שרשור תגובות: Roomba מציגה את ה- 790, דגם חדש בעל שלט חדשני

חדשות ועדכונים של HT Magazine
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46364
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #1 

למאמר: Roomba מציגה את ה- 790, דגם חדש בעל שלט חדשני

תמונה
חברת Roomba הציגה את דגם שואב האבק החדש מתוצרתה, זהו ה- 790. דגם זה ייחודי בזה שהוא מסיר את כפתורי השליטה מעל השואב עצמו וממקם אותם מעל שלט רחוק בעיצוב דומה לכפתורים שהוסרו. עבור תוספת זאת תאלצו להפרד מ- $700, אשר מהווים כ- $100 יותר מהדגם הקודם המוביל של החברה.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 19/06/2012 14:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #2 

כותרת לא הכי ברורה. חשבתי שהכוונה שרומבה תוכל לשלוח מייל או sms
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

+1 , חשבתי שמקבלים מייל בסגנון החדר נקי, החתול דרוס וכו'.

פשוט רומבה מציגים דגם עם שלט.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

נראה לי יותר כגימיק מאשר משהו שימושי:
כבעליו של Neato XV-15 אני מאמין שכל רעיון השימוש ברובוט הוא לזמנים בהם אני לא בבית.
אני בכלל לא רוצה לראות אותו עובד (ועל אחת כמה וכמה לשמוע אותו עובד).
נראה לי שלחברת רומבה יש חברת בת לייצור סוללות - סוללות למגדלורים, סוללות למתחמים וכעת גם סוללות לשלט.

אני, once הגדרתי לו מתי אני רוצה שינקה, לא נוגע בו (למעט כאשר הוא נתקע באיזה חור...)

silver_poison
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

בשורה התחתונה , מישהו יכול להעיד על הביצועים של השואב האבק הזה ?!?!?
או שזה סתם גאד'ט יקר ?

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

silver_poison כתב:בשורה התחתונה , מישהו יכול להעיד על הביצועים של השואב האבק הזה ?!?!?
או שזה סתם גאד'ט יקר ?
...
נשמע לי גאדג'ט יקר, אם אתה כבר משקיע אני ממליץ על Neato XV-15, כמו שאמר קודמי בשירשור מפעילים אותו בלחיצה והולכים, או מתכנתים לזמנים קבועים, לא צריך לשחק איתו

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #7 

שלט רחוק יש גם ב 780. כבעלים מרוצים של רומבה מסדרה 5 במשך כשנה, נשמע לי מיותר לחלוטין.
סדרה 5 עולה כ 350 דולר בלבד.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #8 

יש לי את הרומבה 780 , שווה כל שקל, לאחר בדיקה עם חבר (560 האגדי) ה780 מנקה קצת יותר יסודי (אולי האלגוריתם/חיישנים/מגדלור) .
ה-790 זה שינוי תצורה ל-780 עם תוספת פילטרים ומגדלור - לפי דעתי לא מצדיק $100 מעל ה-780 .

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #9 

יש לי רק הערה קטנה להוסיף:
שם החברה הוא iRobot וRoomba זה שם המוצר.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

silver_poison
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #10 

androidsmart כתב:
silver_poison כתב:בשורה התחתונה , מישהו יכול להעיד על הביצועים של השואב האבק הזה ?!?!?
או שזה סתם גאד'ט יקר ?
...
נשמע לי גאדג'ט יקר, אם אתה כבר משקיע אני ממליץ על Neato XV-15, כמו שאמר קודמי בשירשור מפעילים אותו בלחיצה והולכים, או מתכנתים לזמנים קבועים, לא צריך לשחק איתו
...

תודה על ההתייחסות , נבדוק את המוצר...

orenabr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

בתור בעליו של רומבה 780 כבר חצי שנה אני חושב שהמוצר הנ"ל מיותר ביותר שכן הTOUCHPAD נשאר אותו הדבר והוסיפו שלט שניתן לקנות דומה לו לדגם של ה-780. היכולות נשארו אותו הדבר כמו ה-780 והוסיפו רק עוד אביזרים שאותם גם ככה אפשר לקנות ב-EBAY בפחות כסף. לסיכום לא שווה את המחיר.

