מחשבות שניות על טלוויזיה.
לא יודע אם מישהו מפה זוכר אבל פעם ביקשתי המלצה על טלוויזיה ממרחק של בערך 2 מטר ושימושים של סרטים ומשחקים בPS3.
עכשיו עשיתי בדיקה ואני מצאתי שהמרחק הסופי יותר מתקרב ל3 מטר מאשר ל2. עכשיו אני לא יודע אם 43 אינץ יספיקו ל3 מטר(דגם הטלוויזיה היא:PS43D490) ובגלל שהטלוויזיה תומכת רק ב720P האם אני ירגיש את ההבדל בין 1080 ל720P במרחק הזה?
העניין הוא שאני לא רוצה להוציא הרבה יותר על טלוויזיה מהתקציב של הטלוויזיה שהייתה הבחירה המקורית שלי. השאלה שלי האם כדאי לי להישאר עם הבחירה הישנה או לחשוב על משהו אחר להתחשב בנסיבות?
תודה מראש לכולם!
עכשיו עשיתי בדיקה ואני מצאתי שהמרחק הסופי יותר מתקרב ל3 מטר מאשר ל2. עכשיו אני לא יודע אם 43 אינץ יספיקו ל3 מטר(דגם הטלוויזיה היא:PS43D490) ובגלל שהטלוויזיה תומכת רק ב720P האם אני ירגיש את ההבדל בין 1080 ל720P במרחק הזה?
העניין הוא שאני לא רוצה להוציא הרבה יותר על טלוויזיה מהתקציב של הטלוויזיה שהייתה הבחירה המקורית שלי. השאלה שלי האם כדאי לי להישאר עם הבחירה הישנה או לחשוב על משהו אחר להתחשב בנסיבות?
תודה מראש לכולם!
ככלל אצבע לא מחייב תוכל להשתמש בגודל טלויזיה שהוא רבע ממרחק הצפיה באינטשים. 3 מטר זה 120 אינטשים, ולכן מסך של 30" יכול להתאים.
ככל שתלך על מסך גדול יותר, תוכל להבחין בגרעיניות ובפיקסלים בקלות רבה יותר מאותו מרחק צפיה. אי לכך המלצתי היא ככל שאתה לוקח מסך גדול יותר, הוא צריך להיות איכותי יותר. או שתשאר עם HD Ready בגודל קטן יותר עם התקציב לא מאפשר זאת.
ככל שתלך על מסך גדול יותר, תוכל להבחין בגרעיניות ובפיקסלים בקלות רבה יותר מאותו מרחק צפיה. אי לכך המלצתי היא ככל שאתה לוקח מסך גדול יותר, הוא צריך להיות איכותי יותר. או שתשאר עם HD Ready בגודל קטן יותר עם התקציב לא מאפשר זאת.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
justlog,
דבר ראשון תתעלם מההערה של purefun לגבי גודל המסך המומלץ - שיטת החישוב שלו מתאימה לשנות ה-90 כאשר רק תוכן SD הוצג.
ממרחק 3 מטרים לא תבחין בהבדל בין תוכן 1080 ל-720 במסך בגודל 42 אינץ'.
להלן שלוש אפשרויות הממויינות לפי רמת ההמלצה שלי:
1. תנסה להגדיל את התקציב ל-5K ולרכוש את הפלאזמה החדשה של סמסונג - בגודל 51 אינץ' - 51E490.
2. אם ביכולתך להגדיל בקצת את תקציבך אז תוכל לרכוש את הפלאזמה 50PK550 של LG (פחות מ-4000 ש"ח).
3. אם התקציב הוא קשיח אז תרכוש את ה-42E490.
דבר ראשון תתעלם מההערה של purefun לגבי גודל המסך המומלץ - שיטת החישוב שלו מתאימה לשנות ה-90 כאשר רק תוכן SD הוצג.
1. תנסה להגדיל את התקציב ל-5K ולרכוש את הפלאזמה החדשה של סמסונג - בגודל 51 אינץ' - 51E490.
2. אם ביכולתך להגדיל בקצת את תקציבך אז תוכל לרכוש את הפלאזמה 50PK550 של LG (פחות מ-4000 ש"ח).
3. אם התקציב הוא קשיח אז תרכוש את ה-42E490.
מ-3 מטר לא תראה הבדל בין Full HD ל- HD Ready, גם בגודל מסך של 50".
43" זה בהחלט קטן לטעמי למרחק הזה.
אופציה שתחרוג, אך רק במעט מהתקציב, זו ה-51D490 של סמסונג. זו אותה טלוויזיה שרצית, רק בגודל של 51". והיא מעולה.
43" זה בהחלט קטן לטעמי למרחק הזה.
אופציה שתחרוג, אך רק במעט מהתקציב, זו ה-51D490 של סמסונג. זו אותה טלוויזיה שרצית, רק בגודל של 51". והיא מעולה.
