שרשור תגובות: סרט לסופשבוע - 'פרומתיאוס'

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ItamarNimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קולנוע
כתב קולנוע
תגובות: 737
נתן תודות: 524 פעמים
קיבל תודות: 399 פעמים

שליחה #1 

למאמר: סרט לסופשבוע - 'פרומתיאוס'

תמונה
בשנת 1979 רידלי סקוט שינה את הקולנוע ואת המדע הבדיוני כשביים את "הנוסע השמיני". השנה, אחרי 33 שנות קריירה והמתנה הוא חזר למדע הבדיוני וביים את "פרומתיאוס". אז האם היה שווה את ההמתנה? קיראו את הביקורת ותדעו.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

תודה על הביקורת, כתוב טוב ומעניין.
אני שמח שהמסקנה היא שמומלץ לראות כי זה בהחלט אחד מהסרטים שאני מצפה להם בקולנוע.

עוד מחשבה הייתה אם ללכת ל-3D או הקרנה רגילה, לאור ריבוי הסרטים הלא מתאימים ל-3D בזמן האחרון אבל אני רואה שגם הוספת המלצה ל-3D, מה שעוזר לדילמה :)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7039
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #3 

אחלה ביקורת תודה רבה.

כאחד שאינו צופה בסרטים בתלת מימד הייתי מודה למי שראה את הסרט בדו מימד אם יעביר את רשמיו מהסרט.

אם ההבדל ממש משמעותי ככול הנראה זה יהיה הסרט השני (אווטר היה הראשון) שאראה בתלת מימד

שבת שלום

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

תודה על הסקירה

שליחה #4 

הסרט מוצלח מאוד. התלת מימד מוסיף אבל הבעיה היא שזה סרט שהוא מראש כהה וזה די מעייף עם המשקפיים. הייתי מעדיף בדיעבד לצפות בדו מימד.[/b]
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

היום הלכתי וצפיתי בסרט,ולצערי,הוא דיי דראק.. (n) :evil: :משור: למה רידלי סקוט היה חייב לדחוף בכוח לסרט קשקושים
לא קשורים על מוצא האדם? מה לזה ולסרט מפלצות? ממה שאני הבנתי,במקור הסרט היה אמור להיות באמת פריקוול
לנוסע השמיני הראשון (והמעולה של אותו הבמאי) עד שמתישהו העלילה שוכתבה קשות לטובת זאת הנוכחית שבסרט.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #6 

אני נהניתי מאד באופן כללי. מרשים ויזואלית וגם עלילה ראויה ורבת רבדים.
אבל.....
(זהירות - ספויילר)

הדברים שהפריעו לי הם
א. התנהגות לא סבירה וילדותית של אנשי הצוות, שהביא למותם המאד לא הירואי (בניגוד לסרט המקורי)
ב. המפגש המאד מאד מאכזב עם "המהנדס" שבמקום להתנהג כמו יצור על אינטיליגנטי, הפגין תחכום של רוטוויילר מורעב.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #7 

הייתי ראיתי... יצאתי עם WOW גדול וWTF עצבני
בתור חובב הנוסע השמיני, אהבתי את הסרט... בתור צופה רגיל, ראיתי טובים יותר במיוחד מבחינת העלילה (אפשר היה לדחוף עוד שעה ולהפוך את זה ליותר מובן)

מה שכן, כרגיל אני סוגד ליצירות אומנות של HR GIGER...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

האם יצא לזה "גירסת במאי"?
אם כן, אז כנראה אוותר על הקולנוע

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #9 

מומלץ לחובבי הנוסע השמיני והז'אנר , אחרים עלולים להתאכזב.
משחק מצויין של מייקל פסבנדר (האנדוריד) , ועיצוב התפאורה המדהים בהשראתו של ה.ר. גייגר (ע"ע dark seed)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #10 

Kosh כתב:היום הלכתי וצפיתי בסרט,ולצערי,הוא דיי דראק.. (n) :evil: :משור: למה רידלי סקוט היה חייב לדחוף בכוח לסרט קשקושים
לא קשורים על מוצא האדם? מה לזה ולסרט מפלצות? ממה שאני הבנתי,במקור הסרט היה אמור להיות באמת פריקוול
לנוסע השמיני הראשון (והמעולה של אותו הבמאי) עד שמתישהו העלילה שוכתבה קשות לטובת זאת הנוכחית שבסרט.
...
אני חושב שלא הבנת.
לאורך הסידרה כולה עולה שוב ושוב השאלה של מהי אנושיות, מה הופך אותנו לאנושיים, מי אנושי, ומי לא. בכל הפרקים, אולי למעט הרביעי אותו איני זוכר, יש דמות של אנדרואיד.
מוצא האדם עולה גם בהקשרים של המשכיות, של הריון, ואולי פיספת גם את זה שבכל הסרטים הדמות הראשית היא דמות של אישה, זו האנושית, אבל גם המפלצת.