ובקשר ל-780.. .רובוט מדהים. מנקה בצורה פנטסטית... גם פינות. עמיד. ומן הסתם אפשר להפעיל אותו בלחיצה וללכת או לתכנת אותו (בבוקר לפני שאני יוצא לעבודה אני מפעיל אותו ובנוסף לכך תיכנתי אותו שיפעל כ-4 שעות אח"כ בנוסף לכך ככה שהוא מריץ 2 ניקיונות כל פעם - אחת ידנית ואחת אוטומטית).
לפי כל המבחנים הוא עולה על הNEATO ברמת הניקיון שלו. ייקח לו יותר זמן כי הוא רנדומלי אבל בגלל זה הוא גם ינקה יותר טוב. ולמי איכפת מהזמן כי אני כאמור לא בבית. מכיוון שיש לי בית גדול (למעלה מ-100 ממ"ר במפלס אחד) אני מחלק אותו ל-2 ע"י מגדל וכל יום הוא עושה חלק אחר. מאושר עד הגג ולא יכול כבר בלעדיו.
הNEATO גם סובל מהרבה תקלות של מחלות ילדות כי הוא דגם חדש. יכול להיות שבהמשך הוא יהיה יותר טוב. כרגע בוודאות הוא פחות טוב.
התחזוקה אינה בעייתית ולוקחת כ-10 דקות בשביל לנקות את הפילטרים שלו כמו שצריך וגם את הגלגלים וכד' (אני פנאט כי יש אנשים שרק מרוקנים לו את הפח) וזה כאמור יותר פשוט מאשר לנקות את הבית (בטח ובטח כמו באיכות שהוא מנקה).

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #12 

האם ה 780 מרעיש ? מה דרגת הרעש שלו ?

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #13 

כבעל רומבה 770 גם ה780 על כל השינויים מיותר.

והשלט למוצר כמו רומבה לטעמי מיותר.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

orenabr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

ה-780 מרעיש. מה דרגת הרעש? לא יודע לאמוד, בינונית אני מניח. אני יכול להגיד לך שאין לי בעיה כשהוא מנקה את המסדרון כשאני בסלון רואה טלביזיה.
הרעש שלו יותר נמוך משל שואב רגיל אבל עדיין בעל נוכחות (לאישתי הרעש מפריע, לי ואני בעל השמיעה היותר טובה, הרעש לא מפריע כי כנראה התרגלתי).
אם שמים אותו בחדר וסוגרים את הדלת (דלת עץ סטנדרטית בסיסית עם מנעול 0) הרעש כמעט ולא עובר ככה שאתה יכול לישון בחדר שינה בזמן שהוא מנקה את שאר הבית.

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אני בהחלט לא מזלזל ברומבה ויש אותו לכמה מחברי הטובים אבל כבעל Neato אני רוצה להדגיש מספר יתרונות לא מבוטלים של Neato
1. לא צריך לנקות לו את הגלגלים והמברשת מאחר ולא נתפס בהם שער, המברשת מורכבת מרצועות סיליקון לוליניות ולא ממברשת זיפית כמו ברומבה, יש לנו מספר חתולים, כלב ומספר אנשים משירי שיער :) כך שזה מניסיון
2. מאחר ועובד על מיפוי אמיתי של האזור הוא מנקה בשליש זמן מרומבה (מדוד, בהמשך אני מספר איך) ולא מדלג על אף שטח (אין שטחים "מתים") לפעמים שרוצים לנקות מהר את הסלון לפני שבאים חברים זמן הניקוי הוא מרכיב חשוב
3. לא צריך מיגדלים עם סוללות כמו ברומבה, הוא חוזר לבד לתחנת העגינה והגבלת אזורים נעשית עם סרט פלסטי שפורסים היכן שרוצים, ממש קלי קלות. (מקבלים 5 מטר בקופסא ואם רוצים עוד זה בזיל הזול באינטרנט ולא אוכל סוללות)
4. בקלות רבה משדרגים לו תוכנה, מחברים לו כבל USB, מחברים למחשב, גולשים לאתר של החברה בדיקה אוטומטית נעשית ושודרגנו, זה סבבה כי מדי פעם החברה מוציאה שיפורים באלגוריתם הניווט ועוד מטעמים כגון אופצייה לניקוי מוגבל
5. מספר חברים שלי הביאו את שלהם מחו"ל ואצל כולנו זה עובד תענוג כבר כמעט שנה בלי אף תקלה (טפו טפו טפו)
6. אחרון חביב, חבר הביא מחו"ל גם Neato וגם רומבה (הזמינו ממנו המשפחה) בוצעה תחרות בינהם בסלון של הבחור (כולל הימורים 8) סתם...) וה Neato סיים בשליש זמן, הקריטריון היה ניקוי של פיסות נייר שפוזרו בנדיבות בכל הסלון (המבורדק יש לומר). שניהם אספו את כל הניירות (הייתי רוצה לומר ש Neato ניקה יותר טוב אבל אני להישאר אובייקטיבי)

