איך לשלוח מגבר לחו"ל לצורך שיפוץ? ומה קורה מבחינת מכס?
בעתיד הקרוב אני מתכנן לבצע שיפוץ לאחד המגברים שלי ע"י בנאדם בארה"ב.
איזה חברות מתעסקות בשילוח חבילה כבדה (15 ק"ג ארוז)?
השאלה השניה , מבחינת מכס , איך מסדרים את זה? מבדיקה ראשונית הבנתי שאני משלם מכס רק
אם "התיקון" עובר את ה 200 דולר משהו כזה..
איזה חברות מתעסקות בשילוח חבילה כבדה (15 ק"ג ארוז)?
השאלה השניה , מבחינת מכס , איך מסדרים את זה? מבדיקה ראשונית הבנתי שאני משלם מכס רק
אם "התיקון" עובר את ה 200 דולר משהו כזה..
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
אם הוא כבד עליות המשלוח יכולות להמריא, לא עדיף לשלוח עם חבר או מכר לחו"ל?
על איזה מכשיר מדובר? אם אפשר לשאול כמובן..
על איזה מכשיר מדובר? אם אפשר לשאול כמובן..
אני טס בעצמי הרבה אז אני יכול להקפיץ אותו , העניין הוא שלוקח לאדון מס' חודשים לסיים אותו יעני זה לא
כלכך יעזור לי אלא אם אחזור שוב להביא אותו בעצמי
מדובר (לעת עתה על ה Spec 1 ) יש לי גם את ה spec 4 אבל נראה לי שאותו אתן למר פורמן.
כלכך יעזור לי אלא אם אחזור שוב להביא אותו בעצמי
מדובר (לעת עתה על ה Spec 1 ) יש לי גם את ה spec 4 אבל נראה לי שאותו אתן למר פורמן.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
צר לי לאמר לך שזו קומבינת הוינטאז' הכי עקומה ששמעתי עליה מעולם. כדי לעשות סיפור ארוך קצר - כשאתה מייבא מוצר בשווי של עד 50$ אתה פטור ממכס. לצורך העניין, שירות המשלוח - חייב במס גם הוא. כלומר אם התיקון עלה 200 דולר והמשלוח 300 דולר - תשלם מכס על רכש בסך 500 דולר. המס עצמו הוא מע"מ בשיעור 16.5%פלוס עמלה של כ-20 ש"ח. בנוסף תשלם דמי עמילות לחברה המשלחת שלא נכללים במחיר המשלוח הראשוני ועשויים, להגיע לכ-200 ש"ח. הכי מעצבן שגם הסכום הזה נכלל בחישוב המע"מ \ מכס. fedex, UPS, DHL גם יגבו עמלות טיפול ועמילות שיכולות להיות גבוהות. חברת הדואר האמריקאית USPS אינה גובה עמלות כאלה אך הטיפול בשחרור החבילה הופך להיות בעיה שלך וכשמדובר בחבילות כבדות - תצטרך להגיע לסניף ההגנה או ממן בנתב"ג.
הבעייה המרכזית שלך היא - שאתה חייב לטפל בהוצאת המגבר מישראל ישירות במכס ברחוב ההגנה כדי שיאשרו שלא רכשת אותו בחו"ל כך שתחוייב רק בשירות ולא ברכש. אם לא תעשה זאת - המגבר יחשב לקנייה בחו"ל והמוכס יעריך את שוויו בסכום הנראה לו. ובמקרה זה תחוייב במס בסכום שעלול להיות גבוה בהרבה מהמצופה ומסכום התיקון פלוס שיגור. משלוח של 15 ק"ג יעלה בסביבות 300 דולר ב-פדקס או UPS וסביר שגם ב-USPS המחירים דומים. אתה גם עלול להתקל בכל מיני עמלות הקשורות לבטחון. ציוד וינטאז' קשה בד"כ לבדוק בשיקוף ולכן תוזמן באופן אישי לסניף המרכזי בהגנה לספק הסברים ולשלם עמלת בדיקה בסך 80 ש"ח. בקיצור - המנע מכל הסיפור הזה אם אתה יכול.
