אם אתה צופה ב 3D בשכיבה על ספה מקבילה לטלויזייה כאשר הראש שלך ניצב לטלויזייה (למשל מונח על כרית בתנוחת שינה מול הטלויזיה וכל זה כשאתה מרכיב את משקפי התלת מימד) כמו ש integral עושה אז לך על פאסיבי, אם אתה צופה בשכיבה על ספה כשהראש שלך אופקי אך נמוך יותר מהמסך אז או שתסדר לך מתקן מתכוונן כך שתוכל להטות את המסך אליך או שתקנה אקטיביkasr463 כתב:מה שהבנתי מכל השרשור
שמי שאוהב לראות 3D בשכיבה עדיף פסיבי 3D
ורצוי לקנות מסך 4K ?
ואז כולנו נהיה מאושרים...
Samsung Vs LG, תלת מימד אקטיבי מול פאסיבי, בעד ונגד
-
androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
- עמישי
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
לא התכוונתי לפגוע, אלא להראות שיש את הנתונים היבשים ויש מה שטוב בשבילך, ויש מה שטוב בשבילי.androidsmart כתב:בהמשך למה שאמרתי קודם, זו דוגמא להערה מאוד לא אינטלגנטיתעמישי כתב:אומרים, מבחינה מדעית, שאם תאכל כל יום שן שום אחת, תהיה בריא יותר.androidsmart כתב:אני חושב שהדיון מעניין ופורה ואני מציע להשאר ברמה העניינית ולהשאיר תחושות ורגשות מחוץ לדיון, הרי ברור שמי שיקרא את התגובות האינטליגנטיות ברובן של המשתתפים בשירשור, ישכיל, ילמד ולבסוף יקח את החלטתו לאחר שיבקר בחנויות ואצל חברים וילך אחרי נטיות ליבו. אני מבחינתי מדבר ברמה ההנדסית ומשתדל להיות ענייני, בבקשה לא לכעוס![]()
...
ואומרים, מבחינה מדעית, שאם תשתה כל ערב כוס יין אדום, תהיה בריא יותר.
ואומרים, מבחינה מדעית, שכף שמן זית בבוקר תחולל פלאים בקיבה.
ואומרים לצחצח שיניים אחרי כל ארוחה, ולאכול המון ירקות, ולא לאכול בשר אדום,
ואומרים שניסאן הוא הרכב היפני הטוב ביותר, ושלסמארטפונים יש קרינה שיכולה לבשל לך את המוח.
מה מכל אלה אתה עושה? מבחינה מדעית כמובן.......
אין פה צודק או לא צודק, נכון או לא נכון.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8264
- נתן תודות: 421 פעמים
- קיבל תודות: 611 פעמים
אני איזוטרי?[quote="androidsmart"]מה שתארת זה שאתה צופה ב 3D בשכיבה על ספה מקבילה לטלויזייה כאשר הראש שלך ניצב לטלויזייה!!! וואללה, הבאת פה צורת צפייה איזוטרית מאוד כדי להוכיח את הנקודה שלך. במקרה המיוחד שלך, חייבים לקנות לקנות פאסיבי או פלזמה.[quote="integral"]בשביל מה זווית אנכית אם לא בשביל לשכב? ואם לשכב אז לא נשים את הראש על כרית? ואם הספה מקבילה לטלוויזיה (כמו שאני אוהב לראות למשל) אז המשקפיים והראש בהטיה מול הטלוויזיה ובמקרה הקיצוני בניצב לטלוויזיה. הבעיה עם הסמסונג היא ההחשכה המהותית שמתקבלת כבר בזווית של 45 מעלות. כפי שממחיש כמובן הוידיאו מיוטיוב. אצלי למשל אין בעיה של זווית אנכית שכן מראש הטלוויזיה מותקנת בגובה כזה שגם מהספות בשכיבה יש זווית צפיה מתונה יחסית.
