פרומותאוס - שרשורי תאוריות והסברים (למי שצפה בסרט בלבד!)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #1 

:ספויילר:

למי שלא צפה בסרט - בבקשה לא להכנס לשרשור.

אוקיי. לא הבנתי מספר של דברים:

1. קטע הפתיחה - זה כאילו אמור להיות ההסבר מדוע יש חיים בכדור הארץ? מדוע התאבד המהנדס? אם זה קרה כ"כ הרבה זמן שעדיין לא היו בני אדם, איך נוצרו הציורים בני 30,000 שנה?

ההסבר האלטרנטיבי הוא שהקטע בפתיחה הוא המקדים למה שהשמיד את המהנדסים בירח בעצם, לא?

2. האם המהנדסים יצרו אותנו? אם כן מדוע הם רוצים להשמיד אותנו?

3. אם הם רוצים להשמיד אותנו, מדוע הם נתנו לנו הסבר כיצד להגיע לירח באמצע שומקום? לא הגיוני בעליל שהם יתנו לנו הסבר מדוייק איך להגיע למקום שבו הספינות שאמורות להשמיד אותנו נמצאות...

4. אני מבין שהחומר השחור שואב את החומר הגנטי ומייצר את האוייב המושלם שישמיד את אותו חומר גנטי.

5. מדוע הרובוט הרעיל את המדען הראשי? הרי הוא היה די חשוב, למה דווקא אותו ולא מישהו אחר? מה הוא ניסה להשיג בזה (ניסוי בחומר הגנטי)?

6. למה מר ווילנד חשב שהם ידברו איתו ,במיוחד לאור ההתפתחות שהרובוט הבין שמטרת החומר הגנטי הוא לשמש כנשק?

7. אם יש עוד ספינות, איפה הן?

8. לאן המריאה הבחורה ולאיזו מטרה?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 18/06/2012 18:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #2 

הסבר פשוט ביותר זה שאין הסבר כי זה פשוט תסריט מטומטם ביותר
אתה לוקח יותר מדי ברצינות עלילה שמצוצה מאצבע
פעם הבא כשאני אשמע שתסריטאי של אבודים כותב את התסריט אני אחשוב פעמיים אם ללכת
התאכזבתי קשות מסרט שהכי ציפיתי לו השנה (ולא בגלל שיש קשר לALIEN כי ידעתי שאין כמעט קשר)
במשימה שעלתה לווילנד כמה טריליונים הוא לקח את המדענים הכי מטומטמים בהיסטוריה
ועוד ועוד
אני יכול לכתוב עד מחר את הטימטום של העלילה הזאת

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 117 פעמים

שליחה #3 

אני מסכים עם scsa לגבי התסריט, הוא מלא בחורים ובכשלים עלילתיים רבים וגם אותי זה אכזב.
באמת הגיע הזמן שמישהו יראה את הדלת לתסריטאי של ״אבודים״.
עופר, אנסה לענות במגבלות ההגיון העקום של התסריט:

1. זה אמור להסביר את מקור בני האדם, לא את מקור החיים. שים לב שהוא עמד על שפת מפלי ויקטוריה באפריקה, אזור שהוא מקור האנושות למיטב ידיעתנו. המהנדס התפרק לתוך המים כי כנראה אין להם דרך אלגנטית יותר לשחרר מטען גנטי. את ציורי הקיר שצייר האדם הקדמון ניתן להסביר ע״י מעין ״זכרון גנטי״ שמועבר מדור לדור ומכיל את מפת הכוכבים, או שהמהנדסים ביקרו שוב במהלך ההיסטוריה והדריכו את בני האדם הקדומים.

2. הם יצרו את בני האדם בדמותם כי הדנ״א שלנו כמעט זהה לשלהם, לדעתי זה היה בשביל לשמש מלכתחילה כפונדקאים לחייזרים שהם סוג של נשק אולטימטיבי כנגד איום כלשהו על המהנדסים.
אני לא מקבל את הרעיון אומר ״התבאסנו על האנושות אז בואו נמחק אותה״, זו גישה ילדותית ובאופן לא מפתיע דומה לתפיסה הדתית-אמונית.

3. אין לי שום הסבר הגיוני, אפילו במסגרת התסריט העקום הנ״ל שיכול להסביר למה הם נתנו כתובת של מתקן צבאי לפיתוח נשק ביולוגי ולא של עולם הבית שלהם או של כל מקום מפגש נורמלי אחר.
או למה מלכתחילה הם נתנו בכלל כתובת כלשהי לאיתורם. למהנדסים הפתרונים...