הנה פרטים נוספים ברשרושים דומים באתרים אחרים...
הבעייה המרכזית שלך היא - שאתה חייב לטפל בהוצאת המגבר מישראל ישירות במכס ברחוב ההגנה כדי שיאשרו שלא רכשת אותו בחו"ל כך שתחוייב רק בשירות ולא ברכש. אם לא תעשה זאת - המגבר יחשב לקנייה בחו"ל והמוכס יעריך את שוויו בסכום הנראה לו. ובמקרה זה תחוייב במס בסכום שעלול להיות גבוה בהרבה מהמצופה ומסכום התיקון פלוס שיגור. משלוח של 15 ק"ג יעלה בסביבות 300 דולר ב-פדקס או UPS וסביר שגם ב-USPS המחירים דומים. אתה גם עלול להתקל בכל מיני עמלות הקשורות לבטחון. ציוד וינטאז' קשה בד"כ לבדוק בשיקוף ולכן תוזמן באופן אישי לסניף המרכזי בהגנה לספק הסברים ולשלם עמלת בדיקה בסך 80 ש"ח. בקיצור - המנע מכל הסיפור הזה אם אתה יכול.
הנה פרטים נוספים ברשרושים דומים באתרים אחרים...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 14/06/2012 22:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

האדונים מאודיו-קרמה מתפרנסים מהאתר שקיים, בראש ובראשונה, כדי לדאוג לביזנס. קח את זה בערבון מוגבל. יש שם מקצוענים בעלי ותק של עשרות שנים ברמה מצויינת. זה נכון. אבל השילוב של חובבים ושל מקצוענים באותו אתר - מבליט מאוד את ההבדלים ומעצים את תדמית המקצוענים מעבר לכל פרופורציה. אם אני הייתי מלמד טכנולוגיה בבית ספר תיכון - הייתי נחשב לעילוי ובעיני התלמידים הייתי מומחה אמיתי. לרוע המזל אני נמצא בסביבה בה לכל העובדים יש פחות או יותר את אותה רמת ותק ונסיון - סביבה שבה אני נחשב לרגיל לחלוטין. למרות זאת אני לא מסרסר את שירותיי בתיכון-עיתון הסמוך למקום מגורי ועושה לביתי (במידה רבה של נחמדות כמובן). את עינייני המקצועיים אני מנהל מול אנשים שמקצועם זהה לשלי וכישוריהם והשכלתם בתחום זהה.omri617 כתב:אני רוצה לשפץ את המגבר ברמה הכי טובה , אין לי בעיה להוציא כסף על משהו
שאני יודע שאין טוב ממנו למגבר הזה ,
והגורו הכי גדול בעולם של פיוניר ווינאז' הוא האדון מאודיקארמה שאני שולח לו אותו
תודה טום אסתכל בקישור...
בסך הכל - יש מהנדסי אלקטרוניקה מצויינים גם בארץ. יש אפילו מומחים ללא תואר אקדמאי שעושים עבודה לא רעה בכלל. יש גם הרבה חאפרים - מה שנכון נכון אבל בתור חובב אלקטרוניקה עם קצת נסיון בשיפוץ וינטאז' אני אומר לך מקרב לב ובכנות שההחלטה שלך לשלוח מגבר לטיפול אצל 'גורו' בחו"ל ללא קשר לעלויות היא החלטה גרועה (מבלי להיות בוטה) ויש לי הרגשה שהיא מושפעת יותר מסנטימנטים ופחות מהגיון. זה לא כזה מסובך לשפץ מגבר בן שלושים וחמש. זה דומה לאוברהול בג'יפ. החלקים פרימיטיביים, התכנון פשוט, ויש הרבה מקום לעבוד. רק צריך ללכלך את הידיים. כל סטודנט שנה שנייה להנדסת אלקטרוניקה בטכניון יכול לבצע במידה לא מבוטלת של הצלחה את משימת השיפוץ בכמה סופי שבוע פנויים. אחת כמה וכמה מומחה בתחום עם שנים רבות של נסיון. יש לנו שני מומחים בפורום שעוד לא שמעתי עליהם מילה רעה אחת (חוץ מזה שהם גרים רחוק -
