אני בהחלט לא מזלזל ברומבה ויש אותו לכמה מחברי הטובים אבל כבעל Neato אני רוצה להדגיש מספר יתרונות לא מבוטלים של Neato
1. לא צריך לנקות לו את הגלגלים והמברשת מאחר ולא נתפס בהם שער, המברשת מורכבת מרצועות סיליקון לוליניות ולא ממברשת זיפית כמו ברומבה, יש לנו מספר חתולים, כלב ומספר אנשים משירי שיער

כך שזה מניסיון
2. מאחר ועובד על מיפוי אמיתי של האזור הוא מנקה בשליש זמן מרומבה (מדוד, בהמשך אני מספר איך) ולא מדלג על אף שטח (אין שטחים "מתים") לפעמים שרוצים לנקות מהר את הסלון לפני שבאים חברים זמן הניקוי הוא מרכיב חשוב
3. לא צריך מיגדלים עם סוללות כמו ברומבה, הוא חוזר לבד לתחנת העגינה והגבלת אזורים נעשית עם סרט פלסטי שפורסים היכן שרוצים, ממש קלי קלות. (מקבלים 5 מטר בקופסא ואם רוצים עוד זה בזיל הזול באינטרנט ולא אוכל סוללות)
4. בקלות רבה משדרגים לו תוכנה, מחברים לו כבל USB, מחברים למחשב, גולשים לאתר של החברה בדיקה אוטומטית נעשית ושודרגנו, זה סבבה כי מדי פעם החברה מוציאה שיפורים באלגוריתם הניווט ועוד מטעמים כגון אופצייה לניקוי מוגבל
5. מספר חברים שלי הביאו את שלהם מחו"ל ואצל כולנו זה עובד תענוג כבר כמעט שנה בלי אף תקלה (טפו טפו טפו)
6. אחרון חביב, חבר הביא מחו"ל גם Neato וגם רומבה (הזמינו ממנו המשפחה) בוצעה תחרות בינהם בסלון של הבחור (כולל הימורים

סתם...) וה Neato סיים בשליש זמן, הקריטריון היה ניקוי של פיסות נייר שפוזרו בנדיבות בכל הסלון (המבורדק יש לומר). שניהם אספו את כל הניירות (הייתי רוצה לומר ש Neato ניקה יותר טוב אבל אני להישאר אובייקטיבי)