שדרוג רשת g ל n, תוצאות נשארו זהות
היי,
לא מזמן רכשתי את הראוטר של tp link,ה 1034.
מכיוון שהוא תומך בתקן n מה שאמור לשדרג אותי מ 54Mbps ל 300Mbps, ומכיוון שאני מעביר קבצים שלמים מהמחשב הנייח לHD שמחובר לסטרימר (הסטרימר מחובר קווית לראוטר) היה נשמע לי הגיוני לשדרג.
קניתי מתאם USB (גם של TP Link) שתומך בתקן n.
הגדרתי את הרשת שתהיה n only.
ראיתי שהחיבור אכן מורה על מהירות של 300Mbps, אממה?
העתקת הקבצים נשארה עדיין באותו קצב (1-2Mb) לשניה.
ניסיתי את ההעתקה עם laptop שגיאוגרפית נמצא קרוב יותר לראוטר והתוצאה הייתה זהה....
למישהו יש רעיון מה אני מפספס?!
תודה..
לא מזמן רכשתי את הראוטר של tp link,ה 1034.
מכיוון שהוא תומך בתקן n מה שאמור לשדרג אותי מ 54Mbps ל 300Mbps, ומכיוון שאני מעביר קבצים שלמים מהמחשב הנייח לHD שמחובר לסטרימר (הסטרימר מחובר קווית לראוטר) היה נשמע לי הגיוני לשדרג.
קניתי מתאם USB (גם של TP Link) שתומך בתקן n.
הגדרתי את הרשת שתהיה n only.
ראיתי שהחיבור אכן מורה על מהירות של 300Mbps, אממה?
העתקת הקבצים נשארה עדיין באותו קצב (1-2Mb) לשניה.
ניסיתי את ההעתקה עם laptop שגיאוגרפית נמצא קרוב יותר לראוטר והתוצאה הייתה זהה....
למישהו יש רעיון מה אני מפספס?!
תודה..
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
אולי הכרטיס רשת של הלפטופ חלש...
אם חיבור כבל רשת היה כזה פשוט הייתי עושה את זה.
מדובר על בערך 15 מטר כולל קדיחות בארונות וקירות ותוצאה לא ממש יפה (בית יחסית ישן, אין הכנה).
ברור לי שהקצב לא יהיה דומה אבל עדיין נראה לי שהקצבים שאני מקבל הם ממש נמוכים.
ואני לא מצליח להבין איך חיבור 54 ו 300 מניבים אותן תוצאות..
מדובר על בערך 15 מטר כולל קדיחות בארונות וקירות ותוצאה לא ממש יפה (בית יחסית ישן, אין הכנה).
ברור לי שהקצב לא יהיה דומה אבל עדיין נראה לי שהקצבים שאני מקבל הם ממש נמוכים.
ואני לא מצליח להבין איך חיבור 54 ו 300 מניבים אותן תוצאות..
giladk, תודה על הקישור אבל זה לא מה שאני מחפש.
הקישור שנתת מדבר בעיקר על שיפורי קליטה.
אני רואה שהקליטה היא Full, כלומר גם ב Gוגם ב N הייתה לי קליטה טובה.
מה שאני לא מצליח להבין זה למה הרשת לא מנצלת את היכולות שלה.
הראוטר והמתאם wifi, לא שונו מבחינת מיקום, הדבר היחיד ששונה היה הסוג, אחד עבד 54 והחדש 300.
הקישור שנתת מדבר בעיקר על שיפורי קליטה.
אני רואה שהקליטה היא Full, כלומר גם ב Gוגם ב N הייתה לי קליטה טובה.
מה שאני לא מצליח להבין זה למה הרשת לא מנצלת את היכולות שלה.
הראוטר והמתאם wifi, לא שונו מבחינת מיקום, הדבר היחיד ששונה היה הסוג, אחד עבד 54 והחדש 300.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
אתה בטוח שאתה עובד ב-300? תבדוק, אם הקליטה פחות טובה, הקצבים יורדים פלאים (זה מוריד את הקצב לנקודה שבה הוא מרגיש שאין יותר שגיאות).
גם אני עברתי ל 100 מגה לפני כשבוע ולאחר התקנת TP-Link1043 הייתי מאוכזב מקצב העברה של מקסימום 30 מגה בחיבור אלחוטי (המדידה מול האתר של הוט).
אבל לאחר השינויים המפורטים למטה אני מקבל קצב של 70 מגה.
1. התקנתי את תוכנת Inssider באמצעותה בדקתי באיזה ערוץ כדאי להשתמש. התוכנה מציגה אילו ערוצים בשימוש ברשתות מסביבך.
2. הגדרתי Mode של רשת N בלבד.
