למה המקרנים בארץ כ"כ יקרים ?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
wpfreaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

Optoma HD33 נמכר בחו"ל ב $1,354.94 (שווה ל 5200 ש"ח)

כאן דורשים עליו 11500 ש"ח (יותר מכפול).

1. יש סיבה להפרש הגדול ? אולי בגלל האחריות ?

2. במידה ומישהו הזמין את המקרן הזה מחו"ל כמה עלה עד הבית ? (כולל משלוחים ומיסים)

תודה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

מחיר צריך להשוות כמה זה עד הבית לא מחיר בחנות

יש מכס יש משלוח ליבואנים יש הוצאות נוספות גם לחנויות יש הוצאות נוספות
מי שקונה עושה את החשבון שלו

sagi1261
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 594
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

תוסיף מס הכנסה על הרווח של המוצר.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #4 

איזה שטויות אתם מדברים, זה החישוב הדפוק שאומרים לכם לעשות

החישוב צריך להיות מחיר עלות של היבואן ( שזה הרבה יותר נמוך מהמחיר הסופי של החנויות בחול ) + מיסים ( שגם זה יוצא הרבה יותר נמוך, בגלל שמי שקונה את המוצר ב1000$ או פחות לא ישלם מיסים על 1300 כמו שאתם תשלמו שתקנו בחנות ) ככה שהמחיר הסופי לא אמור להיות יותר גבוהה, ולגבי המשלוח, הדברם האלה מגיעים לרוב במכולות ומחיר המשלוח הוא זעום לכל יחידה

ומה הקשר מס הכנסה ? למה בחול אין מס הכנסה ? זה כבר המחירים אחרי הרווח של היצרן, ספק, חנות, וחלק מהמחירים בחול גם כולל מיסים מקומיים, ככה שזה אפילו הפרש יותר קטן

הסיבה שבארץ הכל ( ולא רק מקרנים ) יותר יקר, זה בגלל שאנשים לא אוהבים לעבוד פה קשה, למה למכור 10 מקרנים שאפשר למכור רק 2 ולהרוויח אותו הדבר ? גם חסכת 8 לקחות שיבלבלו לך את המוח, וגם הרווח את אותו הדבר

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #5 

@puma1
אתה כנראה לא יודע מה זה לנהל עסק בארץ, נתחיל מזה שהכמויות שנמכרות בארה"ב לדוגמה גדולות בהרבה כלומר אפשר להוזיל את המחיר.
עכשיו נניח, שהוא קיבל מחיר מיוחד ונשתגע שהוא משלם רק 1000 דולר פר מקרן, יש לך מע"מ 16 אחוז + מכס 17 אחוז, הנה התווספו להם עוד 340 דולר בערך.
תוסיף לזה עלויות של עסק, חשמל, ביטוח, עובדים, מיסים, ביטוח לאומי, שכירות, משלוח, תשלום לשחרור ובדיקה של המכשירים ועוד אלף ואחד דברים ותגיע למסקנה שהרווח לא גדול במיוחד.

אני לא לא ממש מכיר את תחום המקרנים אבל יכול להיות שיש גם יבואן באמצע שצריך להרוויח, אין מה לעשות המחירים יקרים פה מהרבה סיבות, במיוחד שכוח הקנייה בארץ חלש מאוד.

נניח שיש יבואן בארה"ב, הוא מקבל מחיר על 100,000 יחידות, לעומת יבואן בארץ שמזמין כמה? 1000?2000 יחידות? מוצרי פרימיום תמיד היו יקרים בארת וכמעט תמיד יהיו כנראה.

אגב, הנה המחיר באירופה(אנגליה ליתר דיוק):
http://www.amazon.co.uk/OPTOMA-HD33-3D- ... 180&sr=8-2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #6 

איזה 1000, נסה 100...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #7 

oferlaor כתב:איזה 1000, נסה 100...
...
:lol: :lol: :lol: עופר אתה צודק אבל שים לב שגם על ה 1000$ הראשון שהוזכר(מחיר הקניה של היבואן) אפשר לנסות מחיר אחר,לא? מה דעתך על נניח 500-750$ ? :)

עכשיו אפשר לנסות ולעשות חשבון מחדש.

wpfreaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

מישהו יכול לעזור לי כמה יעלה לי Optoma HD33 עד הבית ?