בנוסף, אם כבר ילדים ומספר צופים, והם גם יושבים על הריצפה, הרי הם לא יושבים בטור ואז באה לידי ביטוי הזווית האופקית מול הטלוויזיה שם לפאסיבי אין שום בעיה אבל לאקטיבי בהחלט יכולה להיות ככל שהצופים פרוסים יותר. בזווית האנכית אפשר לטפל בקלות ע"י מתקן עם הטיה אנכית, אבל מה תעשה במקרה של הפריסה האופקית? תחתוך את הטלוויזיה באמצע ותטה כל חצי לכיוון אחר?
דרך אגב, סוני דווקא השתפרו מהותית לפי הביקורות האחרונות השנה בתחום.
בפלזמה יש בעיה אחרת. למשל לך צפה בתלת בפלזמה בתנאי יום. המשקפיים לא תורמים הרבה לעוצמת התאורה שגם ככה בעייתית.
אני לא חושב שהדיון מעניין ופורה. הסיבה היא שמכלכתחילה אתה מנסה נואשות בשל סיבה כזאת או אחרת ל"הוכיח" שתלת אקטיבי עדיף ולשם כך אתה משתמש בכל תיאוריה מופרכת ככל שתהיה תוך כדי ניסיון פתטי להפריך את יתרונות הפאסיבי ולכפות את דעתך על אחרים. דיון פורה מנסה ללבן את היתרונות והחסרונות של כל אלטרנטיבה וזה לא מה שקורה פה.[/quote]
רוב האנשים לא צופים כך, ואם שוכבים על ספה שלהם הראש מקביל פחות או יותר לטלויזיה וכך אינו מושפע מהזוית האופקית כי אם רק מהזוית האנכית, ושוב, הזוית האנכית בפאסיבי מוגבלת ל 15 מעלות! וחייבים מתקן הטייה לטלויזיה אבל אם מטים את הטלויזיה לאיש הצופה בשכיבה, זה שיושב יראה פחות טוב (כפונקצייה של זוית ההטייה)
בניגוד למה שאמרת, הילדים שיושבים על הריצפה בטור או במעגל או באיזה מבנה גאומטרי שתבחר מושפעים רק מהזוית האנכית גם אם ישבו בקצה, יעזור לך להבין אם תשרטט, מתח קו באמצע המסך מצד ימין לצד שמאל, צייר ילד היושב בקצה ומתח מעיניו שני קוים הנפגשים עם שתי קצות הקו המשורטט על המסך, תבין מיד שמישור הראייה הוא אופקי ולא מהווה בעייה, לעומת זאת מאחר והילדים יושבים נמוך על הרצפה זוית הראייה האנכית גדולה אלה אם כן מטים אליהם את המסך.
הדיון הוא מעניין ופורה עד הרגע שבו אתה נעשה אמוציונאלי את מאבד את שלוותך וחבל[/quote]
היות ואתה משעשע אותי, אגמול לך במחווה משעשעת משלי:
- עמישי
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
integral כתב:אני איזוטרי?androidsmart כתב:מה שתארת זה שאתה צופה ב 3D בשכיבה על ספה מקבילה לטלויזייה כאשר הראש שלך ניצב לטלויזייה!!! וואללה, הבאת פה צורת צפייה איזוטרית מאוד כדי להוכיח את הנקודה שלך. במקרה המיוחד שלך, חייבים לקנות לקנות פאסיבי או פלזמה.integral כתב:בשביל מה זווית אנכית אם לא בשביל לשכב? ואם לשכב אז לא נשים את הראש על כרית? ואם הספה מקבילה לטלוויזיה (כמו שאני אוהב לראות למשל) אז המשקפיים והראש בהטיה מול הטלוויזיה ובמקרה הקיצוני בניצב לטלוויזיה. הבעיה עם הסמסונג היא ההחשכה המהותית שמתקבלת כבר בזווית של 45 מעלות. כפי שממחיש כמובן הוידיאו מיוטיוב. אצלי למשל אין בעיה של זווית אנכית שכן מראש הטלוויזיה מותקנת בגובה כזה שגם מהספות בשכיבה יש זווית צפיה מתונה יחסית.
