למעוניינים - ההתרשמות האישית שלי מגולן טלקום

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
dvirs12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

בס"ד

קודם כל אציין שאני עוקב באדיקות מתוך עניין אחרי עדכונים של אנשים בדף הפייסבוק שלהם ובערוצי תקשורת אחרים ולא נשמעות כמעט קולות של תקלה לאלה שביצעו ניוד בשבוע-שבועיים האחרונים.

התרשמותי האישית

אני אישית שלחתי בקשת הצטרפות לקו שלי כשבוע אחרי ההשקה. לאחר כשבוע הגיע הסים המיוחל ולמרות שעקבתי אחרי ההתפתחויות וידעתי שיש עדיין בלאגן עם הניודים (גולן אמרו בפירוש שיש תקלות עם הניודים ושעדיף למי שמתאפשר לעבור לקו חדש) וראיתי תגובות של אנשים זועמים החלטתי בסופו של דבר להפעיל את הסים בשל השיקול שכמה תקלות זמניות בקו לא יפריעו לשימוש שלי (וגם מתוך הרבה סקרנות).

הייתה איזושהי תקלה בהפעלה ומאיזושהי סיבה (יכול להיות בגלל שביצעתי את ההפעלה בשעות הלילה שבהם לא מתבצעים ניודים) למרות שקיבלתי הודעות מתחנפות מהרשת שהתניידתי ממנה ולמרות שהופעתי באתר של גולן "בתהליך ניוד פנימה" לא נראה שבוצע הליך ניוד כלשהו במשך שבוע וחצי. ולמרות זאת, הקו שלי בחברה הקודמת עמד על תילו ככה שלא נפלתי בין הכסאות כמו שתואר פה קודם וכמו שקרה ללקוחות בשבוע-שבועיים הראשונים של החברה.

אגב, במהלך הזמן הזה עוד הספקתי לנייד קו של אחותי שהזמנתי כשבוע אחרי שהזמנתי את שלי והופעל בהצלחה במלואו עוד לפני ששלי נוייד.

התקשורת עם גולן טלקום כמו שהזכירו קודם הייתה מאוד בעייתית - לא הצלחתי לתפוס אותם בערוצי השירות (ופניתי בכולם) ע"מ שיטפלו בצורה טובה בתקלה (ענו כמה פעמים בדף הפייסבוק אך הועיל רק לקו של אחותי) עד שהופיע טופס התקלות בדף הפייסבוק שלהם שהפך את הכל ליותר פשוט, ומרגע מילואו בשעות הפעילות שלהם עברו 4 שעות עד שנויידתי בהצלחה באופן מלא ללא תקלות כלל בקבלת / הוצאת שיחות / שליחה וקבלת SMS / גלישה. (זה המקום לציין שראיתי אזכורים באינטרנט על העובדה שחברות סלולר שכרו אנשים על מנת ש"ילכלכו" באינטרנט על גולן ואף יציפו את המרכזיה שלהם ויגרמו לה לקריסה - לא אומת אך מעלה חשד.)

לאחר שנויידתי ניסיתי שוב את מזלי ביצירת קשר טלפוני עם החברה והפלא ופלא - נעניתי ואפילו ללא המתנה. הנציג הנחמד טען שיזכו אותי בחודש הבא על הימים שבהם נאלצתי לשלם גם להם (מכיוון שבחוזה ההתקשרות איתם התשלום הוא מראש לחודש הקרוב) וגם לרשת הקודמת.

כמה נקודות לחיוב ונקודות לשלילה מנקודת המבט שלי נכון להיום:

לחיוב:

* טכנית - רשת שלא מצריכה מכשיר חדש / דור שלישי / תומך בתדרים מיוחדים (מה שנצרך כרגע בהוט מובייל, רמי לוי ופלאפון)

* מבנה ארגוני שמאפשר הוזלת עלויות תפעול (במוקדי "שירות" בחברות תקשורת האגף שיש עליו הכי הרבה הוצאות בעיקר לשכר ותמלוגים זה בד"כ מכירות - אם זה מכירות שטח ואם זה מכירות מוקד / שדרוגים. בנוסף, מנסיון, גם נציגי השירות מקבלים תמלוגים על מכירות ושדרוגים מוצלחים - פה זה לא קיים ומראש מוצא מהחשבון על מנת להוזיל עלויות מיותרות. בנוסף - גם יצרו "באזז" ובכך חסכו מיליוני שקלים של פרסום התחלתי במדיות - טלוויזיה, אינטרנט וכו'.)