3. Channel Width - 40 mhz
4. הגדרת הצפנה WPA2 Personal - AES
5. בכרטיס הרשת בצד של המחשב בהגדרות לוודא שמאופשר רשת N
6. הרצתי את תוכנת TCP Optimizer בהגדרה של רשת 100 מגה והשתמשתי בהגדרות המומלצות על ידה (ליתר בטחון ביצעתי גיבוי להגדרות הקיימות), ביצוע אתחול למחשב והכל טס מאז.
מקווה שיעזור לך.
אבל לאחר השינויים המפורטים למטה אני מקבל קצב של 70 מגה.
1. התקנתי את תוכנת Inssider באמצעותה בדקתי באיזה ערוץ כדאי להשתמש. התוכנה מציגה אילו ערוצים בשימוש ברשתות מסביבך.
2. הגדרתי Mode של רשת N בלבד.
3. Channel Width - 40 mhz
4. הגדרת הצפנה WPA2 Personal - AES
5. בכרטיס הרשת בצד של המחשב בהגדרות לוודא שמאופשר רשת N
6. הרצתי את תוכנת TCP Optimizer בהגדרה של רשת 100 מגה והשתמשתי בהגדרות המומלצות על ידה (ליתר בטחון ביצעתי גיבוי להגדרות הקיימות), ביצוע אתחול למחשב והכל טס מאז.
מקווה שיעזור לך.
ברמה עקרונית תקן N זה רק רעש וצלצולים גם אם תשים את הראוטר ליד המחשב עדין באלחוטי לא תקבל מהירות עברת קבצים ברשת פנימית
שקרובה לפי 300 של תקן N אצלי למשל יש לי אותו ראוטר הקליטה מצויינת בכל חלקי בית אבל עברת קבצים ברשת אלחוטית פנימית בקושי כמה מגות בשניה
ככה שאם אתה רוצה לעביר קבצים ברשת ביתית במהירות ללא בעיות זה רק למתוך כבל מינימום cat5e או cat6 רק לפני שאתה מעביר קבל תוודא שהתקן
השני תומך בחיבור LAN 1G
יש לי שני מחשבים בבית אחד בסלון שמשמש כי מדיה סנטר עובד על אובונטו 11.10 64 ביט
ובחדר עוד מחשב אם ווינדוס 7 גם 64 ביט וביניהם עובר קבל cat6 אני מזרים סרטים
לסלון על קרוב ל 100 מגה בשניה לרוב זה סביב ה 82-95 מגה למשל בלו ריי 1080P אם ביט רייט של 30 מגה
עובד חלק
הראוטר הזה מצויין לעברת תכנים ברשת ביתית אבל קווית אלחוטי לא נראה שקיים איזשהו ראוטר שיכול לעביר כאלה מהירויות באלחוטי בכל תקן שלא אהיה
אלה אם זה איזה ראוטר שלך NASA אנערף מה
ש
שקרובה לפי 300 של תקן N אצלי למשל יש לי אותו ראוטר הקליטה מצויינת בכל חלקי בית אבל עברת קבצים ברשת אלחוטית פנימית בקושי כמה מגות בשניה
ככה שאם אתה רוצה לעביר קבצים ברשת ביתית במהירות ללא בעיות זה רק למתוך כבל מינימום cat5e או cat6 רק לפני שאתה מעביר קבל תוודא שהתקן
השני תומך בחיבור LAN 1G
יש לי שני מחשבים בבית אחד בסלון שמשמש כי מדיה סנטר עובד על אובונטו 11.10 64 ביט
ובחדר עוד מחשב אם ווינדוס 7 גם 64 ביט וביניהם עובר קבל cat6 אני מזרים סרטים
לסלון על קרוב ל 100 מגה בשניה לרוב זה סביב ה 82-95 מגה למשל בלו ריי 1080P אם ביט רייט של 30 מגה
עובד חלק
הראוטר הזה מצויין לעברת תכנים ברשת ביתית אבל קווית אלחוטי לא נראה שקיים איזשהו ראוטר שיכול לעביר כאלה מהירויות באלחוטי בכל תקן שלא אהיה
אלה אם זה איזה ראוטר שלך NASA אנערף מה
דבר ראשון. 300Mbps לא אפשרי תיאורטית אפילו מהתקן! (אני מת על המספרים שהם זורקים לאוויר, אפילו במעבדה הם לא מגיעים לזה)
המקסימום זה 160Mbps וגם זה אם אתה שם את הלפטופ על הראוטר עצמו! (אלחוטי זה נפילה רצינית ברגע שמתחילים להעביר קבצים ברשת).
יכול להיות שהכרטיס שקנית לא מסוגל באמת לעבוד ב N ( לא חזק מספיק ).
תבדוק גם כמו שאמרו בראוטר שהוא מוגדר על Channel Width - 40 mhz.
