אפשר הבהרה על IP VS DNS?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
מספיקלי פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #1 

מה הקשר בין שני הפרמטרים הללו?
- קיבלתי נתוני DNS (שהכנסתי בתוך הנתב) שמאפשרים לי לצפות במחשב בסטרימינג מחו"ל , אבל הIP שלי עדין ישראלי ( בדקתי באתרי ניטור IP).
אני שואל איך זה שאתרי חו"ל מאפשרים לי את הצפיה ? הם לא בודקים מה הIP ממנו אני מגיע?
- איך שינוי הDNS משפיע על הגלישה שלי מול הספק בארץ?
- לא בדקתי חסימה מאתרים בארץ , אינני יודע מול מי לבדוק.

בקיצור... סלט. אשמח להבהרה בכמה משפטים.
תודה

crikush
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

סתם ככה לצורך הבהרה ובמלל חופשי.
בכלליות רבה:
IP - כתובת של המחשב שלך באינטרנט/ברשת.
DNS - תוכנה/שרת אשר ממיר כתובת באנגלית לIP(מספרים) מה הכוונה:
נניח הכתובת www.google.co.il מה שבעצם הוא מבצע זה מעבר לIP 172.194.35.151.
מה שכנראה שעשו בשרתי DNS של הספקי אינטרנט בארץ עשו BLOCK לאותה כתובת ספציפית.
הכוונה סתם כדוגמה אמרו שהכתובת facebook.com לא יתן את הכתובת המקורית אלה את הכתובת 127.0.0.1.
ככה שאם במידה תנסה להתחבר לפייסבוק לא תוכל לגשת אליו.

זה ממש בכלליות ובשפה עממית.
מקווה שעזרתי

מספיקלי פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #3 

מצטער, או שלא הסברת טוב או שלא הבנתי.
מה זה IP אני מבין, הוא יחודי להתחברות הנוכחית שלי, והוא משתנה בכל התחברות.
אני לא מבין היכן נכנס בסיפור הDNS, הרי אותו אני לא משנה והוא קבוע בנתב.
אתרים בחו"ל שאינם מאפשרים הזרמה "חוץ מדיניתית" מה הם בודקים? לא את הIP שמוקצא למדינה?
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

מספיקלי כתב:מצטער, או שלא הסברת טוב או שלא הבנתי.
מה זה IP אני מבין, הוא יחודי להתחברות הנוכחית שלי, והוא משתנה בכל התחברות.
אני לא מבין היכן נכנס בסיפור הDNS, הרי אותו אני לא משנה והוא קבוע בנתב.
אתרים בחו"ל שאינם מאפשרים הזרמה "חוץ מדיניתית" מה הם בודקים? לא את הIP שמוקצא למדינה?
...
אני אנסה להסביר על קצה המזלג.

אתה עובד מול שרת DNS יעודי (לא של הISP שלך) ששינו לו את טבלאות הDNS הרגילות , ברגע שאתה מכניס בדפדפן כתובת של אתר כגון www.netflix.com אתה לא פונה לכתובת הרגילה (כי אז תחסם בגלל הIP הישראלי) אלה לכתובת של שרת reverse proxy (שיושב פיזית בארה"ב) שהוא transparent והשרת הזה בעצם גורם לך לפנות לnetflix עם כתובת מקומית אמריקאית (למרות שהIP שמוגדר אצלך הוא ישראלי) . כך ניתן לעקוף את החסימה הגאוגרפית.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

טיפה אחורה,

בני אדם גולשים עם שמות, אין מצב שהיינו זוכרים את כל כתובות הIP של כל האתרים בעולם.

לכן נולד Domain Name Server - DNS, שמתרגם שמות לכתובות וההיפך.

למחשב כלשהוא יש כתובת IP, בארץ היא ישראלית (שייכת לטווח הכתובות - POOL של הISP בישראל)
כשאתה גולש לאתר כלשהוא המחשב שלך מתשאל את שרת הDNS שמוגדר לו (בד"כ ברשת ביתית מוגדר הראוטר כDNS והוא זה שמתשאל את הDNS של הספק, יש הירכיה של תישאולים, המחשב שואל את הראוטר, הראוטר שואל את הספק, הספק שואל את הDNSים הראשיים בעולם או שכבר יש להם את הכתובת IP, והתשובה חוזרת הפוך), התושבת איזו כתובת IP האתר מוחזרת וכך הדפדפן יודע לאן לפנות.

במקרה שלך כתובת הIP היא הקובעת, נטפליקס לא מאפשרים גישה למישהוא עם כתובת IP ישראלית - ופה באים שרתי הפרוקסי לעניין שאיתם הדפדפן מציג לאתר את הכתובת של הפרוקסי, שהיא אמריקאית אם אתה עובד עם פרוקסי אמריקאי, אין קשר לDNS במקרה הזה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

agent__smith כתב:טיפה אחורה,

בני אדם גולשים עם שמות, אין מצב שהיינו זוכרים את כל כתובות הIP של כל האתרים בעולם.

לכן נולד Domain Name Server - DNS, שמתרגם שמות לכתובות וההיפך.

למחשב כלשהוא יש כתובת IP, בארץ היא ישראלית (שייכת לטווח הכתובות - POOL של הISP בישראל)
כשאתה גולש לאתר כלשהוא המחשב שלך מתשאל את שרת הDNS שמוגדר לו (בד"כ ברשת ביתית מוגדר הראוטר כDNS והוא זה שמתשאל את הDNS של הספק, יש הירכיה של תישאולים, המחשב שואל את הראוטר, הראוטר שואל את הספק, הספק שואל את הDNSים הראשיים בעולם או שכבר יש להם את הכתובת IP, והתשובה חוזרת הפוך), התושבת איזו כתובת IP האתר מוחזרת וכך הדפדפן יודע לאן לפנות.

במקרה שלך כתובת הIP היא הקובעת, נטפליקס לא מאפשרים גישה למישהוא עם כתובת IP ישראלית - ופה באים שרתי הפרוקסי לעניין שאיתם הדפדפן מציג לאתר את הכתובת של הפרוקסי, שהיא אמריקאית אם אתה עובד עם פרוקסי אמריקאי, אין קשר לDNS במקרה הזה.
...
במקרה שלו יש קשר לDNS מפני שהDNS שלו מפנה אותו לשרת reverse proxy שהוא שקוף למשתמש לכן הוא לא יודע שהוא עובד מול שרת פרוקסי , כלומר הוא לא צריך פיזית להגדיר בדפדפן את הפרוקסי זה נעשה באופן שקוף .

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”