הדרך הטובה ביותר לעשות תעלה בקיר לכבלים?
יש לי מספר כבלים שאמורים להתחבר מהמחשב HTPC שלי למקרן HD20 החדש שלי.
הבעיה היא שהם נורא מכוערים ואני פשוט חייב להחביא אותם בתוך הקיר. התעלות הלבנות הללו נראות יותר גרוע, לטעמי.
אז לעשות חור בקיר (לבנים) נשמע דבר לא מסובך, אבל השאלה שלי - מה הדרך הפשוטה ביותר?
זאת אומרת, אני לא רוצה לשבור את כל הקיר, אני רק רוצה לעשות חור ארוך כדי שאוכל להתקין תעלה.
תודה.
הבעיה היא שהם נורא מכוערים ואני פשוט חייב להחביא אותם בתוך הקיר. התעלות הלבנות הללו נראות יותר גרוע, לטעמי.
אז לעשות חור בקיר (לבנים) נשמע דבר לא מסובך, אבל השאלה שלי - מה הדרך הפשוטה ביותר?
זאת אומרת, אני לא רוצה לשבור את כל הקיר, אני רק רוצה לעשות חור ארוך כדי שאוכל להתקין תעלה.
תודה.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
מה יש מאחורי הקיר?
אם יש חדר, אתה יכול לעשות חור להכניס את אליו את כל הכבלים (שבתוך החדר יעברו בתעלה על הקיר) ובצד השני לעשות חור נוסף ולהחזיר אותם לסלון.
אם מדובר בקיר חיצוני, הכי קל (מבחינת עבודת חציבה) זה לסרטט עם משחזת זווית (אך ורק עם דיסק יהלום) שני פסים ברוחב הצינור השרשורי ואח"כ עם איזמל ופטיש לחצוב. סה"כ סיפור של כמה ד' עבודה, הניקיון אח"כ מהמשחזת זווית יקח כמה ימים (שאלת על חציבה לא על ניקיון
)
אם אין משחזת זוית אז פטישון.
אם יש חדר, אתה יכול לעשות חור להכניס את אליו את כל הכבלים (שבתוך החדר יעברו בתעלה על הקיר) ובצד השני לעשות חור נוסף ולהחזיר אותם לסלון.
אם מדובר בקיר חיצוני, הכי קל (מבחינת עבודת חציבה) זה לסרטט עם משחזת זווית (אך ורק עם דיסק יהלום) שני פסים ברוחב הצינור השרשורי ואח"כ עם איזמל ופטיש לחצוב. סה"כ סיפור של כמה ד' עבודה, הניקיון אח"כ מהמשחזת זווית יקח כמה ימים (שאלת על חציבה לא על ניקיון
אם אין משחזת זוית אז פטישון.
שחר
- spacedude
- חבר מביא חבר

זורו44,
א. הוא שאל, אני סיפקתי לו מידע.
ב. שבוע שעבר חצבתי אצלי שתי נקודות חשמל חדשות, כדי להמנע מהלכלוך בכל הבית בניתי "חדר" מניילון, שבזמן השימוש במשחזת זווית הוא היה סגור הרמטית (כמובן שהייתי עם משקפי מגן ומסכת פנים, כל החציבה עם המשחזת לקחה לי 2 ד')
איפה ראית שרשמתי שאני לא אבצע את זה אצלי בבית?
א. הוא שאל, אני סיפקתי לו מידע.
ב. שבוע שעבר חצבתי אצלי שתי נקודות חשמל חדשות, כדי להמנע מהלכלוך בכל הבית בניתי "חדר" מניילון, שבזמן השימוש במשחזת זווית הוא היה סגור הרמטית (כמובן שהייתי עם משקפי מגן ומסכת פנים, כל החציבה עם המשחזת לקחה לי 2 ד')
איפה ראית שרשמתי שאני לא אבצע את זה אצלי בבית?
שחר
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
יש מספיק כלי סיתות חיתוך וחציבה,יקרים אך עוסקים בתחום משתמשים בהם.
יש כלים עם שואב אבק ייעודי שכמעט לא מרגישים שבעל מקצוע עבד בבית.
האבק מימשחזת זה לא יעזור סביבת עבודה עם נילון אטומה.
הגרוע ביותר שמי שעובד עם משחזת בלי מיגון שואףלריאות חלקיקי אוויר מזוהם ומסוכן.
עדיף שעוסק בתחום כמו גקסי יתן הסבר מעשי משלו.
יש כלים עם שואב אבק ייעודי שכמעט לא מרגישים שבעל מקצוע עבד בבית.
האבק מימשחזת זה לא יעזור סביבת עבודה עם נילון אטומה.
הגרוע ביותר שמי שעובד עם משחזת בלי מיגון שואףלריאות חלקיקי אוויר מזוהם ומסוכן.
עדיף שעוסק בתחום כמו גקסי יתן הסבר מעשי משלו.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- spacedude
- חבר מביא חבר

