מחשבות עצובות על טכנולוגיות חדשות בעלות הצלחה חלקית- השוואה ל- CRT
לאחרונה רכשתי פלזמה .
לא חושב שיש חשיבות לדגם אבל מדובר ב- סמסונג 51e550.
עד כה עבדתי עם crt של סוני . (לא החלפתי עד כה בין היתר כי התלבטתי בגלל הדברים שארשום להלן, אותם ראיתי בכל פעם בתצוגות וגם כי אני עומד לעבוד עם מקרן לקולנוע).
כבר עם ההפעלה הראשונה של הפלזמה חשתי באי נוחות מסוימת.
לצד התמונה אולי ה"ברורה" יותר, ובוודאי ה-"חלקה" יותר, הבחנתי בבירור בירידה משמעותית של תחושת הטבעיות.
דברים, כגון פנים של אנשים וכו', קיבלו אלמנט של 'מייק-אפ' רציני ביותר שמוריד, בעיני לפחות , מתחושת הטבעיות.
כאמור, לכאורה התווספה "חדות" של תמונה וכו', אבל המון פרטים נעלמו ובעיני יש לתמונה המון אלמטים לא טבעיים.
מעבר לנ"ל, זה בא לידי ביטוי גם ברמת התאורה וגם במצבי תנועה אותם לדעתי ה- crt מעבירה טוב יותר.
אני לא חושב שזה קשור לדגם שרכשתי, כי ראיתי דברים זהים גם בדגמים המובחרים ביותר של פלזמות פנסוניק ובוודאי בדגמי led/lcd .
הבדל זה קיים במיוחד בתכני sd ובקבצי avi.
כמובן שבתכני full hd מבחינים ביתרון העצום שיש לפלזמה אך עדיין קיים עיקרון ה"מייק-אפ" המחליק, שלי אישית הוא מפריע.
איזה ערך יש למה שכתבתי כאן?
לא יודע.
כמובן שלא אשאר עם ה- crt ואצטרך להסתגל אט אט לפלזמה.
סתם, עצוב שמפתחים טכנולוגיה חדשה ופוגעים בדברים מסוימים בקודמת.
מכיר את הנושא מתחומי נוספים, כגון אודיו.
עד כה עבדתי עם crt של סוני . (לא החלפתי עד כה בין היתר כי התלבטתי בגלל הדברים שארשום להלן, אותם ראיתי בכל פעם בתצוגות וגם כי אני עומד לעבוד עם מקרן לקולנוע).
לצד התמונה אולי ה"ברורה" יותר, ובוודאי ה-"חלקה" יותר, הבחנתי בבירור בירידה משמעותית של תחושת הטבעיות.
דברים, כגון פנים של אנשים וכו', קיבלו אלמנט של 'מייק-אפ' רציני ביותר שמוריד, בעיני לפחות , מתחושת הטבעיות.
כאמור, לכאורה התווספה "חדות" של תמונה וכו', אבל המון פרטים נעלמו ובעיני יש לתמונה המון אלמטים לא טבעיים.
מעבר לנ"ל, זה בא לידי ביטוי גם ברמת התאורה וגם במצבי תנועה אותם לדעתי ה- crt מעבירה טוב יותר.
אני לא חושב שזה קשור לדגם שרכשתי, כי ראיתי דברים זהים גם בדגמים המובחרים ביותר של פלזמות פנסוניק ובוודאי בדגמי led/lcd .
כמובן שבתכני full hd מבחינים ביתרון העצום שיש לפלזמה אך עדיין קיים עיקרון ה"מייק-אפ" המחליק, שלי אישית הוא מפריע.
לא יודע.
מכיר את הנושא מתחומי נוספים, כגון אודיו.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
כיול, כיול
כיול.
תתחיל לשחק בהגדרות עד שתגיע לתמונה שמוצאת חן בעינך.
להבדיל מ CRT, כאן האופציות לשינוי רבות מאוד.
http://www.hometheater.co.il/vt154255.% ... D7%94-D550
כיול.
תתחיל לשחק בהגדרות עד שתגיע לתמונה שמוצאת חן בעינך.
להבדיל מ CRT, כאן האופציות לשינוי רבות מאוד.
http://www.hometheater.co.il/vt154255.% ... D7%94-D550
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 23/06/2012 13:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין לי ספק כי כיול ישפר דברים, אך לתחושתי זה לא ישתווה אף פעם להבדל אותו ציינתי.
אגב, האם כדאי להשתמש בכיול מומלץ שמישהו בנה?
קראתי כאן בשעתו שיש משהו כזה לדגמים של סמסונג, איך אפשר למצא את זה, סתם חיפוש ברשת? או שיש משהו שכבר ידוע עליו ?
