שאלה בקשר לפס LED
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9043
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1352 פעמים
הי, אני מתכנן לבצע קיר גבס בסלון עם פס לד.
הבנתי שככל שהפס ארוך יותר אני צריך לספק יותר וואט.
צריך פס של 10 מטר לערך שלפי הרשת צורך 72W. אני לא מענויין לשים שנאי גדול של 180W לצורך כך.
הפס יהיה עם לד אחד שמכיל 3 צבעי RGB (בשפה המקצועית נראה לי שקוראים לזה 5050).
נתקלתי במוצר הנ"ל: http://www.ebay.com/itm/Mini-Size-RGB-L ... 754wt_1396
לא מצליח להבין בדיוק למה משמש ? אם אחבר לו 12V הוא יגביר לי ל- 144W כפי שאני צריך ?
הבנתי שככל שהפס ארוך יותר אני צריך לספק יותר וואט.
צריך פס של 10 מטר לערך שלפי הרשת צורך 72W. אני לא מענויין לשים שנאי גדול של 180W לצורך כך.
הפס יהיה עם לד אחד שמכיל 3 צבעי RGB (בשפה המקצועית נראה לי שקוראים לזה 5050).
נתקלתי במוצר הנ"ל: http://www.ebay.com/itm/Mini-Size-RGB-L ... 754wt_1396
לא מצליח להבין בדיוק למה משמש ? אם אחבר לו 12V הוא יגביר לי ל- 144W כפי שאני צריך ?
אז ככה:
5050 זה סוג הלדים, והם מצויינים חזקים וטובים.
פס לד כזה צורך 72W.
הכי קל זה לקנות באיביי כולל שנאי.
למשל:
http://www.ebay.com/itm/10M-RGB-5050-SMD-Flash-LED-Strip-44key-IR-Remote-Power-Supply-Tracking-number-/150821418916?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231da837a4
שים לב שהוא כולל שנאי 6A, חלק מהמוכרים נותנים שנאים חלשים.
5050 זה סוג הלדים, והם מצויינים חזקים וטובים.
פס לד כזה צורך 72W.
הכי קל זה לקנות באיביי כולל שנאי.
למשל:
http://www.ebay.com/itm/10M-RGB-5050-SMD-Flash-LED-Strip-44key-IR-Remote-Power-Supply-Tracking-number-/150821418916?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231da837a4
שים לב שהוא כולל שנאי 6A, חלק מהמוכרים נותנים שנאים חלשים.
אוקי קראתי על זה קצת. ממה שהבנתי זה לא כזה סיפור.
לא צריך לקנות לד 5050 או RGB. מספיק הלד הפשוט שמוציא אור לבן אחיד. כשתהיה תמונה במסך, הצבעים של המסך "יצאו" ממנו ישר על התאורה וייתנו את ההרגשה שיש כשצופים במסכי פיליפס.
בגדול, מחברים את הלד למקור כוח ומדבקים אותו מאחורי המסך.
אני צודק? מתוך סקרנות אם הפס שהזמנתי הוא ארוך מידי, האם ניתן לחתוך אותו?
לא צריך לקנות לד 5050 או RGB. מספיק הלד הפשוט שמוציא אור לבן אחיד. כשתהיה תמונה במסך, הצבעים של המסך "יצאו" ממנו ישר על התאורה וייתנו את ההרגשה שיש כשצופים במסכי פיליפס.
בגדול, מחברים את הלד למקור כוח ומדבקים אותו מאחורי המסך.
אני צודק? מתוך סקרנות אם הפס שהזמנתי הוא ארוך מידי, האם ניתן לחתוך אותו?
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

מה הקשר למסך של פיליפס לשאלה ששאלתי ?
אתה יכול לשנות את צגוון הצבע באמצעות השלט שמסופק - 24 או 44 לחצנים כאשר בגבוה יותר יש אפשרות ליותר גוונים שונים.
אכן ניתן לחתוך אבל תלוי כמה אתה חותך כי צריך להתאים את המתח בהתאם לאורך.