בנוסף, אם כבר ילדים ומספר צופים, והם גם יושבים על הריצפה, הרי הם לא יושבים בטור ואז באה לידי ביטוי הזווית האופקית מול הטלוויזיה שם לפאסיבי אין שום בעיה אבל לאקטיבי בהחלט יכולה להיות ככל שהצופים פרוסים יותר. בזווית האנכית אפשר לטפל בקלות ע"י מתקן עם הטיה אנכית, אבל מה תעשה במקרה של הפריסה האופקית? תחתוך את הטלוויזיה באמצע ותטה כל חצי לכיוון אחר?
דרך אגב, סוני דווקא השתפרו מהותית לפי הביקורות האחרונות השנה בתחום.
בפלזמה יש בעיה אחרת. למשל לך צפה בתלת בפלזמה בתנאי יום. המשקפיים לא תורמים הרבה לעוצמת התאורה שגם ככה בעייתית.
אני לא חושב שהדיון מעניין ופורה. הסיבה היא שמכלכתחילה אתה מנסה נואשות בשל סיבה כזאת או אחרת ל"הוכיח" שתלת אקטיבי עדיף ולשם כך אתה משתמש בכל תיאוריה מופרכת ככל שתהיה תוך כדי ניסיון פתטי להפריך את יתרונות הפאסיבי ולכפות את דעתך על אחרים. דיון פורה מנסה ללבן את היתרונות והחסרונות של כל אלטרנטיבה וזה לא מה שקורה פה....
רוב האנשים לא צופים כך, ואם שוכבים על ספה שלהם הראש מקביל פחות או יותר לטלויזיה וכך אינו מושפע מהזוית האופקית כי אם רק מהזוית האנכית, ושוב, הזוית האנכית בפאסיבי מוגבלת ל 15 מעלות! וחייבים מתקן הטייה לטלויזיה אבל אם מטים את הטלויזיה לאיש הצופה בשכיבה, זה שיושב יראה פחות טוב (כפונקצייה של זוית ההטייה)
בניגוד למה שאמרת, הילדים שיושבים על הריצפה בטור או במעגל או באיזה מבנה גאומטרי שתבחר מושפעים רק מהזוית האנכית גם אם ישבו בקצה, יעזור לך להבין אם תשרטט, מתח קו באמצע המסך מצד ימין לצד שמאל, צייר ילד היושב בקצה ומתח מעיניו שני קוים הנפגשים עם שתי קצות הקו המשורטט על המסך, תבין מיד שמישור הראייה הוא אופקי ולא מהווה בעייה, לעומת זאת מאחר והילדים יושבים נמוך על הרצפה זוית הראייה האנכית גדולה אלה אם כן מטים אליהם את המסך.
הדיון הוא מעניין ופורה עד הרגע שבו אתה נעשה אמוציונאלי את מאבד את שלוותך וחבל...לשיטתך צריך דוקטורט במדעים מדוייקים כתנאי הכרחי לקניית תלת אקטיבי
היות ואתה משעשע אותי, אגמול לך במחווה משעשעת משלי.
![]()
מחזק את טענתי...
-
androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
סבבה ונסייים עם חיוך
תודה לכל המשתתפים, אני נהנתי!
תודה לכל המשתתפים, אני נהנתי!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78933
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
integral
כמה חבל שהוידאו היחיד שראיתי היה מוטעה לחלוטין. משקפיים כיום לא מהבהבות ב-60HZ (היחידות שאני יודע שהבהבו ב-60HZ היו סוני הראשונות). כל המסכים שראיתי לאחרונה מהבהבות ב-120HZ לכל עין... אני לא רואה שום הבהוב...
כמה חבל שהוידאו היחיד שראיתי היה מוטעה לחלוטין. משקפיים כיום לא מהבהבות ב-60HZ (היחידות שאני יודע שהבהבו ב-60HZ היו סוני הראשונות). כל המסכים שראיתי לאחרונה מהבהבות ב-120HZ לכל עין... אני לא רואה שום הבהוב...
oferlaor
מחזק את דברייך! הם שוכחים שהמסך מחשב שלהם מרצד יותר לאט (60HZ) מהטלוויזיות של ה 240HZ. (ולא שמים לב)
ברגע שכל עין מקבלת 120HZ כבר אי אפשר לשים לב לריצודים, וזה כמו התחושה שיש ממסך מחשב 120HZ שפתאום הכל נראה חלק.
