זאת טיפשות או תמימות ?
תשמעו אני נתקל במלא אנשים שאומרים לי שטוב להם באפ"ס (אורנג', פלאפון וסלקום).
כאשר אני מנסה לשכנע אותם קלות שהחברות החדשות מציעות מחיר הרבה יותר זול הם עונים לי:
"עד עכשיו שילמתי על 500 דקות 200 שקל ועכשיו הציעו לי מסלול ללא הגבלה ב- 130 ש"ח - לא משתלם ? חסכתי כסף!".
"עזוב אותי, אני נשאר איפה שאני ולא רוצה לעזוב" - אפילו שהוא משלם 90 אגורות לדקה.
ועוד ציטוטים דומים.
לא משנה כמה אני מסביר את עצמי הם נשארים בשלהם...
אני אומר להם שהחברות החדשות אפילו יותר טובות, שהמחיר יותר זול, אבל הם בכוח רוצים להישאר באפ"ס.
זו טיפשות או תמימות.... אני כבר לא יודע.
כאשר אני מנסה לשכנע אותם קלות שהחברות החדשות מציעות מחיר הרבה יותר זול הם עונים לי:
"עד עכשיו שילמתי על 500 דקות 200 שקל ועכשיו הציעו לי מסלול ללא הגבלה ב- 130 ש"ח - לא משתלם ? חסכתי כסף!".
"עזוב אותי, אני נשאר איפה שאני ולא רוצה לעזוב" - אפילו שהוא משלם 90 אגורות לדקה.
ועוד ציטוטים דומים.
לא משנה כמה אני מסביר את עצמי הם נשארים בשלהם...
אני אומר להם שהחברות החדשות אפילו יותר טובות, שהמחיר יותר זול, אבל הם בכוח רוצים להישאר באפ"ס.
זו טיפשות או תמימות.... אני כבר לא יודע.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
תמימות לחשוב שהחברות החדשות טובות יותר מהחברות הקיימות. הן עוד לא הוכיחו את עצמן.
החברות הקיימות היום מציעות גם הן מסלולים תחרותיים.
להרבה אנשים, נוח יותר, שיש להם מרכז שירות בעיר בו הם יכולים לתקן את המכשיר הסלולארי שלהם ללא תשלום - במיוחד אם מדובר בסמרטפון.
להרבה אנשים יש מסלולים של חיובים זיכויים עדיין ולא תמיד משתלם להם לעבור.
אנשים הורגלו להפנות את כל זעמם לחברות הגדולות. עכשיו נחכה לשלל התלונות ממי שיקנו מכשירים מכל מיני יבואנים מפוקפקים, וללא שירותי מעבדה, ביטוח גנבות וכו'.
המהפכה הסלולארית הזאת הוליכה אותנו אחורה ולא קדימה.
להרבה אנשים, נוח יותר, שיש להם מרכז שירות בעיר בו הם יכולים לתקן את המכשיר הסלולארי שלהם ללא תשלום - במיוחד אם מדובר בסמרטפון.
אנשים הורגלו להפנות את כל זעמם לחברות הגדולות. עכשיו נחכה לשלל התלונות ממי שיקנו מכשירים מכל מיני יבואנים מפוקפקים, וללא שירותי מעבדה, ביטוח גנבות וכו'.
המהפכה הסלולארית הזאת הוליכה אותנו אחורה ולא קדימה.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
לא יודע מה איתכם, אבל אני עברתי לגולן טלקום, מקסימום הפסדתי כסף על סים
סלקום לא היו מוכנים לעשות שום דבר, אני גם מאנשים שהם בהתחייבות על מכשיר, אבל אם הניוד הזה יוצה לי יותר זול.
אם הרשת באמת טובה וכו', אני מנייד את 4 הקווים הנוספים שלי לגולן.
סלקום לא היו מוכנים לעשות שום דבר, אני גם מאנשים שהם בהתחייבות על מכשיר, אבל אם הניוד הזה יוצה לי יותר זול.
אם הרשת באמת טובה וכו', אני מנייד את 4 הקווים הנוספים שלי לגולן.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
על אותו משקל זו תמימות ו"עיוורון" להגיד שהחברות הותיקות טובות מהחדשות.roypeles כתב:תמימות לחשוב שהחברות החדשות טובות יותר מהחברות הקיימות. הן עוד לא הוכיחו את עצמן.
המהפכה הסלולארית הזאת הוליכה אותנו אחורה ולא קדימה....