תודה

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

wpfreaky כתב:מישהו יכול לעזור לי כמה יעלה לי Optoma HD33 עד הבית ?

תודה
...
מעריך באזור ה8K כולל משלוח ומיסים.

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

wpfreaky כתב:Optoma HD33 נמכר בחו"ל ב $1,354.94 (שווה ל 5200 ש"ח)

כאן דורשים עליו 11500 ש"ח (יותר מכפול).

1. יש סיבה להפרש הגדול ? אולי בגלל האחריות ?

2. במידה ומישהו הזמין את המקרן הזה מחו"ל כמה עלה עד הבית ? (כולל משלוחים ומיסים)

תודה
...

אם היית שואל לפני שנתיים למה חשבון הסלולר מגיע ל- 700-800 שח , היית מקבל את אותה תשובה על עלויוות גבוהות ,אחזקה ! שרות ! מיסים , ולא נשכח חלילה עלויות שינוע לארץ !! פה באתר יאמרו לך ששינוע מקרן לארץ עולה לחברה לפחות 100$,אז מעניין כמה עולה לאותה חברה שינוע מדפסת שהנפח והמשקל שלה כפול ממקרן ונמכרת בחנות ב250 שח??
את מערכון המכונית של קלרשו אתה מכיר ? אז אנחנו בארץ פחות או יותר חיים "במוסך של סמי וסחבק " והכל פה מתנהל בדיוק כמו במערכון,
[ אז מה היה לנו ? :lol: ]
לאף חברה אין עלויות יתר למקרן מעבר למוצרים האחרים שהיא משווקת ,[נהפוך הוא מקרן הוא מוצר נישה שבנישה]ומקרן יעבור את אותו המסלול שרסיבר ,מסך, מדפסת וכו יעבור, אף חברה לא הקימה איזה מעבדה או מחלקה מיוחדת עבור המקרנים, והייתי מנחש אפילו שההתמקצעות שלהם בתחום המקרנים שואפת לאפס.
אז מה הסיבה ? טמעות לשמה [ עיין ערך חברות סלולר ] הפחדה וניגון על אחריות
אני יודע שמובילי האתר לא אוהבים את האמירה הזו - אבל בעיניי מי שקונה מקרן כזה בארץ במקום להזמין מחו"ל ולחסוך כ 5000 שח הוא פרייר ,

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

dydy
אתה באמת משווה חברות שהרוויחו מילארדי שקלים בשנה, שפנו לכל העם, לכל עסק... למקום קטן שמוכר מוצרי קולנוע ביתי שהביקוש שלהם לא בשמיים? אתה רציני? תבדוק כמה חנויות כאלה פשטו רגל... השוק הזה קשה מאוד, איך אתה בכלל יכול לעשות את ההשוואה הזו? במשך עשור כבר אומרים שהחברות עושקות אותנו, זו גם התשובה שהיית מקבל פה.

מן הסתם שיש כאלה שהתעשרו מזה, מה שאת שוכחים שצריך להרוויח, כמה רווח אתה מצפה שיישאר למישהו שמוכר רסיבר? מקרן? רמקולים? 100 שקל?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Bonanja כתב:@puma1

תוסיף לזה עלויות של עסק, חשמל, ביטוח, עובדים, מיסים, ביטוח לאומי, שכירות, משלוח, תשלום לשחרור ובדיקה של המכשירים ועוד אלף ואחד דברים ותגיע למסקנה שהרווח לא גדול במיוחד.
/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1340332180&sr=8-2
...
חחחחח ולחנויות בחול אין את ההוצאות האלה נכון? מעניין מאיפה אתה יודע שאין לי מושג מה זה עסק כאילו שאתה מכיר אותי ויודע מה אני עושה, אני יכול לתת לך לינקים לחנויות קטנות בארצות הברית שקונות הרבה פחות יחידות מהיבואנים בארץ ועדיין מוכרות כמו החניות הגדולות בארצות הברית

אבל כל עוד יש פראיירים שקונים, יש מי שידרוש, ככה שאל תחשוב שיש לי תלונות אליהם, והישראלים הם הפראיירים בכי גדולים למרות שהם חושבים בדיוק ההיפך, לך חסופר תראה כמה אנשים קונים במבה של אוסם אחרי כל המחאה המפגרת הזאת וכמה קונים במבה עם ממותג של הסופר שעולה חצי מחיר ויש לה אותו טעם ( במבה זה רק דוגמה, לצערי זה ככה בכל המוצרים ) פראיירים לא מתחלפים, בישראל הם רק מתרבים

