פורד פוקוס החדשה - מה דעתכם?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני מעוניין לרכוש פורד פוקוס חדשה. עשיתי נסיעת מבחן על האוטו ומדובר ברכב מעולה למחירו (זאת בהשוואה לדגמים אחרים שנסעתי עליהם כגון אופל אסטרה, ניסאן ג'וק, טויוטה קורולה וכדומה).
אני מתכנן לרכוש את גרסת ההצ'בק הידנית.

כיום אני רואה הרבה פוקוסים בליסינג. האם היות דגם נפוץ בליסינג מעלה או מורידה את המחירון שלו? כלומר, במקום כלשהו קראתי שמכוניות הליסינג "הורגות" את השוק, עד כמה זה נכון ומה דעתכם?

תודה!
אבי.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

אם סחירות זה מה שחשוב לך קח את הגירסה האוטומטית.
לא הרבה אנשים בארצנו אוהבים להתעסק עם גיר ידני בפקקים....
מה גם שלא מדובר על רכב ספורטיבי ומהנה ברמה שכדאי להעדיף את הגירסה הידנית דווקא.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

זה שהרכב פופולארי בליסינג לא מעלה או מוריד את המחירון של מכונית מאותו דגם שלא מליסינג, לפחות לא באופן ישיר.
לשוק הליסינג יכולה להיות השפעה על כלל השוק של רכב יד שנייה, כמו שקרה בעבר שהם היו צריכים למכור הרבה (מה שציינת כ"הורגות את השוק"), אבל זה לאו דווקא משפיע לפי הדגם שהם מוכרים בליסינג. זה השפיע על כל המכוניות המשומשות. פשוט הייתה תקופה עם היצע גדול.
מה שמשפיע על המחיר של הדגם הספציפי זה הניסיון הכללי עם הדגם בשוק (וגם תפיסות לא מבוססות ניסיון שיכולות להתקיים בעד או נגד דגם מסוים).
ספציפית לפורד פוקוס יש שם טוב כרכב סולידי ואמין. ייתכן וזה שהוא נפוץ כל כך (בגלל הליסינג) גרמה לקהל להכיר אותו ככזה.
משה

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

דור, קונים ידני גם כי הוא חסכוני בדלק. בימינו זה חשוב מתמיד.

ניסית אולי משהו מבית VAG? (גולף, אוקטביה, לאון) אלה גם מכוניות נהדרות ולפחות לפי מה שאני שמתי לב, קהל הקונים שלהן יותר מוכן לקנות ידני שזה יכול לעזור לך למכור אותו בהמשך. למרות שבמקרה כזה עדיף לשאול בפורום כמו CARSFORUM.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #5 

ממליץ לך לבדוק את דגם ה 2 ליטר של הפוקוס שנותן תמורה מעולה ביחס למחיר (יקר בסה"כ 6 אלף ש"ח יותר מדגם ה 1.6 ליטר). דגם ה 2 ליטר נותן לך 170 כ"ס (ביחס ל 125 כ"ס לדגם ה 1.6 ליטר) שזה הבדל משמעותי מאוד (כוח גדול בתנאי שאתה על סל"ד גבוה. לדוגמא מ 0 ל 100 קמ"ש הרכב הזה עושה באזור ה 9 שניות). בקשר לאסטרה אז הדגם אליו אתה צריך לפזול זה דגם ה 1.4 טורבו שלהם (המחיר של הדגם הזה ירד בארץ בתחילת השנה בכמעט 10 אלף ש"ח ועולה עכשיו כ 124 אלף ש"ח). דגם הטורבו אומנם נותן "רק" 140 כ"ס אבל הכוח הזה הרבה יותר זמין לרכב (גם בסל"ד נמוך יותר). אני אישית רציתי את האסטרה (אבל כיום נוסע על הפוקוס 2.ליטר).

שים לב שהפוקוס בגרסת הבסיס (טרנד) הוא רכב מאובזר מאוד ביחס לרכבי ליסינג אחרים (מערכת בקרת אקלים מפוצלת לשני אזורים! דיבורית BT, שליטה קולית, חיישני גשם....). זאת גם אחת הסיבות שהוא רכב ליסינג כל כך נפוץ (אגב, גם האסטרה מאובזרת מאוד עם בקרת שיוט ומזגן מפוצל אפילו למושב האחורי).

