ממיר קונקה 990 לא קולט כלום

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

בעקבות חפירות פה בפורום החלטתי לקנות את הממיר קונקה 990.
אני מחובר בבית לאנטנה המרכזית של הבנין. לפני הקנייה לקחתי ממיר של חבר בשביל לבדוק את הקליטה והיא היתה מצוינת ללא הפרעות.

קניתי את הממיר אך לצערי, כשחיברתי את הממיר לאנטנה הוא לא הצליח לקלוט כלום חשבתי שעשיתי משהו לא בסדר וההמשכתי לשחק עם הממיר אך עדיין לא הצלחתי לקלוט כלום.
עצבני, נכנסתי לאתר הרשות השניה ובדקתי מה התדר המדויק באזור המרכז (514MHz) ניסיתי להכניס את התדר וגם אז לא קלטתי כלום. ואז באחד הנסיונות של הכנסת התדר, לפתע הקליטה הגיעה ל100% וקלטתי את כל הערוצים. אך לצערי לאחר מספר דקות הקליטה שוב נעלמה.
חשבתי שאולי הממיר תקול והלכתי הבוקר לחנות להחליפו. בעל החנות היה אדיב מאוד והחליף לי ללא בעיה אבל טען שידוע שה990 קולט פחות טוב מה980. הסברתי לו שאני מחובר לאנטנה מרכזית ולא חשבתי שיהיו לי בעיות קליטה כלל.
כשהגעתי שוב הביתה וחיברתי את הממיר החדש גיליתי לצערי שהוא בדיוק כמו הקודם לא קולט כלום אפילו את הקליטה הרגעית כבר לא הצלחתי לסדר.
ניסיתי לחבר את האנטנה הקטנה שמגיעה עם המכשיר אבל זה לא עזר.

יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שיש איזושהי הגדרה בסיסית שפיספסתי?
זה ממש מתסכל. לא חשבתי שתהיה לי שום בעיה עם ממיר חדש שאמור להיות איכותי ואנטנה מרכזית שנוסתה מראש.

תודה מראש לעונים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

תבדוק שוב עם הממיר של החבר שלך ותגיד מה איכות הסיגנל שאתה מקבל. אם גם בממיר שלו הקליטה גבולית אז יכול להיות שזאת הבעיה.

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

NegativeIQ כתב:תבדוק שוב עם הממיר של החבר שלך ותגיד מה איכות הסיגנל שאתה מקבל. אם גם בממיר שלו הקליטה גבולית אז יכול להיות שזאת הבעיה.
...
בממיר שלו הקליטה היתה גבוהה יחסית- מעל 70% ואף יותר. בממיר שלו (אני חושב שזה קונקה מדגם ישן יותר) לקליטה מושלמת.

יכול להיות שישנם הבדלים כל כך משמעותיים בקבלת הסיגנל בין הממירים השונים? אני חשבתי שאם בממיר אחד אני קולט בלי בעיה, לא אמורה להיות לי בעית קליטה כלל.
בנוסף, ראיתי במקרים אצל מספר חברים שלי, שכאשר הקליטה לא היתה משהו הם עדיין קלטו את הEPG והיתה לפחות קליטה של מספר אחוזים. אצלי הוא פשוט נמצא על 0% ולא קולט כלום. זה מה שנראה לי מוזר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לא, אין הבדל כזה תהומי בין הממירים. אם ממיר אחד קולט ב-70% אז כל ממיר תקין אחר אמור לקלוט משהו.
אני יכול להגיד לך שיש לי 990, אני נמצא בהרצליה, איפה שהקליטה על הפנים וכן, יש בעיות. תכלס, יש בעיות עם כל ממיר שניסיתי אבל קצת משחקים עם האנטנה וה-990 קולט בלי בעיה, אז לא, ה-980 לא טוב ממנו בכזה סדר גודל.
הייתי אומר קח את הממיר למישהו אחר (אולי לחנות?) לבדיקה. יכול להיות אולי שלא חיברת אותו כמו שצריך או משהו.

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #5 

farber כתב:
NegativeIQ כתב:תבדוק שוב עם הממיר של החבר שלך ותגיד מה איכות הסיגנל שאתה מקבל. אם גם בממיר שלו הקליטה גבולית אז יכול להיות שזאת הבעיה.
...
בממיר שלו הקליטה היתה גבוהה יחסית- מעל 70% ואף יותר. בממיר שלו (אני חושב שזה קונקה מדגם ישן יותר) לקליטה מושלמת.

