מחפש עזרה בבחירת טלוויזיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Jonahar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

את האמת, אני לא מבין גדול בתחום הטלוויזיות אז החלטתי פשוט לבקש עזרה.

אני רוצה לקנות טלוויזיה למיני סלון שיש לי בחדר.

השימוש העיקרי לטלוויזיה יהיה צפייה בסרטים, חלקם הגדול ב HD.
(אני מתכנן לחבר אליה סטרימר - xtreamer pro, אם זה משנה משהו)

המרחק בין הצופה לטלוויזיה יהיה כ 2.5 מטר

נעזוב כרגע את נושא התקציב, נניח שאין מגבלה

אשמח לשמוע הצעות שיתאימו לדרישות שלי,
ואם יש למישהו המלצה גם על מערכת רמקולים שתתאים לעסק, אני גם אשמח לשמוע

purefun
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

גודל טלויזיה = רבע ממרחק הצפיה באינטשים. 2.5 מטר = 100 אינטש. כלומר הגודל הסביר / ממוצע יהיה 25 אינטש.
כמובן שאפשר ללכת בגישה "כל המרבה הרי זה משובח", אבל אז הטלויזיה צריכה להיות איכותית, שכן ככל שטלויזיה גדולה יותר, והמרחק נשאר זהה, איכות הטלויזיה יורדת, כיוון שאזי מתחילים לראות פיקסלים, גרעיניות וכד'.
צריך להחליט על טכנולוגיה - פלזמה מול LED, שזאת העדפה אישית בתוספת תנאים סביבתיים של הטלויזיה.
מיקום מואר, השתקפויות, צפיה בעיקר בשעות היום - תתאים פחות לפלזמה.
אם אין מגבלת תקציב:
פלזמה - פנסוניק VT50
LED - סמסונג ES8000, סוני HX855 או HX 929 או פנסוניק WT50, על פי העדפה אישית לתמונה. כולן סדרות העל של היצרנים.

רמקולים - אם אין מגבלת תקציב - תנסה את Acapella Audio Arts’ Sphaeron Excalibur (בערך 380 לזוג. K. $.)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #3 

צפיה בשעות מוארות לרוב או חשוכות ? זה מאוד משנה. האם יש חלון שעלול להשתקף במסך ? צופה בספורט ? משחקי טלוויזיה ?
Vocare Ad Regnum

Jonahar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

וואי וואי סיבכתם אותי

כשאתה אומר שפלזמה או LCD זו העדפה אישית-
לפי מה בדיוק אני אמור להעדיף? מה ההבדל המשמעותי?

בקשר לחדר, הוא די מואר בשעות היום (שמש כמובן) ואין זמן ביום שאני יכול לומר שבו אני בעיקר אצפה בטלוויזיה, יום או לילה, אבל אני כן אחשיך את החדר לפני, במקרה ואני צופה ביום

בקשר לתכנים, אני לא צופה בספורט וגם לא נראה לי שאני הולך לשחק במשחקי טלוויזיה. השימוש העיקרי יהיה סרטים וסדרות

purefun
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

"לפי מה בדיוק אני אמור להעדיף?" - לפי התמונה. פלזמה נותנת תמונה רגועה יותר, והצבעים יהיו פחות חזקים מה - LED.
זה תלוי מה אתה אוהב.
פלזמה דיי מחייבת תנאי תאורה אופטימאליים (או לפחות נשלטים), כלומר ללא אור יום חזק או שמש ישירה, אחרת הצבעים של התמונה יישטפו.
לפלזמות יש צבעים שחורים (על כל גווניהם) עדיפים, ולכן אם רואים סצנות עם הרבה שחור - תוכל לראות בקלות את כל הגוונים של התמונה, גם אם לידם יש אובייקטים בהירים. אבל אם תראה את הפלזמה באור יום - הלבן לא יהיה לבן אלא צהבהב. ובנוסף צריכת החשמל של הפלזמה גבוהה בהרבה מה - LED (כפול ומעלה).
ל - LED יש חסרונות אחרים (שחורים פחות טובים, תנועה מהירה - למשל מירוצי מכוניות, משחקי ספורט - יכולה עדיין להמרח טיפה).
אבל כל עוד תאורת החדר בשליטתך, ולא אכפת לך להחשיך את החדר כל פעם שאתה רואה טלויזיה, ואתה מדבר על דגמי העל של פלזמה או LED - לא יהיה הבדל מהותי ביניהן מבחינת היכולות נטו של המסך, ולכן כאן נכנס העניין של העדפה אישית - לאיזו תמונה אתה מתחבר יותר. שום ביקורת שתקרא לא תוכל להגיד לך מה אתה אוהב יותר בסופו של דבר.
תנסה את ה - LED ES8000 של סמסונג (קיצוניות אחת - צבעים מאוד עזים וחזקים) ותנסה את הפלזמה של פנסוניק (צבעים מאוד רגועים ואמיתיים) - ותראה למה אתה מתחבר יותר.