אני עדיין מרגיש שיש עוד כמה דברים שצריכים להשתפר בשתי הטכנולוגיות, לפני שאני יצטרף לחוויה. אבל מתקרב בצעדי ענק.
חלמתי שיצאה הטכנולוגיה על מסכים עם 240HZ
והנה הם כבר איתנו.
מחזק את דברייך! הם שוכחים שהמסך מחשב שלהם מרצד יותר לאט (60HZ) מהטלוויזיות של ה 240HZ. (ולא שמים לב)
ברגע שכל עין מקבלת 120HZ כבר אי אפשר לשים לב לריצודים, וזה כמו התחושה שיש ממסך מחשב 120HZ שפתאום הכל נראה חלק.
אני עדיין מרגיש שיש עוד כמה דברים שצריכים להשתפר בשתי הטכנולוגיות, לפני שאני יצטרף לחוויה. אבל מתקרב בצעדי ענק.
חלמתי שיצאה הטכנולוגיה על מסכים עם 240HZ
- oferlaor
- מנהל

האמת שאחרי שצפיתי בשאר קטעי הוידאו אני לא מסכים עם כמעט אף אחת מהן...
1. בהירות: יש מסכים בהירים מאוד כיום. ניסיתם פעם לראות תלת מימד במסכים של שארפ או טושיבה ? זה יכול לסנוור קשות גם עם משקפי תלת מימד...
2. זוית ראיה - תלוי ביצרן. יש יצרנים שזה קורה בזויות מאוד קיצוניות (שכיבה על הצד). אם אני זוכר נכון בסוני זה 45 מעלות, אבל יש גם מסכים שאין להם בכלל תלות בזוית (פנסוניק...).
3. תדר - מי בדיוק עובד ב "up to 60hz" כיום?!
4. מסכים לחלוטין - פסיבי זה זול ושימושי יותר בקבוצות גדולות יותר.
1. בהירות: יש מסכים בהירים מאוד כיום. ניסיתם פעם לראות תלת מימד במסכים של שארפ או טושיבה ? זה יכול לסנוור קשות גם עם משקפי תלת מימד...
2. זוית ראיה - תלוי ביצרן. יש יצרנים שזה קורה בזויות מאוד קיצוניות (שכיבה על הצד). אם אני זוכר נכון בסוני זה 45 מעלות, אבל יש גם מסכים שאין להם בכלל תלות בזוית (פנסוניק...).
4. מסכים לחלוטין - פסיבי זה זול ושימושי יותר בקבוצות גדולות יותר.
לא חשבתי שלקנות טלוויזיה תהיה חוויה מפחידה כל כך
פלזמות חדשות עם צריבה
תלת מימד רק בישיבה אקטיבי ( או לעשות תואר בפיסיקה איך לשבת נכון )
זאת טכנולוגיה לא בשלה
הדבר היחידי שניתן לחשב עליו LG OLED ואז יש לי FHD 3D
ובלי צריבות
פלזמות חדשות עם צריבה
תלת מימד רק בישיבה אקטיבי ( או לעשות תואר בפיסיקה איך לשבת נכון )
זאת טכנולוגיה לא בשלה
הדבר היחידי שניתן לחשב עליו LG OLED ואז יש לי FHD 3D
ובלי צריבות
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

עופר,oferlaor כתב:integral
כמה חבל שהוידאו היחיד שראיתי היה מוטעה לחלוטין. משקפיים כיום לא מהבהבות ב-60HZ (היחידות שאני יודע שהבהבו ב-60HZ היו סוני הראשונות). כל המסכים שראיתי לאחרונה מהבהבות ב-120HZ לכל עין... אני לא רואה שום הבהוב......
כפי שציינתי קודם זה מאוד אינדיבידואלי...אתה לא רואה...אבל החברה מ FLATPANELS רואים ועוד על הקרם דה לה קרם:
[left]However, if you are planning on using 3D in a brightly lit living room, VT50 is not for you, and you should consider a passive 3DTV. There is still a range of limitations tied to the active shutter 3D glasses, including flicker during daytime, batteries (or constant charging), the cost, and the fragile nature of the two glasses (avoid stepping or sitting on the glasses because they will break).