אני לא יודע מאיפה בדיוק את מסיק שאני חסר נסיון...
, אתה לא מכיר אותי ולא יודע במה אני עוסק.
בן אדם שלא נגע / התנסה בעבודה עם משחזת זוית אני בכל מקרה אמליץ לו לא לגעת במכשיר. (אחד הכלים המסוכנים שיש)
בן אדם שלא נגע / התנסה בעבודה עם משחזת זוית אני בכל מקרה אמליץ לו לא לגעת במכשיר. (אחד הכלים המסוכנים שיש)
שחר
- זורו44
- חבר מכור קשה

לא הסקתי שום מסקנה כזאתspacedude כתב:אני לא יודע מאיפה בדיוק את מסיק שאני חסר נסיון..., אתה לא מכיר אותי ולא יודע במה אני עוסק.
בן אדם שלא נגע / התנסה בעבודה עם משחזת זוית אני בכל מקרה אמליץ לו לא לגעת במכשיר. (אחד הכלים המסוכנים שיש)...
ברגע שיפלו לך ליד כלים מקצועיים,או תיחשף למחרצה עם חיבור לשואב תבין את הכוונה.
- spacedude
- חבר מביא חבר

מחרצה אין לי, (לא יודע כמה בעלי מקצוע משתמשים בכלי כזה לחציבה בדירות).זורו44 כתב:לא הסקתי שום מסקנה כזאתspacedude כתב:אני לא יודע מאיפה בדיוק את מסיק שאני חסר נסיון..., אתה לא מכיר אותי ולא יודע במה אני עוסק.
בן אדם שלא נגע / התנסה בעבודה עם משחזת זוית אני בכל מקרה אמליץ לו לא לגעת במכשיר. (אחד הכלים המסוכנים שיש)...![]()
ברגע שיפלו לך ליד כלים מקצועיים,או תיחשף למחרצה עם חיבור לשואב תבין את הכוונה....
אבל יש לי לא מעט כלים מקצועיים עם חיבורים לשואב. (בעיקר מתחום העץ, התחביב השני שלי).
שחר
- זורו44
- חבר מכור קשה

המחרצה מאוד יקרה ומיועדת לחברות קבלניות עם היקף עבודה גדול.
יש גם אפשרות לשכור ליום עבודה ב300 שח.
ברגע שתראה את התוצאות של כרסום מדויק בקירות איטונג\בטון ,גם בתקרה,ואת הניקיון-זה שווה.
http://www.brener.co.il/pricelist/index.php/catalog
ברגע שתראה את התוצאות של כרסום מדויק בקירות איטונג\בטון ,גם בתקרה,ואת הניקיון-זה שווה.
http://www.brener.co.il/pricelist/index.php/catalog
- spacedude
- חבר מביא חבר

