רמקולים קדמיים לא עובדים, רסיבר HTR 5830
שלום, ברשותי מערכת 5.1 מתוצרת Pure Acoustics (שקר כלשהו) אשר עובדת עם רסיבר YAMAHA HTR-5830
לאחרונה שני הרמקולים הקדמיים של המערכת חדלו מלעבוד - ורק שני האחוריים והסנטר עובדים
אותו דבר בניגון סרטים דרך ה-DVD וכן בצפייה בכבלים כך שמדובר בבעיה ברסיבר, או לחילופין ברמקולים הקדמיים ששבקו חיים
מאיפה אני מתחיל לבדוק מה הבעיה?
(יש לציין כי הרצתי INPUT TEST דרך הרסיבר מה שבדק את כל הרמקולים המחוברים, אבל עדיין, שני הקדמיים לא השמיעו שום סאונד למרות שנראה שהם מחוברים כמו שצריך)
המערכת נקנתה בשלמותה לפני 4 שנים
לאחרונה שני הרמקולים הקדמיים של המערכת חדלו מלעבוד - ורק שני האחוריים והסנטר עובדים
אותו דבר בניגון סרטים דרך ה-DVD וכן בצפייה בכבלים כך שמדובר בבעיה ברסיבר, או לחילופין ברמקולים הקדמיים ששבקו חיים
מאיפה אני מתחיל לבדוק מה הבעיה?
(יש לציין כי הרצתי INPUT TEST דרך הרסיבר מה שבדק את כל הרמקולים המחוברים, אבל עדיין, שני הקדמיים לא השמיעו שום סאונד למרות שנראה שהם מחוברים כמו שצריך)
המערכת נקנתה בשלמותה לפני 4 שנים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תחליף את החיבורים של הרמקולים ברסיבר בין הקדמיים והאחוריים ותריץ את ה-INPUT TEST שוב. אם אין רעש מהקדמיים אחרי ה-"הצלבה", אז הבעיה היא ברמקולים; אם יש רעש, אז הבעיה היא במקום אחר (אולי ברסיבר שלא מוציא יותר סאונד לקדמיים...)
אז ככה:
כשאני מחבר את הקדמיים לחיבור שלהם דרך הרסיבר, שניהם לא עובדים לא משנה מה אני עושה
כשאני מחבר אותם לחיבור של הרמקולים האחוריים, רק השמאלי עובד
הסנטר ושני האחוריים עובדים בכל מצב
מה שמוביל אותי למספר מסקנות:
1) יש בעיה ברסיבר
2) הרמקול הקדמי הימני במערכת הלך קפוט
תקנו אותי אם אני טועה?
כשאני מחבר את הקדמיים לחיבור שלהם דרך הרסיבר, שניהם לא עובדים לא משנה מה אני עושה
כשאני מחבר אותם לחיבור של הרמקולים האחוריים, רק השמאלי עובד
הסנטר ושני האחוריים עובדים בכל מצב
מה שמוביל אותי למספר מסקנות:
1) יש בעיה ברסיבר
2) הרמקול הקדמי הימני במערכת הלך קפוט
תקנו אותי אם אני טועה?
למה? למרות שזאת חברה ג'נרית מדובר במערכת אחו שילינג שהרימה את כל השכונה במשך מספר שנים.
ועכשיו היא כבר לא עובדת... ואני לא יודע אם להחליף רמקולים יעזור, כי אולי הבעיה ברסיבר?
[img2=550x412]http://www.zkdoverie.com/uploads/produc ... e79d78.jpg[/img2][/img]
ועכשיו היא כבר לא עובדת... ואני לא יודע אם להחליף רמקולים יעזור, כי אולי הבעיה ברסיבר?
[img2=550x412]http://www.zkdoverie.com/uploads/produc ... e79d78.jpg[/img2][/img]