התלבטות אחרונה לפני קניית רמקולים מדפיים Focal 705 / 706 / 707 / 806

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם :)

כנראה שביום ראשון\שני הקרוב אני אלך לקנות את אחד הרמקולים המדפיים מהדגמים הבאים:
705 / 706 / 707 / 806 של JM LAB FOCAL .

הרמקולים יחוברו לרסיבר חדש שיקנה גם כן אחריהם - אשמח להמלצה לרסיבר מתאים, כרגע אני דיי נעול על הRXV-467
האם Yamaha ואחד ה Focal מהדגמים הנ''ל זהו שילוב טוב?

הרמקולים ישמשו כזוג מדף קדמי מתוך מערכת 5.1 לחדר שלי, גודלו 3.5 על 3 מטר.
הרמקולים הקדמיים הנוכחים הם wharfedale 9.1 שעבדו עד לא מזמן עם HK AVR 255
הם יעברו לאחורה כנראה בתור אחוריים.
השימושיים העיקריים שלי הם 70% מוזיקה בסטיריאו מהמחשב (כל המערכת מחוברת 95% מהזמן למחשב) ו-30% ק''ב.

האם הרמקולים מתאימים? איזה דגם מהנ''ל הכי מומלץ? מה ההבדלים?

תודה רבה מראש ! :wink:

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 495
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

djr כתב:שלום לכולם :)

כנראה שביום ראשון\שני הקרוב אני אלך לקנות את אחד הרמקולים המדפיים מהדגמים הבאים:
705 / 706 / 707 / 806 של JM LAB FOCAL .

הרמקולים יחוברו לרסיבר חדש שיקנה גם כן אחריהם - אשמח להמלצה לרסיבר מתאים, כרגע אני דיי נעול על הRXV-467
האם Yamaha ואחד ה Focal מהדגמים הנ''ל זהו שילוב טוב?
תודה רבה מראש ! :wink:
...
היית בחנות ושמעת את השילוב שעליו מדובר ?
אם כן, אהבת את התוצאה ?
אם עדיין לא שמעת את השילוב, לך לשמוע.
לדעתי תוכל למצוא את הרמקולים בפיוז, לא בטוח שכולם בתצוגה.

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

לא שמעתי את השילוב הנ''ל, אני כנראה חייב ללכת הפוקאל כי פשוט אני יכול לקבל אותם במחיר ממש מעולה לכן אין לי ברירה.
השאלה שלי היא מהנסיון שלכם - איזה רסיבר הכי מתאים ומומלץ לרמקולים הנ''ל? איזה דגם הייתם לוקחים בהתאם לדרישות ולמצב אצלי?

תודה רבה מראש !

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני שמעתי את ה806 בפיוז מוגבר ע"י nad וע"י rotel
זה היה די מזמן ואני לא זוכר כדי לתאר לך את התוצאה
אני באופן אישי בחרתי לקנות רמקולים אחרים

אני מציע לך שוב, לא לקנות רמקולים רק לפי המלצה בפורום

לך לשמוע אותם, בכל חנות שבה הם מוצגים ישמיעו לך אותם כדי שתוכל להתרשם ולהחליט איזה רסיבר לצרף להם.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

אתה ממהר להסיק מסקנות.
אני לא בטוח שאתה "חייב" פוקאל ולא הייתי רוכש רמקולים רק בגלל שיש לי אפשרות לרכוש אותם בהנחה ניכרת.
מערכת אודיו זה מוצר שמטרתו להסב לנו הנאה.
אם אתה רוכש רמקולים שאתה לא אוהב את הסאונד שלהם או שהם לא עושים לך חשק להאזין, אז מה זה משנה כמה הם עלו ואיזו הנחה קיבלת?
בשורה התחתונה - הם לא עושים את הייעוד שלהם, גם אם תקבל אותם בחינם.

מציע לך לסור לחנות מתמחה, פיוז למשל, ולשמוע את הרמקולים השונים.
אם יש לך כעת הגברה, לא הייתי ממהר להחליף אותה לפני שאתה מאזין חודש-חודשיים לרמקול ויודע להגדיר מה אתה רוצה לשפר.

הסדרה 8XX של פוקאל עדיפה על פני הסדרה 7XX .
יש לי את ה 806 כקדמיים ואת ה 706 כאחוריים. ממליץ לך להתרכז בסדרה 8XX .

אם אתה לא מחבר סאב , אני חושב שה 807 יהיה מתאים יותר כי יש לו באס יותר מודגש (לטעמי מודגש מידי...)
אם יש לך סאב, אז גם ה 806 יכול להיות בחירה טובה כי ממילא התחום התחתון יושלם ע"י הסאב.