עוד משהו שאולי פיספסת, זה שרדילי סקוט מתעסק באנושיות לא רק בסידרה הזו, אלא גם בסרטים אחרים - בלייד ראנר.

אז אפשר להסתכל על הסרט כ"סרט מפלצות", אבל יש לו עוד רבדים.
נכון שהפעם העיסוק במוצא האדם הרבה יותר בולט, ומוזכר בדרך הרבה יותר ברורה, וכנראה הרבה יותר מדי, אבל זה מוטיב שחוזר בהרבה סירטי מדע בדיוני, ובאופן מאוד לא מפתיע, שכן המין האנושי די עסוק בשאלה הזו.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #11 

nir11 כתב:
Kosh כתב:היום הלכתי וצפיתי בסרט,ולצערי,הוא דיי דראק.. (n) :evil: :משור: למה רידלי סקוט היה חייב לדחוף בכוח לסרט קשקושים
...
אני חושב שלא הבנת.
לאורך הסידרה כולה עולה שוב ושוב השאלה של מהי אנושיות, מה הופך אותנו לאנושיים, מי אנושי, ומי לא. בכל הפרקים, אולי למעט הרביעי אותו איני זוכר, יש דמות של אנדרואיד.
מוצא האדם עולה גם בהקשרים של המשכיות, של הריון, ואולי פיספת גם את זה שבכל הסרטים הדמות הראשית היא דמות של אישה, זו האנושית, אבל גם המפלצת.

עוד משהו שאולי פיספסת, זה שרדילי סקוט מתעסק באנושיות לא רק בסידרה הזו, אלא גם בסרטים אחרים - בלייד ראנר.

אז אפשר להסתכל על הסרט כ"סרט מפלצות", אבל יש לו עוד רבדים.
נכון שהפעם העיסוק במוצא האדם הרבה יותר בולט, ומוזכר בדרך הרבה יותר ברורה, וכנראה הרבה יותר מדי, אבל זה מוטיב שחוזר בהרבה סירטי מדע בדיוני, ובאופן מאוד לא מפתיע, שכן המין האנושי די עסוק בשאלה הזו.
...

סליחה,אבל פרט לאש (איאן הולם בסרט הראשון) האנדרואיד בסרט ,אין בסרט הראשון שום עיסוק באנושיות ומהי.בקומנטרי ובתוספות של הבלוריי של הסרט,רידלי סקוט בעצמו מצהיר שהוא יצר סרט מזן "הבית הרדוף המפחיד"
(Hounted House) רק שבמקום בבית מפחיד,זה מתרחש בחללית קלסטרופובית,הנוסטרומו.אם כבר,הסרט הראשון
דן בפחד מפני לידה ואונס (לא עלינו) כי הרי שמה שמבצע הFACEHUGGER הוא סוג של אונס והשתלת גוף זר בקורבן שלו.והחייזר עצמו הוא הכלאה גרוטסקית של אדם עם מאפיינים מיניים לא ברורים (בכוונה בשביל להפחיד).
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #12 

חברה אם אפשר להמנע מספויילרים למען אלה שטרם ראו. יש אשכול נוסף שנפתח לאלה שכבר ראו את הסרט.
"על החתום...."

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

אני מת ללכת לסרט הזה אבל אשתי לא אוהבת את הסגנון..
נראה לי שהאופציה היחידה שלי לשכנע אותה ללכת איתי היא אם אני אלך איתה להופעה של שלמה ארצי..
השאלה אם הסרט שווה את הסבל הזה ?
It's Five O'Clock Somewhere

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #14 

m3csl כתב:אני מת ללכת לסרט הזה אבל אשתי לא אוהבת את הסגנון..
נראה לי שהאופציה היחידה שלי לשכנע אותה ללכת איתי היא אם אני אלך איתה להופעה של שלמה ארצי..
...
:lol:

TV_Eye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

האמת שאני לא יודע מי ממכם כן מכיר או לא מכיר את הבלוג שלי, אבל במקרה השבוע הבלוג עסק בביקורת נרחבת על הסרט

http://tveye.co.il/2012/06/16/prometheus/

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #16 

guyezra כתב:האם יצא לזה "גירסת במאי"?
אם כן, אז כנראה אוותר על הקולנוע
...
אני מבין שגירסת הבלוריי תכלול תוספת של 25 דקות

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #17 

m3csl כתב:אני מת ללכת לסרט הזה אבל אשתי לא אוהבת את הסגנון..
...
אהבת את המקורי? אז לא. אני מתכנן לראות שוב את המקורי בישביל לשאוף את הטעם הרע שזה השאיר לי. אשתי לאומית זאת נהנתה. וויזואלית זה סרט מדהים אך חסר נשמה.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”