זורו44 כתב:המחרצה מאוד יקרה ומיועדת לחברות קבלניות עם היקף עבודה גדול.
http://www.brener.co.il/pricelist/index.php/catalog...
שחר
נשמע אחלה, אבל נראה לי שהם מבולבלים. הם מציגים את התמונה של ה501 אבל כותבים 453, שזה זה:זורו44 כתב:המחרצה מאוד יקרה ומיועדת לחברות קבלניות עם היקף עבודה גדול.
http://www.brener.co.il/pricelist/index.php/catalog...
http://www.amital-ltd.co.il/ProductInfo ... &catId=469
עכשיו, אין לי בעיה להשכיר את ה453, או את ה452.. אני רק לא מבין איך תעלה ברוחב של נייר תעזור לי..
אני צריך משהו כזה:
לא מוצא את זה להשכרה. כתוב שה453 יכול לעשות את זה גם, אבל אני לא הולך להשכיר אותו ליום אחד ועוד לקנות לו אביזרים.
הם בכלל יסכימו להשכיר ליום אחד? הם בראש העין, האחרים בבאר שבע, אני בגבעתיים, מחיר המשלוח הוא חינם ועם שליח. לא מסתדר לי.
נראה לי שאני פשוט אקח איזמל ואנסה לעשות את זה ידנית מחיר. הרי זה לא משנה אם זה יפה או לא.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
ברמת העיקרון, חציבת תעלה זה לא כזה פשוט כפי שנשמע...
אם המזנון ממוקם מקדימה והמקרן תלוי מאחורה, לחצוב קרוב ל10 מטר, להניח צנרת, לסגור עם בטון, שפכטל וצבע זה סיפור של כמה ימים ולבעל מקצוע זה סיפור של כ2500 ש"ח...
מה שניתן (כמובן אם אפשר) זה להשחיל כבל רשת ממיקום המזנון דרך ארון התקשורת לקיר של המקרן (או לחדר הצמוד), משם לעלות לכיוון המקרן (אפשר בפינות החדר או חציבה אך פשוטה יותר) ובסופו של דבר לחבר ממיר HDMI על גבי כבל רשת... במצב כזה אפשר לגמור את הסיפור באזור ה1200 ש"ח כולל הכל...
אם המזנון ממוקם מקדימה והמקרן תלוי מאחורה, לחצוב קרוב ל10 מטר, להניח צנרת, לסגור עם בטון, שפכטל וצבע זה סיפור של כמה ימים ולבעל מקצוע זה סיפור של כ2500 ש"ח...
מה שניתן (כמובן אם אפשר) זה להשחיל כבל רשת ממיקום המזנון דרך ארון התקשורת לקיר של המקרן (או לחדר הצמוד), משם לעלות לכיוון המקרן (אפשר בפינות החדר או חציבה אך פשוטה יותר) ובסופו של דבר לחבר ממיר HDMI על גבי כבל רשת... במצב כזה אפשר לגמור את הסיפור באזור ה1200 ש"ח כולל הכל...
- aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אל תתרגש מקצת אבק... פתח חלונות.. תכסה בניילון חד פעמי כמה שיותר ותעשה 2 חריצים לכל האורך.. 10 דקות עבודה. אח"כ עם פטישון עוד 10 דקות לנקות בפנים. אל תעשו סיפור.. הרי הבנאדם רוצה לבצע עבודה כדי לקבל פיתרון טוב אז יהיה קצת ליכלוך לא נורא.
רק תזהר לא לחתוך בדרך חוטים של חשמל שעוברים בקירות. (תחפש אותם דרך הקופסאות ביקורת)
רק תזהר לא לחתוך בדרך חוטים של חשמל שעוברים בקירות. (תחפש אותם דרך הקופסאות ביקורת)
את הרעיון של השני פסים (להחליק את המכשיר פעמיים), אני דווקא אוהב.
אבל אין אפשרות לשלח את המחרצה וראש העין רחוק לי מדי, במיוחד פעמיים. בנוסף, האשה שדיברתי איתה בטלפון הראשי של החברה 'אמיטל' לא יכלה להישמע פחות נחמדה. בשלב מסויים היא אמרה לי "אתה לא יכול לקבל את מה שאתה רוצה. התמונה באתר היא להדמיה בלבד. אתה תקבל את מה שאנחנו ניתן לך."
אבל אולי הרעיון של המשחזה הצידית? יש לי גם כמה אפליקציות נוספות עבורה.
ודבר אחרון - ל, JEXY.. האמנם בטון? באמת צריך משהו כל כך חזק? אני משתמש בשפכטל די חזק (לא גבס), ובנוסף אין לי מיכשור להחליק בטון.
והאם צריך צנרת? כחשמלאי חובב אני יודע אילו מקומות להדק עם דבק לא מוליך, אבל לא חשבתי שאני "צריך" צנרת מפלסטיק..
שוב תודה.
אבל אין אפשרות לשלח את המחרצה וראש העין רחוק לי מדי, במיוחד פעמיים. בנוסף, האשה שדיברתי איתה בטלפון הראשי של החברה 'אמיטל' לא יכלה להישמע פחות נחמדה. בשלב מסויים היא אמרה לי "אתה לא יכול לקבל את מה שאתה רוצה. התמונה באתר היא להדמיה בלבד. אתה תקבל את מה שאנחנו ניתן לך."
אבל אולי הרעיון של המשחזה הצידית? יש לי גם כמה אפליקציות נוספות עבורה.
ודבר אחרון - ל, JEXY.. האמנם בטון? באמת צריך משהו כל כך חזק? אני משתמש בשפכטל די חזק (לא גבס), ובנוסף אין לי מיכשור להחליק בטון.
והאם צריך צנרת? כחשמלאי חובב אני יודע אילו מקומות להדק עם דבק לא מוליך, אבל לא חשבתי שאני "צריך" צנרת מפלסטיק..
שוב תודה.
- זורו44
- חבר מכור קשה