תודה רבה על התגובות. מהם ההבדלים בין ה43E490 וה43D490?nils3373 כתב:justlog,
3. אם התקציב הוא קשיח אז תרכוש את ה-42E490....
- eyalgottfried
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
ה-E490 הוא דגם חדש מ-2012 מול 2011 ויש בו גם תלת מימד שאני חושב שאין ב-D490justlog כתב:תודה רבה על התגובות. מהם ההבדלים בין ה43E490 וה43D490?nils3373 כתב:justlog,
3. אם התקציב הוא קשיח אז תרכוש את ה-42E490.......
הדגם החדש גם חסכוני יותר בחשמל (אם כי עדיין LED יצרוך פחות אם זה השיקול)
לגבי ההשתקפויות, אני ראיתי את הדגם הנחות יותר, E450 מול מקום אחר שראיתי את הדגם של 2011 מסוג D550 והיה נראה שיש פחות השתקפות.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
purefunpurefun כתב:ככלל אצבע לא מחייב תוכל להשתמש בגודל טלויזיה שהוא רבע ממרחק הצפיה באינטשים. 3 מטר זה 120 אינטשים, ולכן מסך של 30" יכול להתאים.
ככל שתלך על מסך גדול יותר, תוכל להבחין בגרעיניות ובפיקסלים בקלות רבה יותר מאותו מרחק צפיה. אי לכך המלצתי היא ככל שאתה לוקח מסך גדול יותר, הוא צריך להיות איכותי יותר. או שתשאר עם HD Ready בגודל קטן יותר עם התקציב לא מאפשר זאת....
מאיפה הבאת את כל המידע המדהים הזה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אני חש בציניות?9000es כתב:purefunpurefun כתב:ככלל אצבע לא מחייב תוכל להשתמש בגודל טלויזיה שהוא רבע ממרחק הצפיה באינטשים. 3 מטר זה 120 אינטשים, ולכן מסך של 30" יכול להתאים.
ככל שתלך על מסך גדול יותר, תוכל להבחין בגרעיניות ובפיקסלים בקלות רבה יותר מאותו מרחק צפיה. אי לכך המלצתי היא ככל שאתה לוקח מסך גדול יותר, הוא צריך להיות איכותי יותר. או שתשאר עם HD Ready בגודל קטן יותר עם התקציב לא מאפשר זאת....
מאיפה הבאת את כל המידע המדהים הזה ....
בכול מקרה אנשים אתם יודעים איפה אני אוכל לראות את הדגם 51D490?
9000es - האמת היא שזכרתי את הנתון הזה מלפני שנים שנימה. בעקבות ביקורת חריפה של nils3373 בדקתי את עצמי שוב - ואכן המידע מיושן. כך שאני מבקש את סליחת הקוראים על ההטעיה הלא מכוונת.
מי שמעוניין לקרוא על מרחקי צפיה אופטימליים יכול לקרוא עליהם כאן. כמובן שגם שם הסטיה היא עצומה בין היצרנים (המעוניינים להציג מרחקי צפיה כמה שיותר גדולים, אולי על מנת שלא יראה בעיות במסך ואולי על מנת להציג שדווקא הטלוויזיה שלהם תומכת במרחק הגדול יותר) לבין מוכרים (המעוניינים להציג מרחקי צפיה כמה שיותר קטנים, על מנת לשכנע אותך לקנות טלויזיה כמה שיותר גדולה).
מי שמעוניין לקרוא על מרחקי צפיה אופטימליים יכול לקרוא עליהם כאן. כמובן שגם שם הסטיה היא עצומה בין היצרנים (המעוניינים להציג מרחקי צפיה כמה שיותר גדולים, אולי על מנת שלא יראה בעיות במסך ואולי על מנת להציג שדווקא הטלוויזיה שלהם תומכת במרחק הגדול יותר) לבין מוכרים (המעוניינים להציג מרחקי צפיה כמה שיותר קטנים, על מנת לשכנע אותך לקנות טלויזיה כמה שיותר גדולה).
- hm32hm
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
זה מסך מצוין. לי יש את ה 43D450 בחדר שינה - אותה איכות תמונה כמו D490 ללא 3D - שקניתי די מזמן ומאוד מרוצה. רוב תוכן HD באיכות 720P בכל מקרה. אבל... השנה סדרת ה E4x0 קבלה שדרוג משמעותי בחיבור רשת ואפשור DLNA להזרמת סרטים ברשת. מומלץ לתאימות לטווח ארוך !! צריך לבדוק מחיר.
יש לי סטרימר זה בסדר.hm32hm כתב:זה מסך מצוין. לי יש את ה 43D450 בחדר שינה - אותה איכות תמונה כמו D490 ללא 3D - שקניתי די מזמן ומאוד מרוצה. רוב תוכן HD באיכות 720P בכל מקרה. אבל... השנה סדרת ה E4x0 קבלה שדרוג משמעותי בחיבור רשת ואפשור DLNA להזרמת סרטים ברשת. מומלץ לתאימות לטווח ארוך !! צריך לבדוק מחיר....