ווילונות, שטיחים וכו
שלום לכולם
ברצוני להוסיף ווילונות, שטיח וכיסויים לספות עור כדי לבטל החזרות.
רציתי לקבל המלצה לגבי עובי, סוג (בד, שלבים מעץ ...), צורה וכו' כדי שהווילון יבצע את תפקידו האקוסטי.
כנ"ל לגבי שטיח וכיסויים לספות .
מצורף LAYOUT של הסלון.
תודה מראש
ברצוני להוסיף ווילונות, שטיח וכיסויים לספות עור כדי לבטל החזרות.
רציתי לקבל המלצה לגבי עובי, סוג (בד, שלבים מעץ ...), צורה וכו' כדי שהווילון יבצע את תפקידו האקוסטי.
כנ"ל לגבי שטיח וכיסויים לספות .
מצורף LAYOUT של הסלון.
תודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לגביי התדרים הספציפיים ..
אני לא יודע, אבל לאחר ששמעתי מריחות,עיוותים, חוסר פרוט (פשוט לא שמעו טוב). בעצת הבחור שממנו קניתי את הרמקולים (926 ) כיסיתי את החלונות בשמיכות פוך והעפתי את כל הכריות של הספות (נשאר רק השלד שרובו בד וריפוד) - שמעו יותר טוב, יותר פרוט, פחות מריחות ...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
האם בהגדרה: ווילון כבד ועבה ..
יכול להיות גם משלבי עץ ?
http://www.orgon.co.il/default.asp?id=616
ואם חייב להיות מבד, מה זה עבה ? האם חייב להיות בנוי מחתיכת בד אחת או בסגנון הנ"ל (וורטיקאלי) ?
http://www.orgon.co.il/default.asp?id=164
ITZO
אני יודע שהחוליה החלשה בחומרה שלי זה המגבר אבל לפני שאני מתחיל לבחון מגברים אני רוצה שהחדר יהיה סביר מבחינה אקוסטית (כבר ויתרתי על מגבר מעולה ביד שניה בגלל התופעות הנל).
http://www.orgon.co.il/default.asp?id=616
ואם חייב להיות מבד, מה זה עבה ? האם חייב להיות בנוי מחתיכת בד אחת או בסגנון הנ"ל (וורטיקאלי) ?
http://www.orgon.co.il/default.asp?id=164
ITZO
אני יודע שהחוליה החלשה בחומרה שלי זה המגבר אבל לפני שאני מתחיל לבחון מגברים אני רוצה שהחדר יהיה סביר מבחינה אקוסטית (כבר ויתרתי על מגבר מעולה ביד שניה בגלל התופעות הנל).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
לפי מה שאני זוכר מקורס אקוסטיקה שיטחי, וילון עם כפלים זה הכיוון, כמה שיותרEyalR כתב:כששאלתי יועץ אקוסטי לגבי וילון הוא לא התמקד בעובי הבד אלא דוקא בכך שאקפיד שהוילון יהיה צפוף ושיהיו בו קיפולים רבים (כמו אקורדיון) מה שיגדיל את העובי הרבה יותר מעובי הבד עצמו....
נקבוביות או קפלים יותר טוב.
עיקרון הבליעה בווילונות הוא כמו בשאר הבולעים הנקבוביים (ספוג אקוסטי, צמר זכוכית), ודורש יצירת התנגדות מתאימה ומספקת לתנועת גלי הקול.
הווילונות הדקיקים החצי שקופים לא טובים לבליעה אקוסטית, וגם ריבוי קפלים לא יעזרו איתם.
אז הדרישה הבסיסית היא ווילון עבה ובשרני ככל הניתן.
צריך גם לוודא שהווילון לא יהיה אטום לגמרי, כי גם אז הוא לא יבלע.
עניין הקפלים הוא אכן יתרון גדול.
ראיתי ב- IKEA ווילונות פשוטים יחסית, שנראו נחמד לגמרי, מבד סביר (לא דקיק), שבאו בשכבה כפולה. שכבה כפולה זה עוד יותר טוב.
