כמו שכתוב בכותרת, המסך מיועד לסלון.
נראה של 671 של LG עונה על הדרישות אך אני בספק אם המסך שלה מט או מבריק.
אשמח גם למסך כמה שיותר מתקדם מבחינה "תוכנתית", וכמובן איכות תמונה מעולה בכל הגזרות.
לגבי פנסוניק, אני לא מכיר מסכים של החברה, אך שמעתי שיש להם דגמים די טובים.
אשמח לקבל המלצות ומידע נוסף!
671 של LG זאת בחירה לא רעה כלל. התלבטתי בעצמי לגביה. היא גם מתאימה להגדרה - מסך כמה שיותר מתקדם מבחינה "תוכנתית". הגדרה "איכות תמונה מעולה בכל הגזרות" כבר יותר בעייתית - כיוון שאתה לא משלם top dollar אתה גם לא תקבל top quality. אבל אם אתה מחפש quality per dollar היא בהחלט מספקת סחורה טובה.
E5 של פנסוניק גם טובה. עד כמה שידוע לי, היא מבוססות על אותו פנל של LG, והיא מצליחה להפיק ממנו יותר מה - LG עצמה, אבל ככל הנראה נופלת ממנו בהגדרה אחרת שלך - מסך כמה שיותר מתקדם מבחינה "תוכנתית". פנסוניק גם לא תומך בעברית, אם זה משנה לך.
כדאי לבדוק גם את ET50 של פנסוניק - שזה דגם אחד מעל E5.
הוא רצה 55" ב - 11K. עוד 10% והוא מקבל משהו שווה באמת, שאני, באופן אישי, אוכל להמליץ עליו (עד כמה שההמלצה שלי שווה משהו, אם בכלל). כמובן שתמיד אפשר להדרים באיכות, אבל אני לא מכיר את הדגמים הדרומיים.
תודה רבה!
לגבי הפאנל, מדובר ב-IPS ב-LG ופנסוניק שהוזכרו?
אני עדיין לא סגור על הגודל אבל אם אני לא טועה, ניתן להתאמץ ולהשיג את ה-LG ב-55 ב-11K.... אולי דרך מכרז או משהו. לא ניסיתי אבל לדעתי שווה לנסות.
אבל קודם צריך להחליט על הדגם. בכל מקרה, יש חנות שבה אוכל לראות את שלושת הדגמים שהוזכרו וכך אוכל להחליט?
אגב, הכיוון שלי הוא באמת הכי quality per dollar שאוכל להשיג בתקציב שציינתי.
מה ההבדל בין ה-ET50 ל-671 של LG? היא עולה הרבה יותר לפי מה שאני רואה....
ET50 זאת טלויזיה עם תלת מימד אקטיבי ו - 800 הרץ, מה שמרמז על מהירות פנל אמיתית של 200 הרץ.
E5 היא פאסיבית עם 300 הרץ, וככל הנראה מהירות פנל אמיתית של 100 הרץ. זה גם תומך בהצהרה של פנסוניק שתלת מימד אקטיבי איכותי מחייב פנל מהיר.
גם 671 בטח משתמשת בפנל של 100 הרץ.
אם התקציב מצומצם - תישאר עם פאסיבי - ככה גם תשמור על מסגרת תקציבית וגם תקבל 4 זוגות של משקפיים עם פנסוניק ו - 9 זוגות עם LG.
עם טלויזיה אקטיבית תקבל 0 זוגות (הכל בתשלום נוסף).
ככל הנראה לא תמצא אף חנות שיש בה את כל הדגמים אחד ליד השני. תנסה חשמל-נטו ברמת החייל,רחוב הברזל. היא מציגה כמה פנסוניקים שונים. לא יודע אם זה יספק אותך...
בגלל זה אתה הולך על ה - LED , לא?
רק בפלזמות אתה צריך להחשיך תאורה על מנת לקבל תמונה מיטבית. אבל גם עם ה - LED תאורה חזקה וישירה על המסך לא תעשה טוב לתמונה. וגם לא ל - CRT.
בגדול, או שאתה רואה טלויזיה, או שאתה רואה את אור השמש. אם תרצה את שניהם - מושלמות התמונה תיפגע. בכל מקרה עם ה - LED היא תיפגע פחות.
יש מסכים שמגיעים עם ציפוי נגד השתקפות. יש מסכים שמגיעים עם פילטרים נגד השתקפות. יש מסכים שהם GLOSSY. אם מפריעה לך השתקפות - תבחר מה שהוא לא GLOSSY.
"האם כל ה-LED אותו דבר" - בוודאי שלא.
"או שיש דגמים שמצטיינים במיוחד באיכות התמונה בתנאי תאורה שונים?" - בוודאי שכן. תשלם - תקבל.
לכסף שאתה מוכן לשלם, LG671 הוא לא רע בכלל. אם אתה רוצה צבעים הכי עזים שיש - תלך על סמסונג. אבל אז תקבל השתקפויות כלולות במחיר.
או שתצמצם דרישות או שתגדיל תקציב.
אין מדד 1-10 אם זה מה שאתה מחפש.
בכל מקרה אין 100% ללא השתקפות. קח מקלדת שחורה, שים מעליה זכוכית - וגם תקבל השתקפות. מה לעשות - ככה זה עובד.
אין פה דרכי קיצור - תגגל, תקרא, תלך, תראה - תבין.
כל המתעניינים ב 3D פאסיבי, קחו רק בחשבון שלא מדובר בFull HD 3D מאחר והתמונה המוצגת בשיטה הפאסיבית היא בעלת 720 שורות בלבד (720 לעיין ימין בקיטוב מעגלי ימני ו 720 לעיין שמאל בקיטוב מעגלי ימני) מאחר וסרטי ה 3D הנפוצים באינטרנט הם SBS שבהם הרזולוצייה האופקית היא מחצית (960 פיקסלים במקום 1920 פיקסלים לשורה) הרי שב 3D פאסיבי אתם תראו רק רבע מהרזולוצייה של FHD כלומר סה"כ 720X920 בעוד שב 3D אקטיבי תיראו בסרטי SBS רזולוצייה של 1080X920
מחירי משקפיים האקטיביות (לפחות של סמסונג) צנח וכיום ניתן להשיג את הדגם המתקדם SSG-4100 ב- 80 ש"ח ב eBay משקלו 23 גרם והסוללה שלו מספקת 150 שעות צפייה (וסט של 5 סוללות עולה ב eBay בין דולר לשתיים)
בקיצור, לדעתי אין סיבה להתפשר באיכות של 3D פאסיבי, אני ממליץ על 3D אקטיבי, מניסיון