מקליט DVD - מהי איכות ההקלטה (גם בהשוואה לקלטת VHS)
שלום
יש לי מקליט DVD עם כמה רמות הקלטה- XP, SP, LP, EP לפי האורך שנכנס ל-DVD :
שעה אחת ב-XP עד 6 שעות ב-EP. אבל אין פירוט נוסף.
אני מעוניין בנתונים של כל רמה (ביטרייט, רזולוציה...).
האם מישהו יודע גם על נתונים דומים של קלטת וידאו SP ו-LP מול DVD.
פשוט, אני מעתיק קלטות וידאו ל-DVD עם המקליט, אז מהי הרמה המתאימה, ברור שאין טעם להקליט באיכות גבוהה מהמקור.
אולי יש גם לינקים לאתרים שדנים בכך?
תודה, יעקב
יש לי מקליט DVD עם כמה רמות הקלטה- XP, SP, LP, EP לפי האורך שנכנס ל-DVD :
שעה אחת ב-XP עד 6 שעות ב-EP. אבל אין פירוט נוסף.
אני מעוניין בנתונים של כל רמה (ביטרייט, רזולוציה...).
האם מישהו יודע גם על נתונים דומים של קלטת וידאו SP ו-LP מול DVD.
פשוט, אני מעתיק קלטות וידאו ל-DVD עם המקליט, אז מהי הרמה המתאימה, ברור שאין טעם להקליט באיכות גבוהה מהמקור.
אולי יש גם לינקים לאתרים שדנים בכך?
תודה, יעקב
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אם הם לא מפרסמים את הנתונים אז אי אפשר לדעת...
בגדול אצלי (פיליפס) יש את האיכות המירבית שעובדת ב-9Mbps (המקסימום של התקן), יש 4.5Mbps, יש 3Mbps ויש נמוך יותר.
ב-3Mbps ו-4.5Mbps רואים פגז, טוב כמו ב-DVD.
בגדול אצלי (פיליפס) יש את האיכות המירבית שעובדת ב-9Mbps (המקסימום של התקן), יש 4.5Mbps, יש 3Mbps ויש נמוך יותר.
ב-3Mbps ו-4.5Mbps רואים פגז, טוב כמו ב-DVD.
זה לא עניין של העלאת דרגה אלא פיקסליזציה גבוהה בהקלטה ב-LP. אם אתה מקליט תמונות סטטיות או סרטים שאין בהם תנועות מהירות (כמו בסרטי פעולה או בספורט) אולי תוכל להסתפק גם ב-LP. בסצנות עם תנועות מהירות התמונה בדרך כלל מתפרקת לריבועים בגלל bit rate נמוך. זה תלוי גם באיכות המקדד: כך למשל במקלטי Pioneer מהדור האחרון המקדד יכול במקרה הצורך להקפיץ את bit rate עד ל- 9Mbps אפילו בהקלטה ב- bit rateממוצע נמוך (VBR).jmeshy כתב: לפי ההשוואה קלטת וידאו SP מקבילה ל-LP במקליט DVD, אם כך, למה להקליט ב-SP ?
האם הכלל הוא להקליט באיכות גבוהה בדרגה אחת מהמקור, או שיש סיבה אחרת.
יעקב...
וחוץ מזה – מניסיון שלי העתקת וידיאו ב-SP נראית טוב יותר אפילו אם אין פיקסליזציה – במיוחד במסך גדול.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ההנחה שאין טעם להקליט באיכות גבוהה מהמקור אינה נכונה.
להקלטות אנלוגיות יש רעש מסוג אחר, וכן הקלטה שהיא לעולם לא תהיה טובה יותר אלא רק גרועה יותר.
אם תיקח קלטת וידאו LP ותעתיק אותה לקלטת אחרת ב- SP עדיין תקבל הקלטה גרועה יותר - אולי תקבל פחות ירידה באיכות ממה שהיית מקבל אם גם ההקלטה השניה היתה LP
עדיין תקבל ירידה באיכות.
אותו דבר בדיגיטלי - בכל פעם שאתה מקודד מחדש, תקבל ירידה באיכות, ולא משנה כמה טובה בקידוד, בגלל שכל מקודדי הוידאו היום אינם משמרים (כלומר ההשמעה אינה משחזרת את המקור ביט מול ביט).
מקור דיגיטלי לא יורד באיכות רק אם תעתיק אותו כמות שהוא ללא שינוי קידוד.
במקרה שלך (העתקה אנלוגית למדיום דיגיטלי), כל הקלטה שהיא תהיה פחות טובה מהמקור, ותוסיף רעשים מסוג שונה מאשר הרעשים האנלוגיים. כמובן שהקלטה דיגיטלית באיכות נמוכה תוסיף יותר רעש מהקלטה דיגיטלית באיכות גבוהה.
היתרון הגדול הוא שמרגע שעשית דיגיטיזציה, ואתה לא משנה את הקידוד, תוכל לשכפל את ההקלטה כמה פעמים שתרצה ללא ירידת איכות.
אני ממליץ לך להקליט לנסיון את אותו מקור אנלוגי כמה פעמים באיכויות שונות ולהחליט בעצמך איזו איכות אתה רוצה לשמור. אחרי שתדע למה לצפות, פשוט תמשיך לעבוד באותה איכות שמספקת אותך.
להקלטות אנלוגיות יש רעש מסוג אחר, וכן הקלטה שהיא לעולם לא תהיה טובה יותר אלא רק גרועה יותר.
אם תיקח קלטת וידאו LP ותעתיק אותה לקלטת אחרת ב- SP עדיין תקבל הקלטה גרועה יותר - אולי תקבל פחות ירידה באיכות ממה שהיית מקבל אם גם ההקלטה השניה היתה LP
עדיין תקבל ירידה באיכות.
אותו דבר בדיגיטלי - בכל פעם שאתה מקודד מחדש, תקבל ירידה באיכות, ולא משנה כמה טובה בקידוד, בגלל שכל מקודדי הוידאו היום אינם משמרים (כלומר ההשמעה אינה משחזרת את המקור ביט מול ביט).
מקור דיגיטלי לא יורד באיכות רק אם תעתיק אותו כמות שהוא ללא שינוי קידוד.
במקרה שלך (העתקה אנלוגית למדיום דיגיטלי), כל הקלטה שהיא תהיה פחות טובה מהמקור, ותוסיף רעשים מסוג שונה מאשר הרעשים האנלוגיים. כמובן שהקלטה דיגיטלית באיכות נמוכה תוסיף יותר רעש מהקלטה דיגיטלית באיכות גבוהה.
היתרון הגדול הוא שמרגע שעשית דיגיטיזציה, ואתה לא משנה את הקידוד, תוכל לשכפל את ההקלטה כמה פעמים שתרצה ללא ירידת איכות.
אני ממליץ לך להקליט לנסיון את אותו מקור אנלוגי כמה פעמים באיכויות שונות ולהחליט בעצמך איזו איכות אתה רוצה לשמור. אחרי שתדע למה לצפות, פשוט תמשיך לעבוד באותה איכות שמספקת אותך.