ודרך אגב - אל תצטט אותי ב-AK אבל ממה שאני קורא - דווקא אותם מומחים משתמשים ברכיבי אלקטרוניקה ממוצעים ומטה - כמו למשל קבלים אלקטרוליטיים של Panasonic רק משום שהם קונים אותם באלפים במחירי סיטונאות. זה מפתיע משום שעלות חלקי TOTL, כולל אלקטרוליטיים אודיופיליים של Nichicon עבור 9090 שלם (כל הפסיביים והסמי-קונדקטורים יחדיו כולל ה- relay וקבלי פילטר) היא בסביבות 150 דולר לאדם פרטי. זה לא בשמיים - וזה רק מראה לך שגם ה'גורו' הכי מומחים בעולם עושים פשרות בשביל ביזנס. רחוק מהעין - רחוק מהלב. לך על מקומי.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 15/06/2012 14:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
1+
אני 'גנוב' על ההודעות שלךtnsilver כתב:האדונים מאודיו-קרמה מתפרנסים מהאתר שקיים, בראש ובראשונה כדי לדאוג לביזנס. קח את זה בפרופורציה. יש שם מקצוענים בעלי ותק של עשרות שנים במקצוע ברמה מצויינת. זה נכון. אבל השילוב של חובבים ושל מקצוענים באותו אתר - מבליט מאוד את ההבדלים ומעצים את תדמית המקצוענים מעבר לכל פרופורציה. אם אני הייתי מלמד טכנולוגיה בבית ספר תיכון - הייתי נחשב לעילוי ובעיני התלמידים הייתי מומחה אמיתי. לרוע המזל אני נמצא בסביבה בה לכל העובדים יש פחות או יותר את אותה רמת ותק ונסיון - סביבה שבה אני נחשב לרגיל לחלוטין. למרות זאת אני לא מסרסר את שירותיי בתיכון-עיתון הסמוך למקום מגורי ועושה לביתי (במידה רבה של נחמדות כמובן). את עינייני המקצועיים אני מנהל מול אנשים שמקצועם זהה לשלי וכישוריהם והשכלתם בתחום זהה.omri617 כתב:אני רוצה לשפץ את המגבר ברמה הכי טובה , אין לי בעיה להוציא כסף על משהו
שאני יודע שאין טוב ממנו למגבר הזה ,
והגורו הכי גדול בעולם של פיוניר ווינאז' הוא האדון מאודיקארמה שאני שולח לו אותו
תודה טום אסתכל בקישור...
בסך הכל - יש מהנדסי אלקטרוניקה מצויינים גם בארץ. יש אפילו מומחים ללא תואר אקדמאי שעושים עבודה לא רעה בכלל. יש גם הרבה חאפרים - מה שנכון נכון אבל בתור חובב אלקטרוניקה עם קצת נסיון בשיפוץ וינטאז' אני אומר לך מקרב לב ובכנות שההחלטה שלך לשלוח מגבר לטיפול אצל 'גורו' בחו"ל ללא קשר לעלויות היא החלטה גרועה (מבלי להיות בוטה) ויש לי הרגשה שהיא מושפעת יותר מסנטימנטים ופחות מהגיון. זה לא כזה מסובך לשפץ מגבר בן שלושים וחמש. זה דומה לאוברהול בג'יפ. החלקים פרימיטיביים, התכנון פשוט, ויש הרבה מקום לעבוד. רק צריך ללכלך את הידיים. כל סטודנט שנה שנייה להנדסת אלקטרוניקה בטכניון יכול לבצע במידה לא מבוטלת של הצלחה את משימת השיפוץ בכמה סופי שבוע פנויים. אחת כמה וכמה מומחה בתחום עם שנים רבות של נסיון. יש לנו שני מומחים באתר שעוד לא שמעתי עליהם מילה רעה אחת (חוץ מזה שהם גרים רחוק -) ורק בתל-אביב יש עוד שלושה שאני מכיר אישית בכזו רמה. אפילו אם יצליחו חלק מהם להוציא ממך מחיר שהוא החלום הרטוב שלהם עבור השיפוץ - לא יצליחו להתקרב לעלות התכנית שלך. רד מזה - זה מיותר לחלוטין!!!
