אפסון 9000 - הבדל באיכות התמונה כתלות במרחקי ההתקנה
שלום לחברים
אני בודק אפשרות לרכוש אפסון 9000 ולהתקינו בסלון הבית ,שעות צפייה מתוכננות בלילה , גודל מסך 120", מרחק ישיבה 6.5 מ' .
אני יכול להתקין את המקרן בכל נקודה לאורך התקרה אבל זה יהיה מפגע אסטטי , נקודת התליה האופטימלית
הינה במרחק של 6.30 מ' מהמסך .( במחשבונים השונים ניתן ה 9000 לתליה ממרחק של עד למעלה מ 7 מ' )
כיוון שאני חובב שלמות נשאלת השאלה האם יש הבדל איכות (אפילו קל) בין תליה קרובה 3.5 - 4.5 מ' לבין תליה רחוקה יותר כמו במקרה שלי .
תודה מראש
אני בודק אפשרות לרכוש אפסון 9000 ולהתקינו בסלון הבית ,שעות צפייה מתוכננות בלילה , גודל מסך 120", מרחק ישיבה 6.5 מ' .
אני יכול להתקין את המקרן בכל נקודה לאורך התקרה אבל זה יהיה מפגע אסטטי , נקודת התליה האופטימלית
הינה במרחק של 6.30 מ' מהמסך .( במחשבונים השונים ניתן ה 9000 לתליה ממרחק של עד למעלה מ 7 מ' )
כיוון שאני חובב שלמות נשאלת השאלה האם יש הבדל איכות (אפילו קל) בין תליה קרובה 3.5 - 4.5 מ' לבין תליה רחוקה יותר כמו במקרה שלי .
תודה מראש
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
בעיקרון לא מומלץ להתקין את המקרן בקצוות התחום ו 6.5 מטר מרחק מהמסך זה לא מעט. אני כן ממליץ להשתמש במחשבון ולהתקין את המקרן במצב שעדשת הזום תהיה פחות או יותר במרכז.
בנוסף, רוב הסיכויים שממרחק הקרנה של 6.5 מטר תאלץ להשתמש במשדר IR חיצוני לתלת ממד ולא בזה שבנוי בתוך המקרן....
בנוסף, רוב הסיכויים שממרחק הקרנה של 6.5 מטר תאלץ להשתמש במשדר IR חיצוני לתלת ממד ולא בזה שבנוי בתוך המקרן....
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני כבר יצאתי מבולבל לגמריי.
קיבלתי הסבר די הגיוני מחר הפורום OPV מדוע אין שום השפעה על עצמת התאורה על מרחק הההקרנה והגורמים היחידים המשפיעים הם גודל המסך והמקרן עצמו (אלא אם מדובר במסך הקרנה מיוחד).
ZazKal,
צריך לזכור של-9000 יש עצמת הארה מאוד חזקה ולכן גם אם אתה מאבד חלק מהתאורה במרחק הקרנה של 6.5 מ' זה לא אמור להיות בעייתי במיוחד.
לדעתי העניין העיצובי מקבל כאן שיקול מכריע ואני במקומך הייתי מתקין במרחק של 6.5 מ'.
מה שיותר לדעתי הוא שבגודל של 120", במידה ואין אפשרות למסך קבוע, לרכוש מסך מתיחה.
קיבלתי הסבר די הגיוני מחר הפורום OPV מדוע אין שום השפעה על עצמת התאורה על מרחק הההקרנה והגורמים היחידים המשפיעים הם גודל המסך והמקרן עצמו (אלא אם מדובר במסך הקרנה מיוחד).
ZazKal,
צריך לזכור של-9000 יש עצמת הארה מאוד חזקה ולכן גם אם אתה מאבד חלק מהתאורה במרחק הקרנה של 6.5 מ' זה לא אמור להיות בעייתי במיוחד.
לדעתי העניין העיצובי מקבל כאן שיקול מכריע ואני במקומך הייתי מתקין במרחק של 6.5 מ'.
מה שיותר לדעתי הוא שבגודל של 120", במידה ואין אפשרות למסך קבוע, לרכוש מסך מתיחה.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- יצירת קשר:
הבעייה היא לא בעוצמת האור אלה בשימוש בקצוות יכולות עדשת הזום. במידה והאופטיקה היא ממש טובה גם אם אתה בזום 0 או בזום X2.1 בעיקרון לא אמורה להיות בעייה, אבל אופטיקה כזו עולה המון כסף ולכן ההמלצה הרווחת היא שהעדשה תמצא במצב הנטרלי שלה.