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בוקר טוב :)

dor8
הסחירות אכן חשובה לי, אם כי מדובר בפרמטר אחד משוואה כוללת. בסופו של יום אני קונה רכב שהוא מהנה עבורי ולא עבור זה שבא אחריי. אני מודע לכך שעם ישראל דורש אוטומט, עם זאת, הידנית קורצת לי מאוד (גם בגלל ההבדל במחיר).

moco
זה בדיוק מה שרציתי לדעת. על-אף שאני רוכש את הרכב כדי ליהנות ממנו, חשוב לי שישמור על ערכו עד כמה שניתן.

flsh
אני לא מתחבר לקונצרן VW. ראשית, המכוניות הללו לא הכי אמינות בשנים האחרונות (ניסיון של חבר קרוב עם גולף וגם מידע באינטרנט). בנוסף, התמורה עבור הכסף היא נמוכה מאוד. לדוגמה: מחיר הגולף הידנית הוא 114,900₪ (100₪ פחות מהפורד קוקוס..). ברם, בגולף מקבלים בערך מנוע ו-4 גלגלים בעוד שבפורד מקבלים רכב מאובזר לעילא.

osherov
אני לא רואה סיבה לרכוש את ה-2.0. אמנם אני גר בחיפה, אך לא הרגשתי צורך בתוספת סוסים בנסיעת מבחן. בנוסף, ה-2.0 היא יקרה מאוד יחסית ל-1.6 רגיל וזה מעל לתקציב שלי.
בנוגע לאסטרה: אוטו מאכזב מאוד. המנוע לא מרגיש 140 כ"ס והנסיעה ממש לא נוחה לדעתי. בנוסף, ההתנהגות של הרובוטי לא נעימה ולא נכונה לדעתי.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

לי יש את הפוקוס הצ'בק מליסינג. זה הפוקוס השלישי שלי. שיפור ניכר ביחס לקודמות. יש לי את הגרסא האוטומטית עם הגיר הרובוטי - הגיר לא מי יודע מה. גם אני גר בחיפה, ואין לי בעיה לסחוב בעליות גם באוטו עם שני ילדים ושני מבוגרים.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני מבין כי לדעתך עדיף הידני? (על הרובוטי לא נסעתי).

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

בשונה ממכוניות המיני הידניות (שנמכרות באיזור ה 60-70K), לרכוש משפחתית 1600 ידנית זה לא מהלך חכם לדעתי במדינה הזו. רוב האנשים שרוכשים מכונית משפחתית יד שנייה, מחפשים דגם אוטומטי, זו פשוט עובדה.
לגבי הפוקוס עצמה - לחבר שלי היה את הפוקוס הקודמת, לאבא שלי יש את הפוקוס הקודמת, ולדוד שלי היתה הישנה וכיום החדשה - כולם מבסוטים. מניסיון שלי בנסיעות פה ושם, מדובר על רכב איכותי יותר מדגמים מקבילים, הבעיה היחידה היתה המנוע בדגמים הקודמים (עגלה), ותא המטען בדגם ההצב'אק (שכולל גלגל רזרבי בגודל מלא, ולכן קטן מהרגיל).

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אתה לא הראשון שאומר לי שלקנות משפחתית ידנית זה לא רעיון חכם. מקווה שלא אצטער על זה בעתיד.. =]

תודה לכם!!

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #11 

גם אני מצטרף : לקנות משפחתית ידנית זה מאוד(מאוד)לא חכם. אני חובב מושבע של גיר ידני אבל הרכב המשפחתי שלנו-אוטומאטי. בהצלחה עם ההחלטה והקניה, בשעה טובה!

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #12 

נסעתי על כזאת לא מזמן בחו"ל כרכב מושכר. ידנית 1.6. רכב מהנה ביותר ומומלץ.... נוסעת טוב, חלק, זריזה ולחובבי הגדג'טים - מאובזרת מאוד.

