ברשותי רסיבר מרנץ שיושב במיזנון במאצע.יש תא באמצע המיזנון עם 3 מדפים .ממיר,מגבר סטריאו ורסיבר
בחזית אין דלת כך שזה פתוח בין מדף למדף יש סנטימטרים בודדים וכך גם מצידי המדפים ומאחור אין כלום
היה דיקט מזונית בגב המיזנון שפירקתי אותו
הרסיבר מתחמם וגם המגבר מתחמם לאחר שעתיים של עבודה עכשיו כמה מתחמם?אפשר לגעת לא מקבלים כוייה
אבל זה חם ופא עוד לא מצאתי תשובה.אני לא מעוניין במאווררים האם מישהו יודע בממוצע מה טווח הטמפרטורות
של עבודה ומעבר לזה זה מזיק?זאת אומרת עד כמה מעלות אפשרי לעבוד?אני מתכוון לשים מד חום ולימדוד לפני שבועיים מדדתי והיה בערך 20מעלות באיזור הרסיבר מצד שני יש פה עיניין שאם מקררים הרסיבר לא מגיע לטמפרטורת עבודה בכדי להוציא את המקסימום הרי הרסיבר נישמע במיטבו לאחר בערך חצי שעת עבודה ואם נקרר
אז בעצם נקבל מצב שבו הרסיבר לא מגיע לביצועים אופטימליים כמו במנוע רכב אם כל הזמן נידאג לקרר את המנוע אז הביצועים לא יהיו טובים
אני מחכה מאוד לתשובה ואני בספק אם למישהו יש תשובה אבל מיקצועית ומבוססת
תודה ולילה טו
שאלת השאלות בנוגע לחימום רסיבר/מגבר
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם החום הוא רק 20 מעלות, זה בסדר, אך אני מניח שלא מדדת נכון או לא טוב, כי חום עבודה של מגבר הוא בין 30 ל 40 מעלות שזה חום סביר.
בדרך כלל נהוג למקום בקר עם טרמוסטט שמודד את הטמפרטורה וכאשר היא עולה מעל 40 מעלות הבקר מפעיל זוג מאוררים.
במצב שלך כאשר החזית פתוחה ואין גב, אין טעם להרכיב את המאווררים, כי לא תהיה סירקולציית אוויר.
הרעיון הכי טוב זה לפרק את המדף המפריד ולהרכיב מדף דק מחורר מברזל (כמו של ארונות תקשורת). ככה גם תקבל יותר שטח אוורור.
מה שכן, עדיף למקם בחלקו העליון של המדף את המגבר שמתחמם יותר, החום עולה כלפי מעלה, כך שאם תמקם את המגבר החם יותר למטה, הוא יתגן את המגבר העליון...
בדרך כלל נהוג למקום בקר עם טרמוסטט שמודד את הטמפרטורה וכאשר היא עולה מעל 40 מעלות הבקר מפעיל זוג מאוררים.
במצב שלך כאשר החזית פתוחה ואין גב, אין טעם להרכיב את המאווררים, כי לא תהיה סירקולציית אוויר.
הרעיון הכי טוב זה לפרק את המדף המפריד ולהרכיב מדף דק מחורר מברזל (כמו של ארונות תקשורת). ככה גם תקבל יותר שטח אוורור.
מה שכן, עדיף למקם בחלקו העליון של המדף את המגבר שמתחמם יותר, החום עולה כלפי מעלה, כך שאם תמקם את המגבר החם יותר למטה, הוא יתגן את המגבר העליון...
תודה על תשובתך המהירה אך עדיין לא ענית לי
אם אנחנו שמים מאוורר בכדי לקרר אז הרסיבר/מגבר לא יגיע לטמפרטורת עבודה רצויה וכך גם הביצועים לא יהיו
מספיק טובים כמו במנוע הרכב
חוץ מזה לא הבנתי אני צריך מאווררים או לא?אם החזית פתוחה והגב פתוח אין תחלופה של אוויר?
להחליף מדף איני יכול כי המדף מקובע עם ברגים ולגבי מיקום הרסיבר או המגבר שמתחמם יותר אין בעייה כי המדפים מספיק עבים בכדי לבודד את החום 17 מ"מ
מספיק טובים כמו במנוע הרכב
חוץ מזה לא הבנתי אני צריך מאווררים או לא?אם החזית פתוחה והגב פתוח אין תחלופה של אוויר?
להחליף מדף איני יכול כי המדף מקובע עם ברגים ולגבי מיקום הרסיבר או המגבר שמתחמם יותר אין בעייה כי המדפים מספיק עבים בכדי לבודד את החום 17 מ"מ