בעייה נוספת כמו שכבר הזכרתי היא נורות ה IR לתלת ממד. ממרחק של 6.5 מטר יש סיכוי רב שהוא יאלץ להשתמש במשדר חיצוני
בעייה נוספת כמו שכבר הזכרתי היא נורות ה IR לתלת ממד. ממרחק של 6.5 מטר יש סיכוי רב שהוא יאלץ להשתמש במשדר חיצוני
מבולבלים ? גם אני
האם במקרן הספציפי הזה (9,000) תהיה בטווח התקנה של 6.3 מ' ירידה באיכות התמונה לעומת מרחק ההתקנה האופטימלי 4.82 לגודל מסך 120
במידה וכן - האם עקב ירידה בעוצמת התאורה כפונקציית המרחק ( כאמור בשרשור מקרן בעל עוצמת תאורה חזקה )
או עקב הצורך להזיז את הזום מהנקודה האופטימלית ? " בעיות אופטיקה " שגורמות אולי לירידה באיכות התמונה ?
או אולי הזזת הזום גורמת לירידה בעוצמת התאורה ( נשלל בפורום כבר מספר פעמים )
idan309 - עד כמה קריטי נושא המתיחה למסך 120 ? אני יודע שמתיחה מונעת גלים אבל העלות מרתיעה , האם תמיד יש / יהיו גלים .
ride - היכן בנתונים הטכניים מציינות החברות את טווח ה IR ? , העלית זווית שלא לקחתי בחשבון
תודה לכל העונים , הפורום הוא פשוט כיף ומסייע רבות לתחום שנראה עם משתנים לא מעטים ועם איטגרציה בין מספר מרכיבים , בסיטואציה זו
לניסיון והמקצוענות יש משקל לא קטן .
האם במקרן הספציפי הזה (9,000) תהיה בטווח התקנה של 6.3 מ' ירידה באיכות התמונה לעומת מרחק ההתקנה האופטימלי 4.82 לגודל מסך 120
במידה וכן - האם עקב ירידה בעוצמת התאורה כפונקציית המרחק ( כאמור בשרשור מקרן בעל עוצמת תאורה חזקה )
או עקב הצורך להזיז את הזום מהנקודה האופטימלית ? " בעיות אופטיקה " שגורמות אולי לירידה באיכות התמונה ?
או אולי הזזת הזום גורמת לירידה בעוצמת התאורה ( נשלל בפורום כבר מספר פעמים )
idan309 - עד כמה קריטי נושא המתיחה למסך 120 ? אני יודע שמתיחה מונעת גלים אבל העלות מרתיעה , האם תמיד יש / יהיו גלים .
ride - היכן בנתונים הטכניים מציינות החברות את טווח ה IR ? , העלית זווית שלא לקחתי בחשבון
תודה לכל העונים , הפורום הוא פשוט כיף ומסייע רבות לתחום שנראה עם משתנים לא מעטים ועם איטגרציה בין מספר מרכיבים , בסיטואציה זו
לניסיון והמקצוענות יש משקל לא קטן .
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
היי ZazKal,
אני עובד בסינמטק בשדרות.
מכללת ספיר הצמודה מקיימת בסינמטק פסטיבל קולנוע מדי שנה והשנה היא התקינה באחד האולמות שלנו את האפסון 5010 (שאמור להיות מקביל ל-9000).
אמנם מדובר באולם קולנוע מוחשך לגמרי ומסך יעודי לקולנוע, אבל התמונה הייתה מצויינת!
ואני מדבר על מרחק הקרנה גדול מ-6.5 מטר. משהו כמו 10-15 מטר.
והם הקרינו סרטים באיכות HD, שצולמו ב-HD ושוב - נראו מעולה.
אני יכול לתאר לעצמי שבלו-ריי, שמגיע מאולפן שמתמחה בזה, יראה אפילו יותר טוב.
לצערי אני לא יכול להעיד על איכות התלת-מימד ממרחק כזה, אבל ממה שראיתי, אין פגיעה באיכות התמונה בדו-מימד מהמרחק שאתה מדבר עליו.