לא בכדי הציבור פיתח אליהם שינאה וכעס עצום.
המרכזי שירות שלהם שווים ל-*** ועל שירותי המעבדה אם בכל זאת הם מוצאים לנכון לתת לך אתה משלם.
המהפכה הזאת הוליכה אותנו קדימה ועוד איך קדימה, כנראה שהכסף אצלך הוא לא מספיק חשוב או שלא חסר לך.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- roypeles
- חבר מביא חבר

כנראה הבנת אותי לא נכון (או יותר נכון פירשת אותי) אז אני אבהיר - לא באתי ולא סינגרתי לרגע על החברות הקיימות. לא קיימת שם מילה טובה אחת עליהן וגם אני אכלתי לא מעט חצץ מהן.shraga007 כתב:על אותו משקל זו תמימות ו"עיוורון" להגיד שהחברות הותיקות טובות מהחדשות.roypeles כתב:תמימות לחשוב שהחברות החדשות טובות יותר מהחברות הקיימות. הן עוד לא הוכיחו את עצמן.
המרכזי שירות שלהם שווים ל-*** ועל שירותי המעבדה אם בכל זאת הם מוצאים לנכון לתת לך אתה משלם.
המהפכה הזאת הוליכה אותנו קדימה ועוד איך קדימה, כנראה שהכסף אצלך הוא לא מספיק חשוב או שלא חסר לך....
וזה שהתכוונתי שהמהפכה הוליכה אחורה ולא קדימה זה בידיוק בגלל שהכסף לא צומח על העצים. אישית, אני היום עם מכשיר בן 3 שנים. קשה לי להוציא היום 4000 ש"ח מהכיס על מכשיר חדש לשדרוג. פעם הייתי משלם אותו דבר עם או בלי המכשיר הכי חדיש (אולי עם הפרש זניח).
בכל העולם נהוג כי יש סבסוד משמעותי על מכשירים עם חוזה התקשרות. פה כבר אין סבסוד על מכשירים.
כמו שאמרתי פעמיים בשרשורים אחרים - הסמרטפונים יחזרו להיות סמל סטטוס. ולפחות 80 אחוז ממחזיקי האייפון כיום - זה יהיה אולי האייפון האחרון שהם יחזיקו.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אני לא כל כך מסכים איתך.
אני מסכים שהוצאה של 4000 שקל על סמארטפון זה טירוף ואני אישית מגביל את עצמי עד לסך של 3000 וגם זה לא מעט(הסכמתי רק בגלל הניתוק זיקה)
אבל כיום יש סמארטפונים גם בעלות של 2000-2500 שקל(כמו ה-S2 והנוט) שהם לא נופלים הרבה מה-S3 אם בכלל.
אייפון זה אכן סמל סטטוס והמחיר המוגזם שלו באמת לא מצדיק.
אבל וזה האבל הגדול, כיום כל חנות מאפשרת פריסה של תשלומים תמורת תוספת לא גדולה למחיר כך שבשיקול עם החבילות החדשות שהציעו המפעילות החדשות אתה מגיע לחשבון הרבה הרבה יותר נמוך ממה שהורגלנו עד היום.
לדוגמא:
נאמר ויש סמארטפון שמחיר השוק שלו הוא 2500 שקל למזומן או למספר תשלומים קטן,
נאמר ונוסיף 300 שקלים על מנת לקבל 36 תשלומים.
יוצא 2800 לחלק ל-36 יוצא 78 שקלים לחודש.
נוסיף נאמר 99 שקל לחבילת הכל כלול
---------------------------------------------
סגרת חשבונית כולל הכל ב-176 שקלים.
לא נראה לי שהיה מחיר כזה מעולם.
אני מסכים שהוצאה של 4000 שקל על סמארטפון זה טירוף ואני אישית מגביל את עצמי עד לסך של 3000 וגם זה לא מעט(הסכמתי רק בגלל הניתוק זיקה)
אבל כיום יש סמארטפונים גם בעלות של 2000-2500 שקל(כמו ה-S2 והנוט) שהם לא נופלים הרבה מה-S3 אם בכלל.
אייפון זה אכן סמל סטטוס והמחיר המוגזם שלו באמת לא מצדיק.
אבל וזה האבל הגדול, כיום כל חנות מאפשרת פריסה של תשלומים תמורת תוספת לא גדולה למחיר כך שבשיקול עם החבילות החדשות שהציעו המפעילות החדשות אתה מגיע לחשבון הרבה הרבה יותר נמוך ממה שהורגלנו עד היום.
