולוציה הטבעית של המקור המשודר מבחינת כמות הפיקסלים. התמונה תכסה רק חלק מהמסך - לא מצב רצוי לאורך זמן בפלזמה, אבל תעשה את זה לצורך הניסוי.

זו תהיה נקודת השוואה הוגנת יותר מול מה שאתה רואה ב-CRT שלך, ספר לנו איך זה נראה. בהתאם נוכל להמשיך לדון בשאלה האם מדובר בעליונות של טכנולוגיה אחת על האחרת או בארטיפקטים של מתיחה כפי שדובר לעיל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

עשיתי ניסיון כזה, אמנם די קצר, כמובן שזה שיפר את תחושת 'מתיחת הפיקסלים', אבל נראה שבכל זאת זה נתן תמונה 'חלקה' מידי עם פחות ניואנסים, ביחס ל-crt.
אבל אנסה את זה שוב מאוחר יותר אולי יותר ביסודיות.

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #55 

סטיב אני מכיר היטב את התחושה שאתה מדבר עליה.

במשך שנים ארוכות לא הצלחתי למצוא מסך שריצה אותי והיה מסוגל להתמודד בכבוד אל מול ה-LOEWE אקונדה שלי שבאמת היתה שיא היצירה של מסכי השפופרת.

לבסוף אחרי הרבה שכנוע עצמי הסכמתי לעבור ל-VT20 וכיום אני ממש לא מצטער.

מעבר לכל ההבדלים המהותיים ברזולוציה ובעיבוד התמונה ישנם גם הבדלים עצומים בין הרמות השונות של הפלזמות שבאים לידי ביטוי בראש ובראשונה בעומק, בחדות ובעושר הצבעים וביכולת להציג תמונה מעולה ממקור SD.

אני ממליץ לך ללכת לחנות מתמחה ולהתרשם ממסדרת GT החדשה שכבר נמצאת בתצוגה ולצפות בכל מקורות הצפיה ואח"כ לחלוק עימנו את רשמיך. יש לי תחושה שתופתע.

דרור123
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #56 

לבסוף אחרי הרבה שכנוע עצמי הסכמתי לעבור ל-VT20 וכיום אני ממש לא מצטער.

מעבר לכל ההבדלים המהותיים ברזולוציה ובעיבוד התמונה ישנם גם הבדלים עצומים בין הרמות השונות של הפלזמות שבאים לידי ביטוי בראש ובראשונה בעומק, בחדות ובעושר הצבעים וביכולת להציג תמונה מעולה ממקור SD.

uv2u
(Y)

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

ראשית אני לא שולל ותמיד פתוח ללכת ולראות.
ברור לי שקיימים הבדלים בין הפלזמות השונות ויצא לי לראות המון סוגים מהם. לרבות מסדרות ה-20,30,50 של פנסוניק.
השוויתי בתערוכת מסכים שהייתה לאחרונה בין הפנסוניק 65st50 שהוא לכל הדעות מסך מצוין (ראיתי אותו במצגת ההשקה של יורוקום גם בהשוואה ל- vt50) לבין ה-e550 של סמסונג.
בתחומים עליהם אני מדבר ביחס ל-crt , לא ראיתי הבדלים ביניהם. (הקרינו לבקשתי בשניהם גם תכני sd ).
תראה זה באמת משהו שקשה להגדיר אותו במילים, והיה לי ברור שמרבית האנשים כאן לא יסכימו עם זה, אבל אני רואה את זה בבירור רב בעיניים, גם לאחר מספר השוואות.
כמי שהיה לו קשה לעבור מה- LOEWE המעולה, אתה יכול להבין.
נכון, יש ב-crt ריצודים, אולי קצת עיוותים, גרעיניות וכדו', אבל יש שם מספר מרכיבים שנותנים תחושה טבעית יותר ואת זה לצערי לא הצליחו לשחזר במסכים החדשים.
לאחר מספר בדיקות שעישיתי זה גם ברור לי שזה לא רק המתיחה של מספר הפיקסלים המוגבל על מסך גדול יותר וזה גם לא הרזולוציה.
הדבר הבא שאגיד, אין לי ספק שאיש מלבדי לא יסכים איתו ואפילו יגידו שמשהו נפגם לי במוח.
אני חש שגם בשידורי fhd (יש לי כמה מהמובחרים מהם והתמונה שנותנת בהם ה- e550 היא נהדרת), למרות כל העושר והדיוק שהם נותנים בתחומים רבים, הרי שעדיין הלך שם לאיבוד המשהו הזה עליו אני מדבר.
אבל, כפי שכבר כתבתי, כרגע זה מה יש ואצטרך להסתגל .

אגב, לטעמי קיימות דוגמאות נוספות דומות (אם כי הפרמטרים שם שונים קצת) לכך מתחומים אחרים .
כפי שהצילום הדיגיטלי לא נותן את כל מה שהיה בצילום האנלוגי והדיסק את מה שקיים בתקליט, וכן הלאה.
כנראה שאני טיפוס "אנלוגי"... (-:

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #58 

אני יותר ממסכים איתך גם לגבי הצילום האנלוגי וגם לגבי תקליטי הויניל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

uv2u כתב:אני יותר ממסכים איתך גם לגבי הצילום האנלוגי וגם לגבי תקליטי הויניל.
...
כן, אז בצילום עברתי אחרי זמן מסוים לדיגיטלי (חוץ מזה קודאק נסגרה...) , במוסיקה אני עדיין משתמש גם וגם, ובטלויזיה מניח שבשלב מסוים אניח לעניין ואעבור קדימה...

רק בכל זאת אחת הדוגמאות למה שאני מדבר עליו ואניח לנושא .
כידוע, צבע עור פני אדם וניאואנסים בהם, הוא אחד הפרמטרים לתחושת אותנטיות של תמונה.
במסכים החדשים (שוב, זה לא הדגם אלא הטכנולוגיה, וההסבר שנראה לי הכי הגיוני לזה הוא של androidsmart למעלה), לשטח די גדול של הפנים, קיים גוון דומה ומידת אור/צל כמעט הומוגנית.
אני מסתכל במקביל על אותה תמונה ב- crt' , אני רואה בבירור שינויי גוונים ואור/צל על כל שטח פצפון של הפנים, דבר אותו אני רואה גם כשאני מסתכל על פנים ממשיות.

כנ"ל, חול נראה כמו חול אמיתי וכך גם למשל דשא, עלים של עצים ועוד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”