קראתי כאן בשעתו שיש משהו כזה לדגמים של סמסונג, איך אפשר למצא את זה, סתם חיפוש ברשת? או שיש משהו שכבר ידוע עליו ?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
צרפתי לינק להודעה מעל....עדיין לא כיילתי E550 אבל זה לא צריך להיות שונה בהרבה אם בכלל.stive כתב:אין לי ספק כי כיול ישפר דברים, אך לתחושתי זה לא ישתווה אף פעם להבדל אותו ציינתי.
קראתי כאן בשעתו שיש משהו כזה לדגמים של סמסונג, איך אפשר למצא את זה, סתם חיפוש ברשת? או שיש משהו שכבר ידוע עליו ?...
רק שים לב שאת הכיול עדיף לעשות אחרי 100 שעות ראשונות...כי ערכי ה CELL גבוהים יחסית.
ידועה לי הבעיה של מתיחת תוכן sd . יש גם את בעית היחס 4:3 על מסך רחב.
אני מדבר גם על הבדלים בתכנים אחרים.
שוב, זה לא שאני לא רואה את היתרונות בפלזמה, אבל אין מה לעשות, יש אופי אחר ל- crt ואחר למסכים החדשים.
רמת ההארה בפלזמה הייתה גבוהה , כי בחרתי במתב תמונה דינמי, במצבים האחרים זה היה גרוע יותר.
אבל בהחלט אנסה את הכיולים האחירם שהוצעו.
אני מדבר גם על הבדלים בתכנים אחרים.
שוב, זה לא שאני לא רואה את היתרונות בפלזמה, אבל אין מה לעשות, יש אופי אחר ל- crt ואחר למסכים החדשים.
רמת ההארה בפלזמה הייתה גבוהה , כי בחרתי במתב תמונה דינמי, במצבים האחרים זה היה גרוע יותר.
אבל בהחלט אנסה את הכיולים האחירם שהוצעו.
האמן לי בחנתי את זה בכל המצבים.
גם ראיתי את 'תופעת המייק אפ' בכל מצגת שהייתה של המסכים מהסוג.
במצב movie התמונה דהויה וחשוכה.
שוב, לא מוציא מכלל אפשרות שכיול נכון ישפר, אבל לתחושתי יש הבדלי אופי מובנה בטכנולגיה בין המסכים וזה המצב.
גם ראיתי את 'תופעת המייק אפ' בכל מצגת שהייתה של המסכים מהסוג.
במצב movie התמונה דהויה וחשוכה.
שוב, לא מוציא מכלל אפשרות שכיול נכון ישפר, אבל לתחושתי יש הבדלי אופי מובנה בטכנולגיה בין המסכים וזה המצב.
בבקשה כיול של androidsmart לסמסונג PS51E550stive כתב:אין לי ספק כי כיול ישפר דברים, אך לתחושתי זה לא ישתווה אף פעם להבדל אותו ציינתי.
קראתי כאן בשעתו שיש משהו כזה לדגמים של סמסונג, איך אפשר למצא את זה, סתם חיפוש ברשת? או שיש משהו שכבר ידוע עליו ?...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1689059
יופי, תודה.baruchc1 כתב:בבקשה כיול של androidsmart לסמסונג PS51E550stive כתב:אין לי ספק כי כיול ישפר דברים, אך לתחושתי זה לא ישתווה אף פעם להבדל אותו ציינתי.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1689059...
יעזור לי מאוד , לפחות בשלב הראשון שאני קצת בערפל לגבי זה, כך אוכל גם בעתיד לשחק קצת לכייון ההעדפות האישיות שלי.
שוב תודה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
אני לא יודע מה אתה רואה . ועל איזה מייק אפ אתה מדבר למסכי פלזמה יש מניפת צבעים הכי עשירה שיש .stive כתב:לאחרונה רכשתי פלזמה .
לא יודע.
מכיר את הנושא מתחומי נוספים, כגון אודיו....
ותהיה בטוח שלא בכל פלזמה רואים אותו דבר .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
נכון וזה כבר בעיה של ישראל ולא של פלזמות, שבארץ הערוצים המרכזיים עדיין משדרים 4:3amiti כתב:אל תשכח שכדי למתוח תמונת SD על מסך ברזולוציה כל כך גבוהה נעשות הרבה פשרות בדרך. בדומה למה שטל אמר תנסה לבדוק את ההגדרות , ביניהן - מנגנונים להפחתת רעשים , חדות , רמת הארה וצבעים....
אני לא יודע מה אתה רואה . ועל איזה מייק אפ אתה מדבר למסכי פלזמה יש מניפת צבעים הכי עשירה שיש .