4. לאו דווקא להשמיד את אותו חומר גנטי, פשוט ליצור נשק ביולוגי מושלם שקשה עד בלתי אפשרי לחסלו.

5. האג׳נדה שלו היא לקדם כל אספקט מדעי שייתן תשובה לגבי השאלות החשובות שווילנד שאל על מהות האדם. כל האמצעים כשרים לכך, במיוחד כשאין לך מוסר אנושי בתוכנה...

6. הוא גם כך עמד למות תוך ימים ספורים מרגע הפשרתו, לא היה לו מה להפסיד. ברגעיו האחרונים הוא הבין שאין כלום מעבר, באסה.

7. כשהם התקרבו לנחיתה ראו מהאוויר שבעמק הייתה שורה של ספינות בצורת C מסודרות בטור מעבר לספינה שאליה הם נכנסו והתרסקה מאוחר יותר, כל אחת עמוסה במיכלי חומר שחור לכל כוכב לכת שהמהנדסים יצרו בו חיים (ניתן לראות בהולוגרמה שהרובוט ראה מספר מערכות שמש). את אחת הספינות האחרות לקחה הבחורה בסוף הסרט.

8.היא והראש של הרובוט המריאו לעולם הבית של המהנדסים כדי להמשיך לחפור להם עם שאלות כגון: מי אני? מה אני? למה אני? או לפחות עד שאחד המהנדסים ימלוק גם לה את הראש כמו שעשו לרובוט.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

הסרט הזה פשוט על הפנים.. (n) ומלא חורים בעלילה.ואני אומר את בתור מעריץ מושבע של סרטי הנוסע השמיני.
מה לגבי החללית המהנדסים הנטושה עם ביצי ה- FACEHUGGERS שהייתה על הכוכב LV-426 ב-ALIEN הראשון?
איך היא הגיעה לשם? ומדוע במקום מכלים מטופשים עם חומר שחור,היו שם ביצים של ממש? מתי החייזרים (אם בכלל)
התפתחו מPROTO XENOMORPH שרואים בסוף של פרומתיאוס ל-FACEHUGGERS/בייצים/חייזרים? ומתי הפכה
החברה של מר וויילנד לויילנד יוטאני? הסרט במקור היה יכול לענות לנו על כל כך הרבה שאלות,במקום זאת הוא נכנע לתסריט "אופנתי" כביכול של תסריטאי צעיר מידי,שדאג להרוס ולמרוח סידרת טלוויזיה שלמה(אבודים) כלפי כמה עונות,משום זה הפך אופנתי "ומגניב" להשאיר חורים בעלילה ולא לענות על שאלות,והוא זה שהרס מיתולוגיה שלמה של
ALIEN עם קשקושים לא קשורים. :@ (n)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #5 

oferlaor כתב::ספויילר:

למי שלא צפה בסרט - בבקשה לא להכנס לשרשור.

אוקיי. לא הבנתי מספר של דברים:

1. קטע הפתיחה - זה כאילו אמור להיות ההסבר מדוע יש חיים בכדור הארץ? מדוע התאבד המהנדס? אם זה קרה כ"כ הרבה זמן שעדיין לא היו בני אדם, איך נוצרו הציורים בני 30,000 שנה?

ההסבר האלטרנטיבי הוא שהקטע בפתיחה הוא המקדים למה שהשמיד את המהנדסים בירח בעצם, לא?

2. האם המהנדסים יצרו אותנו? אם כן מדוע הם רוצים להשמיד אותנו?

3. אם הם רוצים להשמיד אותנו, מדוע הם נתנו לנו הסבר כיצד להגיע לירח באמצע שומקום? לא הגיוני בעליל שהם יתנו לנו הסבר מדוייק איך להגיע למקום שבו הספינות שאמורות להשמיד אותנו נמצאות...

4. אני מבין שהחומר השחור שואב את החומר הגנטי ומייצר את האוייב המושלם שישמיד את אותו חומר גנטי.

5. מדוע הרובוט הרעיל את המדען הראשי? הרי הוא היה די חשוב, למה דווקא אותו ולא מישהו אחר? מה הוא ניסה להשיג בזה (ניסוי בחומר הגנטי)?