בהצלחה!
אני עובד בסינמטק בשדרות.
מכללת ספיר הצמודה מקיימת בסינמטק פסטיבל קולנוע מדי שנה והשנה היא התקינה באחד האולמות שלנו את האפסון 5010 (שאמור להיות מקביל ל-9000).
אמנם מדובר באולם קולנוע מוחשך לגמרי ומסך יעודי לקולנוע, אבל התמונה הייתה מצויינת!
ואני מדבר על מרחק הקרנה גדול מ-6.5 מטר. משהו כמו 10-15 מטר.
והם הקרינו סרטים באיכות HD, שצולמו ב-HD ושוב - נראו מעולה.
אני יכול לתאר לעצמי שבלו-ריי, שמגיע מאולפן שמתמחה בזה, יראה אפילו יותר טוב.
לצערי אני לא יכול להעיד על איכות התלת-מימד ממרחק כזה, אבל ממה שראיתי, אין פגיעה באיכות התמונה בדו-מימד מהמרחק שאתה מדבר עליו.
בהצלחה!
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.
כמו ששומעים.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני עם מסך 106" ובהחלט מרגיש את תופעת הגלים (כפי שהבהרתי בשרשור קודם רק בשידורי כדורגל).
בדיעבד אני יכול לאמר כי בנתונים שיש לי (מרחק צפייה של 5.5 מ') הייתי רוכש מסך מתיחה 120 אינץ' בכ-5,500 ש"ח.
היום בגלל שמדובר בהחלפה אני עדיין מתלבט (בכל זאת מעבר ל-120" יגרום לירידה בבהירות התמונה + הוצאה נוספת של כ-5,500 ש"ח).
בדיעבד אני יכול לאמר כי בנתונים שיש לי (מרחק צפייה של 5.5 מ') הייתי רוכש מסך מתיחה 120 אינץ' בכ-5,500 ש"ח.
היום בגלל שמדובר בהחלפה אני עדיין מתלבט (בכל זאת מעבר ל-120" יגרום לירידה בבהירות התמונה + הוצאה נוספת של כ-5,500 ש"ח).
חבר יקר, אפסון 9000 הינו מקרן בעל קונטרס של 1:200000
אין מצב שתהיה לך בעיה בהקרנה מטווח 7 מטרים, מה כן הבעיה חישוב מסך ההקרנה. תתחיל מהו הגודל המקס' של מסך שאתה יכול להתקין, מהם מרחקי הישיבה של הצופים .
מקרן כזה אמור לעבוד ללא כל בעיה.
תפנה לחברו שמוכרות את המקרן ועושות התקנות גם יחד, יש להן ניסיון בהתאמה מושלמת בין צורך סובייקטיבי לחלומו שלהלקוח
אין מצב שתהיה לך בעיה בהקרנה מטווח 7 מטרים, מה כן הבעיה חישוב מסך ההקרנה. תתחיל מהו הגודל המקס' של מסך שאתה יכול להתקין, מהם מרחקי הישיבה של הצופים .
מקרן כזה אמור לעבוד ללא כל בעיה.
תפנה לחברו שמוכרות את המקרן ועושות התקנות גם יחד, יש להן ניסיון בהתאמה מושלמת בין צורך סובייקטיבי לחלומו שלהלקוח
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
elito
מה הקשר בין הקונטרסט לבין מרחק ההקרנה?מקרן בעל קונטרס של 1:200000...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בהינתן גודל מסך קבוע, ובהנחה שאתה לא עובד בקצוות עדשת הזום (כמו ש-ride ציין) לא תיהנה לך שינוי משמעותי באיכות התמונה כתלות מרחק ההקרנה.
אתה יכול להיות רגוע.
עוצמת ההארה לא משתנה (בהינתן גודל מסך קבוע) שכן זה עוצמת ההארה היוצאת מהמנטרה (קבועה ללא קשר למרחק) חלקי שטח המסך (גם הוא אמרנו שקבוע).
כל שאר הפרמטרים נשארים זהים.
אתה יכול להיות רגוע.
עוצמת ההארה לא משתנה (בהינתן גודל מסך קבוע) שכן זה עוצמת ההארה היוצאת מהמנטרה (קבועה ללא קשר למרחק) חלקי שטח המסך (גם הוא אמרנו שקבוע).
כל שאר הפרמטרים נשארים זהים.
