איך התחדשתי במע' ק"ב ימאהה ו-Paradigm חלומית בפחות מ-5K, וכמה עצות למתחילים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

פוסט קצת ארוך אבל אני מקווה שהוא יעזור קצת למי שנמצאים בראשית דרכם בעולם הטיפה מסובך הזה.

נתחיל מהסוף... הסט-אפ שלי בסלון כולל עכשיו:
- רסיבר ימאהה RX-V671
- שני קדמיים Paradigm Cinema 70 CT
- סנטר Paradigm Cinema 70 CC
- סאב Paradigm PDR 8
- שני סאטליטים אחוריים Morel BI-1 (עוד לא מחוברים)

...ונחזור להתחלה.
מה שחיפשתי זו מערכת ק"ב בסיסית, הראשונה שלי למעשה אחרי כמה מערכות סטריאו, שתעמוד בדרישות המינימום ה"פשוטות" הבאות:
1) אסור בוקסות. אסור מדפיים. אין ספייס, יש אישה. מה שבא בחשבון זה רק סט 5.1 עם סטליטים. רצוי סט שלם (אין זמן לבדוק אינסוף קומבינציות) ורצוי חדש מהקלקר.
2) רסיבר סביר ומעלה שיחובר ב-HDMI לפלאזמה הקיימת בסלון (סמסונג 50C550)
3) המערכת צריכה להישמע מצויין במוזיקה, קודם כל. בסרטים במילא האתגר הוא לא כזה גדול.
4) תקציב סה"כ: 5000 בערך.

העליתי את הדרישות האלה בפירוט בפוסט מיוחד כאן בפורום לפני כמה חודשים טובים: ניסיתי להימנע מלפתוח שרשור חדש.. לא הצלחתי. מע' ק"ב למתחיל, מסע למיטיבי לכת.
בעקבות מבול התגובות (אהממ... :roll: ) קלטתי מיד את המסר והפכתי לקורא פסיבי של הפורום לתקופה. למדתי הרבה מאוד מהרבה כותבים חרוצים כאן. במיוחד החכמתי מהתשובות של epony שמתמיד לענות בסבלנות ובפירוט לכל שואל, פשוט עשר. תודה epony!

דבר ראשון שהבנתי די מהר הוא שלפי רוב הדעות כאן, מערכת שבנויה מסטליטים וגם נשמעת נהדר במוזיקה זה דבר קרוב לבלתי-אפשרי. בטח בתקציב כמו שלי.
דבר שני: אין ברירה - צריך לצאת לעבודה ולשמוע באוזניים סטים של רמקולים בחנויות ממש, וכדאי להגיע מצויד בדיסק עם מוזיקה מאתגרת ומוכרת היטב. וכמובן לבקש לכוון את הרסיבר על straight.

עברתי אם כן דרך כמה וכמה חנויות מתמחות מהשמות שמופיעים כאן מידי פעם בשרשורים + כמה רשתות גדולות. גם באלה וגם באלה נתקלתי במוכרים אדיבים וסבלניים שהקדישו מזמנם והציגו באובייקטיביות מתקבלת על הדעת את האפשרויות, ופעמים אחרות נתקלתי במוכרים נמרצים שניסו לדחוף לי מותגים מועדפים, תוך ציון 'עובדות' מוטות או אפילו ממש לא נכונות. אין ספק שהקריאה כאן עזרה לי לזהות לאן הגעתי.

אז הסתובבתי ושמעתי רמקולים תוצרת הרבה מהשמות שחוזרים כאן בפורום:
- Polk Audio
- Klipsch
- Tannoy
- Canton
- Morel
- Monitor Audio
- KEF
- Jamo
וגם Bose, JBL, harman/kardon ועוד כמה.
במקביל קראתי ביקורות מקצועיות על דגמים שהפכו למועמדים מספיק רציניים.

למרות שאני רחוק מלהיות אודיופיל (עובדה: מערכת 5.1 עם סטלייטים קדמיים... מוקצה מחמת מיאוס) הרי שהשמיעה שלי לגמרי לא רעה ואני יודע לשפוט מה נשמע לי טוב ומה לא. אשפר שזכיתי לבנות בעצמי את מגבר הסטריאו הראשון שלי בנעוריי, אני מתעסק קצת בנגינה ובנוסף התמחיתי בלימודיי ואף עבדתי תקופה בתחום העיבוד אותות קול, דחיסה וכו' - כל זה רק כדי לומר שיש לי איזשהו רקע שמאפשר לי להבחין בדקויות בשמע ומונע ממני להתפשר על איכות יותר מדי.

ובכן לאחר הסיבוב בחנויות נשארתי עם שני מובילים בראש לסטים 5.1 שנשמעו לאוזניי הכי טוב בביצועים המוזיקליים שלהם (2.1), במגבלות פורמט/גודל שהצבתי + תקציב:
(1) סט Monitor Audio בסטריאוסקופ: קדמיים R90, אחוריים V10, סנטר V20 וסאב R360
(2) סט Paradigm בסטריאו סטאר מסדרת Cinema 70. שמעתי גם את סט ה-Cinema ברמה מעל (90) והוא נשמע מעולה אבל צבע הסאונד של הסט הקטן דווקא נעם יותר לאזניי.

שתי האופציות נשמעו לי טוב מאוד, ומבחינת הנתונים הבסיסיים הן די דומות – סאטליטים באותו גודל בערך, סאב 8 אינץ' וכו'. אבל עם המוניטור אודיו הרגשתי קצת פחות שלם, בעיקר עם הסאב שלו. הסאב של הפרדיים נשמע לי יותר מהודק ומלא; עם זה של מוניטור הרגשתי צליל עמום ושטוח קצת, גם אחרי שניסיתי כיוונים שונים בעוצמה וב-crossover שלו מאחור.
גם ה-mid נשמע לי קצת יותר נעים ב-Paradigm. הרבה מהקדמיים שראיתי נשמעו לאוזניי צווחניים מדיי באזור ה-mid או mid-high; טיפה מעודף ה-mid הזה היה גם במוניטור. ה-R90 נשמעו לי הכי טובים במובן הזה מבין המוניטור האחרים שבאו בחשבון בתקציב - אבל עדיין קצת פחות מושלמים מה-Paradigm.
בקיצור - יכולתי לחיות יפה מאוד עם סט המוניטור כנראה אבל הסט של Paradigm כבש את אוזניי.

נשארה אם כן רק בעיה קטנה אחת: התקציב. בהתחשב בעלות הצפויה של הרסיבר, 2K לפחות, שתי האופציות לרמקולים חרגו או חרגו מאוד מהסכום שהקצבתי. וזאת אחרי התגמשות במחיר מצד המוכרים, כולל שעטנז של חדש עם יד-שניה (עוזי בסטריאוסקופ היה יצירתי במיוחד כאן). ובכל זאת ההצעות לסט רמקולים שלם לא יצאו פחות מ-3.5 או 4K. בעיה.

אי לכך, ובניגוד לרצון להתחדש במוצרים חדשים בלבד במק"ב הראשונה שלי, יצאתי לרעות גם בשדות היד-שניה.
וזה השיעור השלישי: בכל מה שנוגע לק"ב, ובמיוחד אמור הדבר ברמקולים, התמורה לכסף בקנייה של יד שניה גבוהה בהרבה מזו של קניית מוצר מהמדף, בהפרש ענק.

למזלי הרב התפרסמה באותו זמן מודעה לסט רמקולים של Paradigm שהיה זהה כמעט לחלוטין לזה ששמעתי בחנות למעט שני הסטליטים האחוריים (ה-Morel הנ"ל מתחילת הפוסט). ביקרתי אצל הבחור בבית ושמעתי שוב את הסט, הפעם בסביבה אקוסטית שונה מאוד מזו שהייתה בחנות ולשמחתי לא התבדתי: המערכת נשמעה לי מצויין במוסיקה, בדיוק כמו שזכרתי מהחנות. הרמקולים היו במצב פיסי מצויין, לפני ומאחורי הגריל.
התוצאה: סט הרמקולים השלם 5+1 שלמעלה אצלי ביד, ב-1500 שקל בלבד.

כעת נשארו נומינלית לא פחות מ-3.5K בתקציב לרסיבר, בערך כפול ממה שחשבתי שאוציא עליו בפועל...

אבל בוא נראה, איזה רסיבר? מבחינתי המינימום שיאפשר לשמוע טוב ושיספק את הכניסות והיציאות הנדרשות. לא חיפשתי 7.1 ברסיבר ראשון (הרי קניתי רמקולים 5.1), או Zone 2, או pre-out או חיבור לאייפון וכיוצא באלה.
לכאורה, ה-VSX-421 של הדיוטי פרי ב-$200 היה אמור לספק את הדרישות באיכות טובה וגם היה מאפשר לי לגמור את כל הסיפור כולו בפחות מ-2300 שקל, פחות מחצי מהסכום שהקצבתי מלכתחילה.

אבל מקריאה בפורום ובעוד מקומות התחלתי לגבש כיוון יותר ספציפי.
דבר ראשון נטיתי קלות לרסיבר מתוצרת Yamaha. הסיבות העיקריות:
1) ביקורות מהללות מכל עבר בנוגע לאיכות הסאונד, עם דגש קל לכיוון האיכות בסטריאו (למרות שזה לא ייחודי רק לימאהה). את סט ה-Paradigm שמעתי בחנות כשהוא מחובר ל-RX-V671, כך שהסיכון עם ימאהה היה נמוך יותר עבורי מלכתחילה.
2) תצוגה ברורה על המכשיר + GUI מוצלח מאוד על המסך, ידידותי בהרבה מ אצל המתחרים. ראיתי את זה בחנויות ויש גם אינספור קטעי וידאו ברשת.
3) ה- Compressed Music Enhancer של ימאהה שמקבל ביקורות טובות הסתדר לי מאוד בהתחשב באוסף ה-MP3 שלי.
4) המראה החצוי מט/מבריק נראה לי אלגנטי יותר מזה של האופציות האחרות... אבל פה זה עניין של טעם נטו.

ואם ימאהה אז הבנתי שהמינימום שכדאי לי לרכוש זה ה-RX-V571, לטובת upscale מקומפוננט (ממיר ה-DTT שלי מוציא קומפוננט, לא בא לי לשחק עם השלט של הטלויזיה כשאני מחליף מקורות) ולטובת HDMI passthrough אם וכאשר בעתיד.

בסופו של דבר יצא שקניתי את ה-RX-V671. בחרתי לרכוש את ה-671 באירופה, מחיר הרכישה כולל החזר מע"מ בחו"ל ומיסים בארץ היה אמור להסתכם בכ-2700 שקל.
כלומר העלות הכוללת של מערכת הק"ב שקניתי: 4200 ש"ח: הסכום שהקצבתי מינוס דמי כיס יפים.
[בסופו של דבר בגלל ההרפתקה מסויימת שעברתי עם הייבוא האישי עלות הרסיבר הסתכמה בפחות מכך, כ-2000 ש"ח בלבד, כלומר עלות כוללת של 3500 שקל - לא רע. אבל לא הייתי בונה על טעויות כאלה כחלק מתכנון רגיל... הסיפור המלא (והמרתק) על כך מסופר כולו בשרשור נפרד בפורום מסחר: המקרה המוזר על הרסיבר החשוד בשעת לילה מאוחרת בעת חזרה לארץ (ימאהה 671)]

עוד בעניין החשבונאות, אני מניח שלו הייתי מתפנק קצת פחות ורוכש רסיבר יד שניה משנים קודמות (ימהה סדרת x67 או x65 נניח) הייתי יכול לגמור בהוצאה בסדר גודל של אותם 3500 או פחות בלי לייבא מחו"ל. שלא לדבר על האפשרויות שנפתחות אם מתפשרים קצת בפיצ'רים.

עד כאן הסיפור.
עכשיו אני יושב בבית ומקשיב למוזיקה במערכת ונהנה מכל רגע, עוד לפני שבדקתי את אינסוף האופציות שהרסיבר מאפשר. הרמקולים נשמעים לי מצויין במוזיקה כמו שקיוויתי, בק"ב עוד לא יצא לי לבדוק (טרם חיברתי את האחוריים במילא).

דבר אחרון: Paradigm לא זוכים לתהילה רבה כאן בפורום, או לפחות אין בהם יותר מדי דיון. לא ממש ברור לי למה. גם אם הרמקולים האלה מיוצגים רק בחנות אחת בארץ, האיכות שלהם שווה את תשומת הלב. זו לא רק האוזן שלי, יש אינסוף ביקורות נלהבות בחו"ל על מגוון הדגמים שלהם.

ואגב כאן המקום להגיד: השירות שקיבלתי מעוזי בסטריאו סטאר היה פשוט מושלם. הבחור הנחמד הזה ישב איתי בסבלנות משך שעות ושיחק עם הקומבינציות השונות, הכל מתוך הבנה לצרכיי וגם - כך הרגשתי - אהבה אמיתית למקצוע בכלל ולמוזיקה בפרט. לו רק מלאה הארץ רק במוכרים כאלה, פשוט תענוג.
אני לא מתכוון להישמע כמו פרסומת אבל האיכויות שאפשר למצוא ברמקולים של Paradigm, בתוספת לחוויה הנעימה שמובטחת בסטריאו סטאר (לפחות לפי הנסיון שלי), הופכים את הביקור בחנות הזו לתחנת חובה לדעתי עבור מי שמתעניין במערכת ק"ב או סטריאו, מכל גודל. (החנות אגב מחזיקה עוד מותגים רבים נוספים מלבד פרדיים, כולל כאלה שהוזכרו למעלה). הייתי גם הופך ללקוח שלו בשקט נפשי מוחלט אבל יצא איך שיצא :)
נערך לאחרונה על ידי gimm ב 12/06/2012 16:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

ת.ת.ת. (Y) 8) (f)

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אתה קורא מהר, אה?..

תודה מקרב לב! (l)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9043
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1352 פעמים

שליחה #4 

תתחדש וסחתיין עלייך על הפוסטים המושקעים.
שים לנו תמונות כמובן... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4965
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #5 

מי אלו פרדיים :lol:
תתחדש ותהנה (f)

רק בסוף הסיפור כתבת סטריאוסקופ והיכוונת לסטריאו סטאר אני חושב :wink:
עוזי אכן גבר גבר :lol:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

dimmer2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

niko כתב:מי אלו פרדיים :lol:
תתחדש ותהנה (f)

רק בסוף הסיפור כתבת סטריאוסקופ והיכוונת לסטריאו סטאר אני חושב :wink:
...
יופי של פוסט
תתחדש ותהנה :!:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה (f) (Y)

קצת תמונות לעשות טוב בעיניים אף פעם לא מזיק :)

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

niko כתב: רק בסוף הסיפור כתבת סטריאוסקופ והיכוונת לסטריאו סטאר אני חושב :wink:
...
הנה אחד שבאמת קרא עד הסוף... בחנתי את עירנות הקוראים כמובן 8)

ודאי, סטריאו סטאר, אתקן. חנות שעושה חשק לבקר בה גם אם אין שום קנייה על הפרק (Y)
למען הסר ספק, גם יגאל בסטריאוסקופ היה לגמרי בסדר איתי (הופתעתי לקרוא את הסיפור המוזר איתו לאחרונה בפורום מסחר)

תמונות יגיעו... מבטיח

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

מחיר מעולה,
הסט של סינימה 70 ב 1500 ש"ח באמת מציאה...

תתחדש תהנה.

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #10 

ת.ת.ת
:beer:

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #11 

ת.ת.ת. (b)

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #12 

בהחלט סיפור מרתק ו...ת.ת.ת.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #13 

תתחדש ותהנה!! :)
שמח לשמוע על עוד מקום עם שירות איכותי! (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

ת.ת.ת
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תוספת קטנה:

עד אתמול יצא לי לשמוע את המערכת כשהיא מפיקה סאונד בעיקר בחיבור לממיר עידן+, או מוזיקה דרך נגן CD/DVD או בחיבור ה-USB הקדמי. כל זה בתצורת 2.1 (האחוריים שלי עדיין לא מחוברים) והאיכות, כאמור, מענגת.

אתמול חיברתי את המסך לרסיבר בכבל אופטי וניסיתי פעם ראשונה להפיק מהמערכת סאונד בהקרנת סרט, כאשר אני משתמש בנגן הפנימי של הסמסונג (אין לי עדיין סטרימר... וכן אני יודע, הסמסונג מזרים לרסיבר סטריאו ולא 5.1 - מה שלא ממש משנה כרגע לאור כך שממילא האחרויים שלי עוד לא שם).
בכל אופן כדוגמית ראשונה הקרנתי לי את ה-MKV של "אווטאר" והרצתי ישר לקטעי הקרב לקראת סוף הסרט (איזור 2h20m והלאה).
מה אגיד לכם? כולה 2.1, אבל וואו!!!!! איזה סאונד! הבית רעד כולו בזמן הפיצוצים, ויחד עם זה תחושה ריאליסטית לגמרי בדקויות, למשל נגיעה של ברזל בברזל או סתם דיבור. לגמרי תחושה של להיות באולם קולנוע (עד הרגע שההנהלה התערבה בטענה המוזרה שכבר מאוחר, השכנים וכו' :roll: )

מתנצל על האובר-התלהבות, בכ"ז זו מערכת הק"ב הראשונה שלי... כבר שמעתי מערכות בבתים וידעתי שיהיה כיף אבל יש בכל זאת תענוג ייחודי כזה קורה אצלך בסלון. ועוד באיכות כזו שעולה על הציפיות.

נראה לי שאקח את הזמן עד שאחבר את האחוריים... יש עוד הרבה הנאה למצות עד למקפצה הבאה :lol:

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #16 

תתחדש ותהנה, עושה רושם שעשית את הבחירה הנכונה עבורך ואני מאחל לך שעות הנאה רבות עם המערכת החדשה.
אני זוכר את ההתרגשות שאחזה בי בעת רכישת המערכת הראשונה שלי... סט סטאליטים של JAMO, איך הייתי מאושר..

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הבטחתי לכן אקיים

שליחה #17 

תודה לכל המברכים! (l)
הנה מספר תמונות כמובטח.

המיקום של הסאטליטים הקדמיים לא אופטימלי ברמה התיאורטית, עדיף היה שיהיו קצת יותר בגובה. אבל לפני כניסה להתנגשות מול ההנהלה החלטתי לבדוק איך העסק נשמע כשהם סתם יושבים על המזנון. התוצאה הייתה כאמור משביעת רצון למדי כך שכרגע אין מה לנגוע בזה.

מצד שני ההתלבטות הבאה שלי היא בנושא הרמקולים האחוריים (שאינם מחוברים כרגע) כדי להשלים מערך 5.1 שלם.
הכוונה שלי היא לתלות אותם מעל הספה שבקיר הנגדי בגובה מטר עשרים כמו שכתוב בספרים. אבל אין כל הכנות בבית, והאמת שגם אחרי קריאה בפורומים אני לא סגור לגמרי מה הדרך הכי נקייה להעביר כבלים למצד השני בלי לייצר יותר מדי היסטריה מצד ההנהלה. אם למישהו יש טיפים או יכול להפנות לאיזה מאמר טוב בנושא אשמח לשמוע. המלצות למתקין שיעשה את העבודה יתקבלו גם הן בברכה.
קטנים קטנים אבל עוצמתיים!
<br />מימין אפשר להבחין בסאב ש&quot;כלוא&quot; בתוך כוננית, אבל העץ המלא שלה תורם כנראה את חלקו והתוצאה היא באסים נהדרים.
 קטנים קטנים אבל עוצמתיים!
מימין אפשר להבחין בסאב ש"כלוא" בתוך כוננית, אבל העץ המלא שלה תורם כנראה את חלקו והתוצאה היא באסים נהדרים.
הסנטר
 הסנטר
ה-671 יחד עם כמה חברים יותר ותיקים
 ה-671 יחד עם כמה חברים יותר ותיקים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #18 

כמה עצות:

1. ההמלצה עבור אחוריים היא לגובה של מטר וחצי, לא מטר עשרים, והם צריכים לפנות פנימה לכיוון מרכז הספה.

2. עוד משהו שאתה יכול לעשות לגבי הקדמיים (והסנטר) זה אולי לצודד אותם טיפה כלפי מעלה - נגיד ע"י הדבקת רגליות קטנות רק מקדימה ולא מאחורה ואז הם יקבלו טיפה זווית כלפי מעלה לכיוון האוזניים שלך - שווה בדיקה אם זה משפר את הסאונד.

3. סאב "חנוק" בתוך כוננית זה רעיון רע במיוחד, וסביר להניח שהבס שאתה שומע הוא די "מרוח" ו-"בומי" והרבה פחות מדוייק ואיכותי ממה שתקבל אם תשים אותו על הרצפה (אולי בצד האחורי של החדר).

4. להעביר כבלים הכי כדאי בתוך תעלה שחצובה בתקרה או ברצפה, אבל זה דורש תכנון מראש. אם יש לך יציאה למרפסת מצד ימין, אולי אפשר להשחיל את הכבלים במסילות של הדלת הזזה, או פשוט להצמיד את הכבלים לפרופיל של הדלת (מה שידרוש כבלים יותר ארוכים כי אתה בעצם מקיף את כל הוויטרינה...)

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

תודה epony

לגבי הסאב: המיקום שלו בתוך הכוננית הוא היחידי האפשרי בסלון לאור הטופולוגיה שלו. הייתי מניח אותו בשמחה באיזשהו מקום על הרצפה אבל אין לי איפה, גם לא מאחור.
מכל מקום הכוננית הנ"ל עשויה עץ מלא בעובי רציני, מבחינה אקוסטית זה לא קיר אבל לא רחוק מזה כנראה מכיוון שאיכות הבאסים אצלי לגמרי לא רעה. אני מניח שאתה צודק ואפשר היה כנראה להגיע ליותר טוב, אבל בהינתן האילוצים אני מבסוט מהתוצאה.

הכבלים בתוך המסילות של הויטרינה - הברקה מעניינת ומאוד רלבנטית בסיטואציה בסלון, אחלה רעיון. יכול להקל מאוד מבחינת אפקט ההרתעה (הנהלה), ואורך הכבלים לא משתנה כי ממילא הייתי צריך להקיף בתוך תעלות מסביב (אין הכנות ולא מעשי לחפור עכשיו).
השאלה היחידה היא מה הכבלים שצריך להביא בחחשבון עבור האחוריים, בתקווה שיהיו דקים מספיק לאפשר המשך תנועה חלק של הויטרינה מעליהם כשזוג כזה יעבור בתעלה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”