בשנת 1979 רידלי סקוט שינה את הקולנוע ואת המדע הבדיוני כשביים את "הנוסע השמיני". השנה, אחרי 33 שנות קריירה והמתנה הוא חזר למדע הבדיוני וביים את "פרומתיאוס". אז האם היה שווה את ההמתנה? קיראו את הביקורת ותדעו.

אני חושב שלא הבנת.Kosh כתב:היום הלכתי וצפיתי בסרט,ולצערי,הוא דיי דראק..![]()
![]()
למה רידלי סקוט היה חייב לדחוף בכוח לסרט קשקושים
לא קשורים על מוצא האדם? מה לזה ולסרט מפלצות? ממה שאני הבנתי,במקור הסרט היה אמור להיות באמת פריקוול
לנוסע השמיני הראשון (והמעולה של אותו הבמאי) עד שמתישהו העלילה שוכתבה קשות לטובת זאת הנוכחית שבסרט....

nir11 כתב:אני חושב שלא הבנת.Kosh כתב:היום הלכתי וצפיתי בסרט,ולצערי,הוא דיי דראק..![]()
![]()
למה רידלי סקוט היה חייב לדחוף בכוח לסרט קשקושים
לא קשורים על מוצא האדם? מה לזה ולסרט מפלצות? ממה שאני הבנתי,במקור הסרט היה אמור להיות באמת פריקוול
לנוסע השמיני הראשון (והמעולה של אותו הבמאי) עד שמתישהו העלילה שוכתבה קשות לטובת זאת הנוכחית שבסרט....
לאורך הסידרה כולה עולה שוב ושוב השאלה של מהי אנושיות, מה הופך אותנו לאנושיים, מי אנושי, ומי לא. בכל הפרקים, אולי למעט הרביעי אותו איני זוכר, יש דמות של אנדרואיד.
מוצא האדם עולה גם בהקשרים של המשכיות, של הריון, ואולי פיספת גם את זה שבכל הסרטים הדמות הראשית היא דמות של אישה, זו האנושית, אבל גם המפלצת.
עוד משהו שאולי פיספסת, זה שרדילי סקוט מתעסק באנושיות לא רק בסידרה הזו, אלא גם בסרטים אחרים - בלייד ראנר.
אז אפשר להסתכל על הסרט כ"סרט מפלצות", אבל יש לו עוד רבדים.
נכון שהפעם העיסוק במוצא האדם הרבה יותר בולט, ומוזכר בדרך הרבה יותר ברורה, וכנראה הרבה יותר מדי, אבל זה מוטיב שחוזר בהרבה סירטי מדע בדיוני, ובאופן מאוד לא מפתיע, שכן המין האנושי די עסוק בשאלה הזו....

אהבת את המקורי? אז לא. אני מתכנן לראות שוב את המקורי בישביל לשאוף את הטעם הרע שזה השאיר לי. אשתי לאומית זאת נהנתה. וויזואלית זה סרט מדהים אך חסר נשמה.m3csl כתב:אני מת ללכת לסרט הזה אבל אשתי לא אוהבת את הסגנון..
נראה לי שהאופציה היחידה שלי לשכנע אותה ללכת איתי היא אם אני אלך איתה להופעה של שלמה ארצי..
השאלה אם הסרט שווה את הסבל הזה ?...