* 2 חבילות בודדות שמתוכן בוחרים די פשוטות -שלא משאירות יותר מדי מקום לטעות, ומאוד זולות ביחס לשוק הוותיק.

* חזון שמבוסס על מחירים שנשארים נמוכים (מה שבוצע די בהצלחה בחברת FREE הצרפתית שמיכאל גולן היה שותף להקמתה שמאז הקמתה ועד היום לא עלו שם המחירים)

* חשבונית פשוטה בלי אותיות קטנות ותוספות

* בלי תסבוכות על חישובים על מכשיר בחיוב זיכוי שכובל אותך כשאתה רוצה להתנתק

* הצטרפות נוחה וקלילה - דרך האינטרנט

* נכון לעכשיו איכות שיחה טובה וקליטה יציבה + ( אך חשוב לציין שכרגע הקליטה ברובה דרך אנטנות של סלקום בהסכם נדידה עד שתסתיים פריסת האנטנות של גולן טלקום בכל הארץ).

חסרונות:
* נכון לעכשיו אין מענה סדיר ויציב לשירות לקוחות / פתרון תקלה טכנית (יש טופס לפתרון תקלות באתר אבל אין ערובה מלאה להצלחתו ותמיד מענה אנושי יותר מרגיע. (חשוב לציין שכרגע עובדים שם על גיוס נציגים לשירות לקוחות ומתכננים להעסיק עוד עובדים כבר בשבוע שבועיים הקרובים)

* יש עדיין חבלי לידה בצורת תקלות טכניות - היו אנשים שנתקעו בלי קו למשך זמן מה. (אך חשוב לציין שמתמעטות מיום ליום, ואפשר למצוא את זה כמעט בכל תיעוד של לקוחות באינטרנט)

* הצטרפות לא פשוטה ללקוחות שאינם בקיאים במחשב, ויהיה להם יותר קשה לקבל שירות (מכיוון שהשירות במישורים הדיגיטליים כרגע יותר יעיל)

* אין ניתוק זיקה על מכשירים (מכיוון שגם ככה המחירים כבר שפויים ולא לוקחים כסף מיותר וגם ככה עד תחילת 2013 עד כמה שזכור לי תבוטל לחלוטין זיקה בין מכשיר למסלול תקשורת)

* מי שמתקשה בכללית בתפעול מכשיר סלולרי ומצפה שיתנו לו תמיכה משם - אל לו לבנות על התמיכה הטכנית שלהם - בעיקר משום שהם לא מוכרים מכשירים הם לא יכולים "לעזור" בשימוש בכל הדגמים.

* נכון לעכשיו - עדיין לא ניתן לדעת ניצולת חודשית של חבילה - לא באתר האינטרנט של החברה ולא ע"י נציגים. (חיסרון בעיקר ללקוחות החבילה הפשוטה אך גם לגלישה בחבילת הכל כלול)

לסיכום:
למרות חווית שירות לא הכי נעימה שעברתי, מבחינתי האופציה לתקלות הייתה די ידועה וגלוייה מראש. החיסרון העיקרי היה בכך שלא היה כ"כ מענה וזה משאיר אותך לפעמים בתחושת אפילה.. ולמרות זאת - אני רואה את ההתקדמות העצומה (לפחות בצד הטכני) מזמן ההשקה להיום.אני אישית מאז סיום הניוד מרגיש חופשי! ;)
אני ממליץ לכל מי שלא בונה על השיחות שלו לצורך עסק (בגלל שעדיין יש חבלי לידה), ושמסוגל להתעסק טיפה עם המחשב והאינטרנט. לשאר - עברו להוט מובייל או שפרו תנאיכם בחברה שבה אתם נמצאים כרגע.