6. למה מר ווילנד חשב שהם ידברו איתו ,במיוחד לאור ההתפתחות שהרובוט הבין שמטרת החומר הגנטי הוא לשמש כנשק?

7. אם יש עוד ספינות, איפה הן?

8. לאן המריאה הבחורה ולאיזו מטרה?
...

1) אני לא חושב שהוא התאבד, הוא מילא שליחות ליצור חיים. הוא והחומר שבלע +מים = חיים. אם תרצה הוא אלוהים.
2) המהנדסים יצרו אותנו, ולא מוסבר למה הם רוצים להשמיד אותנו, אבל מתבקש בעיני שהסיבה היא שאנחנו *** של מין.
5) הרובוט הרעיל את המדען הראשי כחלק מניסוי. גם בסרט הראשון יש רובוט והוא משתף פעולה עם התאגיד. הרובוטים האלה מייצגים את הפחד שלנו מממצב שבו הגולם יקום על היוצר. זה גם מה שיש, בין השאר, בבלייד ראנר.
6) למר ווילנד נשארו מספר ימים לחיות, והוא מניח שאם המהנדסים יכולים ליצור חיים, הם יכולים גם לרפא אותו, או אולי להעביר אותו לגוף אחר, או כל דבר אחר שרק אלוהים יכול לעשות.
7) אם יש עוד ספינות אז הם בטח, כמו הספינה הראשונה, תקועות מתחת לאדמה.
8)הבחורה בורחת מסיבה ברורה - זה כוכב מאוד לא ידידותי. כל סרי הנוסע השמיני מסתיימים בבריחה של חללית מהמקום בו נמצאות המפלצות.

כמו כן, בניגוד למה שנאמר פה, לסרט יש קשר ברור לסרט הראשון. אחד החיבורים החזקים הוא חדר הבקרה של החללית עם המהנדס שאמור לשבת על הכסא הזה ולנהוג בחללית. בסרט הראשון יש *בדיוק* חדר כזה, שמוצאים בו שלד של המהנדס שיושב על הכסא הזה.

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

nir11 כתב:
כמו כן, בניגוד למה שנאמר פה, לסרט יש קשר ברור לסרט הראשון. אחד החיבורים החזקים הוא חדר הבקרה של החללית עם המהנדס שאמור לשבת על הכסא הזה ולנהוג בחללית. בסרט הראשון יש *בדיוק* חדר כזה, שמוצאים בו שלד של המהנדס שיושב על הכסא הזה.
...
זה חיבור רופף ולא מדויק, כי בסוף הסרט החדש המהנדס זרוק בחדר הניתוחים על החללית פרומתאוס
ואז פורץ ממנו היצור, ואילו בסרט הראשון הוא יושב בכיסא הבקרה בחללית שלו לאחר שהיצור פרץ מתוכו שם.
כלומר, גם כאן התסריטאי פישל... (n)

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

nir11 כתב: כמו כן, בניגוד למה שנאמר פה, לסרט יש קשר ברור לסרט הראשון. אחד החיבורים החזקים הוא חדר הבקרה של החללית עם המהנדס שאמור לשבת על הכסא הזה ולנהוג בחללית. בסרט הראשון יש *בדיוק* חדר כזה, שמוצאים בו שלד של המהנדס שיושב על הכסא הזה.
...
אני לא חושב שיש מישהו (שאוהב סרטי ALIEN) שלא יודע שיש את את החדר של המהנדס גם בסרט הראשון מ1979

הנה התמונה וסרטון מסרט הראשון של ALIEN 1979 של הכסא וה"חדר"
תמונה

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מספר תשובות שיכולות להסתדר לדעתי עם התסריט העקום:
Kosh כתב:הסרט הזה פשוט על הפנים.. (n) ומלא חורים בעלילה.ואני אומר את בתור מעריץ מושבע של סרטי הנוסע השמיני.
מה לגבי החללית המהנדסים הנטושה עם ביצי ה- FACEHUGGERS שהייתה על הכוכב LV-426 ב-ALIEN הראשון?
איך היא הגיעה לשם? ומדוע במקום מכלים מטופשים עם חומר שחור,היו שם ביצים של ממש?

החללית שהתרסקה בסרט החדש היא-היא החללית המדוברת מהסרט הראשון. הביצים עם "מחבקי הפנים" עדיין לא הוטלו ע"י "מלכת החייזרים", החומר השחור במכלים הוא המרק הקדמוני שממנו נוצרה המלכה שמתפתחת לדעתי מאותו יצור שפרץ מהמהנדס.