ותהיה בטוח שלא בכל פלזמה רואים אותו דבר .[/quote]
זה ממש לא קשור לאפשרויות הצבעים אלא נובע לדעתי משיטת הקרנה שונה בין שתי הטכנולוגיות.
לא רק שיש אפקט של "מייקאפ" , אלא שגם הניאונסים של אור וצל, למשל על פנים של מישהו וכו', הרבה יותר מגוונים ומדויקים ב- crt. וזה מה שנותן בין היתר את התחושה הטבעית יותר.
בפלזמה (ובוודאי ב- lcd/led ) חלקים גדולים יותר של התמונה זה מעין משטח אחד עם הבדלים לא גדולים של גוון ואור /צל עליו.
תן לי היום crt גדולה, עם מסך רחב, רזולוציה גבוהה וקרינה סבירה ואני לוקח.
אבל אין דבר כזה (-: כך שהדיון הינו תאורטי בלבד אך זאת דעתי לאחר השוואה יסודית שעשיתי .
ותהיה בטוח שלא בכל פלזמה רואים אותו דבר .[/quote]
זה ממש לא קשור לאפשרויות הצבעים אלא נובע לדעתי משיטת הקרנה שונה בין שתי הטכנולוגיות.
לא רק שיש אפקט של "מייקאפ" , אלא שגם הניאונסים של אור וצל, למשל על פנים של מישהו וכו', הרבה יותר מגוונים ומדויקים ב- crt. וזה מה שנותן בין היתר את התחושה הטבעית יותר.
בפלזמה (ובוודאי ב- lcd/led ) חלקים גדולים יותר של התמונה זה מעין משטח אחד עם הבדלים לא גדולים של גוון ואור /צל עליו.
תן לי היום crt גדולה, עם מסך רחב, רזולוציה גבוהה וקרינה סבירה ואני לוקח.
אבל אין דבר כזה (-: כך שהדיון הינו תאורטי בלבד אך זאת דעתי לאחר השוואה יסודית שעשיתי .
Stive ,
ההשוואה שלך רלוונטית אך ורק לתכני sd ברמה הנמוכה ביותר להם מלכתחילה המסכים החדישים לא נועדו להיות במיטבם ולהראות מה שהם יודעים לתת.
בוא תשווה בתכני בלו ריי או hd ואז דווח את אתה עדיין מעדיף crt במשקל 100 ק״ג.
ההשוואה שלך רלוונטית אך ורק לתכני sd ברמה הנמוכה ביותר להם מלכתחילה המסכים החדישים לא נועדו להיות במיטבם ולהראות מה שהם יודעים לתת.
בוא תשווה בתכני בלו ריי או hd ואז דווח את אתה עדיין מעדיף crt במשקל 100 ק״ג.
תראה, כפי שאמרתי, הדיון על זה הינו תאורטי בלבד.
אבל השוויתי גם עם תכנים של בלו ריי מלא 1080P וכדו'.
ללא ספק יש יתרונות עצומים למסכים החדשים והפירוט והדיוק שהם נותנים הוא בכלל ללא השוואה ל- crt,
אבל בכל זאת אני רואה את ההבדל עליו אני מדבר.
בסדר, אחרוש עוד קצת על המסך עד להבעת דעה סופית.
ללא ספק יש יתרונות עצומים למסכים החדשים והפירוט והדיוק שהם נותנים הוא בכלל ללא השוואה ל- crt,
בסדר, אחרוש עוד קצת על המסך עד להבעת דעה סופית.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
אני מקווה שהבעיה שאתה מתאר לא קיימת גם בתכני FHD . במידה וכן . אתה בבעיה .stive כתב:תראה, כפי שאמרתי, הדיון על זה הינו תאורטי בלבד.
בסדר, אחרוש עוד קצת על המסך עד להבעת דעה סופית....
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אמרו לי שיש ערוצים מסוימים, כגון 1 ו-2 , שניתן לקבל את השידור שלהם עם הממיר הדיגיטלי, ביחס של מסך רחב, ללא העיוות הזה של המתיחה המלאכותית, אבל לא בדקתי עדיין.asaf23 כתב:נכון וזה כבר בעיה של ישראל ולא של פלזמות, שבארץ הערוצים המרכזיים עדיין משדרים 4:3amiti כתב:אל תשכח שכדי למתוח תמונת SD על מסך ברזולוציה כל כך גבוהה נעשות הרבה פשרות בדרך. בדומה למה שטל אמר תנסה לבדוק את ההגדרות , ביניהן - מנגנונים להפחתת רעשים , חדות , רמת הארה וצבעים.......