יכול להיות שישנם הבדלים כל כך משמעותיים בקבלת הסיגנל בין הממירים השונים? אני חשבתי שאם בממיר אחד אני קולט בלי בעיה, לא אמורה להיות לי בעית קליטה כלל.
בנוסף, ראיתי במקרים אצל מספר חברים שלי, שכאשר הקליטה לא היתה משהו הם עדיין קלטו את הEPG והיתה לפחות קליטה של מספר אחוזים. אצלי הוא פשוט נמצא על 0% ולא קולט כלום. זה מה שנראה לי מוזר.
...
זה נשמע לי לא קשור לממיר.
תוודא את שלושת הנקודות הבאות:
1. תוודא שאתה מחבר את הכבל ל-ANT-IN עם תקע זכר. (אולי יש לך תקע נקבה ואתה מחבר לשקע הלא נכון?)
2. אולי ישנו "נתק" בכבל/תקע. האם השתמשת באותו כבל כדי לחבר את הממיר של החבר?
גם אם כן, כבל/תקע לא תקין יכול לעבוד בזוית אחת ולא לעבוד בזוית אחרת. נסה להחליף כבל.
3. אם יש לך אנטנה פנימית - חבר אותה, רק כדי לראות שאתה מקבל לפחות סיגנל כלשהו.

בשורה התחתונה, זה שאתה מקבל 0% בממיר שכבר החלפת אותו, נשמע לא תקין בעליל.
אני ממליץ לך בחום להביא שוב פעם את הממיר של החבר. חבר אותו לכבל באותו אופן, תבדוק קליטה, ואז חבר את הכבל אל הממיר שלך. אם יש לך או לחברך אנטנה פנימית, תוכל לחזור על הניסוי בשני הממירים גם עם אנטנה פנימית. על פניו, אין סיבה שלא תקלוט משהו.

תעדכן אותנו.

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

amosii כתב:
farber כתב:
...

...
זה נשמע לי לא קשור לממיר.
תוודא את שלושת הנקודות הבאות:
1. תוודא שאתה מחבר את הכבל ל-ANT-IN עם תקע זכר. (אולי יש לך תקע נקבה ואתה מחבר לשקע הלא נכון?)
2. אולי ישנו "נתק" בכבל/תקע. האם השתמשת באותו כבל כדי לחבר את הממיר של החבר?
גם אם כן, כבל/תקע לא תקין יכול לעבוד בזוית אחת ולא לעבוד בזוית אחרת. נסה להחליף כבל.
3. אם יש לך אנטנה פנימית - חבר אותה, רק כדי לראות שאתה מקבל לפחות סיגנל כלשהו.

בשורה התחתונה, זה שאתה מקבל 0% בממיר שכבר החלפת אותו, נשמע לא תקין בעליל.
אני ממליץ לך בחום להביא שוב פעם את הממיר של החבר. חבר אותו לכבל באותו אופן, תבדוק קליטה, ואז חבר את הכבל אל הממיר שלך. אם יש לך או לחברך אנטנה פנימית, תוכל לחזור על הניסוי בשני הממירים גם עם אנטנה פנימית. על פניו, אין סיבה שלא תקלוט משהו.

תעדכן אותנו.
...
רעיונות טובים. אני אנסה ואעדכן. בדיוק חשבתי שיכול להיות שבשבוע מאז שבדקתי, משהו נדפק באנטנה המרכזית (אולי מישהו ניתק אותה או משהו כזה) בדיקה כזאת תוכל לעזור לאשר את זה (חוץ מזה שזאת תהיה פעם שלישית שאני משגע אותו ולוקח לו את הממיר :lol: )

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #7 

farber כתב:
רעיונות טובים. אני אנסה ואעדכן. בדיוק חשבתי שיכול להיות שבשבוע מאז שבדקתי, משהו נדפק באנטנה המרכזית (אולי מישהו ניתק אותה או משהו כזה) בדיקה כזאת תוכל לעזור לאשר את זה (חוץ מזה שזאת תהיה פעם שלישית שאני משגע אותו ולוקח לו את הממיר :lol: )
...
יכול להיות שיש בעיה באנטנה המרכזית. אם נגיע למסקנה כזו, נשמח לעזור לך לטפל בבעיה.

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

amosii כתב:
farber כתב:
...
יכול להיות שיש בעיה באנטנה המרכזית. אם נגיע למסקנה כזו, נשמח לעזור לך לטפל בבעיה.
...
אהלן,
סליחה על התגובה המאוחרת. אחרי בדיקה אכן נראה שיש בעיה באנטנה המרכזית.
הייתי בטוח שאם אני מתחבר לאנטנה המרכזית של בניין גבוה לא אמורה להיות שום בעיית קליטה אבל מסתר שישנה.
מה שמוזר הוא, שהקליטה באה והולכת. כשיש קליטה נראה שהיא מגיעה לאחוזים גבוהים מאוד, ואז פתאום יורדת ל0 ולא קולטים כלום (אפילו לא את הEPG).