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

puma1 כתב:
Bonanja כתב:@puma1

/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1340332180&sr=8-2
...
חחחחח ולחנויות בחול אין את ההוצאות האלה נכון? מעניין מאיפה אתה יודע שאין לי מושג מה זה עסק כאילו שאתה מכיר אותי ויודע מה אני עושה, אני יכול לתת לך לינקים לחנויות קטנות בארצות הברית שקונות הרבה פחות יחידות מהיבואנים בארץ ועדיין מוכרות כמו החניות הגדולות בארצות הברית

אבל כל עוד יש פראיירים שקונים, יש מי שידרוש, ככה שאל תחשוב שיש לי תלונות אליהם, והישראלים הם הפראיירים בכי גדולים למרות שהם חושבים בדיוק ההיפך, לך חסופר תראה כמה אנשים קונים במבה של אוסם אחרי כל המחאה המפגרת הזאת וכמה קונים במבה עם ממותג של הסופר שעולה חצי מחיר ויש לה אותו טעם ( במבה זה רק דוגמה, לצערי זה ככה בכל המוצרים ) פראיירים לא מתחלפים, בישראל הם רק מתרבים
...
להחזיק עסק ברוב מדינות העולם המפותחות הרבה יותר זול מפה, הרבה יותר זול, חנויות קטנות בארה"ב עדיין קונות מהיבואן המרכזי בדרך כלל שהוא מקבל מחיר שונה ממה שהיבואן בארץ מקבל.

אני לא פוסל את מה שאתה אומר, אבל אתה לא יכול להשוות מוצרי פרימיום כמו מקרן כזה לדוגמה לדברים הבסיסים כמו, סלולר, כבלים, אוכל, האוכל באמת יקר פה וחולבים אותנו.

בעלי העסקים פה, על כל שקל שהם מרוויחים, שקל הולך למדינה, ככה זה עובד ואתה מוזמן לבדוק את זה.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לא השוואתי את זה לאוכל בכלל, האוכל היה דוגמה לזה שהישראלים פראיירים, דופיקים אותנו כי אנחנו שותקים ואומרים תודה, אם אף אחד מחר לא יקנה מוצרים של אוסם ( ולא לאיזה יום וחצי ) אז אוסם תוריד מחירים בשביל להתחרות במותגים הזולים ( שוב אוסם ובמבה זה סתם דוגמה, זה ככה לגבי הרבה חברות ומוצרים שיש להם תחליפים זולים ולא פחות איכותיים )

בכל מקרה, כל עוד אנשים ממשיכים לשלם, וזה לא חשוב על מה, ידרשו יותר, זה נכון לאוכל, זה נכון לאלקרוניקה, וזה נכון גם לשיכרות ולדירות בתא וכן הלאה... שיש ביקוש המחירים קופצים

ולגבי ההשואה לשאר הדברים, זה לא אני עשיתי אותה

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #15 

אני לא מבין מה אנשים רצים להגן על כל אותם יבואנים ומתעלמים במפגין ממקרים שאפשר להשליך אותם על המקרה הנ"ל.

לדוגמא, מוצרי מחשב.
חלקי מחשב לא משתלם לקנות בחול, רק העלות של השילוח לארץ עולה על המחיר בארץ ואז גם מפסידים אחריות...
אז נכון, יבואו אנשים ויצעקו בקול תרועה "אין מיסים על מוצרי מחשב!!!"
נכון, אין מיסי יבוא... תוסיפו את זה למחיר המקרן, במקרה הזה, ועדיין תראו שהמחיר מופקע.

גם ליבואנים של חלקי המחשב יש עלויות מעבדה, עלויות שילוח, חשמל, מיסים, מים, ארנונה, עובדים ומה לא...

בקיצור, אם רוצים זה אפשרי.

אני לא חושב שלבעלים של החברות שמייבאות את המוצרים הללו יש מינוס בבנק, וזו בלשון המעטה.
בטוחני שמנכל יורוקום (ועמו הסליחה, סתם עלה לי בראש) מחזיק חשבון בנק "בריא".