ודרך אגב - אל תצטט אותי ב-AK אבל ממה שאני קורא - דווקא אותם מומחים משתמשים ברכיבי אלקטרוניקה ממוצעים ומטה - כמו למשל קבלים אלקטרוליטיים של Panasonic רק משום שהם קונים אותם באלפים במחירי סיטונאות. זה מפתיע משום שעלות חלקי TOTL, כולל אלקטרוליטיים אודיופיליים של Nichicon עבור 9090 שלם (כל הפסיביים והסמי-קונדקטורים יחדיו כולל ה- relay וקבלי פילטר) היא בסביבות 150 דולר לאדם פרטי. זה לא בשמיים - וזה רק מראה לך שגם ה'גורו' הכי מומחים בעולם עושים פשרות בשביל ביזנס. רחוק מהעין - רחוק מהלב. לך על מקומי....
tnsilver -
.
omri617 - חבל על המאמץ. סע לטל-אל. שים את המכשיר אצל דודו,
אתה תוכל להגיד לו איזה קבלים אתה רוצה, אתה תוכל להגיד לו על עוד דברים שאתה רוצה ולבחור אותם בעצמך (סתם לדוגמא-חיבורי "בננות" חדשים, הלחמות, רגליות ומה שאתה או הוא מוצאים לנכון לשפץ או להוסיף)
תאכל חומוס אצל סעיד בעכו, תחזור לשם אחרי שבוע וקח אותו מתוקן.
omri617 - חבל על המאמץ. סע לטל-אל. שים את המכשיר אצל דודו,
אתה תוכל להגיד לו איזה קבלים אתה רוצה, אתה תוכל להגיד לו על עוד דברים שאתה רוצה ולבחור אותם בעצמך (סתם לדוגמא-חיבורי "בננות" חדשים, הלחמות, רגליות ומה שאתה או הוא מוצאים לנכון לשפץ או להוסיף)
תאכל חומוס אצל סעיד בעכו, תחזור לשם אחרי שבוע וקח אותו מתוקן.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אבי, פרדי ואלדדdragon כתב:ל-tnsilver - מיהם השלושה טכנאים הטובים והמומלצים בת"א שכתבת שאתה מכיר?...
אני עושה את זה :
א. בגלל אהבה למגבר.
ב. רצון שהטוב ביותר שקיים היום יטפלו בו. וזה Echowars ו Markthefixer
האמת כתבתי משהו ארוך ונמחק לי אז אין לי כוח עוד פעם לנסח מחדש
בכל מקרה , המחירים ששמעתי בארץ ע"י מס' משפצים לא יורדים מההצעות שקיבלתי
שכידוע נראות כמו פיוזים רגילים , ולקחתי למהנדס אלקטרוניקה בוגר טכניון כמעט הצליח לשכנע אותי שזה פיוז.
זה שזה ישן זה לא אומר שזה מוכר.
שמעתי סיפור על בנאדם שקנה מרצדס 230sl משנות ה70 או ה 60 והוא לא מצא אף אחד שיצליח לעשות לו אוברול או לא יודע מה זה היה , עד שנתקל במכונאי זקן בן 80 היחידי שהכיר את העניין.
בשלוש מילים :
ככה בא לי.
מי שזה נראה לו זה טעות שיעצור אותי בנתב"ג
א. בגלל אהבה למגבר.
אספר לך סיפור על המשפט הזה , כשקניתי אותו בהתחלה הvu meters לא האירו. כשפירקתי את המנורות שלוסטודנט שנה שנייה להנדסת אלקטרוניקה בטכניון יכול לבצע במידה לא מבוטלת של הצלחה את משימת השיפוץ...
שכידוע נראות כמו פיוזים רגילים , ולקחתי למהנדס אלקטרוניקה בוגר טכניון כמעט הצליח לשכנע אותי שזה פיוז.
שמעתי סיפור על בנאדם שקנה מרצדס 230sl משנות ה70 או ה 60 והוא לא מצא אף אחד שיצליח לעשות לו אוברול או לא יודע מה זה היה , עד שנתקל במכונאי זקן בן 80 היחידי שהכיר את העניין.