אם על זה עוד מוסיפים כפלים, אז זה כבר בכלל ליגה...
מילת אזהרה: יש חשיבות גדולה ליצירת תנאי בליעה מאוזנים, בכל סקלת התדרים.
יותר קשה לבלוע נמוכים.
בחדר ריק יחסית ובלי ספות וכדומה, התקנה של ווילונות דקים בלבד יכול לעשות יותר נזק מתועלת.
הווילונות הדקיקים החצי שקופים לא טובים לבליעה אקוסטית, וגם ריבוי קפלים לא יעזרו איתם.
אז הדרישה הבסיסית היא ווילון עבה ובשרני ככל הניתן.
צריך גם לוודא שהווילון לא יהיה אטום לגמרי, כי גם אז הוא לא יבלע.
עניין הקפלים הוא אכן יתרון גדול.
ראיתי ב- IKEA ווילונות פשוטים יחסית, שנראו נחמד לגמרי, מבד סביר (לא דקיק), שבאו בשכבה כפולה. שכבה כפולה זה עוד יותר טוב.
אם על זה עוד מוסיפים כפלים, אז זה כבר בכלל ליגה...
מילת אזהרה: יש חשיבות גדולה ליצירת תנאי בליעה מאוזנים, בכל סקלת התדרים.
יותר קשה לבלוע נמוכים.
בחדר ריק יחסית ובלי ספות וכדומה, התקנה של ווילונות דקים בלבד יכול לעשות יותר נזק מתועלת.
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
שבוע טוב נמר,
אני מצטט פה את עצמי
מכמה שרשורים קודמים...
במה שקשור לענייני מוסיקה וסאונד, קיימת חשיבות רבה לבליעה מאוזנת ורחבת טווח broad band absorption, יעני גם כושר בליעה בתחום התדר הנמוך.
באופן כללי באקוסטיקה, התדרים הנמוכים בדרך כלל דורשים יותר תשומת לב, יותר קשה לבודד אותם ויותר קשה לבלוע אותם.
הפרמטר הבסיסי לבליעה מאוזנת, גם בתדרים הנמוכים יותר, הוא פשוט העובי של החומר.
יותר עבה = יותר בליעה בנמוכים = יותר טוב.
בעייה שנתקלים בה הרבה בעולם האולפנים/אולפנים ביתיים היא ציפוי רוב/כל הקירות בשטיחים וספוגים דקים כך שהתדר הגבוה נבלע יותר מדי וה bright הלך לאיבוד, אך התדרים הנמוכים כמעט ולא מושפעים, כך שהסאונד הכללי בחדר לא מאוזן באופן קיצוני.
כמו שאתם יודעים, המושג "איזון" הוא מהותי בכל האספקטים של הסאונד, ולא פחות מכך באקוסטיקה (ובחיים בכלל).
למשל, כלי העבודה העיקרי באקוסטיקה הוא הבליעה האקוסטית.
חשוב שבליעה אקוסטית בחדר תהיה מאוזנת ורחבת טווח ככל הניתן. לבלוע תדר גבוה זאת לא בעיה, הבעייה לבלוע נמוכים.
בחומרי בליעה נקבוביים (צמר, ספוג, שטיח וכדומה), העיקרון מאד פשוט וללא הוקוס פוקוס: ככל שהחומר יותר עבה, הוא בולע יותר טוב בתדרים הנמוכים (זה פונקציה של אורכי גל. כמו שאתם יודעים, לתדרים הנמוכים אורכי גל גדולים יותר).
בעיה נפוצה באולפנים היא שאנשים מצפים את כל החדר בשטיח או בספוג אקוסטי דק, ולא מבינים למה המיקס "לא יוצא טוב החוצה".
אז ככה: הספוג/שטיח בלע את כל התדר הגבוה, אך לא נגע בנמוכים. מה מתקבל? בלגן. קודם כל החדר לא נעים באוזן, הוא מת ואין טיפת BRIGHT. עכשיו אם זה היה ככה גם בתדר הנמוך , ניחא, אבל בחדר נשארה ההתנהגות הלא מטופלת בתדר הנמוך. המיקס נעשה בתנאים לא מאוזנים, הטכנאי עושה פיצויים מוטעים שלא באשמתו, והתוצאה בחוץ מזייפת.