מכיר את הקיים באיביי ומשם גם הולך להזמין אבל לא הצלחתי להבין מה זה המגבר הזה וגם ששאלתי את המוכר לא כ"כ הבנתי את תשובתו.
הפס לד שאני רוצה הוא של 60 לד למטר ולא של 30 לכן אצטרך ספק של 144 וואט לפחות עבור אורך של 10 מטר בפס אחד (ולא 2 של 5 מטר).
אתה יכול לשנות את צגוון הצבע באמצעות השלט שמסופק - 24 או 44 לחצנים כאשר בגבוה יותר יש אפשרות ליותר גוונים שונים.
אכן ניתן לחתוך אבל תלוי כמה אתה חותך כי צריך להתאים את המתח בהתאם לאורך.
מכיר את הקיים באיביי ומשם גם הולך להזמין אבל לא הצלחתי להבין מה זה המגבר הזה וגם ששאלתי את המוכר לא כ"כ הבנתי את תשובתו.
הפס לד שאני רוצה הוא של 60 לד למטר ולא של 30 לכן אצטרך ספק של 144 וואט לפחות עבור אורך של 10 מטר בפס אחד (ולא 2 של 5 מטר).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עדיין מחפש תשובה למהות המגבר הזה למי שיודע ומכיר...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- nivminkov1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
כמו שmp3lll אומר, אתה צריך מיקרו בקר (הדרך הכי קלה היא עם מיקרו בקר שנקרא ארדואינו, arduio, השפה שלו פשוטה מאוד יחסית). יש המון מדריכים באינטרנט לזה. גם הרבה קודים כבר קיימים ופתוחים כך שלא תצטרך לעשות יותר מידי אלא רק להבין קצת C...
אחד המדריכים הוא http://www.instructables.com/id/Simple- ... ambilight/
כן חשבו לציין שניתן לעשות זאת אך ורק (במדריך הזה) על סרטים שתראה במחשב שאליו מחוברת הטלויזיה....אם אתה רוצה גם שיראו מה שאתה רואה בממיר אני חושב שניתן לעשות זאת אבל רק עם כרטיס טלויזיה עם כניסת וידאו, שייתן לך את האפשרות להציג במחשב את אות הוידאו מהממיר.
בהצלחה!
אחד המדריכים הוא http://www.instructables.com/id/Simple- ... ambilight/
כן חשבו לציין שניתן לעשות זאת אך ורק (במדריך הזה) על סרטים שתראה במחשב שאליו מחוברת הטלויזיה....אם אתה רוצה גם שיראו מה שאתה רואה בממיר אני חושב שניתן לעשות זאת אבל רק עם כרטיס טלויזיה עם כניסת וידאו, שייתן לך את האפשרות להציג במחשב את אות הוידאו מהממיר.
בהצלחה!
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ומתי מישהו יענה גם על השאלה המקורית של פותח השרשור ? מתי ?
.
.
אם הבנתי נכון(ולא בטוח שהבנתי נכון), אתה מחבר לרכיב הזה כניסת 12V ו 3 כניסות PWM והוא חוזר על ה PWM האלו בהספק 144W. כלומר אתה כן יכול לספק 144W איתו אבל סיכוי טוב שתיהיה בעיה של ירידת מתח מכיוון שהסטריפ שלך כל כך ארוך, אני הייתי חותך את הכבל לשניים של חמש מטר ופשוט שם אחד כזה בינהם.
אבל אני רואה רק כניסת מקור מתח וכניסת/יציאת PWM אחת ולא שתיים אז אולי צריך 3 כאלו. לא ברור לי העניין.
ראיתי משהו דומה: http://www.ebay.com/itm/RGB-SMD-3528-50 ... 4167ff6513
כאן יש בבירור את כל היציאות והכניסות שצריך והוא גם כן יכול לספק 144W.