שיהיה לך בהצלחה,
ארז

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

ה HK 255 הנוכחי בתיקון עקב חלק פנימי שנשרף כנראה... לכן אהיה חייב לקנות רסיבר חדש
ומכאן אזדקק להמלצות שלכם עם נסיון הרבה יותר גדול משלי.
האמת היא שאני לא ממש בהגדרה של 'אודיופיל' או אפילו לא מתקרב לזה,
אני פשוט רוצה לשדרג את המערכת הנוכחית (Diamond 9.1) למשהו איכותי יותר שאני ארגיש הבדל גדול

עד היום בסך הכל אני מרוצה מה-9.1 , אבל אני מוכן להשקיע קצת יותר כדי לקבל תמורה גבוהה יותר.
השאלה שלי האם רמקולים ב 4K יכולים להשתוות לרמקול ב-2K ? ואת זה אני אומר כי הפוקאל זמינים לידיי בהנחה משמעותית זאת אומרת שהשאלה כרגע היא האם ישנם רמקולים עד 2-2.5K שיכולים להשתוות מבחינת האיכות לרמקולים של פוקאל שנמכרים ב-4K ? זה פשוט יחסוך לי את כל החיפושים והבדיקות.

לגבי הסדרות - ארז , כמובן שה-8XX עדיפה על פני ה-7XX מן הסתם זה דיי ברור כשהסדרה גבוהה יותר,
השאלה היא האם ההבדלים מורגשים בתמורה להבדלי מחיר? (במקרה שלי הבדל של 700ש''ח בין ה706 לבין ה806 ואותו דבר בין ה706 ל -705)

אגב, אין באיזור שלי חנות של 'פיוז' לכן אין באפשרותי ללכת ולהאזין לרמקולים, אני מאיזור ירושלים

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

פער של 700 ש"ח בין ה 706 ל 806 הוא לדעתי פער קטן. אני הייתי בוחר ב 806 .
את ה 705 לא שמעתי אבל אני מכיר את ה 706 .
אם זה נכנס לך בתקציב - לך על ה 806 אבל אתה ממש לשמוע אותו קודם באוזניך. בטוח שיש מקומות בירושלים שניתן לשמוע אותם.

ארז

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

מה ההבדלים העיקריים בין ה 706 ל-806 ? האם אני בתור אחד שעד היום היה מרוצה מה9.1 ירגיש הבדל?
בדקתי עכשיו והפער הוא בעצם 1100-1200ש''ח ולא 700ש''ח (הפעם בין 705 ל 706 הוא 700 )

אז בעצם כרגע זה תמונת המצב:
יש תקציב בדיוק ל-706 , אם ההפרש של 1100שקל ביניהם באמת משתלם ומורגש אנסה לגרד עוד טיפה בשביל זה.
עכשיו שאלה לגבי רסיבר תואם שיוכל להפיק את המקסימום מהרמקולים האלו עד 2K מה מומלץ מנסיונכם ?

תודה רבה לכולם על העצות, המלצות והארות !

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

איך מישהו יכול לדעת אם השדרוג ל 706 יספק אותך או לא או האם ההבדלים בין ה 706 ל 806 שווים לך את ההפרש הכספי והאם אתה בכלל תרגיש בהבדל ביניהם?
לשאלתך לגבי ההבדלים - הם נשמעים שונה. אתה צריך לשמוע אותם בשביל לגבש דיעה.
אני בכלל לא מבין מדוע אתה רוצה לשדרג - אם טוב לך עם ה 9.1 ואתה לא מסוגל לומר מה אתה רוצה לשפר אז אולי אלה רמקולים שמתאימים לך ולטעמך ולכן אין צורך בשינוי.

לגבי רסיבר תואם - אין רסיבר ב 2K שיפיק מהם את המקסימום. בזה אתה יכול להיות בטוח.
לטעמי, שילוב של ימאהה לא כל כך מוצלח.

ארז

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אוקיי, את ההבדל בין ה706 ל-806 אני אלך לשמוע בעצמי ואבחר אם משתלם להוסיף את הפער ביניהם.

לגבי השילוב עם הרסיבר, אם הימאהה הוא לא שילוב טוב לטעמך, איזה כן? אולי ה HK עדיפים? או פיוניר ?

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

djr כתב:אוקיי, את ההבדל בין ה706 ל-806 אני אלך לשמוע בעצמי ואבחר אם משתלם להוסיף את הפער ביניהם.

לגבי השילוב עם הרסיבר, אם הימאהה הוא לא שילוב טוב לטעמך, איזה כן? אולי ה HK עדיפים? או פיוניר ?
...
השילוב העדיף הוא זה שנשמע לטעמך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”