לדוגמא:
נאמר ויש סמארטפון שמחיר השוק שלו הוא 2500 שקל למזומן או למספר תשלומים קטן,
נאמר ונוסיף 300 שקלים על מנת לקבל 36 תשלומים.
יוצא 2800 לחלק ל-36 יוצא 78 שקלים לחודש.
נוסיף נאמר 99 שקל לחבילת הכל כלול
---------------------------------------------
סגרת חשבונית כולל הכל ב-176 שקלים.
לא נראה לי שהיה מחיר כזה מעולם.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
אפ"ס שטפו לך את המוח ועשו בו מה שהן רוצות ובגלל זה אתה חושב ככה.roypeles כתב:כנראה הבנת אותי לא נכון (או יותר נכון פירשת אותי) אז אני אבהיר - לא באתי ולא סינגרתי לרגע על החברות הקיימות. לא קיימת שם מילה טובה אחת עליהן וגם אני אכלתי לא מעט חצץ מהן.shraga007 כתב:על אותו משקל זו תמימות ו"עיוורון" להגיד שהחברות הותיקות טובות מהחדשות.roypeles כתב:תמימות לחשוב שהחברות החדשות טובות יותר מהחברות הקיימות. הן עוד לא הוכיחו את עצמן.
המהפכה הזאת הוליכה אותנו קדימה ועוד איך קדימה, כנראה שהכסף אצלך הוא לא מספיק חשוב או שלא חסר לך....
וזה שהתכוונתי שהמהפכה הוליכה אחורה ולא קדימה זה בידיוק בגלל שהכסף לא צומח על העצים. אישית, אני היום עם מכשיר בן 3 שנים. קשה לי להוציא היום 4000 ש"ח מהכיס על מכשיר חדש לשדרוג. פעם הייתי משלם אותו דבר עם או בלי המכשיר הכי חדיש (אולי עם הפרש זניח).
בכל העולם נהוג כי יש סבסוד משמעותי על מכשירים עם חוזה התקשרות. פה כבר אין סבסוד על מכשירים.
כמו שאמרתי פעמיים בשרשורים אחרים - הסמרטפונים יחזרו להיות סמל סטטוס. ולפחות 80 אחוז ממחזיקי האייפון כיום - זה יהיה אולי האייפון האחרון שהם יחזיקו....
אם אתה חושב שסמאטרפון עולה 4000 שקל זה כי אפ"ס הרגילו אותך שזה המחיר. בתכלס בחנויות פרטיות הוא עולה 2500 שקל אם לא פחות.
חוץ מזה אתה חושב שאפ"ס הביאו לך מכשיר חינם ??? אתה חי בסרט. אתה שילמת עליו כמו גדול!
היום סמאטרפון עולה נגיד 70 ש"ח בחודש + 89 ש" למסלול ללא הגבלה, יוצא לך: 159 ש"ח.
אני רוצה לראות חבילה אחת של אפ"ס בכל שנות קיומיהן שהציעו לך מסלול ללא הגבלה כולל סמארטפון ב- 160 ש"ח.
על אנשים כמוך פתחתי את הפוסט. אתם נשארים באפ"ס בעיניים עצומות. יורקים לכם בפנים ואתם לעומת זאת נותנים להם להמשיך לחלוב אתכם.
חוץ מזה גם בחברות החדשות יש עמדות מכירה ושירות פרונטליות. וגם להם יש מרכז תיקונים והכל.
בגולן אין כי הוא לא מוכר מכשירים.
אבל הנה דוגמה טובה לאיך אתה מסלף את האמת ואומר מה שנוח לך. אני לא מאשים אותך. זה אפ"ס השפיעו עליך ככה.
*אפ"ס = אורנג' פלאפון וסלקום.
- roypeles
- חבר מביא חבר

תרגע עם תאוריות הקונספרציות. אף אחד לא משפיע, אף אחד לא יורק, אף אחד לא מסלף ואתה נורא אמוציונאלי ולוקח את זה קשה. אפשר גם להגיב עניינית ובנועם.
תשב, תרגע, תשתה מים קרים, ותקרא שוב את הדברים, וגם בין השורות. גם אם לא הכל מדוייק לא הכל שטויות.