עריכה:
אגב, למעוניינים עשיתי עכשיו SPEEDTEST מהמחשב (כהמכשיר נקודת גישה אלחוטית) כשהנדידה כבויה ואלה התוצאות שקיבלתי (אני גר בלוד..):
תמונה

תענוג. (בפלאפון ה"מהירה" כשהייתי על חבילה של 7.2 אף פעם לא הגעתי למשהו דומה לזה.. והאפלואד בכלל מהסרטים..)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

תודה על הסקירה המושקעת, המפורטת והמדוייקת. (Y)
בתור חובב טכנולוגיה מאוד מאוד אהבתי את העובדה שכדי לעבור או לנייד מספר לגולן טלקום לא צריך ללכת לשום מוקד שירות ולחכות בתור או לחכות למענה טלפוני.
גם אצל אשתי הכל מתוקתק ואין שום בעיות. לנו "תהליך הניוד פנימה" מאורנג' לקח כיומיים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Jonman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

באמת סקירה יוצאת מן הכלל! תודה!
בנוגע למשפט הזה: "לשאר - עברו להוט מובייל או שפרו תנאיכם בחברה שבה אתם נמצאים כרגע." אני יודע שגם הוט מובייל סובלים מחבלי לידה, ישנם אנשים שחיכו יותר משבועיים עד שהניוד שלהם הסתיים והיו כאלה שנפלו בין הכסאות, כלומר ניתקו אותם כבר מהמפעילה הקודמת אבל הניוד עדיין היה תקוע והיו להם רק שיחות יוצאות. בנוסף, לאחד מחבריי הייתה בעיה קצת אחרת, הוא התנייד מאורנג', הכל עבד פיקס ואחרי מספר ימים הוא הפסיק לקבל שיחות מהמנויים של אורנג'. התקלה סודרה אחרי שבוע וחצי בערך. מה שכן, הם הציעו לו סים חינמי עם מספר זמני (053) עד שיסדרו לו את התקלה והוא קיבל גם חודש חינם. אבל עדיין, מי שחשוב לו להיות זמין כל הזמן ובמספר שכולם מכירים, להתנייד להוט מייבל זה סיכון, במיוחד למחפשי עבודה שמצפים לטלפונים מחברות אליהם העבירו את הקו"ח שלהם (כמוני למשל).

dvirs12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

בס"ד

תודה על הפרגונים.. וJONMAN - אתה צודק, אני התכוונתי במקרה של הוט מובייל לטווח הרחוק - בשביל תמיכה לאנשים שלא מסתדרים כ"כ עם טכנולוגיות ולמבוגרים (שלהםלא אמור להיות שיפור בשירות / בצורת ההתחברות לגולן טלקום..

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

האם אתה חווה בעיות בקבלה של שיחות מרשתות שונות בארץ או בחו"ל?
האם אתה חווה בעיות בהוצאה של שיחות למספרים מסויימים? 1XX, הוט, חו"ל?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

לא נתקלנו עד עכשיו בשום בעייה בשיחות עם בזק, הוט נייח, 013 נייח, אורנג', סלקום ופלאפון.
לא יודע לגבי שאר המספרים או חו"ל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dvirs12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

גם פה מאז הניוד לא נתקלתי באיזושהי תקלה מ/אל מספרים מסויימים, בדקתי כמה כוכביות, 1800 ואף אחד לא התלונן שאני לא זמין נכון לעכשיו..

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #8 

האם יש אצלינו אנשים שעשו ניוד לגולן והיו להם בעיות? הסתכלתי עכשיו בדף הפייסבוק של גולן טלקום ובכל פוסט כל התגובות אומרות שיש בעיות בניוד... קצת מדאיג הייתי אומר...

האם יש לנו עוד תגובות בפורום?

eylon5001
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

אני היתניידתי מסלקום לפי כמה ימים
הניוד הושלם תוך 3 שעות בידיוק ועבר כמעט חלק לגמרי
הייתה לי בעיה של שיחות ניכנסות שאם מיתקשרים אלי יש הודעה שהקו מנותק
שיחה קצרה לגולן והבעיה היסתדרה תוך שעה וחצי