Track
אם זה עבודה חד פעמית,עדיף תשכור ותקבל הצעות מעוסקים בתחום.
בכל מקרה כל הכבוד על הנחישות.
לא הייתי מסתמך על שיחה בטלפון והולך לבדוק ה"סחורה בעצמי" ומבקש הדגמה והדרכה
במקום,אם לא התנסית בסוג עבודה כזאת.הסיכוי להיפצע לא שווה את הסיכון בתפעול כלי עבודה שיכול להיות
מסוכן, לחסרי נסיון.
אם זה עבודה חד פעמית,עדיף תשכור ותקבל הצעות מעוסקים בתחום.
בכל מקרה כל הכבוד על הנחישות.
לא הייתי מסתמך על שיחה בטלפון והולך לבדוק ה"סחורה בעצמי" ומבקש הדגמה והדרכה
במקום,אם לא התנסית בסוג עבודה כזאת.הסיכוי להיפצע לא שווה את הסיכון בתפעול כלי עבודה שיכול להיות
מסוכן, לחסרי נסיון.
- aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
בוודאי צריך צנרת! ועדיף בקוטר מתאים. כדי שתוכל להשחיל בקלות ולהחליף חיווט מתי שצריך.
ותעשה את זה עם דיסק יהלום ותגמור סיפור.
אם לא מדובר בתעלה עמוקה רחבה וארוכה במיוחד אז מספיק לסגור אותה בגבס או פרופילה. רק לא שפכטל.. הוא חומר רך מידי שנועד להחלקות ולא מילוי מאסיבי.
אבל אם מדובר בתעלה רחבה וארוכה אז תעשה עם טיט ( לא בטון. בטון זה ליציקות) וטיט לא צריך מיכשור מיוחד לשפשף. פשוט כשעה אחרי מגרדים את מה שבולט מהקיר. ועל זה תעשה 2 שכבות שפכטל וצבע.
ותעשה את זה עם דיסק יהלום ותגמור סיפור.
אם לא מדובר בתעלה עמוקה רחבה וארוכה במיוחד אז מספיק לסגור אותה בגבס או פרופילה. רק לא שפכטל.. הוא חומר רך מידי שנועד להחלקות ולא מילוי מאסיבי.
אבל אם מדובר בתעלה רחבה וארוכה אז תעשה עם טיט ( לא בטון. בטון זה ליציקות) וטיט לא צריך מיכשור מיוחד לשפשף. פשוט כשעה אחרי מגרדים את מה שבולט מהקיר. ועל זה תעשה 2 שכבות שפכטל וצבע.
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
אפשר לקחת בחשבון גם סלילה של החוטים בפינות שבין הקיר לתיקרה, לכסות בקרניז דקורטיבי וע"י כך לחסוך בחציבות.
אוקיי, אז הצלחתי לחפור תעלה עם מקדחה ומין כוס כזו שחותחים איתה חור עגול בעץ.
היא בערך 3-4 ס"מ באורך ו1.5-2 ס"מ בעומק.
זה לא הרבה, אבל מעבר לזה יש לבנים ויותר קשה לחפור בהם. בכל מקרה, נראה לי שזה מספיק ל3 כבלים, אחד לצד השני.
הבעיה היא שאין לי מקום לתעלה.. אבל אני לא מבין למה אני צריך אחת.
הרי, אין סיכוי שאוכל לעשות תעלה שממנה אוכל להוציא את שני כבלי הHDMI, ואין אפשרות לכרות את הראש שלהם ולחבר אחר כך.. וזה גם לא ממש שווה לי.
היא בערך 3-4 ס"מ באורך ו1.5-2 ס"מ בעומק.
זה לא הרבה, אבל מעבר לזה יש לבנים ויותר קשה לחפור בהם. בכל מקרה, נראה לי שזה מספיק ל3 כבלים, אחד לצד השני.
הבעיה היא שאין לי מקום לתעלה.. אבל אני לא מבין למה אני צריך אחת.
הרי, אין סיכוי שאוכל לעשות תעלה שממנה אוכל להוציא את שני כבלי הHDMI, ואין אפשרות לכרות את הראש שלהם ולחבר אחר כך.. וזה גם לא ממש שווה לי.