יש למישהו רעיון מה צריך לעשות? יכול להיות שהאנטנה הנוכחית של הבניין לא מתאימה לקליטת שידורי עידן+?

דבר נוסף שאני לא יודע אם הוא קשור לבעיית הקליטה או לממיר, גם כשקולטים, יש בעיית סנכרון בין התמונה לסאונד. יש הבדל מאוד מעצבן של מספר עשיריות השניה.

עוד אני רוצה לציין שאני נמצא באזור בקעת אונו וראיתי בנושאים אחרים שיש בזמן האחרון (?) בעיות קליטה באזור.
את האמת, לא חשבתי שזה יהיה כל כך מתסכל לעבור לDTT.
נערך לאחרונה על ידי farber ב 19/06/2012 12:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

elicom
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אהלן,

1. תבדוק אם לאנטנה המרכזית יש ספק כוח, אם כן תבדוק אם הוא מחובר ועובד.

2. תחבר את האנטנה הקטנה שמגיעה עם הממיר לכבל RF ואת הכבל תחבר לממיר, את האנטנה הקטנה תוציא מחוץ לחלון הבית ואז תבצע סריקה אוטומטית בלי להזיז את האנטנה.
מנהל באתר האינפורמטיבי idanplus.tv

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

elicom כתב:אהלן,

1. תבדוק אם לאנטנה המרכזית יש ספק כוח, אם כן תבדוק אם הוא מחובר ועובד.

2. תחבר את האנטנה הקטנה שמגיעה עם הממיר לכבל RF ואת הכבל תחבר לממיר, את האנטנה הקטנה תוציא מחוץ לחלון הבית ואז תבצע סריקה אוטומטית בלי להזיז את האנטנה.
...
ניסיתי את 2. אכן יש קליטה (גם לא מושלמת). כשהקליטה עם האנטנה המרכזית עובדת היא טובה משמעותית מהקליטה עם האנטנה הקטנה.

elicom
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

יש לך בבניין שכנים שקולטים עידן פלוס דרך האנטנה המרכזית ?

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

נקודה טובה.
אני אברר זאת הערב.

roei83
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

איפה אפשר לקנות את הממירים האלה?

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

roei83 כתב:איפה אפשר לקנות את הממירים האלה?
...
אני הזמנתי מהחנות הזאת:
http://www.ronix.co.il/pl_product~khdt990~33~0.htm?x=1

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

עכשיו, לגבי הקליטה.
חקרתי קצת את הנושא ומסתבר שבכל הבניין (כ70 דיירים) אין כמעט אף אחד שמשתמש באנטנה המרכזית. יש עוד דירה אחת שאמרו לי שהם מנסים לקלוט ויש להם את אותה הבעיה כמו אצלי. ויש עוד דייר אחר שיש לו ממיר מובנה בטלויזיה והוא טוען שהוא ניסה לקלוט דרך האנטנה ולא היתה לו בעיה, אבל בשוטף הוא בכלל משתמש בהוט ככה שזה לא אומר יותר מדי.
בקיצור, נראה לי שיש בעיה באנטנה.

היום בערב יבוא נציג של עידן פלוס אלינו לבניין לבדוק את הנושא. בשיחה שנערכה איתם הם הסכימו שלא אמורה להיות שום בעיית קליטה עם אנטנה שממוקמת מעל בניין בגובה 18 קומות ולכן הם שולחים אותו.
אבל, לפי מה שהבנתי הנציג שהם שולחים הוא לא טכנאי אנטנות. מישהו פה יודע מה הוא כן בודק?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

תבדוק אולי אם אין על האנטנה פילטרים לתדרים האנלוגיים הישנים של ערוצים 1 ו-2 (28 ו-22 בהתאמה במרכז הארץ).
אם כן, תעיף את הפילטר וזה אמור לעבוד.

farber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

טוב, אז אחרי בירור מעמיק, הגיע טכנאי אנטנות ובדק את האנטנה המרכזית.
הוא החליף את המגבר וטוען שעכשיו הכל אמור לעבוד. אני אבדוק בערב ואראה האם אכן הבעיה נפתרה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

יפה אגב שעידן+ שינו את הגישה וכרגע כן תומכים בקליטה דרך האנטנה המרכזית של הבניין.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”