מתי החייזרים (אם בכלל)
התפתחו מPROTO XENOMORPH שרואים בסוף של פרומתיאוס ל-FACEHUGGERS/בייצים/חייזרים? ומתי הפכה
החברה של מר וויילנד לויילנד יוטאני?

מבחינת הכרונולוגיה העלילתית, הסרט החדש מתרחש בשנת 2093 ואילו הסרט הראשון מתרחש ב-2122 כך שהיה מעט זמן להתפתחות (להזכיר לך שאלו יצורים מהונדסים, כנראה שגם האבולוציה שלהם מואצת). אותו דבר ניתן להגיד גם על התאגיד, אולי במהלך התקופה התפרקה השותפות בין ויילנד ליוטאני או שנקנה חלקו של האחרון כך שכעת התאגיד נושא רק את שמו של ויילנד.

הסרט במקור היה יכול לענות לנו על כל כך הרבה שאלות,במקום זאת הוא נכנע לתסריט "אופנתי" כביכול של תסריטאי צעיר מידי,שדאג להרוס ולמרוח סידרת טלוויזיה שלמה(אבודים) כלפי כמה עונות,משום זה הפך אופנתי "ומגניב" להשאיר חורים בעלילה ולא לענות על שאלות,והוא זה שהרס מיתולוגיה שלמה של
ALIEN עם קשקושים לא קשורים. :@ (n)
...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #9 

איך החללית הגיעה מ-LV-223(פרומתיאוס) אל LV-426?? איך יכול להיות שזאת אותה האחת? או שהכוונה שלך היא לחללית איתה טסה בסוף הסרט אליזבת שואו כביכול לעולמם של "המהנדסים"?

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Kosh כתב:איך החללית הגיעה מ-LV-223(פרומתיאוס) אל LV-426?? איך יכול להיות שזאת אותה האחת? או שהכוונה שלך היא לחללית איתה טסה בסוף הסרט אליזבת שואו כביכול לעולמם של "המהנדסים"?
...
נכון, זה באמת שם שונה של כוכב לכת לעומת הסרט הראשון, ואם זו לא עוד טעות תסריטאית של תיאום נתונים בין הסרטים, אז אין שום קשר בין הסרט החדש למקורי, לא פריקוול, לא ריבוט ולא נעליים וזה כבר ממש גובל בפלילים!
ועל הדרך, עוד "קצת" שאלות על החורים בעלילה:

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #11 

ברגע שהבנתי כאן בפורום שהתסריטאי של פרומתיאוס הוא אותו האחד מ"אבודים",התחוור לי למה הסרט הוא כזה נפילה
מלאת חורים ובלי קשר לסרטים הקודמים.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #12 

הסיבה שהמהנדסים רוצים לחסל אותנו נעוצה במשפט שאותו אומר דויד האנדרואיד למדענית בתחילת הסרט: " היש מישהו שלא רוצה להרוג את ההורים שלו?!" ומפה גם מתגלגל הסרט הלאה, מעבר לשלל חורים, העלילה דווקא פורחת לאלפי ספקולציות, כמשל המשך למשפט הפתיחה שציינתי, רואים את הסלידה של הייצור שהוא מגלה שדויד הוא אנדרואיד ומחסל אותו ראשון.
למעשה המהנדסים מבינים שמין האנושי מתקדם מידי, ולכן הם שמו כנקודת ציון בסיס צבאי, שכן ייצורים שיצליחו להגיע לשם, לא ראויים להמשך חיים, כמו שציינתי מהפחד שהגולם יקום על בוראו.
בתשובה לשאלה של דויד המדענית עונה לו שהיא לא רצתה להרוג את ההורים שלה, בסיום הסרט היא טסה יחד איתו לכיוון לא ידוע, שאנחנו מניחים שהוא כוכב המקור.
זו הספקולציה שלי כמובן, ולמעשה עד שמישהו מההפקה\ הסרט הבא יצא לאור, לא באמת נדע מהי כוונת המשורר וגם אז לא בטוח :)
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

ומישהו מוכן להסביר למה היה צריך לעשות איפור כל כך גרוע לגאי פירס(ויילנד הזקן)
קודם כל באמת שאיפור גרוע ואפשר אפילו באפקטים של CGI לעשות משהו כמו בטרון החדש לדוגמה
דבר שני למה בכלל אי אפשר היה פשוט לקחת שחקן מבוגר שישחק את התפקיד. ביזבוז לגמרי של שחקן מעולה כמו גאי פירס
הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שאולי הוא ישחק בסרטים הבאים את ויילנד הצעיר