בהצלחה.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

בשעות היום, בגלל התאורה, הפלזמה נראית דהויה והLED או הLCD (שזה אותו הדבר עם תאורה שונה) נראית חיה יותר. בערב, כשחשוך, הפלזמה תיתן את הצבעים הנכונים יותר והאחרות ייראו קצת יותר מדי חזקות (צבעים חזקים מדי ועוד). אם אתה מתכוון להחשיך כדי לראות סרטים אז ייתכן מאוד ושתי הטכנולוגיות "ייכנסו" לך לקטגוריות המתאימות. גודל מסך בין 42-50 במרחק הזה, תוכל להנות מאיכויות טובות. לך לאחת המתמחות, תבקש לראות פלזמה וLED (גודל 46 או 50). עמוד מרחק זהה לזה שתשב בו בבית. אפילו תביא תכנים (בחלק מהחנויות ולדעתי בכל המתמחות גם ייתנו לך) ותראה מה נראה טוב יותר. תבוא בשעות היום, תבוא בשעות הערביים ותוכל לראות מה נראה טוב יותר. לגבי דגמים, תצמצם בחירות לשלושה (כולל LED ופלזמה) ובהם תתמקד. אם יהיו לך עוד שאלות, בכיף !
Vocare Ad Regnum

Jonahar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

בואו נתמקד רגע בפרטים הטכניים שאני צריך.

האם יש לי צורך ברזולוציית טלוויזיה של 1080x1920 או שאני יכול להסתפק גם במשהו נמוך יותר (כלומר האם ההבדל, במצב שלי, יהיה זניח)

האם יש לי צורך ב Full hd או שגם כאן ה ready יהיה מספיק?

purefun
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

קודם כל זה לא מסתדר עם ההגדרה הראשונית שלך, איתה התחלת:
"נעזוב כרגע את נושא התקציב, נניח שאין מגבלה". בהנתן הנחת היסוד הזאת ביזבזנו את הזמן שלנו בהמלצות והסברים כאלה ואחרים.
בנוסף, כיוון ש"המרחק בין הצופה לטלוויזיה יהיה כ 2.5 מטר" וכבר הגדרנו שגודל הטלויזיה הסביר עבורך הוא 25" (מה שככל הנראה לא תקח, אלא רב הסיכויים שתלך על משהו גדול יותר) - זה אומר שתוכל להבחין בקלות רבה יותר בעיות איכות ומחסור בפיקסלים.
"האם יש לי צורך ברזולוציית טלוויזיה של 1080x1920 או שאני יכול להסתפק גם במשהו נמוך יותר" - בוודאי שתוכל להסתפק במשהו נמוך יותר. עד עכשיו כל העולם צפה במשך עשרות שנים ברזולוציה של רבע מגה פיקסל, וכולם היו מבסוטים עד השמים, שכן גם את זה לא לכולם היה.
האם זה מה שאתה רוצה - רק אתה תוכל להחליט.

Yanivxd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #9 

purefun כתב:קודם כל זה לא מסתדר עם ההגדרה הראשונית שלך, איתה התחלת:
"נעזוב כרגע את נושא התקציב, נניח שאין מגבלה". בהנתן הנחת היסוד הזאת ביזבזנו את הזמן שלנו בהמלצות והסברים כאלה ואחרים.
בנוסף, כיוון ש"המרחק בין הצופה לטלוויזיה יהיה כ 2.5 מטר" וכבר הגדרנו שגודל הטלויזיה הסביר עבורך הוא 25" (מה שככל הנראה לא תקח, אלא רב הסיכויים שתלך על משהו גדול יותר) - זה אומר שתוכל להבחין בקלות רבה יותר בעיות איכות ומחסור בפיקסלים.
"האם יש לי צורך ברזולוציית טלוויזיה של 1080x1920 או שאני יכול להסתפק גם במשהו נמוך יותר" - בוודאי שתוכל להסתפק במשהו נמוך יותר. עד עכשיו כל העולם צפה במשך עשרות שנים ברזולוציה של רבע מגה פיקסל, וכולם היו מבסוטים עד השמים, שכן גם את זה לא לכולם היה.
האם זה מה שאתה רוצה - רק אתה תוכל להחליט.
...
מצטרף לשאלה של פותח השרשור - בהנחה שזו לא חוצפה להצטרף, בתקווה ששנינו נקבל תשובה.
אני מעוניין לקנות טלוויזיה למטרות שעיקרן הוא לקונסולת ה PS3, סרטי HD וגם תכנים שמשודרים ב SD.
התקציב הוא 5500 ש"ח.
המרחק בין הטלוויזיה מנקודת הישיבה הוא בערך 4 מטר.
לא צריכה להיות תלת מימד, ולא חשוב אם תהיה סמארט טיוי.
נערך לאחרונה על ידי Yanivxd ב 13/06/2012 20:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

Jonahar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

רציתי שנצא מנקודת הנחה שאין מגבלת תקציב כדי שאוכל לדעת מהן האופציות הטובות ביותר שיש לי במסגרת מה שאני צריך. אני לא מחפש את הטלוויזיה הכי מטורפת שיש כיום בשוק אלא את זו שתענה הכי טוב על הדרישות שלי.

נכון שכנראה אני אקח טלוויזיה קצת יותר גדולה מ 25 אינצ׳ , אז נניח ואני אלך על 32 מהי הרזולוציה המינימלית שאני צריך כדי לראות טוב, כי אני מנחש שמשלב מסוים ההבדל יהיה פשוט זניח ואז סתם חבל להשקיע יותר כסף

אני מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

במרחק שנתת גם ארבעים או ארבעים ושתיים ואפילו ארבעים ושש יהיו מעולות. תוכל גם לראות רזולוציות טובות.
Vocare Ad Regnum

Yanivxd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #12 

יש דגמים מסויימים שכדאי להתלבט ביניהם?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”