אני בטוח שיש מלא סיבות למחירים הנ"ל.. אולי מיתוג אולי חמדנות אולי מי יודע מה...
לך תקנה בחנות של טומי חולצה פשוטה ב-20 דולר בארה"ב, בארץ 340 ש"ח... למה? ככה - מיתוג.

הפתרון הוא מאוד פשוט, לקנות כל מה שאפשר מחו"ל...
לאט לאט יותר אנשים יפסיקו לפחד ואז היבואנים ישנו גישה...

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #16 

shlomiassaf כתב: הפתרון הוא מאוד פשוט, לקנות כל מה שאפשר מחו"ל...
לאט לאט יותר אנשים יפסיקו לפחד ואז היבואנים ישנו גישה...
...
(l) (Y) :lol:
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #17 

נראה לי שבשוק המקרנים והסטריאו נוצר מצב בו ריבוי החנויות גורם דווקא לעליית המחירים - יש הרבה היצע אבל אין מספיק ביקוש...
אם היו פחות חנויות הצרכנים היו נהנים ממספר מצומצם של חנויות עם מקצועיות גבוהה מאוד ועם יכולת להתגמש במחירים כי היה להם מספיק לקוחות.
לכל אלא שטוענים שמעט חנויות היו קורעות את הצרכן במחירים אז התשובה היא ברורה - יותר ויותר אנשים היו מבצעים יבוא אישי מחול עד שהיו מגיעים לנקודת שיווי משקל שהיא נמוכה משמעותית מנקודת שיווי המשקל הנוכחית (בגלל ריבוי החנויות)...

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #18 

הפתרון שאני סגלתי זה יד 2.
אחת לשנתיים שלוש אני מחליף וקונה מוצר שעלה הון במחיר מצויין.
קחו לדוגמא את הרסיבר הנוכחי שלי, אונקיו 905. עלה במקור כ 16,000 שח. קניתי בן שלוש ב 4000 שח.
הוא לא פחות טוב מהדגמים החדשים של אונקיו (הוא לבטח בנוי טוב מהם, מיוצר ביפן, תומך בכל הפורמטים החדשים).
כנל רמקולים, אחת לכמה שנים מוסיף מעט ועולה שתי מדרגות. כעת אני עם זוג פארדייים סיגניצר s6 שעלו אצל היבואן למעלה מ 30000 שח ולי עלו סהכ כ 10000.
אין שום בעיה לעשות אותו דבר עם מקרן. מתפרסמים כאן מקרנים מעולים שעלו 16000 לפני שלוש שנים והם נמכרים בכ 20000-40000 שח.
דרך אגב גם בסלולרי...מכוניות.......
תנו למי שיש כסף מייותר לקנות חדש ואתם תתחדשו בכל שנתיים עם המוצר שלהם ועם עודף בכיס.

elito
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אם אפשר בחו'ל אז זה כדאי...לא בטוח

שליחה #19 

חברים, צר לי לאכזב את המתלהבים מיבוא אישי. הסיפורים על תקלות לאחר תקופה קצרה הינם רבות, הכסף שהלך לטימיון רק לשם חיסכון, וחוצמזה, ממתי קונים מוצר בלי אחריות ביטוח , טיפול במעבדה....בלי לראות את המוצר ,ככה קניית חתול בשק?! היבואנים בארץ מחוייבים להחזיק מחלקות מסויימות שאינן יצרניות , כמו גם רכישת מינימום מוצרים בשנה, והשילוח לישראל הוא בעייתי עקב מיקומה הגיאוגרפי. שיטת המיסוי בארץ שונה מאוד מבחו'ל, והמכס מקשה , מעבר מכסים באיחוד האירופי הוא שולי, ארה'ב היא מעצמה בהזמנות מוצרים לעומת ישראל, כך שיש לעשות צדק. יבואן לוקח סיכון רב, וזכותו להרוויח, חברים אין זו בושה...בושה היא לציונות להוציא כספים 8) החוצה במקום שמשפחות ישראליות יתפרנסו. אל תשכחו שכח העבודה בישראל , ובמיוחד לאחר המחאה הוא יקר יחסית לחו'ל....

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

חחחח כח העבודה יקר יותר אחרי המחאה ? חחחחחח... קודם שישלמו פה חצי מהמשכורות שיש בחול, אחר כך נדבר

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”