תודה לכל העונים
קראתי ,ניהלתי לא מעט שיחות ,הצלבתי מידע ונכון להיום התשובות מובילות לכך שאין השפעה של מרחק ההתקנה
(בנתוני היכולת של המקרן המותקן )על עוצמת התאורה / איכות התמונה .
אני מסיים את ההערכות התאורטית ויוצא למסע רכש ,פרטים בהמשך
קראתי ,ניהלתי לא מעט שיחות ,הצלבתי מידע ונכון להיום התשובות מובילות לכך שאין השפעה של מרחק ההתקנה
(בנתוני היכולת של המקרן המותקן )על עוצמת התאורה / איכות התמונה .
אני מסיים את ההערכות התאורטית ויוצא למסע רכש ,פרטים בהמשך
מבחינת עוצמת ההארה - די ברור שהיא תשתנה ותיחלש .
זה כמו לקחת פנס להאיר על קיר ממרחק של 3 מטר ולקבל עיגול על הקיר.
ואז ללכת למרחק של 6.5 מטר ולהקרין שוב את האור של הפנס על הקיר.
גם אם תצליח "לפקס" את האלומה של הפנס כך שהיא תהיה באותו קוטר שהתקבל ממרחק של 3 מטר -
גם אז תוכל לראות כי נקודת האור תהיה שונה וכו'...
כמובן שאני "הקצנתי" בדבריי (בכל זאת האופטיקה של ה-9000 וחבריו ) "שונה לטובה ממה שתקבל עם פנס - אבל .. זה הרעיון - כמובן ע"פ דעתי .
זה כמו לקחת פנס להאיר על קיר ממרחק של 3 מטר ולקבל עיגול על הקיר.
ואז ללכת למרחק של 6.5 מטר ולהקרין שוב את האור של הפנס על הקיר.
גם אם תצליח "לפקס" את האלומה של הפנס כך שהיא תהיה באותו קוטר שהתקבל ממרחק של 3 מטר -
גם אז תוכל לראות כי נקודת האור תהיה שונה וכו'...
כמובן שאני "הקצנתי" בדבריי (בכל זאת האופטיקה של ה-9000 וחבריו ) "שונה לטובה ממה שתקבל עם פנס - אבל .. זה הרעיון - כמובן ע"פ דעתי .
נערך לאחרונה על ידי movieman ב 25/06/2012 18:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- יצירת קשר:
ידידי, אבקש לא להטעות אנשים בפורום. עוצמת ההארה לא משתנה בהינתן גודל מסך קבוע !movieman כתב:מבחינת עוצמת ההארה - די ברור שהיא תשתנה ותיחלש .
זה כמו לקחת פנס להאיר על קיר ממרחק של 3 מטר ואז ללכת למרחק של 6.5 מטר ולהקרין שוב את האור של הפנס על הקיר.
גם אז תוכל לראות כי האור יהיה שונה ופחות "נקי" /חזק וכו'......
משהו לא מסתדר לי...
במידה ונתקין אפסון 9000, ונמקם את המקרן במרחק הכי קצר שניתן כדיי לפתוח תמונה 120 אינץ,
מיקומו של המקרן יהיה 3.58 מטר, מהמסך.
במצב כזה, עם מסך רגיל, gain 1, בהירות התמונה תהיה 96nits.
במידה ונתקין את המקרן ממרחק 4.85 מטר, בהירות התמונה תהיה 70nits.
במידה ונתקין את המקרן ממרחק 7.62 מטר, בהירות התמונה תהיה 53nits.
לשיקולכם
בכל המקרים גודל המסך נשאר זהה כמובן, וכך גם המקרן...
במידה ונתקין אפסון 9000, ונמקם את המקרן במרחק הכי קצר שניתן כדיי לפתוח תמונה 120 אינץ,
מיקומו של המקרן יהיה 3.58 מטר, מהמסך.
במצב כזה, עם מסך רגיל, gain 1, בהירות התמונה תהיה 96nits.
במידה ונתקין את המקרן ממרחק 4.85 מטר, בהירות התמונה תהיה 70nits.
במידה ונתקין את המקרן ממרחק 7.62 מטר, בהירות התמונה תהיה 53nits.
לשיקולכם
בכל המקרים גודל המסך נשאר זהה כמובן, וכך גם המקרן...