טיפול אקוסטי מאוזן נקרא BROAD BAND ABSORPTION
אבל, זה לא סותר את דברי אביעד ומרטין בשרשור מקביל, כי פה קיים הבדל עקרוני בין אולפן לקולנוע הביתי:
האולפן הוא חלל ייעודי, עם שאיפה לטיפול אקוסטי, בדרך כלל בחלל קטן יחסית (האילוצים..), כאשר חלל זה סגור ואטום, ועם מינימום ריהוט.
קולנוע ביתי אופייני יכול להיות בדיוק הפוך מהנ"ל. מה זה אומר?
באולפן, נושא התדר הנמוך תמיד דורש התייחסות.
בקולנוע ביתי, או שכן או שלא: הנפחים הגדולים, החדרים המגושרים והלא אטומים, הריהוט המאסיבי, כל אלה מקטינים נוכחות באס בעייתיות. הימצאות טבעית של הריהוט בכלל, כולל ארונות, תמונות, ווילונות וכדומה, משפרים את האקוסטיקה בכלל בכל טווח התדרים.
סיכום ביניים: באולפן, אנחנו בדרך כלל נגד יישום משטחי בליעה דקים בכלל ונגד שטיח ברצפה בפרט (וגם בעד פרקט !).
בק"ב, השטיח יכול להיות מומלץ.
בטח שכאשר אין בליעה אחרת בחדר והחדר רפלקטיבי (ולא צפוייה אקוסטיקה עתידית במקום).
מה שכן, אם שטיח, אז הכי עבה שאפשר (עדיף עם שכבה תחתית), ורצוי להתחיל בכיסוי בשלבים, ולא את כל הרצפה במכה אחת.
נמר, אם הגעת עד לפה
, תמסור לחביתוש שהוא קיבל צו 8
.
אני מצטט פה את עצמי
במה שקשור לענייני מוסיקה וסאונד, קיימת חשיבות רבה לבליעה מאוזנת ורחבת טווח broad band absorption, יעני גם כושר בליעה בתחום התדר הנמוך.
באופן כללי באקוסטיקה, התדרים הנמוכים בדרך כלל דורשים יותר תשומת לב, יותר קשה לבודד אותם ויותר קשה לבלוע אותם.
הפרמטר הבסיסי לבליעה מאוזנת, גם בתדרים הנמוכים יותר, הוא פשוט העובי של החומר.
יותר עבה = יותר בליעה בנמוכים = יותר טוב.
בעייה שנתקלים בה הרבה בעולם האולפנים/אולפנים ביתיים היא ציפוי רוב/כל הקירות בשטיחים וספוגים דקים כך שהתדר הגבוה נבלע יותר מדי וה bright הלך לאיבוד, אך התדרים הנמוכים כמעט ולא מושפעים, כך שהסאונד הכללי בחדר לא מאוזן באופן קיצוני.
זה משפט מפתח, למרות שהוא קצת יותר אקוטי בעולם האולפנים מאשר בעולם ה- HIFI.....וכיסוי החדר בוילונות לא רק שיכול לא לעזור אלא עלול אף להזיק לאקוסטיקה במידה מסויימת....
כמו שאתם יודעים, המושג "איזון" הוא מהותי בכל האספקטים של הסאונד, ולא פחות מכך באקוסטיקה (ובחיים בכלל).
למשל, כלי העבודה העיקרי באקוסטיקה הוא הבליעה האקוסטית.
חשוב שבליעה אקוסטית בחדר תהיה מאוזנת ורחבת טווח ככל הניתן. לבלוע תדר גבוה זאת לא בעיה, הבעייה לבלוע נמוכים.
בחומרי בליעה נקבוביים (צמר, ספוג, שטיח וכדומה), העיקרון מאד פשוט וללא הוקוס פוקוס: ככל שהחומר יותר עבה, הוא בולע יותר טוב בתדרים הנמוכים (זה פונקציה של אורכי גל. כמו שאתם יודעים, לתדרים הנמוכים אורכי גל גדולים יותר).