ועוד משהו מה הקטע של המדענים החובבנים האלה?
למה ויילנד משקיע כמה טריליונים בפרויקט הזה ולוקח אנשים כל כך הזויים ולא מיומנים (כולל הטייס)?
עושים מה שבא להם, מורידים קסדות בלי לחשוש, משחקים עם החייזרים לא מוכרים( זה שנראה כמו בולבול ארוך :D )

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #14 

אז ככה:
1. אני חושב שזה בהחלט אותו כוכב, אבל מן הסתם עברו עליו לא מעט דברים (הוא היה הרבה יותר רעיל ב-ALIEN).
2. זו לא אותה חברה, או שזה קונצרן אחר או שילוב של שתי חברות.
3. לגבי גיי פירס, גם אני לא הבנתי את הקטע, הייתי בטוח שהוא יהיה צעיר יותר בשלב כלשהו בסרט...

עיקר הבעיה שלי זה עם זה שלא ברור מה קרה למהנדסים, ולא ברור למה הם התהפכו על בני האדם. תאוריה אחת אפשרית היא שהם ראו מה קורה בכדוה"א (לפי ההערכות הם כאילו התהפכו עלינו בסביבות לפני 2000 שנה - כלומר בתקופת רומא וכו') ואז הם החליטו להשמיד את כדוה"א.

מה שאולי יכול להיות הוא שהם לא באמת התענינו בנו מעבר לסוג של ניסוי מדעי. הם תכננו להשתמש בחומר השחור בכדי לראות פשוט מה יקרה, בדיוק כמו שהרובוט עשה את הניסוי על בני האדם.

הנסיון להדמות את המדענית לריפלי לדעתי פוספס בגדול. היא לא בקליבר של סיגורני וויבר, וזה היה מופרך שהיא קמה מניתוח וישר רצה לספינה החדשה בשביל להכיר את המהנדסים...

אני לא יכול להגיד שזה פספוס לחלוטין. סה"כ מרבית הסרט ישבתי די מרותק לכיסא (בעיקר בגלל איכות המשחק).

לגבי השחקן ששיחק את הטייס (הבחור מ-THE WIRE ומ-LUTHER) הוא גאון, וחוץ מהמבטא הדרומי המפוברק, הוא שיחק מעולה.

שני המדענים והבחור מ-the borgias שיחקו ככה ככה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #15 

לגבי המהנדס שלא יושב על הכסא אבל מת שם בסרט הראשון, בהחלט שמתי לב לכך, אפשר לחשוב על מליון הסברים לכך, אבל אני מסכים שהיה הרבה יותר הגיוני אם היו פשוט נותנים לו למות שם.

לגבי השחקן שמגלם את הקפטן - אני באמת זוכר אותו מהסמויה, שחקן ענק.

לגבי כל הפעולות הלא אחראיות של המדענים ואחרים, זה משהו שקיים בכל הסדרה, תחשבו על זה שאם הם היו אחראיים היה סרט די משעמם..

אני מסכים עם עופר שהמדענית לא נכנסת לנעליים של ריפלי, מצד שני צריך לזכור שריפלי באמת יש רק אחת, וכנראה שהליהוק של סיגורני וויבר בזמנו היה הברקה שאנחנו פשוט לוקחים כמובן מאליו. צריך גם לזכור שתפרו לה אכלה סצנות כמו המאבק של המכפיל כח הצהובהזה במפלצת באייר לוק, ושגם עשו לה דמות ה-ר-ב-ה יותר מורכבת, כזאת שהיא גם אימהית, גם קצינה, גם אישה שמגלמת גיבורה ראשית. בקיצור - התסריטאי אז השקיע הרבה יותר.

