מהמבחן שעשו כאן,X-Rite i1Display Pro לוקח את כולם בהליכה מלבד את BasICColor DISCUS שעולה פי 5 יותר יקר.
נראה לי שזה מה שאני אקנה.
אני מקווה שהתוכנה שמגיעה עם החומרה הינה מספקת ואני לא צריך להוציא עוד כסף על תוכנה כמו ChromaPure או CalMAN.
אם למישהו יש חומרה כזאת (איך זה נקרא בעברית? קליבר? חיישן? מודד?) אשמח לשמוע איזה יש לו.
תודה!
androidsmart
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שליחה
TheWiz כתב:מהמבחן שעשו כאן,X-Rite i1Display Pro לוקח את כולם בהליכה מלבד את BasICColor DISCUS שעולה פי 5 יותר יקר.
נראה לי שזה מה שאני אקנה.
אני מקווה שהתוכנה שמגיעה עם החומרה הינה מספקת ואני לא צריך להוציא עוד כסף על תוכנה כמו ChromaPure או CalMAN.
אם למישהו יש חומרה כזאת (איך זה נקרא בעברית? קליבר? חיישן? מודד?) אשמח לשמוע איזה יש לו.
תודה!
...
נראה לי נחמד, לך על זה וספר חויות, אני גם התענייתי להשיג כזה ובסוף אני עשיתי כיול עם סירטי כיול שהורדתי אבל ללא סנסור.
TheWiz
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
שליחה
הזמנתי ב-225$.
[left]225$ X 3.9 = 887.5 NIS
16% TAX
Total = 1,018 NIS[/left]
אני יעדכן שאקבל אותו
androidsmart
חבר פעיל מאוד
שליחה
TheWiz כתב:הזמנתי ב-225$.
16% TAX
Total = 1,018 NIS[/left]
אני יעדכן שאקבל אותו
...
תתחדש, איפה היזמנת? שלח לינק אם אפשר.
MarioMan
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
שליחה
תוכנות חינמיות יש את ColorHCFR שאינה רעה בכלל אבל אני יותר אוהב את Calman שבתשלום.
אחד היתרונות של Calman זה היכולת לעבוד עם Test Pattern Generators או התקנים חיצוניים אחרים בעלי Test Patterns מובנים כגון מעבדי תמונה ואחרים - זה הופך את מהלך הכיול להרבה יותר נוח כי לא צריך לפקד על 2 חזיתות אלא רק על המדידה כי התבנית משתנה אוטומטית בהתאם לנתון שרוצים למדוד.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
androidsmart
חבר פעיל מאוד
שליחה
MarioMan כתב:תוכנות חינמיות יש את ColorHCFR שאינה רעה בכלל אבל אני יותר אוהב את Calman שבתשלום.
אחד היתרונות של Calman זה היכולת לעבוד עם Test Pattern Generators או התקנים חיצוניים אחרים בעלי Test Patterns מובנים כגון מעבדי תמונה ואחרים - זה הופך את מהלך הכיול להרבה יותר נוח כי לא צריך לפקד על 2 חזיתות אלא רק על המדידה כי התבנית משתנה אוטומטית בהתאם לנתון שרוצים למדוד.
...
עם איזה colormeter אתה משתמש עם ColorHCFR, על מה אתה ממליץ?
TheWiz
חבר מביא חבר
שליחה
androidsmart כתב:
TheWiz כתב:הזמנתי ב-225$.
16% TAX
Total = 1,018 NIS[/left]
בארץ יש חברה בשם ד.ח מדיה קומפני מבני ברק שמבקשים 1,400 ש"ח בשביל זה. מכיוון שלא בא לי לשם 40% יותר הזמנתי באי.בי
TheWiz
חבר מביא חבר
שליחה
MarioMan כתב:תוכנות חינמיות יש את ColorHCFR שאינה רעה בכלל אבל אני יותר אוהב את Calman שבתשלום.
...
אין לי מושג מה זה אומר אבל אני עושה כן עם הראש....
אני השתמש ב-Point&Shot בתוכנה בלי יותר מדי כאב ראש.
רק כדי להיות בטוח הורדתי גם את CalMAN.