בעיה נפוצה באולפנים היא שאנשים מצפים את כל החדר בשטיח או בספוג אקוסטי דק, ולא מבינים למה המיקס "לא יוצא טוב החוצה".
אז ככה: הספוג/שטיח בלע את כל התדר הגבוה, אך לא נגע בנמוכים. מה מתקבל? בלגן. קודם כל החדר לא נעים באוזן, הוא מת ואין טיפת BRIGHT. עכשיו אם זה היה ככה גם בתדר הנמוך , ניחא, אבל בחדר נשארה ההתנהגות הלא מטופלת בתדר הנמוך. המיקס נעשה בתנאים לא מאוזנים, הטכנאי עושה פיצויים מוטעים שלא באשמתו, והתוצאה בחוץ מזייפת.
טיפול אקוסטי מאוזן נקרא BROAD BAND ABSORPTION
אבל, זה לא סותר את דברי אביעד ומרטין בשרשור מקביל, כי פה קיים הבדל עקרוני בין אולפן לקולנוע הביתי:
האולפן הוא חלל ייעודי, עם שאיפה לטיפול אקוסטי, בדרך כלל בחלל קטן יחסית (האילוצים..), כאשר חלל זה סגור ואטום, ועם מינימום ריהוט.
קולנוע ביתי אופייני יכול להיות בדיוק הפוך מהנ"ל. מה זה אומר?
באולפן, נושא התדר הנמוך תמיד דורש התייחסות.
בקולנוע ביתי, או שכן או שלא: הנפחים הגדולים, החדרים המגושרים והלא אטומים, הריהוט המאסיבי, כל אלה מקטינים נוכחות באס בעייתיות. הימצאות טבעית של הריהוט בכלל, כולל ארונות, תמונות, ווילונות וכדומה, משפרים את האקוסטיקה בכלל בכל טווח התדרים.
סיכום ביניים: באולפן, אנחנו בדרך כלל נגד יישום משטחי בליעה דקים בכלל ונגד שטיח ברצפה בפרט (וגם בעד פרקט !).
בק"ב, השטיח יכול להיות מומלץ.
בטח שכאשר אין בליעה אחרת בחדר והחדר רפלקטיבי (ולא צפוייה אקוסטיקה עתידית במקום).
מה שכן, אם שטיח, אז הכי עבה שאפשר (עדיף עם שכבה תחתית), ורצוי להתחיל בכיסוי בשלבים, ולא את כל הרצפה במכה אחת.
נמר, אם הגעת עד לפה
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מרטין
לפי דעתי תשובות כאלה לא מקדמות את הדיון !
החוק הראשון בכל שינוי הוא תבדוק ב-SETUP שלך ותחליט לבד (אני מציע לפרסם רשימה של חוקים כנ"ל).
השאלות שלי,ושל אחרים, הם לחברים שיש להם נסיון כזה או אחר.
כמובן אפילו שרוב המקרים יכולים להצביע על כיוון מסוים אצלי המצב יכול להיות הפוך.
לסיכום - פחות סיסמאות יותר "מעשים".
יום טוב
החוק הראשון בכל שינוי הוא תבדוק ב-SETUP שלך ותחליט לבד (אני מציע לפרסם רשימה של חוקים כנ"ל).
השאלות שלי,ושל אחרים, הם לחברים שיש להם נסיון כזה או אחר.
כמובן אפילו שרוב המקרים יכולים להצביע על כיוון מסוים אצלי המצב יכול להיות הפוך.
לסיכום - פחות סיסמאות יותר "מעשים".
יום טוב
dtizzt,
העינין מורכב מאוד. אם אתה רוצה לעשות את זה באופן אופטימאלי אין מנוס מלהזמין יועץ אקוסטי. יש כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים על האקוסטיקה שרק מיתוך שירטוט פשוט אי אפשר ליגוע אפילו בקצה הקרחון. פיתרון טוב דורש המון ניסיון ואינטואיציה ואת זה יכולים רק אנשי מיקצוע לספק.