[/left]
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1339052567
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ברור שאלו קטעים שיווקיים מבדחים, אבל הפואנטה היא שיש ויש. כל מקרה לגופו ואם קונים אקטיבי אז צריך לשים לב לנקודות האלו בדיוק כפי שאם קונים פאסיבי צריך לשים לב לחסרונות שלו.oferlaor כתב:האמת שאחרי שצפיתי בשאר קטעי הוידאו אני לא מסכים עם כמעט אף אחת מהן...
4. מסכים לחלוטין - פסיבי זה זול ושימושי יותר בקבוצות גדולות יותר....
אפשר לקבל קישור לדגם הספציפי?kasr463 כתב:יש לך טושיבה 4K כולל כניסה 4Kshayze כתב:קודם שתמכר טלוויזיה FHD או 4K פאסיבית. ואז תוכל לקנות אותה.........
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 204 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
עופר,oferlaor כתב:integral
כמה חבל שהוידאו היחיד שראיתי היה מוטעה לחלוטין. משקפיים כיום לא מהבהבות ב-60HZ (היחידות שאני יודע שהבהבו ב-60HZ היו סוני הראשונות). כל המסכים שראיתי לאחרונה מהבהבות ב-120HZ לכל עין... אני לא רואה שום הבהוב......
באירוע האחרון של סמסונג, היו ההבהובים מאד מורגשים במסך האמצעי בסצנות הבהירות בפינות המסך.
יואב או חבר אחר שהבחין בזה התלוצץ על כך שאנחנו היחידים שמרגישים בבעיות האלה.
יכול להיות שמדובר בסוללות חלשות... או עיניים ביוניות.
האם דגמים עם משקפי 120hz מטפלים בחומר 30hz SBS כראוי?
- oferlaor
- מנהל

השאלה אם הבעיה נוצרה בגלל אינטרקציה בין התאורה הסביבתית לבין המשקפיים. ראיתי המון בעיות שנדמו לתופעות הבהוב בגלל שהתדר של המשקף והאור ברקע (בפרט אם מדובר בניאון) מפריעים זה לזה.
אני לא מבין.
מה זה משנה מה סיבת ההבהוב, אם בבית התופעה תתרחש גם? (נורות חסכוניות לדוגמא)
מה זה משנה מה סיבת ההבהוב, אם בבית התופעה תתרחש גם? (נורות חסכוניות לדוגמא)
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
עברה כמעט חצי שנה (4 חודשים בערך)
עברנו תערוכה אחת, ותערוכה שניה בעוד כחודשיים.
יש כבר שם רשמי לרזולוציית 4K.
מישהו מאמין שנזכה לראות טלוויזיה hi end אמיתית עם איכות תמונה מהמובילות בשוק, יחד עם FHD פאסיבי?
אני אישית כבר מאבד תקווה...
עברנו תערוכה אחת, ותערוכה שניה בעוד כחודשיים.
יש כבר שם רשמי לרזולוציית 4K.
מישהו מאמין שנזכה לראות טלוויזיה hi end אמיתית עם איכות תמונה מהמובילות בשוק, יחד עם FHD פאסיבי?
אני אישית כבר מאבד תקווה...
The story of stuff
The story of stuff
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
הסבירו לי היום במחסני חשמל שמאחר ואני מתכון בעיקר לצפות בתכני MKV שמורדים מהרשת היתרון הוא לפאסיבי, כאשר מסך של LG יכול להציג 3D מקובץ MKV ואילו מסכי סמסונג (אקטיבי) לא יוכלו להריץ 3D אלא אם כן זה דיסק מקורי או שאריץ את זה דרך נגן בלורי. [שאצטרך לרכוש בנוסף]
האם זה מדויק?
האם יש יתרון לאחת מהשיטות בהרצת 3D שמכווץ ומופץ ברשת כקובץ MKV?
האם זה מדויק?
האם יש יתרון לאחת מהשיטות בהרצת 3D שמכווץ ומופץ ברשת כקובץ MKV?
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אז אתה אומר לא להתייחס ושגם סמסונג [אקטיבי] יריץ את כל ה-MKV 3D חלק?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |