מעבר מבזק להוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

אהלן לכולם,
אני גר באזור שעדיין לא הגיע אליו תשתית הNGN של בזק.
אני מעוניין לעבור להוט ויש לי מספר שאלות:
1. בחוזה של הוט רשום שיש מגבלה של 50 ג'יגה מבחינת הורדה\העלאה, הבנתי שעדיין אין שימוש בזה, האם יש משהו שצריך לבדוק לפני המעבר?
2. אני משתמש במייל שקיבלתי מבזק, מה עושים במצב כזה? הרי לא אוכל להשאר במייל שלהם אם אעבור...?
3. אני גר בבית בעל מספר קומות ורשת אלחוטית לא עוזרת, כרגע בבזק אני עם HPNA משהו כזה, שמעביר את האינטרנט דרך קו הטלפון, בהוט הציעו לי PLC, משהו דרך החשמל, האם מישהו ניסה את זה, זה עובד כמו שצריך?

תודה רבה.

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

1. בינתיים ככל הידוע אין לזה אכיפה. אם אני לא טועה בכל החברות זה מופיע.
2. מלכתחילה לא הייתי משתמש במייל של בזק (או כל ספקית אינטרנט אחרת) כמייל הראשי. בכל מקרה, תנסה לבדוק אם יש אפשרות של ייבוא מיילים מכתובת אחרת אל המייל האלטרנטיבי שלך.
3. יש פה אנשים שזה עובד אצלם מצויין. אני אישית שקלתי להשתמש במתאמי אינטרנט ע"ג רשת חשמל וירדתי מזה מאחר שלדעתי הסיכון גובר על הסיכוי, ואי אפשר לנבא את אחוזי ההצלחה. כמו כן, שהמהירות מוגבלת בשימוש במתאמים הללו, כך שלדעתי עדיף לרשת עם כבל את החלק הרלוונטי בבית. גם זול יותר וגם תומך במהירות גבוהה יותר.

בהצלחה! :)

zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה על המענה.
העיניין הוא שהם טוענים שזה מעביר את האינטרנט כמו רשת קווית, האם זה בעצם לא נכון?
באותה מידה אפשר להגיד את אותו הדבר על HPNA [על גבי הקו טלפון] וזה עובד מצויין.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #4 

2. אני משתמש במייל שקיבלתי מבזק, מה עושים במצב כזה? הרי לא אוכל להשאר במייל שלהם אם אעבור...?
...
טוב לגבי המייל אסור להם לבטל אותו למשך החצי שנה הקרובה .. למרות שהתנתקת. לאחר מכן זה 10ש"ח לחודש. תבקש בניתוק לא לבטל את המייל ותבקש אפילו מספר פנייה. בשביל למנוע תקלות. והכל יהיה טוב.
http://it.themarker.com/tmit/article/9872
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

zivgev כתב:תודה על המענה.
העיניין הוא שהם טוענים שזה מעביר את האינטרנט כמו רשת קווית, האם זה בעצם לא נכון?
באותה מידה אפשר להגיד את אותו הדבר על HPNA [על גבי הקו טלפון] וזה עובד מצויין.
...
זה בעייתי בכל מקרה בגלל שיש השפעות מהחשמל שעובר בכבלים (ככל שיש יותר עומס כך הסיכוי שמשהו ישתבש)... אני אישית לא הייתי לוקח את הסיכון.
אבל כמו שאמרתי קודם, יש פה אנשים שזה עובד אצלם מצויין.

אני כרגע בשלבי תכנון של העברת כבל רשת דרך צינור קיים של טלפון. לדעתי זה פתרון יותר נוח מה גם שאם תצליח לקשר ע"י כבל רשת מקומה אחת לקומה אחרת, כנראה שראוטר אלחוטי יצליח לעבוד בשטח קטן יותר, אם אתה מעוניין בכך.

zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

להתחיל להתעסק בכבלים זה בעייתי מאוד, היות וזה להעביר כבלים על פני 4 קומות בערך :-\
תודה על המענה המהיר :)

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

במקרה של בית עם 4 קומות, זה באמת קצת מסובך. אבל אני מניח שאם הבית חדש יחסית כבר יש תעלות יעודיות מוכנות לארון תקשורת ואז הרבה יותר פשוט להעביר כבלים. זה יכול לפתור לך הרבה בעיות. אתה כמובן לא חייב להעביר כבלים לכל חדר. מספיק לקשר בין שתי קומות או שני חדרים שהשימוש ברשת מתמקד בהם.
ברגע שמדובר בכבלים ויש תשתית מתאימה בבית, לא חסרות אפשרויות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”