MarioMan
עוסק בתחום
שליחה
androidsmart כתב:
...
עם איזה colormeter אתה משתמש עם ColorHCFR, על מה אתה ממליץ?
...
אני לא משתמש ב-ColorHCFR אלא ב-Calman. את ColorHCFR רק בדקתי - שוב, זו לא תוכנה רעה אלא להיפך, פשוט אני יותר אוהב את Calman.
לגבי הקולורימטר - משתמש ב-i1 Display2 - בזמנו בתקציב הנתון זו היתה האופציה העדיפה ביותר (האופציה האחרת היתה Spyder2 שהוא בעייתי בכיול מסכי פלזמה).
motico
כתב
תגובות: 1510
שליחה
TheWiz
עד כמה שאני מבין המכשיר הנ"ל יוצר Profile לתיקון הצבע בצורה אוטומטית. כעקרון ה Profile נמצא במחשב.
בכיול מסך TV, אני מבין שהתהליך שונה ואתה קורא מהמכשיר את רמת הצבע ומתקן ידנית בתפריטים של הטלוויזיה. האם התוכנה המתאימה מדריכה גם לאיזה תפריט בטלויזיה להכנס ואיזה פרמטר לשנות?
מוטי
TheWiz
חבר מביא חבר
שליחה
סביר להניח שהתיקון לTV הוא ידני דרך השלט. אני לא רואה ברירה אחרת.
אין לי עדיין את המחשיב אבל לפי מה שהבנתי יש 4-10 פרמטרים לכוון תלוי בTV.
עד שלא אקבל את הציוד לידי לא אוכל לתת יותר פרטים.
MarioMan
עוסק בתחום
שליחה
motico כתב:TheWiz
עד כמה שאני מבין המכשיר הנ"ל יוצר Profile לתיקון הצבע בצורה אוטומטית. כעקרון ה Profile נמצא במחשב.
בכיול מסך TV, אני מבין שהתהליך שונה ואתה קורא מהמכשיר את רמת הצבע ומתקן ידנית בתפריטים של הטלוויזיה. האם התוכנה המתאימה מדריכה גם לאיזה תפריט בטלויזיה להכנס ואיזה פרמטר לשנות?
...
בהקשר זה של כיול אמצעי תצוגה שאינו מסך מחשב תוכנת הכיול אינה אמורה להדריך אותך ולהגיד לך מה לעשות.
תפקידה הוא למעשה ביצוע מדידה ומתן נתונים שונים (Gamut,White Balance,גאמה וכד') המחושבים ע"י מספר נוסחאות בהתאם לנתונים שנמדדו וליעד המבוקש מבצעים את התיקונים בפרמטרים הנדרשים בתפריטי המסך.
כיוון שלא כל התצוגות מגיבות זהה לשינוי ערך פרמטר כלשהו אין אפשרות לתת הוראות ספציפיות מה לשנות ככה שהמקסימום שניתן לקבל מהתוכנה זה חיווי מה קיים.
motico
כתב
תגובות: 1510
שליחה
MarioMan
תודה על המידע.
בעקרון אני מכיר היטב את נושא ה Profile במחשב ואפילו בניתי במערך הצילום שיש לי בבית Profiles לתיקון צבע המסך, המדפסת והסורק, אבל אף פעם לא השתמשתי בציוד לכיול מסך טלוויזיה. אני יודע שנגיעה בבקר צבע מסויים משפיע במקביל (במקצת) גם על בקר צבע אחר ולכן צריך לעבור תהליך מאד מסודר כדי להצליח בכיול בלי לחזור אחורה וקדימה פעמים רבות.
אני יודע שיש תוכנות שנועדו לכיול מסכי טלוויזיה. האם גם הן לא מובילות את המשתמש צעד אחר צעד בתהליך הכיול?
מוטי
MarioMan
עוסק בתחום
שליחה
לא שידוע לי - כמו שאמרתי, מבצעות מדידה ומציגות נתונים בלבד.
בהתאם לנתונים שנמדדו והתוצאות שמוצגות יש לבצע את השינויים בבקרים הרלוונטים ולאחר מכן למדוד שוב ולראות את השפעתם על התוצאה ובהתאם לבצע תיקונים נוספים ומדידות נוספות.