(תבדוק שהסטריפ שלך גם כן עובד על אנודה משותפת כמו המגבר)
דרך אגב - הסיבה שצריך מכשיר כזה זה בגלל שיש ירידת מתח אחרי יותר מחמש מטר, הלדים פשוט לא יעבדו כמו שצריך בלי קשר להספק שאתה יכול לתת. בגלל זה מפצלים את הסטריפ לשניים(אין לך ממש אפשרות להתחמק מזה), כדי לשלוט בשני החלקים ביחד משתמשים בקופסא הזו(ככה החלק השני מקבל בדיוק אותו אות כמו הראשון).
אבל אני רואה רק כניסת מקור מתח וכניסת/יציאת PWM אחת ולא שתיים אז אולי צריך 3 כאלו. לא ברור לי העניין.
ראיתי משהו דומה: http://www.ebay.com/itm/RGB-SMD-3528-50 ... 4167ff6513
כאן יש בבירור את כל היציאות והכניסות שצריך והוא גם כן יכול לספק 144W.
(תבדוק שהסטריפ שלך גם כן עובד על אנודה משותפת כמו המגבר)
דרך אגב - הסיבה שצריך מכשיר כזה זה בגלל שיש ירידת מתח אחרי יותר מחמש מטר, הלדים פשוט לא יעבדו כמו שצריך בלי קשר להספק שאתה יכול לתת. בגלל זה מפצלים את הסטריפ לשניים(אין לך ממש אפשרות להתחמק מזה), כדי לשלוט בשני החלקים ביחד משתמשים בקופסא הזו(ככה החלק השני מקבל בדיוק אותו אות כמו הראשון).
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על התשובה אבל רוצה לוודא שהבנתי. אתה אומר שבכל מקרה לא משנה כמה הספק אני אשים, צריך לדאוג גם למתח ?דרך אגב - הסיבה שצריך מכשיר כזה זה בגלל שיש ירידת מתח אחרי יותר מחמש מטר, הלדים פשוט לא יעבדו כמו שצריך בלי קשר להספק שאתה יכול לתת. בגלל זה מפצלים את הסטריפ לשניים(אין לך ממש אפשרות להתחמק מזה), כדי לשלוט בשני החלקים ביחד משתמשים בקופסא הזו(ככה החלק השני מקבל בדיוק אותו אות כמו הראשון)....
ואני אתן דוגמא: אם אני קונה 2 פסים נפרדים של 5 מטר שכל אחד מהם צורך 72 וואט ומחבר אותם אחד אחרי השני (יענו בטור) ומספק להם שנאי של 12 וולט עם 144 וואט (72+72), זה לא יעבוד לי טוב ?
ועוד שאלה אם אני אחבר אותם במקביל עם שנאי אחד ומפצל של 12 וולט ו- 72 וואט, זה יפתור את הבעיה אם קיימת ?
.
.
הבנת נכון, השנאי שלך מספק מתח מסויים(12 וולט במקרה שלך) ומוציא כמות זרם בהתאם למה שנצרך עד המקסימום של השנאי. הבעיה היא שאחרי מספיק לדים(מעל 5 מטר ממה שקראתי) המתח מתחיל לרדת ויכול ליהיות מצב שהלדים בסוף פשוט לא יעבדו כמו שצריך מכיוון שאין מספיק מתח.
אם תחבר אותם במקביל כמו שתיארת זה אמור לעבוד כמו שצריך רק תוודא שהמגבר/מפצל מתאים ללדים שלך(ששניהם common anode/cathode).
קח את מה שאמרתי בעירבון מוגבל, אין לי ניסיון עם זה - רק ההבנה הבסיסית שלי במעגלים חשמליים וקצת שיטוטים ברשת.
אם תחבר אותם במקביל כמו שתיארת זה אמור לעבוד כמו שצריך רק תוודא שהמגבר/מפצל מתאים ללדים שלך(ששניהם common anode/cathode).
קח את מה שאמרתי בעירבון מוגבל, אין לי ניסיון עם זה - רק ההבנה הבסיסית שלי במעגלים חשמליים וקצת שיטוטים ברשת.