*הבעיה המרכזית במהירות האיטית היא WIN7 עם ה HOMEGROUP שלו וכל ההגדרות הנלוות!!!
גם אצלי זה היה ככה מעביר על 1-2Mb וכמעט השתגעתי, עד שחפרתי ופתרתי (הגעתי למהירות של 10Mb לשנייה בהעברה ממחשב למחשב).
ובסוף גם חיווטתי את כל הבית לרשת גיגה
(אין כמעט ברירה, הקצבים שרשת גיגה מעבירה הם 60-120Mb תלוי במחשבים).
תיכנס להגדרות ה HOMEGROUP שלך ב WIN7, לסקשיין של הגדרות שיתוף מתקדמות.
תשנה את ההצפנה הדיפולטיבית (128BIT) לאופציה השנייה 40-56BIT. זה עושה את רוב הבעיות! השיטה החדשה (נפילה) מול השיטה המקובלת של פעם להעברת קבצים בין מחשבים.
תנסה קודם את זה ואת השינוי בראוטר ותגיד לי מה נסגר. (תיאורטית אתה אמור להגיע ל 10Mb עם ההגדרות הנכונות והציוד הנכון).
המקסימום זה 160Mbps וגם זה אם אתה שם את הלפטופ על הראוטר עצמו! (אלחוטי זה נפילה רצינית ברגע שמתחילים להעביר קבצים ברשת).
יכול להיות שהכרטיס שקנית לא מסוגל באמת לעבוד ב N ( לא חזק מספיק ).
תבדוק גם כמו שאמרו בראוטר שהוא מוגדר על Channel Width - 40 mhz.
*הבעיה המרכזית במהירות האיטית היא WIN7 עם ה HOMEGROUP שלו וכל ההגדרות הנלוות!!!
גם אצלי זה היה ככה מעביר על 1-2Mb וכמעט השתגעתי, עד שחפרתי ופתרתי (הגעתי למהירות של 10Mb לשנייה בהעברה ממחשב למחשב).
ובסוף גם חיווטתי את כל הבית לרשת גיגה
תיכנס להגדרות ה HOMEGROUP שלך ב WIN7, לסקשיין של הגדרות שיתוף מתקדמות.
תשנה את ההצפנה הדיפולטיבית (128BIT) לאופציה השנייה 40-56BIT. זה עושה את רוב הבעיות! השיטה החדשה (נפילה) מול השיטה המקובלת של פעם להעברת קבצים בין מחשבים.
תנסה קודם את זה ואת השינוי בראוטר ותגיד לי מה נסגר. (תיאורטית אתה אמור להגיע ל 10Mb עם ההגדרות הנכונות והציוד הנכון).
חברים - תודה רבה על כל ההמלצות, כשאגיע הביתה אנסה ליישמן (אם אגיע לפני תחילת המשחקים היום
).
היה ברור לי שלא אקבל באמת 300Mbps אבל ההבדל בין זה ל 1MB הוא עצום. אני חותם על קצב של 10MB, ייספק אותי לחלוטין.
שוב תודה, אחזור ואדווח.
היה ברור לי שלא אקבל באמת 300Mbps אבל ההבדל בין זה ל 1MB הוא עצום. אני חותם על קצב של 10MB, ייספק אותי לחלוטין.
שוב תודה, אחזור ואדווח.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
יש לך אפשרות לחבר מחשב נייד בחיבור קווי אל הרשת ולעשות בדיקה של העברת קבצים דרך רשת קווית?
המספרים שאתה מתאר מזכירים מהירויות של NASים חלשים או של כונני USB שאנשים מחברים לשקע USB בראוטר.
יכול להיות שהבעיה שלך היא מהצד של הסטרימר ולא קשורה כלל למהירות של הרשת האלחוטית.
המספרים שאתה מתאר מזכירים מהירויות של NASים חלשים או של כונני USB שאנשים מחברים לשקע USB בראוטר.
יכול להיות שהבעיה שלך היא מהצד של הסטרימר ולא קשורה כלל למהירות של הרשת האלחוטית.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
leirus נתן את אותם ההגדרות שאני משתמש בהם בבית ואני מקבל באלחוטי במקרה הטוב קצב העברת נתונים של
עד 30 MBIT שנייה שהם כ 3.75 מגה בייט שנייה כשאר הנתב נמצא 2 מטר מנגן הDUNE.
בפועל רוב הזמן המהירות שקיבלתי לא עברה את ה 2.3 מגה בייט שנייה.
עד 30 MBIT שנייה שהם כ 3.75 מגה בייט שנייה כשאר הנתב נמצא 2 מטר מנגן הDUNE.
בפועל רוב הזמן המהירות שקיבלתי לא עברה את ה 2.3 מגה בייט שנייה.