תשב, תרגע, תשתה מים קרים, ותקרא שוב את הדברים, וגם בין השורות. גם אם לא הכל מדוייק לא הכל שטויות.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
גם אני נוטה להסכים בגדול עם פותח הדיון. אבל מה שנכון נכון - לא תמיד ולא לכל לקוח משתלם לקום ולעזוב.
יש לא מעט לקוחות שהתחייבו על מחיר אסטרונומי על מכשיר הסלולר בחברות הגדולות והם כרגע מקבלים עליו זיכוי חלקי או מלא עבור תכנית מסויימת ועזיבה של החברות תגרור תשלום של אלפי שקלים שלא בטוח ששווה למהר ולעזוב.
אז הלקוחות האלה כרגע יושבים על הגדר ובוחנים מה הולך לקרות בשוק בטווח הארוך ולא בחודש חודשיים הקרובים.
דבר נוסף, roypeles, נכון שקשה לרכוש מכשיר ב 4000 שקל ללא סבסוד - אבל כל הקטע של הסבסוד זה אשליה.
חברות הסלולר הגדולות נהגו ועדיין נוהגות לתמכר את מכשירי הסלולר בכמה עשרות אחוזים (לפעמים עולה כמעט פי 2) יותר ממחירי השוק ואז הן כאילו "באות לקראתך" עם תכנית של חיוב זיכוי על המכשיר -
בתנאי שאתה מצטרף לאיזה תכנית שערורייתית של איזה 200-250 שקל בחודש או משהו בסגנון.
אתה לא צריך יותר את "הטובות" האלה - פשוט קונים מכשיר לבד ב 36 תשלומים במחיר שהוא משמעותית זול יותר מהמחיר שהן מציעות ואז מצטרפים לאיזה תכנית שבא לך מאיזה חברה שבא לך.
גם אם תקנה היום את הגלקסי S3 שרק יצא ותחלק את הקניה ל 36 תשלומים זה ייצא קצת מעל ל 100 ש"ח (בהערכה), עכשיו תוסיף על זה תכנית כלשהי שמתאימה לך, נניח הכל כלול של הוט-מובייל, וקבלת מכשיר + תכנית הכל כלול בכ- 200 ש"ח לחודש. סלקום מציעים (סתם בדקתי הרגע לפי האתר שלהם..) אותו במחיר חודשי של 125 ש"ח ב 36 תשלומים ותוסיף על זה עוד חבילה של הכל כלול שאם אני זוכר נכון היא מתומכרת באיזה 140 ש"ח ותראה לאן הגעת.
רוצה סבסוד? בבקשה - אם אתה מדבר מעל 149 בחודש (למה שאני אדבר ב 149 שח בחודש, מה זה התכנית הזו?!) הם מסבסדים חלק מהעלות ונותנים לך אותו ב 95 ש"ח.
זאת אומרת, איך שאתה לא מסובב את זה, אתה גם מפסיד כסף וגם מחויב לחברה שלא בטוח שתרצה להיות שם בהמשך הדרך..
שורה תחתונה - הסבסוד זו אשליה כיום. היתה תקופה (כשלא היתה שום תחרות) שזו היתה הדרך הפשוטה והזולה ביותר להשיג סמארטפון מתקדם ולקבל את התכנית המתאימה כדי להשתמש בו בכיף. היום, זה כבר ממש לא כך.
יש לא מעט לקוחות שהתחייבו על מחיר אסטרונומי על מכשיר הסלולר בחברות הגדולות והם כרגע מקבלים עליו זיכוי חלקי או מלא עבור תכנית מסויימת ועזיבה של החברות תגרור תשלום של אלפי שקלים שלא בטוח ששווה למהר ולעזוב.
אז הלקוחות האלה כרגע יושבים על הגדר ובוחנים מה הולך לקרות בשוק בטווח הארוך ולא בחודש חודשיים הקרובים.
דבר נוסף, roypeles, נכון שקשה לרכוש מכשיר ב 4000 שקל ללא סבסוד - אבל כל הקטע של הסבסוד זה אשליה.
חברות הסלולר הגדולות נהגו ועדיין נוהגות לתמכר את מכשירי הסלולר בכמה עשרות אחוזים (לפעמים עולה כמעט פי 2) יותר ממחירי השוק ואז הן כאילו "באות לקראתך" עם תכנית של חיוב זיכוי על המכשיר -
בתנאי שאתה מצטרף לאיזה תכנית שערורייתית של איזה 200-250 שקל בחודש או משהו בסגנון.