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

oferlaor כתב:
לגבי השחקן ששיחק את הטייס (הבחור מ-THE WIRE ומ-LUTHER) הוא גאון, וחוץ מהמבטא הדרומי המפוברק, הוא שיחק מעולה.
...
אידריס אלבה מTHE WIRE מעולה בכל סרט או סדרה! (Y) (Y)
והדמות עצמה "הטייס" , כן הוא די תותח אבל בסוף בקטע שהם כאילו צריכים לעזור לו להתאבד על הספינת חייזרים, ממש עשוי לא משהו. היה יותר אפי אם השניים האלה היו שותקים או הולכים לשירותים, או משהו כזה. בקיצר היה עדיף שלא היינו רואים אותם בכלל בסוף

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

scsa כתב: עושים מה שבא להם, מורידים קסדות בלי לחשוש, משחקים עם החייזרים לא מוכרים( זה שנראה כמו בולבול ארוך :D )
...
ואל תשכח את הואגינה הענקית עם השיניים שהתנפלה על המהנדס לקראת סוף הסרט ו"השחילה" אותו.
ממש נקמת בנות המין היפה... :wink:

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #18 

עוד שני חורים בתסריט שגם ככה נראה כמו מסמנת. 1 - אני אומנם לא מדען גנטי אבל במפורש צויין שהדי אן איי של ה"מהנדס" זהה ב100 אחוז לאנושי אז מן הראוי שיראו בידיוק כמונו. 2.בחללית רמת החמצן היית זהה לכדור הארץ ואפילו נקיה יותר ועדיין המהנדס הגיע לתא ההצלה מהספינה ללא קסדה. איך רידלי סקוט נתן לחרב ככה את הבייבי שלו? האם לא עבר על התסריט?
"על החתום...."

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #19 

טוב ראיתי אתמול ! והאמת נהנתי ! בשנים האחרונות משום מה יש לאנשים יותר מדי ציפייה מסרטים, תבואו בלי ציפייה ותהנו.

אהבתי את כל הקישור לעולם של הנוסע השמיני, ואיך הוא חבר את הפרטים הקטנים.

הסרט לא 10 אבל בהחלט 7.5.

לגבי השאלות שהועלו פה, אנסה לענות :wink:

1. זה זה ההסבר ליצירת חיים ממה שהבנתי, הוא לא התאבד כי אם כנראה הסכים לעשות זאת מרצון. וכנראה מאז הם קפצו לבדיקות פה ושם על כן הציורים ומאז שקרתה להם התקלה בכוכב שבו מתרחשת העלילה הם הפסיקו לבוא. ההסבר האלטרנטיבי גם ייתכן אם כי סביר להניח שמדובר בכדור הארץ, כמו כן יכול לבכלל להיות שיש דעות שונות בקרב המהנדסים וההתחלה היא מהנדס שמתנגד לכל התהליך ומתאבד על מנת לגרום לDNA שלו להיות מופץ בכדור הארץ.

2. בהחלט אין תשובה, ובעיני זה טוב, סרטים שלא עונים על הכל הם דבר טוב.

3. הם כנראה לא נתנו הסבר, אבל בני האדם בכל זאת גילו מאיפה הם באו.

4. אני חושב שהחומר השחור מפרק את הDNA ויש גם את האוייב המושלם שהתחיל בתולעת והסתיים בנוסע השמיני, ביחד הם שילוב קטלני ביותר.

5. כי לתאגיד יש חוקים משלו בכל הסרטים הללו, והם לא תמיד עולים בקנה אחד עם רצונות האנשים, המדען הראשי בהחלט יתיר ואפשר לוותר עליו.

6. כי על סף מוות אתה תנסה כנראה הכל ? :wink:

7. יש עוד רואים לפחות 4 או 5 שם.

8. המריאה לכוכב המקור של המהנדסים לענות על השאלות שנשארו פתוחות.

(Y)
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #20 

Hertz33 כתב:עוד שני חורים בתסריט שגם ככה נראה כמו מסמנת. 1 - אני אומנם לא מדען גנטי אבל במפורש צויין שהדי אן איי של ה"מהנדס" זהה ב100 אחוז לאנושי אז מן הראוי שיראו בידיוק כמונו. 2.בחללית רמת החמצן היית זהה לכדור הארץ ואפילו נקיה יותר ועדיין המהנדס הגיע לתא ההצלה מהספינה ללא קסדה. איך רידלי סקוט נתן לחרב ככה את הבייבי שלו? האם לא עבר על התסריט?
...
נכון אבל זה בהחלט לא אומר שהם ייראו בול כמונו, תראה את מגוון האנשים בכדור הארץ כולם נראים אותו דבר ?
וזה גם עונה על 2, הם כמונו גנטית אבל פיסית יש הבדלים, כנראה הם משתמשים גם בביו טכנולוגיה כמו החליפות האלו וכו'. יש הבדל ביננו לבינם.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”