בשלוש מילים :
ככה בא לי.
מי שזה נראה לו זה טעות שיעצור אותי בנתב"ג
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא, לא, חס וחלילה. סע לך. היחידי שאמור לקבוע אם זו טעות או לא זה אתה. echowars הוא באמת אחד הטובים ואם אני לא טועה הוא עובד לשעבר של סנסוי. יש אצלו תור של חודשים. על השני לא שמעתי אף פעם. אתה בטוח שלא התבלבת עם CDFixer? הנורות שדיברת עליהן הן באמת סוג של פיוזים מאוד איטיים והן נקראות fuse lamps ואם לא רואים את הכיתוב בקצוות המתכת אי אפשר לדעת אם מדובר בפיוז איטי (נורה) או פיוז מהיר (נתיך). גם אני אוהב את המגברים שלי וגם את הספה בסלון ולאחרונה פיתחתי רומן סמוי עם שולחן העבודה הגדול שלי ואני חושב שאני אשלח אותו לשיפוץ אצל סבא ג'פטו במילאנו כי הוא הכי מומחה בעולם ולעזאזל ההוצאות, המכס, הבירוקרטיה, הזמן והאשה החופרת.omri617 כתב:אני עושה את זה :
א. בגלל אהבה למגבר.
אספר לך סיפור על המשפט הזה , כשקניתי אותו בהתחלה הvu meters לא האירו. כשפירקתי את המנורות שלוסטודנט שנה שנייה להנדסת אלקטרוניקה בטכניון יכול לבצע במידה לא מבוטלת של הצלחה את משימת השיפוץ...
בשלוש מילים :
ככה בא לי.
מי שזה נראה לו זה טעות שיעצור אותי בנתב"ג...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 15/06/2012 22:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

צודק. הגזמתי. את הספה בסלון אני לא ממש אוהב.
omri617: התחברתי לסיפור שלך על המכונית. לפני שנים "גידלתי"
כתחביב סיטרואן דה-שבו.
כמה שאני השקעתי ברכב הזה:
זמן - היה בחור ביפו בשם יאני שהיה המומחה בארץ שטיפל במכוניות האלה עוד מהזמן שהיו כאלה בצבא...
מאמצים - להביא חלקים בכל דרך אפשרית מחו"ל
זעה - תחשבו מה זה לנסוע ברכב בלי מזגן באוגוסט...
ונהניתי מכל רגע וכל גרוש שהשקעתי בצעצוע הזה.
וזה עשה אותי מאושר ועשה לי טוב!!!
הגיוני? לא!!! אז מה?
בקיצור, וינטאז' והגיון לא תמיד הולכים ביחד וזה בסדר. בהצלחה!
כמה שאני השקעתי ברכב הזה:
זמן - היה בחור ביפו בשם יאני שהיה המומחה בארץ שטיפל במכוניות האלה עוד מהזמן שהיו כאלה בצבא...
מאמצים - להביא חלקים בכל דרך אפשרית מחו"ל
זעה - תחשבו מה זה לנסוע ברכב בלי מזגן באוגוסט...
ונהניתי מכל רגע וכל גרוש שהשקעתי בצעצוע הזה.
וזה עשה אותי מאושר ועשה לי טוב!!!
הגיוני? לא!!! אז מה?
בקיצור, וינטאז' והגיון לא תמיד הולכים ביחד וזה בסדר. בהצלחה!
Rust never sleeps
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
ניתן לשלוח עד 20Kg לחבילה בודדת באמצעות EMS. העלות הרבה יותר נמוכה מהמספרים שהוזכרו כאן לפני. סביר להניח שהחבילה תעצר על ידי עמילות מכס בזמן החזרה לארץ, אך ניתן להשתמש בשירותים של חברת געש אשר משחררת את החבילה עבורך תמורת עמלה מתאימה ללא צורך להגיע אישית ולשחרר את החבילה בעצמך. כמובן שיש צורך להצהיר טרם השילוח כי החבילה יוצאת מהארץ לטובת תיקון, מומלץ ליצור קשר עם EMS עבור הנחיות בנושא.