בכל אופן דבר אחד שצדה עיני. הרמקולים מוצבים בנישה? מאיזה חומר עשויים הקירות הצבועים באדום? האם הם רק חצי גובה?
איך שאני רואה את הדבר, וזאת בערבון מוגבל רק מיתוך התוכנית, אם תהפוך את הסלון שהרמקולים יהיו סמוך לקיר העליון שבשירטוט, יהיו לכך כמה יתרונות.
1 הרמקולים יהיו חופשיים ותוכל ביתר דיוק להעמידם אופטימלית.
2 הספה הגדולה תיכנס בנישה, הכפולה בצד שמאל באלכסון והכורסה מימין. כך זה יתחום אסטטית את המרחב של הסלון גם יחסית לחלונות ולכניסה בצורה שלדעתי תהיה נוחה ונאה יותר. המיטבח לא יהיה בקו העין של היושבים בסלון וכו..
3 יהיה אפשר לנצל את הקירות העליון והימני למיזנון מדפים וכדו שבבחירה נאותה גם ישפיעו על האקוסטיקה.
כן אני יודע... כבר העברת כבלים בקירות וכו..
אבל...
אם תוכל לצרף תמונות של הסלון אולי אוכל לעזור יותר..
.
העינין מורכב מאוד. אם אתה רוצה לעשות את זה באופן אופטימאלי אין מנוס מלהזמין יועץ אקוסטי. יש כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים על האקוסטיקה שרק מיתוך שירטוט פשוט אי אפשר ליגוע אפילו בקצה הקרחון. פיתרון טוב דורש המון ניסיון ואינטואיציה ואת זה יכולים רק אנשי מיקצוע לספק.
בכל אופן דבר אחד שצדה עיני. הרמקולים מוצבים בנישה? מאיזה חומר עשויים הקירות הצבועים באדום? האם הם רק חצי גובה?
איך שאני רואה את הדבר, וזאת בערבון מוגבל רק מיתוך התוכנית, אם תהפוך את הסלון שהרמקולים יהיו סמוך לקיר העליון שבשירטוט, יהיו לכך כמה יתרונות.
1 הרמקולים יהיו חופשיים ותוכל ביתר דיוק להעמידם אופטימלית.
2 הספה הגדולה תיכנס בנישה, הכפולה בצד שמאל באלכסון והכורסה מימין. כך זה יתחום אסטטית את המרחב של הסלון גם יחסית לחלונות ולכניסה בצורה שלדעתי תהיה נוחה ונאה יותר. המיטבח לא יהיה בקו העין של היושבים בסלון וכו..
3 יהיה אפשר לנצל את הקירות העליון והימני למיזנון מדפים וכדו שבבחירה נאותה גם ישפיעו על האקוסטיקה.
כן אני יודע... כבר העברת כבלים בקירות וכו..
אם תוכל לצרף תמונות של הסלון אולי אוכל לעזור יותר..
.
RAMKOL
תודה על התשובה ...
הקירות האדומים במרביתם מאריחי זכוכית והוא מדורג עד לגובה של 120 סמ (צד שמאל בשרטוט). הקיר הימני כולו מבלוקים 10 סמ והוא בגובה 200 סמ.
לגבי הפיכת הריהוט - רעיון טוב, אבל אני מנסה להימנע ממנו (כבלים, חסימה של המעבר לחדרים ולמטבח וכו') ... צריך להשקיע קצת יותר מחשבה.
אני אשלח תמונות בקרוב.
תודה ... לכולם
הקירות האדומים במרביתם מאריחי זכוכית והוא מדורג עד לגובה של 120 סמ (צד שמאל בשרטוט). הקיר הימני כולו מבלוקים 10 סמ והוא בגובה 200 סמ.
לגבי הפיכת הריהוט - רעיון טוב, אבל אני מנסה להימנע ממנו (כבלים, חסימה של המעבר לחדרים ולמטבח וכו') ... צריך להשקיע קצת יותר מחשבה.
אני אשלח תמונות בקרוב.
תודה ... לכולם