orenabr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

בלי לזלזל בNEATO אני רוצה לחדד מספר סעיפים:
1. הרומבה חוזר לבד לתחנת העגינה. את המגדלים שמים איפה שרוצים. ממש בקלי קלות. הסוללות אגב מספיקות ל-4 חודשים בלי להחליף אותם (המגדל כל הזמן פועל אצלי)
2. אין לו יכולת לשדרוג תוכנה (מצד שני, אין צורך)
3. ניקוי המברשות והגלגלים לוקח מעט זמן.
4. רומבה מנקה פינות וצמוד לאורך הקיר (באמצעות מברשת הצד שלו). NEATO לא.
5.בקשר לבדיקת ניקוי יש פה קישור שלקחתי מפוסט אחר של הפורום "ניתוח מסלול iRobot"
http://www.homerobots.co.il/212927/%D7% ... 7%91%D7%A7
6. הסיבה שאני לא קניתי את הNEATO (כי למרות שבארץ הם אותו המחיר בחו"ל הNEATO זול יותר ב-200 דולר). היא שבפורומים רשום על מספר תקלות שנתגלו בהם (בעיות ניווטRPS ERROR ,טעינה, לא תמיד חוזר לבסיס וכד') כאשר רוב התקלות עדיין פתוחות (את החזרה לבסיס הם סידרו את שדרוג תוכנה). יש מצב שכאשר יצא דגם יותר מתקדם שלהם הוא יתקן את בעיות הילדות הללו ויאפיל על הרובמה. אם נכון לזמן הזה כבר אין את הבעיות הללו אז יופי. אם אתה רוצה יותר מידע על הNEATO תכנס לקישור http://www.robotreviews.com/chat/viewforum.php?f=20 ואם אתה רוצה יותר מידע על ROOMBA תכנס ל http://www.robotreviews.com/chat/viewforum.php?f=1
שיהיה בהצלחה. והכי חשוב... שהאשה תאשר את איכות הניקוי כי אחרת לא עשינו כלום :-)

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #17 

שכחת שהNEATO גבוה מהרומבה בסנטימטר.
כך שלא בהכרח יכנס לכל מקומות שהרומבה נכנס אליהן.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

הבעייה העיקרית של שניהם זה שהם לא עושים קפה :)

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #19 

orenabr כתב:ה-780 מרעיש. מה דרגת הרעש? לא יודע לאמוד, בינונית אני מניח. אני יכול להגיד לך שאין לי בעיה כשהוא מנקה את המסדרון כשאני בסלון רואה טלביזיה.
הרעש שלו יותר נמוך משל שואב רגיל אבל עדיין בעל נוכחות (לאישתי הרעש מפריע, לי ואני בעל השמיעה היותר טובה, הרעש לא מפריע כי כנראה התרגלתי).
אם שמים אותו בחדר וסוגרים את הדלת (דלת עץ סטנדרטית בסיסית עם מנעול 0) הרעש כמעט ולא עובר ככה שאתה יכול לישון בחדר שינה בזמן שהוא מנקה את שאר הבית.
...
תודה (Y)

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

orenabr כתב:בלי לזלזל בNEATO אני רוצה לחדד מספר סעיפים:

5.בקשר לבדיקת ניקוי יש פה קישור שלקחתי מפוסט אחר של הפורום "ניתוח מסלול iRobot"
http://www.homerobots.co.il/212927/%D7% ... 7%91%D7%A7
...
דרך אגב, הלינק הזה ששלחת לגבי איכות הניקוי של רומבה הוא של בלוג שכותב: "לצורך הגילוי הנאות נציין כי חברת קהלת משתתפת במימון הבלוג" וחברת קהלת היא היבואנית של רומבה

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”