guys כתב:היי לכולם, אז אחרי שאני כבר כמה שנים עם סטרימר שעשה את עבודתו אך אינו תומך בפורמטי האודיו החדשים הגיע הזמן להחליף.
כיוון שלמיטב הבנתי עדיף מחשב שישמש כמקור למוזיקה אני נוטה לנושא הHTPC אשר חדש לי לגמרי.
אז ככה:
התקציב יעמוד על כ2000 ש"ח, מעדיף מחשב חרישי שיעלה ממש מהר, פשטות שימוש - כאמור אני חדש בכל הנושא הזה וכל הקינפוג טיפה מרתיע אלא אם זה זבנג וגמרנו..
מעדיף מארז שקט, הבנתי מהמלצות שעדיפים לוחות של אסוס, צריכת חשמל נמוכה (אולי אשתמש בו כמחשב להורדות - מה אתם אומרים?)
בכל אופן תכני המדיה מוזיקה וסרטים יהיו על מחשב אחר ויחוברו באמצעות כבל רשת...
מתלבט בין התקנה של WIN 7 לXMBC או אולי שילוב..
מעדיף ג'וקבוקס גרפי יפה ונוחות שימוש.. תוכנה להשמעת מוזיקה קלה ומקונפגת כראוי (JRIVER, ALBUM PLAYER או FOOBAR ?!)
עדיף כרטיס קול איכותי או ברווזון? - בכל מקרה תקציב ייקבע בנפרד, כנראה בתור שלב מאוחר יותר..
מרוב קריאה אני קצת מבולבל.. אז הגיע הזמן לעשות קצת סדר!!
המון תודה

...
הי,
לגבי מפרט HTPC, אני הייתי בדיוק בדילמה שלך לפני כמה חודשים, חרשתי הרבה פורומים כדי למצוא את איזה מפרט יתן לי את היחס עלות/תועלת הכי טובה ובסופו של דבר ההחלטה נפלה על מערכת מבוססת AMD, סדרת APU שלהם משלבת כרטיס מסך ומעבד באותו צ'יפ במחיר טוב מאוד.
המעבד שבחרתי (אחרי קריאה מרובה בפורומים של AVS) הוא ה-AMD A6-3500, המעבד הזה נבדק שם ע"י כמה משתמשים שהצביעו שהוא מסוגל לנגן את כול הפורמטים+מבצע TrueHD/DTS-HD Bitstreaming בצורה מלאה.
בלוח אם הסאונד עובר דרך HDMI, יש לו גם USB3.
המחשב עצמו מריץ כול חומר כולל ריפים 50GB של 3D, בנוסף הוא מבצע hd bitstreaming בצורה מושלמת, בקיצור אני ממליץ בחום על המעבד, לא יקר ונותן אחלה תמורה לכסף(370 ש"ח).
התכנים מוזרמים על הרשת האלחוטית (10 מגה בזק תשתית+ספק) כולל 1080P, התוכן היחידי שהוא לא מתנגן על הרשת האלחוטית זה ריפים של 50GB.
לגבי המפרט שלי+עלות חלקים:
מארז + ספק - ANTEC NSK1380: עולה 490 ש"ח
לוח אם ASRock A75M-HVS : עולה 359 ש"ח
סטיק זיכרון 4G DDR3 : עולה 120 ש"ח
מעבד AMD A6-3500 Box - עולה 380 ש"ח
הארד דיסק היה לי 1 F3 TB של סמסונג מהמחשב הקודם, לא קניתי צורב (משתמש ב-USB להתקנות של מערכת הפעלה/העברת חומרים), הקירור שמגיע עם המחשב הוחלף בקירור של Scythe דגם Shuriken Rev B שעלה 120 ש"ח, סה"כ כול המחשב עלה 1470 ש"ח.
במחשב יש 2 מאווררים: אחד של הספק כוח בגודל 120 מ"מ והשני של הקירור מעבד של Scythe בגודל 100מ"מ, שניהם מוגדרים בביוס של הלוח המהירות הכי הנמוכה מה ששומר על שקט מוחלט .
את המחשב וההתקנה עשיתי בעצמי, כול ההגדרות זה פעם אחת וזהו.
לגבי SSD - לדעתי זה מיותר למחשב HTPC ( שיקול שלך), אני יכול להעיד שהסמסונג F3 הוא הארד דיסק די מהיר ואני בהחלט מרגיש שהמחשב שלי בקונפיגורציה הנוכחית שלו עובד מהר.
אם אתה הולך על מפרט מבוסס אינטל אז אתה בהחלט יכול להסתפק במעבד INTEL DUAL G630, הוא יבצע לך את העבודה בהרבה פחות כסף (חבל להשקיע סתם כסף ב-CORE I3).
אתה יכול לראות את המפרט שלי
פה.
אני פה לשאלות.
עידו
עידו