לגבי הגיר - אם ידני או אוטומט - תשאל את עצמך מהם הרגלי הנסיעה שלך:
אם למשל ליסוע כל בוקר לעבודה וחזרה בשעות הפקקים, אז לא הייתי הולך על ידני - מן הסתם. אבל אם פקקי תנועה זו לא בעיה בשבילך - לך על הידני - גם כיף, גם מגיב טוב וכמובן חסכוני.
אם יש אישה שתנהג ברכב - היא תעדיף בטח (וגם אתה) גיר אוטומט.

לגבי מה יהיה בעתיד בשוק היד 2 - לא הייתי חושב על זה עכשיו. יש מלא מבצעי טרייד-אין, ותמיד יהיה מי שיקנה ובכל זאת - זה רכב פופולארי.

רובוטי לא הייתי מתעסק.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #13 

אם כבר אתה חושב על 1.6 ידני אז תלך על ה- Turbo

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #14 

הגיר הרובוטי לא כזה גרוע, קצת פחות טוב מאוטומטי רגיל, אבל אמור להיות מאוד חסכוני בדלק.

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #15 

מנסיון עם רכב ליסינג אוטומטי, הגיר הרובוטי חסכוני בדלק לעומת גיר אוטומטי רגיל.
איני יודע איך הוא בהשוואה לגיר לידני אבל כדאי שתבדוק - יתכן וההפרש לא כזה משמעותי, בייחוד עם אתה עושה הרבה נסיעות בין עירוניות.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #16 

מצטרף להמלצה לא לקנות משפחתית ידנית. אני חושב שתהיה ממש בעיה קשה למכור אותה בבוא העת.
לגבי ה- 1.6, ההפרש במחיר בין גרסת ה 1.6 לגרסת ה 2 ליטר הוא ממש מזערי יחסית (6K ש"ח, כשאצל יצרנים אחרים אתה יכול בכיף לשלם עשרות אלפי שקלים על ההבדל הזה). אם אני הייתי היום קונה פוקוס הייתי הולך על גרסת הטורר 2 ליטר. יש אותה למישהו אצלנו בעבודה והוא מרוצה מאוד.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

היי חברים,
תודה על התגובות!
ההבדל בין הרובוטי לרגיל הוא 12,000₪ שזה הרבה מאוד בשבילי (ועם חושבים על זה, זה כמעט 10% ממחיר הרכב).
אתמול שאלתי מספר אנשים עם מכונית זהה מה דעתם על הגיר הרובוטי ולכולם היו "טענות".
אעדכן בהמשך בנוגע להחלטה. תודה! =]

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

BreezeNET כתב:אם כבר אתה חושב על 1.6 ידני אז תלך על ה- Turbo
...
הרבה מעל התקציב שלי... :(

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #19 

הטורבו זה קלאסה אחרת לגמרי בתקציב אחר לגמרי.

,cavi
לא הצלחתי להבין האם אתה פוזל לידני בגלל המחיר או בגלל שאנשים סיפרו שהרובטי לא מהנה מספיק? אם זה בגלל המחיר, אז המלצתי היא לחפש רכב אחר אוטו' או רובוטי ולא ללכת על הידני. בדר"כ, אלה שקונים ידני נעולים על זה בגלל אהבת נהיגה, שוק יד 2 קשה ו סבל בנהיגת פקקים הם משניים בשבילם.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני הולך על ידני בגלל שאני אוהב את זה וגם בגלל הכסף. כלומר, אם לא היה הבדל של 12000₪ בין הידני והרובוטי סביר להניח שהייתי רוכש את הרובוטי (עם כל האהבה שיש לי לידני). במידה והייתי נעול על אוטומט הייתי שוקל ללכת על יונדאי i25.
הסיבה ששקלתי רובוטי היא הסחירות אבל אני קונה אותו בשביל עצמי ולא בשביל זה שיבוא אחריי. עם זאת, אני ממש מתלבט עדיין (ופה אני סוג של סותר את עצמי) משום שאני לא רוצה להגיע למצב שכשאני אמכור את הרכב בעוד 4-5 שנים אני אגלה שאיש לא רוצה לקנות אותו. ברם, יש לציין כי אני רואה לא מעט VW גולף ידניות על הכבישים. ועושה רושם שהן לא סובלות מבעיה של סחירות.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”