אתה לא צריך יותר את "הטובות" האלה - פשוט קונים מכשיר לבד ב 36 תשלומים במחיר שהוא משמעותית זול יותר מהמחיר שהן מציעות ואז מצטרפים לאיזה תכנית שבא לך מאיזה חברה שבא לך.
גם אם תקנה היום את הגלקסי S3 שרק יצא ותחלק את הקניה ל 36 תשלומים זה ייצא קצת מעל ל 100 ש"ח (בהערכה), עכשיו תוסיף על זה תכנית כלשהי שמתאימה לך, נניח הכל כלול של הוט-מובייל, וקבלת מכשיר + תכנית הכל כלול בכ- 200 ש"ח לחודש. סלקום מציעים (סתם בדקתי הרגע לפי האתר שלהם..) אותו במחיר חודשי של 125 ש"ח ב 36 תשלומים ותוסיף על זה עוד חבילה של הכל כלול שאם אני זוכר נכון היא מתומכרת באיזה 140 ש"ח ותראה לאן הגעת.
רוצה סבסוד? בבקשה - אם אתה מדבר מעל 149 בחודש (למה שאני אדבר ב 149 שח בחודש, מה זה התכנית הזו?!) הם מסבסדים חלק מהעלות ונותנים לך אותו ב 95 ש"ח.
זאת אומרת, איך שאתה לא מסובב את זה, אתה גם מפסיד כסף וגם מחויב לחברה שלא בטוח שתרצה להיות שם בהמשך הדרך..
שורה תחתונה - הסבסוד זו אשליה כיום. היתה תקופה (כשלא היתה שום תחרות) שזו היתה הדרך הפשוטה והזולה ביותר להשיג סמארטפון מתקדם ולקבל את התכנית המתאימה כדי להשתמש בו בכיף. היום, זה כבר ממש לא כך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בנושא שירות הלקוחות, עדיין החברות הותיקות טובות יותר. לילדים אני מארגן סימים של החברות החדשות.
אני באורנג' ומאוד לא מרוצה, החל מתחילת השנה מספר הניתוקים וההפרעות בשיחות שהיו לי קפצו באופן מטורף. תחילה הם טענו שיש לי בעיה נקודתית, אח"כ הודיעו שהרשת בשדרוגים. כמה זמן הרשת בשדרוגים ? חצי שנה?!
הבעיה שאין אלטרנטיבה. כולם משתמשים באותה תשתית, גם החברות החדשות וגם הישנות. אז יש יותר אנשים על הרשת, משלמים פחות כסף - הרשת הרבה פחות יציבה. אין לאף אחד כיום גלישה נורמלית יותר. כולם נתקעים. שיחות מתנתקות כבר לכולם.
בקיצור, ממדינה שבה שילמנו יותר מדי אבל הרשת הסלולרית היתה טובה, ירדנו לתשלום זיל הזול עם רשתות סלולריות שקורסות לחלוטין.
פחות מעניין אותי המחיר כרגע, השאלה היא מי יכול לתת לי שירות שבו הקו לא יתנתק 5 פעמים כשאני מדבר עם מישהו על כביש 6.
אני באורנג' ומאוד לא מרוצה, החל מתחילת השנה מספר הניתוקים וההפרעות בשיחות שהיו לי קפצו באופן מטורף. תחילה הם טענו שיש לי בעיה נקודתית, אח"כ הודיעו שהרשת בשדרוגים. כמה זמן הרשת בשדרוגים ? חצי שנה?!
הבעיה שאין אלטרנטיבה. כולם משתמשים באותה תשתית, גם החברות החדשות וגם הישנות. אז יש יותר אנשים על הרשת, משלמים פחות כסף - הרשת הרבה פחות יציבה. אין לאף אחד כיום גלישה נורמלית יותר. כולם נתקעים. שיחות מתנתקות כבר לכולם.
בקיצור, ממדינה שבה שילמנו יותר מדי אבל הרשת הסלולרית היתה טובה, ירדנו לתשלום זיל הזול עם רשתות סלולריות שקורסות לחלוטין.
פחות מעניין אותי המחיר כרגע, השאלה היא מי יכול לתת לי שירות שבו הקו לא יתנתק 5 פעמים כשאני מדבר עם מישהו על כביש 6.
נראה לי שיש לך בעיה נקודתית בטלפון.
אני מדבר חופשי מכביש 6 ומכבישים אחרים בלי להרגיש...
אני מדבר חופשי מכביש 6 ומכבישים אחרים בלי להרגיש...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/